· ·

Malaga – Picasson syntymäkaupunki lienee Aurinkorannikon suurin, muttei kaunein

Huhtikuussa 2018 tekemämme Espanjan matkamme viimeinen matkakertomus vie lyhyelle Malagan visiitille. Jostain syystä tuo provinssin pääkaupunki (0,5 miljoona asukasta) on jäänyt aina meillä taka-alalle. Nytkin menimme sinne ajatuksin, että siellä on ”pakko käydä”. Edellisellä matkalla olimme kävelleen rantabulevardilla, joten nyt halusimme nähdä Malagan vanhan kaupungin ja sen tärkeimmät nähtävyydet.

Hyppäsimme hotellimme ”Macdonald Dona Lola” edestä bussiin ja matkasimme muutamalla eurolla Malagaan. (Alla matkakertomus hotellistamme.)

Macdonald Dona Lola – RCI-hotelli Aurinkorannalla

 

Bussi vei meidät suoraan matkakeskukseen, joka sijaitsee hieman syrjässä vanhasta kaupungista. Kävelimme tapojemme mukaisesti tuon muutaman kilometrin matkan, sillä ”hiki pintaan täytyy saada”, ja niin kävikin. Aurinko helli matkailijoita.

Kun saavuimme keskustaan, nappasimme itsellemme kartan kuvaamalla sen satama-alueelle saavuttuamme. Matkakeskus näkyy kuvassa vasemmassa alareunassa. Uimarannat näkyvät kartan oikeassa reunassa.

Yllä on tuo kartta Malagan tärkeimmistä nähtävyyksistä ja tässä vielä linkki, jossa  selitetään mikä löytyy mistäkin:

LINKKI: Malagan nähtävyyksiä

Suunnistimme karttamme avulla kohti vanhaa kaupunkia (Centro historico).

Vanhan kaupungin keskustassa kohoaa valtaisan kokoinen katedraali, joka on kuulemma edelleen keskeneräinen. Tässä pieni videon pätkä katedraalin aukiolta:

Emme käyneet tällä kertaa siellä sisällä vaan päätimme tutustua Picasso-museoon. Tärkeimmät maamerkit (myös katedraalin esittely) löytyvät tämän linkin alta.

http://www.pienimatkaopas.com/malaga/maamerkit.html

Picasso-museo on lähellä katedraalia ja näkyy kuvassa takanani. Ennen museokierrosta oli aika nauttia hieman virvokkeita.

Museon sisäänkäynti on alla olevassa kuvassa:

Picasso-museossa ei saa kuvata, joten laitimmainen kuva on yllä. Siitä käy selville, että keväällä 2018 teemana oli Fellinin ja Picasson vaikutus toisiinsa. Tuolla ”etärakkaudella” oli suuri vaikutus molempiin uskomattomiin taiteilijoihin. Enpä ollut tietoinen tuosta suhteesta.

Museokierroksen jälkeen lähdimme taapertamman vanhan kaupungin katuja. Ajauduimme sisään ravintolaan, joka kiinnosti meitä houkuttelevan aulansa ansiosta.

Andalusialle tyypillisellä tavalla seinillä oli ”puoliruukkuja” kukkineen, joihin olimme ihastuneet Mijasissa. Tuosta ihastuksesta voi lukea lisää tästä matkakertomuksesta:

Mijas Pueblo – Aurinkorannikon (Costa del Sol) kaunis helmi

Kaksikerroksisen ravintolan yläkerrassa oli yksityistilaisuus, joten se jäi katsomatta.

Alakertaa pääsimme tutkimaan tarkemmin ja nyt teemme pienen kierroksen siellä tämän videon perusteella.

Yllä video ravintolasta.

Kun tuo ”Picasso”-ravintola oli tutkailtu, lähdimme tutkailemaan ympäristöä.

Ajauduimme Teatro Romanon raunioille. Sen edustalla oli aukio, jossa kasattiin äänentoistolaitteita seuraavan illan konserttia varten. Valitettavasti olisimme silloin jo matkalla kotiin, joten väliin jäi. Tästä alta löytyy elävää kuvaa teatterista:

Teatterin raunioilta matka olisi jatkunut portaita pitkin viereisen Algazaban linnan mäelle. Emme kuitenkaan nousseet sinne syystä, että jokunen viikko aiemmin tenniksessä rasittunut jalkani alkoi vihoitella siihen malliin, että nyt oli parasta suunnata kämppille.

Lisää linnasta voi tlukea tästä ”Pienestä matkaoppaasta”:

http://www.pienimatkaopas.com/malaga/maamerkit.html

Alcazaba – Málagan suurin linnoitus

Málagan suosituin vierailukohde on Alcazaba-linnake joka on suuri mäen päällä oleva kompleksi. Alue sai alkunsa Rooman valtakunnan aikoina, ja tältä ajalta on peräisin vuonna 1951 löydetty amfiteatteri [kartalla]. Maurilaiset antoivat sille omia lisäyksiään, ja heidän johtajiensa suojaksi linnake valmistuikin vuonna 1057. Linnake on nykyisin hyvässä kunnossa, sillä vuonna 2002 valmistunut suuri entisöintityö on tehnyt siitä täysin turvallisen.

Tätä linnaketta, jonka rakentamisen aloittivat arabit 700-luvulla, onkin mukava tarkastella niin sisä- kuin ulkotiloissakin, etenkin alkuillasta tai aikaisin aamulla. Palatsia on myöhemmin muunneltu melkoisesti, viimeksi 1930-luvulla, ja sen alueella on mukava kierrellä tunnin pari erilaisiin näyttelyihin ja puistoihin tutustuen ja hienoista maisemista nauttien.

Linnakkeelle on helppo kavuta linnakkeen alapuolelta kulkevan Calle de la Alcazabillan kautta lähteviä portaita pitkin. Linnake on avoinna ti–su huhti–lokakuussa klo 9.30–20 ja marras–maaliskuussa klo 8.30–19. Liput maksavat 2,20 euroa, mutta jos haluaa vierailla myös Gibralfaro-linnakkeella, kannattaa ostaa 3,55 euroa maksava yhteislippu.

Linnakkeella on ympäri vuoden vähiten ihmisiä paikalla viikolla aamupäivisin, ja ylipäätään ensimmäiset ja viimeiset aukiolotunnit ovat usein väljempiä vierailuajankohtia kuin keskipäivän tienoo. Hyvä aika vierailla linnakkeella on sunnuntai-iltapäivä klo 14.00, jolloin linnakkeelle pääsee ilmaiseksi ja jolloin siellä ei ainakaan loppua kohden ole minkäänlaista tungosta. Alcazabassa käydessään kannattaa katsastaa myös Rooman valtakunnan aikainen amfiteatteri, joka on hyvin säilynyt ja jolla on kesäaikaan konsertteja ja muita tapahtumia.

Tällä kertaa meille siis riitti tutustuminen vanhaan kaupunkiin, joten kävelimme linja-autoasemalle ja palasimme kämpille. Ehkä ensi kerralla jälleen rantabulevardille?

 

Tämän upean Aurinkorannikon kiertueemme postauksista pari (hotelli ja Mijas) löytyy tuolta matkakertomukseni alkupuolelta.  Muut voit lukea tästä alta:

http://appamatkustaa.fi/ronda-andalusian-antiikkinen-helmi/

Espanjan Andalusia – Rondan lumoava vanhakaupunki

http://appamatkustaa.fi/pikapyrahdys-marbellaan/

 

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *