· ·

Villa Kiki – majapaikkamme Mahen saarella Seychelleillä

Olen pitänyt Seychellejä kalliina matkakohteena. Halusimme testata pitääkö se paikkansa vai onko kyseessä kenties pelkkä myytti? Yövyimme 12 päivän matkallamme 5 eri majapaikassa. Esittelen ne kaikki, jotta te muutkin saisitte käsityksen millä hinnalla ja minkä tasoisissa paikoissa siellä voi/kannattaa asustella.

Aloitan majapaikkojen esittelyn Mahen saarella sijaitsevasta Villa Kikistä, jonka olin valinnut parin 1. yömme kohteeksi. Aina ei voi tietää kuinka hyvin eri nettitoimistojen esittelyt pitävät paikkansa. Tämä on saanut yleisöltä hyvät arvioinnit (8,9/10). Koimmeko samoin, selviää, kun luet jutun.

Vaikka Villa Kiki sijaitsee ainoastaa 14 km automatkan päässä lentokentältä, sinne ei ole helppoa päästä ainakaan edullisesti. Taksit ovat Seychelleillä kalliita. Tuo matka maksaisi 50 €. Bussilla pääsee kyllä, mutta se edellyttää bussin vaihtoa ja pitkää pinnaa. Lisäksi Villa Kikiin olisi pitänyt vielä kävellä jyrkähköä mäkeä kilometri ylämäkeen. Bussihinnat ovat edullisia (50 senttiä), mutta ongelmaksi muodostuu myös se, että bussit eivät halua kyytiinsä matkalaukullisia turisteja. Niinpä järkevimmäksi vaihtoehdoksi tuli vuokrata auto. Vuokraamoja on lentokentällä kymmenkunta, hinnat ovat kaikissa samaa tasoa. Arvoimme Classic Carin, joka veloitti meiltä parin vrk:n ajalta 2 x 45 € plus 10 € siitä, että palautimme auton satamaan jatkaaksemme sieltä La Diquelle.

Villa Kiki sijaitsee korkealla mäen rinteessä ei-niin-helposti-löydettävässä paikassa. Kysyvä ei tieltä eksynyt, joten perille päästiin, vaikka Google Map yritti hieman harhauttaakin. Se oli päättänyt, että majapaikka sijaitsee puoli kilometriä alempana kuin todellisuudessa oli eivätkä viitatkaan jaksaneet opastaa viimeisen päälle. Kun siis luulet olevasi perillä jatka vielä 500 m.

Villa Kikiltä aukeavat maisemat ovat riittävän hyvät.

Neljän huoneiston majapaikassa on pieni uima-allas ja riittävästi lepotuoleja yms. Näiltä osin kaikki hyvin.

Aamiaistila ja oleskelutilat on tehty tyylillä.

Saavuttuamme paikalle talon emäntä (joka asuu viereisessä talossa) otti meidät ystävällisesti vastaan ja majoitti meidät huoneeseemme. Sillä hetkellä Villa Kikissä ei ollut muita, joten vietimme parituntisen yksityismajoituksessa. Ei Askompaa!

Aamiaista varten oli katettu pari pöytää sisälle ja pari terassille. Aamiainen oli ”ihan jees”. Monenlaisia hedelmiä tarjolla, leikkeleitä, kananmunaa haluamassaan muodossa, mehuja yms. Appelsiinitkin pystyi puristamaan koneella, kun viitsi nähdä sen vaivan. Hyvää oli.

Kala-allas oli rakennettu viihdykkeeksi ja koristeeksi.

Heikoin osa Villa Kikistä on huone. Se oli ihan tilava, mutta kaipaisi kyllä pientä pintaremonttia. Ei tosin haitannut sanottavammin. Pienellä vaivalla saisi tosin paljon aikaan.

Tässä vielä lyhyt videon pätkä Villa Kikistä:

Kahden yön majoitus maksoi aamiaisineen 310 € + veroja 30 €, joka on mielestämme hieman yläkanttiin verrattuna siihen, mitä tuleman piti muissa kohteissa. Silti voimme suositella Villa Kikiä hyvänä vaihtoehtona Mahen saarella, edellyttäen, että on vuokrannut auton.

Pidimme Villa Kikiä tukikohtanamme pari yötä ja teimme siitä reissuja saaren muihin osiin. Siinä mielessä sijainti on ihan ok. Emme käyneet testaamassa sen lähirantaa, mutta näytti ihan hyvältä, kuten lähes kaikki rannat Seychellin saarilla.

Niin, siitä arvioinnista. Laitoin Bookingiin arvioinnin paikasta ja keskiarvoksi näytti tulevan 7,9 eli olin hieman kriittisempi kuin arvioijat yleensä. Eivät ne voi olla korkeampia ennen kuin huoneille tehdään pintaremontti ja kalusteita niissä uudistetaan.

Plussaa on, että Villa Kikistä on varsin kohtuullinen noin 13 km matka saaren ehkä parhaalle rannalle Anse Intendancelle. Tuosta rannasta ja muista (sateisista) kokemuksistamme voi lukea tästä Mahen saarta esittelevästä matkakertomuksesta:

http://appamatkustaa.fi/seychellit-budjettimatkaajan-paratiisisaaret-totta-tarua/

Tässä vähän esimakua tulevista matkakertomuksistamme, joita on melko monta:

Onko Anse Source d’Argent Seychelleillä maailman kaunein ranta?

Anse Source d’Argent on yksi maailman kauneimmista rannoista (VIDEO)

Huikean hieno matkamme jatkui La Diquelta Praslinin saarelle. Matkakertomuksia ja maailman parhaiden rantojen esittelyjä on sivuillamme useita.

Saat tuoreeltaan tiedon uusista blogijutuista, kun käytä tykkäämässä Facebook-sivua Appa matkustaa.

 

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Kiitokset tuoreista tiedoista! Lentokenttätakseilla tuntuu olevan sama hinta 50,- eur, vaikka matkan pituudessa olisi hiukan eroa. Siihen on tyydyttävä näin autonajotaidottomana :).

    1. Valitettavasti, mutta… Kun lensimme Praslinilta Mahelle ja tarvitsimme taksin päästäksemme viimeiseksi yöksi majapaikkaamme muutaman km päähän kysyimme hintaa. Joku kaveri vastasi, että 20-70 €. Otin siitä opiksi ja kyselin muutamalta taksin kuljettajalta. Kun ilmoitin, että meidän kannattaa vuokrata auto, koska sen kautta menopaluun hinnaksi tulisi 45 €, sain hinnan kohdalleen. Menomatka oli 20 € ja paluusta maksoimme majapaikalta tilattuna 25 €. En tosin ihmettele hintoja,kun lentokentällä seisoi varmaan 100 taksia, osaltaan hirveässä sumpussa niin, että taksimme joutui todella tekemään työtä päästäkseen pois muiden tukkiessa tien. Jäin ihmettelemään sitä kaikkea…

    1. Niin tekee Mikko! Voisi sanoa, että ”heleppo katella” 🙂 Kävelymatkaa rannalle taitaa tulla vajaan kilometrin verran. Meillä jäi kokematta se ranta. Tuntuu, että siinä on melkoinen nousu-/laskuvesi-ilmiö. Muutaman kilometrin päässä oleva huikea ranta houkutteli enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *