· ·

Pari hotellivinkkiä Bangkokiin – Centre Point Sialom ja Mandarin Oriental

 

Tämänkertaisen Thaimaan reissumme viimeisestä osiosta löytyy pari hotellivinkkiä Bangkokiin. Opettelemme myös ostamaan lipun Skytrainiin.

Tarkan seulan 🙂 jälkeen majapaikaksi ”arvottiin” hotelli Centre Point Sialom. Nyt kokemuksemme jälkeen voimme suositella sitä, mutta miksi, selviää tästä jutusta. Vilkaisimme myös vieressä sijaitsevaa Mandarin Oriental hotellia, joka ei ainakaan tällä kertaa istunut eläkeläisen kukkarolle. 

Olimme matkanneet vuonna 2015 kuukauden Thaimaassa. Takana olivat Pattaya, Koh Larn, Koh Samet, Rayong ja Laem Mae Phim. Niistä ja muista löytyy omat kertomukset tämän artikkelini lopussa aukeavista linkeistä. Siellä on myös matkakertomus, jossa esittelen suurkaupungin ”ykköspaikan”, joka on omien kokemustemme mukaan Suuri palatsi ja Wat Phra Kaeo.

Miten ostat liput Skytrainiin?

Kun tulimme etelästä Rayongista bussilla, hyppäsimme itäisellä bussiasemalla Ekamaissa Skytrainin kyytiin. Ensin piti selvittää, miten lippu ostetaan tuohon taivasjunaan. Homma pelittää seuraavasti:

Valitse lipunmyyntipisteen kartalta asema, jonne olet menossa. Sen painonappiin on kirjoitettu summa, jonka matka maksaa. Maksa matka kolikoilla ja saat lipun. Kolikoita vaihdetaan vieressä olevassa vaihtopisteessä (eivät myy lippuja). Laita lippu portin aukkoon leimaukseen ja puomi aukeaa. Lippu tarvitaan myöhemmin siihen, että pääset ulos laiturialueelta.

Vaihdoimme Siamin asemalla junaa. Matka jatkui samalta laiturilta vastapäätä kohti pääteasemaamme, joka oli Sapham Taksin.

 

Pari hotellivinkkiä Bangkokiin

 

Halvalla luksusta hotelli Centre Point Sialomissa

 

Hotellimme Centre Point Sialom oli aivan Sapham Taksin aseman vieressä, joten kärryjen ulkoilutusta ja olimme perillä. Olimme ostaneet tästä hotellista pari yötä hyvin edulliseen hintaan 68 eu/yö aamiaisineen. Seuraavan yön hinta olisi ollut paljon kalliimpi, joten jätimme jatkon auki. Erittäin ystävällinen henkilökunta hoiteli laukkujamme. Bell Boyt tulivat jo kauas vastaan auttamaan laukkujen ulkoiluttamisessa.

Suuri yllätys oli, kun kaveri vastaanotossa ilmoitti, että hän laittaa meidät astetta parempaan huoneistoon. Eikä aste riittänyt. Meidät ohjattiin hotellin ylimpään kerrokseen 26, jossa odotti 100 neliön lukaali. Aina silloin tällöin näitä ylläreitä tulee ja nyt tuli yksi. Tuntuihan se hienolta, että käytössämme oli niin iso huoneisto ja mahtavat näköalat, mutta meinasihan siellä vähän eksyä kumppanista. Onneksi huhuilu auttoi.

Centre Point Silom Bangkok (3)

Centre Point Silom Bangkok (5)

Askel oli kevyt tässä huoneistossa askeltavalla kaunistuksella.

Centre Point Silom Bangkok (7)

Hymy oli meillä herkässä tässä lukaalissa.

Centre Point Silom Bangkok (10)
Centre Point Silom Bangkok (16)

Omalta parvekkeelta, jossa tosin ei ollut kalusteita, pääsi ihmettelemään ympäristöä.

Centre Point Silom Bangkok (17)

Centre Point Silom Bangkok (21)

Uima-allasalue oli viehättävä.

Centre Point Silom Bangkok (2)

Kelpasi siellä eläkeläisenkin ihmetellä julkisten tilojen tyylikkyyttä.

 

Mandarin Oriental – ehkä sitten joskus tuollaista luksusta 🙂

 

Hyvä ystäväni Mikko heittelee, että kannattaa majoittua Mandarin Oriental hotelleihin. Tämäkin on kuulemma upea. Koska se sijaitsi karvalakkihotellimme vieressä, pakkohan se oli käydä katsomassa.

Oriental hotel Bangkok (1)

Oriental hotel Bangkok (4)

Näillä eläkkeillä ja Asko Toursin matkustusstrategialla ei kannata edes haaveilla aaltomaisista luukuista. Meille yli 300 euron nousevat huoneet ovat haave vain. Onneksi katsominen ei maksanut mitään, joten eikun kierrokselle ”paremman kansan” joukkoon.

Oriental hotel Bangkok (5)

Oriental hotel Bangkok (10)
Aulassa meidät toivotettiin tervetulleeksi jousikvartetin voimin kuten muutkin kuninkaalliset. Saatiinpa edes vähän nauttia siitä, mistä ystävät jokaisella matkalla. Totta puhuen, olihan Oriental maineensa veroinen. Tämä on yksi maailman huippuhotelleista. Perinnettä riittää…

Oriental hotel Bangkok (11)

Oriental hotel Bangkok (7)

Tämä vanha siipi huokui sellaista arvokkuutta, mitä parempi väki hakee reissuiltaan. Iltapäivätee olisi maksanut tuolla 1200 bathia, mutta sen aika oli mennyt emmekä sen takia enää viitsineet palata sinne.

Oriental hotel Bangkok (9)

 

Lisää vinkkejä Bangkokin matkailuun löydät täältä:

https://appamatkustaa.fi/2018/10/24/bangkok-suuri-palatsi-wat-phra-kaeo-2/

Tämänkertaisen reissumme viimeinen osio löytyy alta aukeavasta matkakertomuksesta, jossa summan myös matkamme kustannuksia yms.

https://appamatkustaa.fi/2017/02/16/siam-paragon-center-vimanmek-ja-mainio-ruokapaikka-bangkokissa/

Ja tähän vielä hyväksi lopuksi yhteenveto koko matkastamme, joka oli kyllä hieno kokemus.

https://appamatkustaa.fi/ita-thaimaan-kierros/

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *