· · ·

Upean Madridin parhaita paloja parissa vuorokaudessa 1. osa

Madrid on upea kaupunki, joka jättää jälkeensä monet muut suositut kaupunkikohteet. Esittelen tässä matkakertomukseni 1. osassa sen parhaita paloja, jotka ehtii katsella parin päivän aikana. Kiertelimme pääosin jalkaisin, sillä tykkäämme kävellä. Madridissa on tosin hyvä ja edullinen metro, mutta miksi metroilisin, jos haluan nähdä kaunista kaupunkia.

En tiedä onko Madridissa aina näin paljon väkeä vai vaikuttiko Espanjan kansallispäivä koko viikonlopun? Oli miten oli, ahdasta oli. Silti, mene ihmeessä Madridiin!

(Tämä vuonna 2019 julkaistu artikkelini on korjattu ja päivitetty 6.6.2022)

Halvalla Teneriffalta Madridiin

 

Pääsyy tähän stopoveriin oli osin raha, osin se, että olin halunnut jo pitkään näyttää rakkaalle vaimolleni tuon ihastuttavan kaupungin. Kävin siellä joskus 2000-luvun alussa reppureissulla kierrellessäni Eurooppaa Ryanairilla muutamalla eurolla. Nytkin lensimme Teneriffalta Madridiin samaisella yhtiöllä. Matkalippu maksoi 25 € ja lisäksi maksoimme 8 € siitä, että saimme käsimatkatavaramatkailijoina ottaa riittävän kokoisen lentolaukun ja jopa repun/käsilaukun matkustamoon.

Sen verran vielä, että emme koskaan maksa lennoista Helsingistä Kanarialle enempää kuin 120 €/sivu. Aina on löytynyt jokin suora tai yhden välilaskun reitti. Usein se on Lontoon, mutta tällä kertaa menomatkalla Barcelonan, paluumatkalla Madridin kautta. Nyt lensimme lopulta sieltä Suomeen Pariisin kautta 87 €:lla.

Olimme viettäneet viikon Teneriffalla. Tein sieltä tällä kertaa vain hotellipostauksen, sillä sivuiltani löytyy useita matkakertomuksia Teneriffalta.

Regency Country Club hotelli Teneriffalla

Löydät Teneriffan matkakertomukset tästä linkistä:

Teneriffan parhaat nähtävyydet

 

Edullinen ja hyvä hotelli Madridin parhaalla paikalla

 

Lensimme aamulennolla Teneriffalta Madridiin. Kun tulimme ulos terminaalista, oli edessä kulkuvälineen etsintä. Olemme innokkaina ”asuntosäästäjinä” (eli matkustamme paljon) julkisten liikennevälineiden suurkuluttajia. Astuimme oven vieressä odottavaan lentokenttäbussiin, joka oli menossa keskustaan ja maksoimme noin 5 € biletit.

Noin puolen tunnin kuluttua saimme ystävälliseltä alkuasukkaalta vinkin, että kannattaa jäädä pois yllä olevan pankin kohdalla. Noudatimme ohjetta, talutimme 4-pyöräisemme noin 700 m päässä olevaan hotelliimme läpi ydinkeskustan upeiden rakennusten välistä. On siellä hienoja rakennuksia.

Olin bongannut muutamaa kuukautta aikaisemmin erittäin hyvällä hinta-laatusuhteella 4 tähden hotellin ihan ydinkeskustasta.

Espahotel Gran Via sijaitsee osoitteessa 65 Gran Via ja hinta oli ainoastaan 114 €/yö aamiaisineen. Tuo oli niitä ”löytöjä”, tällä kertaa Agodan kautta.

Huone oli 8. kerroksessa ja tähän tarkoitukseen erittäin toimiva. Sijainti on parasta A-ryhmää!

Pieni keittiö kera jääkaapin on hyvä lisä muutenkin edullisessa huoneistossa.

PS. Hotelliyön hintaan kuului ihan kelvollinen aamiainen, josta en ottanut mitään todistusaineistoa.

 

Madridin parhaita nähtävyyksiä katselemassa, kierros 1

 

Bongasimme netistä erilaisia listauksia Madridin parhaista nähtävyyksistä. Teimme suunnitelman ja lähdimme liikkeelle.

 

Templo de Debod

 

Kohtuullisen lähellä hotelliamme sijaitsi puisto, josta oli hyvä aloittaa. Kävelimme noin 1 km päähän Parque del Oeste -puisto0n,

Alueella sijaitsee temppeli nimeltään Templo de Debod. Se on peräisin Egyptistä noin 2500 vuoden takaa. Espanja sai sen lahjaksi siksi, että heidän insinöörinsä olivat ratkaisevassa roolissa Assuanin patoa ralennettaessa. Temppeliin on ilmainen sisäänkäynti, mutta koska sinne otetaan sisään vain rajallinen määrä väkeä, jouduimme jonottamaan noin puoli tuntia.

Tervetuloa temppeliin!

Tässä hieman taustatietoa.

Näitä piirroksia temppelistä löytyy useampia.

Tämä lohkare on jostain kuninkaallista rakennuksesta.

 

Royal Palace of Madrid

 

Siirryimme seuraavaan kohteeseen Madridin kuninkaallinen palatsi.

Tyydyimme tiukan aikataulun vuoksi katselemaan sitä ainoastaan ulkopuolelta.

Palatsin puistoalue on katsomisen arvoinen paikka.

Näitä portaita pitkin pääsi yläpuoleliselle kadulle, jota pitkin jatkoimme palatsin ohi…

… katsomaan sen valtaisaa aukiota. Se palatsista tällä erää.

Tiketit palatsiin saa tilatuksi tästä osoitteesta:

http://royal-palace.tickets-madrid.org/

Almudena Cathedral

 

Kuninkaallisen palatsin aukiota vastapäätä on Almunedan katedraali.

Katedraali aukeaa tällaisena palatsin puolelta, mutta sisäänkäynti on kirkon toisella puolella.

Almunedan katedraali kuuluu niihin lukemattomiin valtavan suuriin kirkkoihin, joissa riittää ihmeteltävää.

Alttari on kirkon vaikuttavin osa.

Alttaria pääsi katsomaan läheltäkin.

 

Mercado de San Miguel -kauppahalli

Jatkoimme matkaa ja kohta silmiimme sattui mielenkiintoinen rakennus, johon oli pakko piipahtaa. Tykkäämme poiketa katsomassa kauppahalleja.

Mercado de San Miguel -kauppahallia ei voi ohittaa katsomatta mitä sieltä löytyy.

Väkeä oli kuin vilkkilässä kissoja. Ylivoimainen ostoskohde olivat tietysti tapakset, joita myytiin harvinaisen monenlaisilla koostumuksilla.

Tässä asintosäästäjän kukkarolle parhaiten sopivia 1-1.5 € tapaksia. Maistuivatten nekin.

Tässä olemme jo siirtyneet ”kinkkumuseoon”. Näitä ”sairaan suosittuja” myymälöitä oli siellä täällä. Ja jos olut kera salamimakkarapalojen maksaa 1,5 €, asian ymmärtää oikein hyvin. Voi noita espanjalaisia!

 

 

Plaza Mayor

 

Kohta saavuimme valtaisalle Plaza Mayorille.

Valtaisan suuri Plaza Mayor aukio oli jonkinmoinen pettymys. Sen takia kuvatkin jäivät lähes ottamatta.

Käppäilimme väentungoksessa takaisin hotellille lepäilemään, mutta menojalka vipatti vielä illalla.

Marjatalla tuli sen verran pääkipua, että hän päätti jäädä kämpille, kun minä lähdin vielä pienelle iltakävelylle. Hotellimme vieressä oli pari valtaisaa musikaaliteatteria. Toisessa niistä pyöri paikallinen ”Leijonakuningas”, jonne yritimme jopa lippuja. Turhaan! Kävellessäni kaupungille ymmärsin, että niin oli. Lipun saaneiden jono teatteriin oli vajaan 200 metrin mittainen. Onneksi heillä oli paikat 🙂

Kävin vielä maistelemassa Plaza Santa Anan aukion yöelämää. Ei ollut matkustanut Iisalmeen hän. Aukiolla oli valtaisa määrä ravintoloita ja meininkiä riitti. Kuvauskohteeksi valikoitui tämän kauniisti valaistu rakennus. Tässä enemmän tuosta aukiosta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Puerta_del_Sol

 

Tämä oli 1. osa Madridin kokemuksistamme. Toinen parhaita nähtävyyksiä esittelevä osa avautuu tästä:

Madridin parhaita paloja (osa 2)

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Madrid on aina käymisen arvoinen!
    Kivempi kuin Barcelona. Madridissa on halvemmat hotellit, enemmän ruoka- ja kahvipaikkoja kadunvarsilla ja rauhallisempi tunnelma.
    Muuten, tuo sininen talo on Plaza Santa Anan vieressä, ei Solin.

    1. Madridiin lähdemme varmasti myös uudelleen. Ja olen ymmärtänyt, että lähiseudulla on upeita vanhoja kaupunkeja eikä siitä ole pitkä matka viiniviljelmillekään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *