USA – Florida, Vacation Village Resort at Weston -hotelli ja vähän ympäristöäkin

Kun pari viikkoa Miami Westin alueella oli ohi, siirryimme Westoniin. Siellä meitä odotti parin viikon varaus RCI-hotelli Vacation Village Resort at Westonissa. Esittelen tässä matkakertomuksessa hieman tuota hotellia ja sen ympäristöä. Muutaman kilometrin päästä löytyy valtaisa Sawgrass Mills Outlet, johon kannattaa lomasta varata vähintään yksi päivä. Annan myös vinkkejä päivämatkoihin, joita kannattaa tehdä Westonista.

Lauantaina 19.1.2013 ystävämme Juha tuli hakemaan meidät hotellilta sovitusti kello 9. Maksoimme sitä ennen huoneen ja kiitimme hyvästä palvelusta vastaanoton henkilökuntaa. Olimme erittäin tyytyväisiä hotelliin ja etenkin sen rantaan. Tuon hotellin esittely löytyy tästä:

Florida – Palm Beach Shores Resort and Vacation RCI-hotellmi

Tarkoituksemme oli ajaa ensin Palm Beachistä rannikkoa pitkin kohti Fort Lauderdalenia, mutta aamupäivän sade muutti suunnitelmaa. Kävimme Juhan tuntemassa todella suurella ostostorilla kahvilla ja tutustumassa mahdollisuuksiin. Kartoitimme hieman jopa laukkujen hintoja siltä varalta, että innostumme ostoksille viimeisellä viikolla outleteissa. Täältä tarttui mukaamme vain pari pikeepaitaa golfailuun.

Saavuimme  Vacation Village Resort at Weston hotelliin vähän ennen puolta päivää. Koska vaihtopäivä olisi ollut jo perjantaina, saimme huoneen heti. Se oli respaa vastapäätä hyvällä paikalla ja jännitimme millaiseen murjuun joudumme. Sen verran huonot olivat olleet viime aikaiset arvioit RCI:n sivuilla. Vastaanotossa kävi ilmi, että meille on varattu ns. A-huoneisto, joka on isompikokoinen kuin B.

Koska olimme varautuneet pienempään, meitä odotti miellyttävä yllätys: huoneisto oli suuri, noin 70 neliöä ja erittäin siistissä kunnossa. Ilmeisesti se kuului niihin, jotka on uudistettu vastikään. Tästä oli hyvä jatkaa lomaa.

Huoneisto oli varustettu kaikilla mukavuuksilla ja kunnostettu vastikään.

Tällaisessa paikassa olisi viihtynyt pidempäänkin…

 

Kolopalloa on vaikea vastustaa…

Lähdimme yhtenä päivänä Juhan kanssa golfaamaan ja Marjatta jäi lueskelemaan. Kenttä oli n. 20 km päässä Pembrokessa. Sääkin selkeni ja aurinko alkoi paistaa, joten kierros kauniilla kentällä oli hyvä aloittaa.

Harmiksemme toisella kentällä oli kilpailut ja sade oli vielä viivyttänyt pelejä, joten kierroksesta tuli erittäin hidas. Kun autot oli pakkokäytössä, jouduimme odottelemaan joka paikassa ajoittain jopa 10 min: rytmi katosi eikä peli kulkenut. Tämä tietty voi olla vain tekosyy, mutta peli ei kulkenut 🙂 Kierros kesti 4,5 tuntia, joten viimeisellä väylällä oli jo todella hämärää.

Teimme porukalla myös toisen golfmatkan alligaattorien keskelle, mutta siitä ilmestyy myöhemmin erillinen kertomus.

Söimme ja lähdimme takaisin hotelliin, jossa oli mukava laittaa poreamme täyteen lämmintä vettä ja rentoutua ”päivän rasituksista”.

 

Tutustuminen ympäristöön ja Westonin kaupunkiin

 

Sunnuntaina 20.1. päätimme tutustua Westonin kaupunkiin kävellen. Kiersimme golfkentän ympäri tervetulotilaisuuteen noin 1 km päähän. Hotellimme on valtavan iso ja sillä on rakennuksia eri puolilla Westonia melko etäällä toisistaan. Siinä mielessä se, että pääsimme vastaanoton viereen, oli ihan hyvä juttu.

Jatkoimme kävelyä noin 1 km päässä olevaan ostoskeskukseen, josta mukaan tarttui lähinnä vitamiineja sekä aamiaistarvikkeet. Palasimme hotellin shuttle-kuljetusreitille ja kiersimme sen kyydissä hotellin muut kohteet läpi ja saimme samalla kokonaiskuvan kaupungista. Se osoittautui erittäin siistiksi, jopa kauniiksi taloineen, lukuisine kanavineen ja hyvin hoidettuine puutarhoineen. Tässä pieni videon pätkä Westonin ydinkeskustasta.

 

Palvelun pohjanoteeraus

 

Hotellille saavuttuamme päätimme varmistella seuraavan päivän siirtymistä Miamiin. Olin bongannut reitit Google Mapin avulla. Ohjasivat tiskiltä meidät excursioista vastaavalle tummalle nuorelle miehelle, joka osoittautui melko ylimieliseksi, huonoksi asiakaspalvelijaksi. Hän katsoi meitä kuin halpaa makkaraa ja antoi ymmärtää, että julkisilla Miamin meno on erittäin vaikea tehtävä ellei mahdoton. Löimme hänelle aikatauluehdotuksen pöytään ja pyysimme, että hän varmistaa asian paikallisista aikatauluista. 10 min työskentelyn jälkeen hän löysi meille aikataulut Pembrokeen, mikä osoitti, että Google tietää. Sen jälkeen hän alkoi etsiä jatkoyhteyksiä, huomasi sen ilmeisesti mahdottomaksi, heitti entistä kyllästyneemmän ilmeen, tuijotti konetta, me odottelimme kärsivällisesti, tuijotti vaiti, huomasi, että jonoa alkaa syntyä taaksemme, alkoi palvelemaan heitä, hoiti hommat, palasi asiaan, tuijotti ruutua,… En tiedä, kuinka kauan tätä olisi jatkunut, joten pyysimme häntä tulostamaan aikataulun. Varmistimme vielä kävelyreitin bussipysäkille, koska taksia ei olisi saanut niin lyhyelle matkalle. Kiitimme avusta ja häivyimme paikalta. Taisi kaveri huokaista helpotuksesta? Varmistelimme vielä illalla Googlesta varasuunnitelman, jos bussia ei tulisi tms. Olimme valmiit taistoon.

Miamin reissustamme ilmestyy erillinen matkakertomus muutaman päivän sisällä. Käy tykkäämässä Facebook-sivustoani Appa matkastaa, niin saat heti viestin, kun juttu ilmestyy.

 

Vähän altaallakin…

 

Vietimme lomamme tämän osion ensimmäisen allaspäivän täpötäydellä altaalla. Uskalsimme lueskella ja uida vajaat pari tuntia, jonka jälkeen kiintiö tuli täyteen. Loppuilta meni ruokaillessa, lueskellessa ja pakkaillessa. Uima-allasalue oli hotellin kokoon nähden pieni ja sen huomasi.

Tässä näkymä Westonin keskustaan päin golfkentän yli.

Tämä kuva on otettu hotellistamme alligaattorilaaksoon päin. Ajoimme yhtenä päivänä kuvassa näkyvää moottoritietä lähes 100 km pitkän suoran keskellä tuota suota Naplesiin. Yksitoikkoinen tie! Mutta päässä odotti upea paikka, josta tulee erillinen matkakertomus...

 

Sawgrass Mills Outlet – yksi maailman suurimmista outleteista

Meidän oli pakko lähteä vielä vuokra-autollamme ilta-ajelulle Sawgrass Mills Outletiin tarkistamaan maailman suurimman (?) outletin valikoimat. Olihan se niin huikean kokoinen, että piti käydä useamman kerran, että sai edes osan putiikeista tarkistettua. Tarttuihan sitä jotain myös mukaan noilla mielenkiintoisilla piipahduksilla. Voi todeta, että ”halvalla menee”.

Tiistaina vietimme lekottelupäivän. Kävimme ainoastaan pienellä kävelyllä Westonin kaupungin keskustassa. On se upea kaupunki! Nautimme kevyen lounaan ”juustokahvilassa” ja teimme vielä viimeisen ostosmatkan Sawgrass Mills Malliin. Keskiviikkona oli pakko käydä tutustumassa Fort Laudendalen rantoihin. Sen verran viisastuimme, että sitä samaa se on kuin Palm Beachissäkin, ilmeisesti koko Floridan ranta. Huh huh! Ei huono!

Kun lomamme oli ohi, yllätykseksemme laukuissa olisi painon suhteen vielä reilusti tilaa, mutta kuutiot loppuvat, joten ”ei enää ostoksia” 🙂

Olemme olleet lähes kuukauden matkassa ja aika ei ole tullut pitkäksi. Tämä on ollut upea reissu, joka osoitti samalla, että tänne voi joskus palatakin. Liekö säiden haltija ollut meille suosiollinen vai onko täällä aina ihannesäät? Se jää nähtäväksi, jos tänne palaamme.

Kiitos Florida!

RCI:n luettelosta tämä hotelli löytyy tämän linkin takaa:

Vacation Village Resort at Weston

Tripadvisor esittelee tämän hotellin täällä:

https://www.tripadvisor.fi/Hotel_Review-g34733-d270683-Reviews-Vacation_Village_at_Weston-Weston_Broward_County_Florida.html

 

 

Comments

 1. Tiina Teräväinen says:

  Terkkuja Westonista!

  1. Asko Leppilampi says:

   Oi kiitos Tiina! Hyvän paikan olette valinneet. Tuttu mesta 🙂 Nauttikaa!

   Oletteko viihtyneet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.