· · · · ·

Miksi klaanimme hurahti Holiday Clubiin? – Kolmen sukupolven yhteiset lomat alkoivat Katinkullasta.

(Tämä artikkeli on tehty yhteistyössä Holiday Clubin kanssa.)

Holiday Club Katinkulta on yksi upeimmista lomakohteista maailmassa. Kaunis luonto, monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja erinomaiset puitteet tekevät tuosta lähes 30 vuotta toimineesta lomakylästä halutun kohteen, jonne väki palaa vuodesta toiseen. Tämä on kertomus siitä, miten ja miksi meidän kolmen sukupolven klaanimme hurahti Katinkultaan ja miksi pääkohde vaihtui myöhemmin Saimaalle?

Olemme saaneet nauttia vuodesta 2003 lähtien Holiday Clubin palveluista. Lapsenlapsemme ovat kasvaneet aluksi Katinkullan ja myöhemmin Saimaan maisemissa viikon vuodessa. Vietimme heinäkuussa 2019 jälleen kerran viikon Saimaalla, nyt peräti 15 hengen klaanillamme. Ainoa negatiivinen palaute oli, että yhteinen elämysloma loppui liian lyhyeen. Siitä viikosta löytyy muutama postaus tämä jutun lopusta.

Tässä postauksessani luon katsauksen kuluneisiin 16 Holiday Club -vuoteen lähinnä asumisen näkökulmasta. Aloitan Katinkullasta, joka oli jokakesäinen kohteemme noin 10 vuotta. Tämä on ollut mielenkiintoinen ”matka” näin muisteloiden mukaan.

 

Ensimmäisen Holiday Club Katinkullan osakkeen hankinta

 

Ensimmäisen viikko-osakkeen hankimme erään yhtiökumppanini innoittamana vuonna 2002. Hän välitti yksityisten myymiä osakkeita ja päädyimme kokeilemaan. Ostimme 2 mh viikko-osakkeen Katinkullan ns. vanhalta puolelta. Viikko oli tuolloin 24 ja kylkiäisenä tuli golfia, kylpylää, tennistä ja keilailua. Olimme ”nalkanneet” itsemme Katinkultaan joka kesä tuolla viikolla, kunnes jossain esittelyssä salat alkoivat paljastua. Siitä kerron tarkemmin jutun myöhemmässä vaiheessa.

Tämä asunto 3 B tuli meille tutuksi ensimmäisinä vuosina. Ensimmäiset lastenlapsemme olivat mukana kuvioissa alusta lähtien.

Kaunis ympäristö teki meihin vaikutuksen.

Lähistöllä oli viihtyisiä lampia. Niin, niistähän etenkin Lammet ja Leppilammet tykkäävät 🙂

Alkuvaiheessa meitä oli sen verran vähän, että isoisovanhempiakin pystyi pyytämään mukaan. Tilaa riitti.

Ravintolaruokailut olivat mukana alusta lähtien, mutta pääsääntöisesti laitoimme ruokaa itse. Meille vakiintuivat vuorot eli kukin perhe vastasi vuorollaan ruoan laittamisesta vaikka meille isovanhemmille taisi osua useimmat hukit. Mieluusti sen teimme, sillä olihan tuo viikko (tai sen osa) aina kesän kohokohtia lomalaisille.

Tämä oli alusta lähtien se vaikein hetki. Kotiin piti lähteä vaikka kuinka teki kipeää …

 

Katinkulta on lasten paratiisi

 

Holiday Club Katinkulta on erityisesti lasten mieleen. Sitä odotettiin aina jo kauan ennakkoon.

Perikuntamme ajeli eteläisestä Suomesta usein peräkkäin, joten yhteiset autojen ja ihmisten tankkaukset lisäsivät matkakuumetta. Kesän kohokohta odotti!

Kävisihän se 🙂

Serkukset varttuivat Katinkultavuosien aikana. Vaikka ehdimme käydä siellä joka kesä noin 10 vuoden ajan, lomailuinto ei koskaan laantunut.

Hellyys ja rohkeus kasvoivat käsikädessä noilla lomilla.

 

 

Holiday Club Katinkulta – harrastusten kultamaa

 

Yksi merkittävimmistä syistä viikko-osakkeen hankkimiseen Holiday Club Katinkullasta upeiden puitteiden lisäksi olivat sen tarjoamat harrastusmahdollisuudet. Kaikki Katinkullan palvelut löytyvät tästä linkistä:

https://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/katinkulta/

Etenkin alkuvaiheessa vanhan puolen hienohiekkainen ranta oli suosittu paikka. Valitettavasti vuodet eivät ole toistensa kaksosia ja joskus saimme värjötellä kylmissäkin säissä viikolla 24. Mutta konstit löytyivät vähitellen, sillä olimme ahkeria kävijöitä esittelyissä. Aina opimme jotain ja myöhemmin tässä matkakertomuksessa paljastamme parhaita salojamme.

Uintimahdollisuuksia Katinkullasta löytyy monenlaisia ja se jos jokin on lapsille mieleen.

Kelpasi se meille aikuisillekin.

Kainuun kaunis ympäristö kruunaa upeat lomailupuitteet. Mahdollisuuksia riittää. Tämä Vuokatin keskustan lähituntumassa sijaitseva puhdasvetinen lampi on erinomainen uimakohde, jossa on mahdollisuus huimiinkin temppuihin.

Kaikissa asunnoissa on käytettävissä pari polkupyörää, joille alueella löytyy käyttöä. Kaunis luonto järvineen houkuttelee vierailemaan ympäristössä. Tutuiksi tulivat retket Vuokatin lukuisilla patikkapoluille ja ajelut hyvillä pyöräilyreiteillä. Sotkamon kaunis pesäpallokuntakin on pyöräretken päässä.

Vuokatin vaaralta laskeutuessa avautuu satumaisen kaunis kainuulainen järvimaisema. Kävimme joka kesä kävelemässä vaaran huipulla ja syystä… Maisemia riittää ja kävelypolut metsässä pitkospuineen houkuttelevat lapsia ja aikuisia.

Joskus lähdimme vaaran päälle hissillä. Hyvä konsti sekin.

Hauskasti nimettyjen laskettelurinteiden lähimaastossa on seikkailukallioiden lisäksi erinomaisia patikointipolkuja.

Keilailu on ollut ohjelmassa joka kerta. Pakko on ihmetellä noita tuloksia, sillä 1-2 tuntia keilailua HC-viikolla on ollut vuoden ainoa keilailukerta 🙂 Hyvä me!

Kolopallo on kuulunut ohjelmaamme alusta lähtien.

Koripalloturneet ovat myös kuuluneet ohjelmaan. Pojat ovat jo kasvaneet…

Ja jos mitään muuta ei keksi, niin äijät laittoi muun väen jumpalle 🙂

Emmekä ole unohtaneet tanssiakaan. Sehän sujuu vaikka hiekkarannalla.

 

Asumismuodot ovat vaihdelleet Katinkullassa syystä että…

 

Kuten alussa mainitsimme, aloitimme tältä kauniilta vanhalta puolelta. Vietettyämme siellä muutaman vuoden 2 mh asunnossa olimme pakoitetut hankkimaan suuremman huoneiston. Siinä pääsi sitten käymään niin, että ostimme järven rannalta 3 mh viikko-osakkeen ja otimme vanhemman kämpän pistekäyttöön. Pistemaailma alkoi aueta vähitellen. Vasta sitten, kun ymmärsimme miten RCI:n pistemaailma toimi, aukeni meille todellinen lomamaailma.

Ei ole menneet hukkaan lukuisat keskustelumme Holiday Clubin myyjien kanssa. Paljastamme niistä pari vinkkiä:

  • Kokemuksemme mukaan kannattaa ehdottomasti liittyä RCI:n pistejärjestelmään.
  • Suomessa pisteitä/viikko on yleensä niin paljon, että yhden viikon pisteillä voi lomailla useitakin viikkoja ulkomailla.
  • Holiday Clubin jäsenenä voit vaihtaa oman viikon toiseen ajankohtaan ja toiseen asuntoon. Opittuamme asian emme enää käyttäneet omaa asuntoa vaan vuokrasimme samalta viikolta isomman asunnon usein myös paremmalta paikalta. Vaihtomaksu on varsin maltillinen ja pääset varaaman asuntoa vuotta aiemmin.
  • Ole ajoissa liikkeellä varaustesi kanssa.

Tässä vielä omia kokemuksiamme RCI-järjestelmästä:

https://appamatkustaa.fi/pari-faktaa-rci-viikko-osakejarjestelmasta/

Suosikkipaikaksemme muotoutui Katinkullan viimeisinä vuosina Hiekkaniemi, joka on uskomattoman upea alue, Sieltä hankimme lopulta omankin viikko-osakkeemme eli vaihdoimme sen hyvälle paikalle heinäkuun lopulle. Sillä varmistaa, että saa aina varmuudella oman viikon käyttöön, mutta mutta… Emme ole käyttäneet sitä kertaakaan! Silti homma on pelannut eli mitä tuosta voi oppia? Mieti sitä!

Hiekkaniemi on alue, jossa viihtyy…

Suurempiin huoneistoihin mahtuu 12 henkilöä majoittumaan.

Makkaranpaistomahdollisuus on kiva lisä lomailijoiden tarpeisiin.

Loivasti syvenevässä hiekkarannassa on mukava varpaistella, mutta uintipaikalle joutuu kahlaamaan.

 

Vaihdoimme vanhalta puolelta omistusviikkomme Hiekkaniemeen. Valitettavasti se ei ole ihan rannassa, mutta…

…jonniinmoinen järvinäkymä kuitenkin löytyy.

Lähistöllä on maailman suurin muurahaisten asuintalo. En vaihtaisi…

Kun olemme odotelleet perikuntaamme paikalle, loma-asunnot ovat olleet myös monien vieraidemme lomakohteena.

Kaikissa Katinkullan kohteissa on grilli. Meille niillä on riittänyt käyttöä todella paljon.

Jokainen hyvä loma alkaa hyvällä kuplivalla juomalla. Puitteet kippiksille eivät ole ”Askompia”.

Vuosien saatossa jälkikasvumme on irtaantunut silloin tällöin kylillekin. Tytöillä on ollut usein hyvin erikoinen kyyti, josta en täällä viitsi jutella 🙂

Ehkä tämä kuva kertoo jotain siitä millaisissa mietteissä lomamme ovat sujuneet.

 

Paluu Holiday Club Katinkultaan

 

Mainitsin tuolla alussa, että vaihdoimme toisen viikkomme Holiday Club Saimaalle. Syynä oli vain ja ainoastaan etäisyys. Perikuntamme matkailee Espoosta ja onhan se ihan toista matkata isolla porukalla Lappeenrantaan kuin Vuokattiin.

Olimme pitäneet muutaman vuoden paussin Katinkulta-lomailusta, kunnes saimme yllättävän kutsun lähteä sinne ”filmitähdiksi”. Meitä haluttiin haastatella Holiday Clubin mainosvideolle. Pääsimme majoittumaan ensimmäistä kertaan HC:n uusimpiin villityksiin eli villas-asuntoihin. Niitä nousee nykyisin Holiday Clubin kohteisiin kuin sieniä sateella. Hyvä oli ihmisen nukkua/majoittua villaksessakin.

Näin upeisiin asuntomaisemiin  emme suinkaan päässeet, mutta kuvaukset tehtiin täällä.

Haastattelumme lopputulos on nähtävissä täällä:

Holiday Clubin mainosvideokuvaukset – Mukavaa ainakin oli!

 

Oli jotenkin nostalgista, että osa kuvauksista tehtiin samalla sillalla, jossa olimme kulkeneet ensimmäisellä reissullamme (ks. kuva jutun alussa).

 

 

Jos innostuit Katinkullasta, katsele täältä lisää vinkkejä siitä missä muualla voisi yopyä, missä syödä ja mitä kokea Vuokatissa:

Vuokatti Travel Diary by Suomihelmiä – Taru & Maija (FI). Created with Wowanders app.

 

 

Tarinamme jatkuu Saimaan kokemuksista. Niitä voi jo nyt lueskella näistä linkeistä:

Suurperheen aktiiviloma Holiday Club Saimaalla (vieraskynäilijä Anne osa 1)

Suurperheen hulluttelua Holiday Club Saimaalla (vieraskynäilijä Anne osa 2)

 

Tässä vielä hyväksi lopuksi paras kaikista eli Aadan kooste upeasta lomastamme. Tältä kaikki näytti nuoren silmin. Kiitos Aada!

 

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Mielettömän ihania kuvia❤️ ja varmasti ikimuistoisia lomaviikkoja.

    1. Kiitos Anne! Kyllä todellakin hurahdimme Katinkultaan. Harmi, että sinne on niin pitkä matka eteläisestä Suomesta. Ei ole tosin Saimaakaan huono, mutta… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *