· · · · · ·

Neljä Kanarian saarta, Madeira ja Marokko viikossa? – Haloo!

Miltä tuntuu kokea neljä Kanarian saarta, Madeira ja Marokko viikossa? Kristina Cruisesin Kanarian risteilyllä se on mahdollista. Onko kyseessä kompakti paketti, jossa pääsee noukkimaan rusinat pullasta vai sekametelisoppa, josta jää huono maku? Siitä meillä oli nyt mahdollisuus ottaa selvää.

Tästä alkaa parin kolmen matkakertomuksen sarja, jossa esittelen millaisesta kokonaisuudesta on kysymys, kun valitsee Kanarian risteilyn?  Tervetuloa aistimaan!

(Toteutimme tämän risteilyn yhteistyössä Kristina Cruisesin kanssa.)

(Päivitetty ja korjattu 30.10.2021)

Odotuksemme olivat tällä kertaa todella korkealla, sillä olimme saaneet kokea toukokuussa 2019 Kristinan järjestämän erinomaisen Tonavan jokilaivaristeilyn, jota olemme hehkuttaneet monessa yhteydessä ja syystä! Ikimuistoisten matkakokemusten lisäksi saimme siltä reissulta uusia elinikäisiä ystäviä. Silloin syntyi ”Team Transit”. Olemme kokoontuneet matkamme jälkeen tuossa 6-henkisessä ryhmässä jo 6 kertaa eri puolilla Suomea ja seuraava tapaaminen on jälleen sovittuna Tampereen joulumarkkinoita kokemaan. Yhteinen risteilykin on jo varattuna, sillä lähdemme tiiminä 4 joen risteilylle toukokuussa.

Jokilaivaristeilystä on useita matkakertomuksia, joista ensimmäinen löytyy tästä alta:

Kristina Cruisesin jokilaivaristeily Tonavalla oli huippukokemus

Muut tarinat Tonavan jokilaivaristeilyltä löydät lukemalla yllä olevan postauksen. Olen linkittänyt ne sinne.

 

Mutta nyt matkaan…! Neljä Kanarian saarta, Madeira ja Marokko viikossa alkakoon!

 

Kristina Cruisesin matkat alkavat mielikuvamatkoilla kotona. Saimme ennakkoon sähköpostilla infopaketin, josta selviää kaikki oleellinen. Matkustajien pitää ainoastaan lähettää joitain henkilötietoja sähköisesti, pakata laukut ja hoitaa itsensä lentokentälle kohtaamispaikkaan. Jatkosta  hoitaakin kaiken oleellisen Kristina Cruisesin opas, joka tällä kertaa oli Tapio Reingoldt, sama mies johon olimme tutustuneet jo Tonavan jokilaivaristeilyllä.

Lensimme tällä kertaa Norwegianin siivin. Tässä laskeudumme juuri Las Palmasin lentokentälle.

Kristina Cruisesin ryhmä Las Palmasin lentokentällä

Matkamme johtaja Tapio Reingoldt erottuu muiden oppaiden tapaan Kristina Cruisesin neonvihreästä väristä lentokentällä ja matkakohteessa. Asut näkyvät kaivolta kotia. Yhteinen osuutemme alkoi tässä, kun Tapio suoritti nimenhuudon ja ohjasi meidät ulkona odottavaan bussiin. Matka jatkui kohti Las Palmasin satamaa.

Satamassa meitä odotti TUI:n ”lipun” alla seilaava, Maltalle rekisteröity brittilaiva Marella Explorer. Siitä tuli uiva hotellimme seuraavan viikon ajaksi. Bussista meidät ohjattiin turvatarkastuksen kautta laivaan. Saimme avainkortin, joka tuli olemaan tunnussanamme viikon ajan. Ilman sitä korttia ei pääse laivalla hyttiin, laivasta pois ja sisään, ei saa tilatuksi juomia baareista yms. Tärkeä kortti!

Päästyämme yllättävän pikaisesti laivaan ilmoittauduimme vastaanotossa ja saimme luvan siirtyä hyttiimme. Laukut tulisivat perässä.

 

Kristina Cruisesin Kanarian risteilyllä näkee 4 Kanarian saarta, Madeiran ja palan Marokkoa

 

”Kanarian risteilyllä voit nähdä ja kokea klassiset lomasaaret uudesta kulmasta. Lempeän ilmaston hellimä Kanaria paljastuu risteilyllä mainettaan paljon monipuolisemmaksi; vierailet monella saarella, joista jokainen on omanlaisensa. Gran Canarialta löytyy eloisa pääkaupunki Las Palmas. Teneriffan komistus on Teide-tulivuori, ja Fuerteventuralla levittyvät upeimmat rannat. Lanzaroten erikoisuutena on karunkaunis kuumaisema, ja La Palman siluettia hallitsevat vehreät vuoret. Joillakin Kanarian risteilyillä pääset myös Madeiran kukkasaarelle, ainutlaatuisille Azoreille tai Marokon rannikolle.” (Kristina Cruisesin matkakuvaus)

Meillä oli alkamassa mielenkiintoinen risteily, jonka suhteen odotuksemme olivat korkealla, kuten alussa jo mainitsin. Kaikki pysähdyspaikat olivat meille entuudestaan tuttuja La Palmaa lukuunottamatta. Silti oli mielenkiintoista osallistua muutamalle maksulliselle retkelle syystä, että oppaiden avulla etenkin lyhyestä vierailusta saa enemmän irti. Näin myös kävi.

Kristina Cruisesin Kanarian risteilyn reitti

Matkanjohtajamme Tapio Reingoldt esittelee tässä Kristina Cruisesin Kanarian risteilyn pysähdyspaikat, jotka olivat Gran Canaria, La Palma, Madeira, Marokko, Lanzarote ja Teneriffa.  Viikossa saa siis nähdä melkoisen määrän lomakohteita menemällä aina ”valmiiseen pöytään”, sillä matkanjärjestäjä on miettinyt kaiken matkustajan puolesta. Kristina Cruises tuntuu tältä osin olevan täyden palvelun tavaratalo. Riittää, että menet, kuuntelet ohjeita, noudatat niitä, osallistut ja nautit. Vapautuvat väliajat voit sitten nauttia laivan pöytien antimista, kuntoilumahdollisuuksista, saunamaailmasta, viihdetarjonnasta, ostoksista yms. Ja  aurinkoisella säällä paras tapa viettää vapaa-aikaa on istua oman hytin parvekkeella lueskelemassa ja katselemassa aavalle merelle. Viikko hurahtaa kuin laivalla!

 

Kuuden kohteen risteily pähkinänkuoressa

 

Tässä ”Neljä Kanarian saarta, Madeira ja Marokko viikossa? – Haloo!” -matkakertomuksessa esittelen pähkinänkuoressa kokemuksiamme Kristina Cruisesin Kanarian risteilyltä. Myöhemmin tutustumme tarkemmin laivaamme ja matkamme pääkohteisiin erillisinä matkakertomuksina. Mutta ensin yhteenveto kokonaisuudesta.

 

”Se vaan on niin, että parvekehytti on ”must”, kun lähtee risteilylle.”

Ainoa asia mitä jäimme kaipaamaan Tonavan jokilaivaristeilyllä oli se, että kyseisessä laivassa ei ollut parvekkeellista hyttiä. Sen puutteen saimme onneksi tällä kertaa korjatuksi.

Marella Explorerin parvekehytti on tilava ja viihtyisä.

Marella Explorer hytti

Näitä vekkuleita villieläimiä ilmestyi vuoteemme päälle erilaisina versioina viikon aikana.

Tämän risteilymme ehkä parasta antia oli suureksi yllätykseksemme meripäivä Madeiralta Marokkoon syystä, että sää oli mitä oli. Aurinkoinen, lähes tyyni sää,  hyvä musiikki, erinomaiset kirjat, juomat valinnan mukaan, paras seura… Siitä on hyvä meripäivä tehty.

 

Maltillisen kokoinen laivamme Marella Explorer

Esittelen tässä pähkinänkuoressa Marella Explorer -laivaa. Tarkemman kuvauksen voit lukea myöhemmin erillisessä postauksessa.

Marella Explorer vastaanotto

Laivan vastaanoton edessä oli tapaamispaikkamme aina, kun jotain infoa oli tulossa tai retki edessä.

Matkamme aluksi Tapio kierrätti meitä ympäri laivaa ensimmäisenä iltana, jotta saimme kokonaiskuvan ”maltillisen kokoisesta” laivasta. Kristina Cruisesin esittelytekstissä tuo tarkoittaa tällä kertaa keskisuurta laivaa, johon mahtuu noin 1800 matkustajaa.

Eri puolilla laivaa on tällaisia karttoja, jotka auttavat suunnistamaan suurehkossa aluksessa.

Marella Explorer aurinkokansi

Päiväsaikaan altaan ympärillä riitti kuhinaa, illalla ei. Risteilyn hintaan kuuluva juomatarjoilu pelasi siellä koko päivän ja pientä purtavaakin sai koko päivän ajan. Ei tullut nälkä, ei jano tuolla risteilyllä.

Sauna Marella Explorer

Pääsimme kurkkaamaan kierroksella mm. spa-osastoon, josta lisää myöhemmin laivaesittelypostauksessa.

 

Hyvät ravintolat ja viihdytyskeskukset ovat se ”juttu” risteilyllä

All inclusive -risteilyn (ruoat ja juomat kuuluvat matkan hintaan) mielenkiintoisimpia/parhaita kohteita ovat tietysti ravintolat, joissa pääsee toteuttamaan vanhaa slogania ”mitä enemmän syöt, sitä enemmän tienaat” 🙂 Vai meniköhän se jotenkin toisin? Joka tapauksessa lähes kaikki tarjolla oleva kuuluu hintaan. Poikkeuksena ovat muutamat erityisravintolat sekä paremmat alkoholijuomat, joista joutuu maksamaan ylimääräistä.

Esimerkiksi tämän sushi-ravintolan antimista joutuu pulittamaan extrahinnan. Samoin mikäli haluaa käydä lobsterien ym. harvinaisempien ruokien kimppuun, on siitä maksettava noin 30 € hinta/kertaruokailu.

Juomien kohdalla tilanne oli erilainen. Jos maksat noin 60 € ylimääräistä, saat juoda rajoituksetta parempia juomia, kuten shampanjaa, erikoisempia whiskejä, konjakkia yms. No, peruspaketillakin pärjäsi oikein hyvin, sillä eihän laivalle juomaan menty 🙂 Voin vakuuttaa, ettei tarvinnut silti kuivin suin istua.

Marella Explorer a´la caste ravintola

Tässä on osa siitä a´la carte-ravintolasta, jossa sai istua fiinisti pöytään ja valita kulloinkin tarjolla olevista purtavista mieleisensä. Ala- ja yläkerrassa oli eri ruokalistat.

Tapsa varasi meille aina pöydät valmiiksi päivällista varten. Jokainen sai halutessaan osallistua yhteiseen illalliseen tai syödä muissa ravintoloissa. Tonavan jokilaivaristeilyllä pöytäseurue pysyi vakiona, täällä kukin sai istua haluamaansa seuraan, mikä edisti jonkin verran  tutustumista 27 hengen suomalaisseurueeseen. Mukavaa väkeä, mutta uusi tiimi jäi syntymättä.

Buffet-ravintola oli yksi vaihtoehto, mutta meidän osaltamme söimme siellä ainoastaan aamiaista (ellemme tulleet tähän yläkuvissa näkyvän ravintolan alakertaan ns. italialaispuolelle) ja joskus myös lounasta.

Tämä viehättävä tarjoilija oli palvelemassa meitä joka ilta, kun menimme tuohon ravintolaan. Kuohu- ja muut viinilasit eivät päässeet kauaa odottelemaan täyttäjäänsä. Tarkka tyttö 🙂

Laivan yökerhossa oli joka ilta pari esitystä, jotka vaihtelivat illoittain. Muualla laivalla oli live-muusikoita, tietokilpailuja ym. Viihdettä riitti.

Tässä erillinen postaus laivastamme:

Marella Explorer Kristina Cruisesin Kanarian saarten risteilyn laivana

 

 

Paluu arkeen Kristina Cruisesin Kanarian risteilyltä

 

Kristina Cruisesin risteilyn viimeinen päivä kului mukavasti Las Palmasin kaupungissa Gran Canarialla opastetulla linja-autoretkellä.

Meillä oli retken jälkeen pari tuntia aikaa tutustua Las Palmasin vanhaan kaupunkiin. Siellä oli juuri alkamassa Kanarian saarten juhlaperinteeseen kuuluvat karnevaalit, joita vietetään helmikuun loppupuolella. Näiden herttaisten tyttöjen tanssiesitys oli tulossa ja he antoivat meille hieman esimakua siitä mitä tuleman pitää.

Koska tapaamispaikkamme oli kauppahallin vieressä, kävin ihailemassa sen kauniita hedelmä- ja vihannesosastoja. Sen jälkeen meidät kuljetettiin lentokentälle, jossa siirryimme oppaamme Tapion johdolla luovuttamaan laukkumme siirrettäväksi ruumaan ja lippujen saantiin. Matkamme yhteinen osuus oli ohi.

Reilun 5 tunnin lento ja olimme Suomessa. Vielä muutamat halaukset hakiessamme laukkumme hihnalta ja ”näkemisiin”. Ehdimme jo sopia jonkin tapaamisenkin, mutta korona iski väliin. Sen vuoksi tämä matkakertomuskin ilmestyi vasta vuosi upean risteilymme jälkeen. Mutta nyt matkaa varaamaan ja tervemenoa risteilylle!

Huomaa appa-alennuskoodi juttuni lopussa.

Neljä Kanarian saarta, Madeira ja Marokko viikossa? – Haloo! 

Toimiko tämä paketti ja jos, niin miten?

Otsikoin tämän postaukseni ehkä hieman raflaavasti ”Neljä Kanarian saarta, Madeira ja Marokko viikossa? – Haloo!” Niinhän ne ohjelmat viikon risteilyillä yleensä etenevät, että joka päivä eri kohde. Toki meitä matkaajia miellyttää se, että näemme mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Maistuiko tämä matkamme sekametelisopalta vai toimiko rytmitys matkailijaa miellyttävällä tavalla? Oma kokemuksemme tältä kolmannelta varsinaiselta risteilyltämme on, että kyllä toimi. Retkien ideahan on näyttää kohteista ne mielenkiintoisimmat paikat.

Vaikka tämän risteilyn kohteet olivatkin meille tuttuja yhtä kohdetta (Taroudant Marokossa) lukuunottamatta, kannatti niihin osallistua. Olimme aiemmin käyneet noissa kohteissa omatoimisesti, mutta kyllä asiantunteva paikallinen opas ja kokenut matkaoppaamme Tapio muotoilivat yhdessä sellaiset paketit, että retket ”haukkuivat hintansa”. Tarkoin mietityt opastukset ja mahdollisuus kaikenlaisille kysymyksille tekivät niistä kompaktin paketin, jossa oli vähintäänkin riittävästi asiaa ja sisältöä. Ja onhan se aivan toista kulkea tarkoin valituissa kohteissa, päästä autolla kohteen viereen, kuulla koko ajan ne oleelliset jutut ja tehdä tämä kaikki optimaalisessa ajassa.

Veikkaann, että ne, jotka olivat kohteessa ensimmäistä kertaa, saivat niistä kokonaiskuvan ja ehkäpä siinä heräsi ajatus, että ”tänne palaan joskus ajan kanssa uudelleen”.

 

Entäpä laivaosuus? Miten sen koimme?

Meille retkipaketteihin osallistuneille päivä merellä oli se lepopäivä, jolloin ei taatusti päässyt laivan kantta pidemmälle. Kun sen tiesi, ei ollut houkutusta lähteä hytistä, sillä sen suoma rauha oli hyvä vaihtoehto viettää meripäivää.

Ehkä osin tuosta asennoitumisesta johtui, että varauduimme istumaan parvekkeella, lukemaan, nauttimaan virvokkeita ja kuuntelemaan musiikkia omasta 1000 kappaleen musiikkikirjastosta. Se oli sitä elämisen sietämätöntä keveyttä. Olisihan sitä voinut mennä kuntosaliin, nauttia kylpyläosaston hoidoista, saunoista ym., mutta tällä kertaa vain olimme…

Kristina Cruisesille suuri kiitos siitä, että hyttimme olivat tyyrpuurin puolella, sillä meripäivänä se ”juttu” oli istua auringon puolella laivan matkatessa Madeiralta Marokkoon. Hyvä valinta!

Laivan ruoka- ja juomapuolesta kertoilin jo tuolla aiemmin, joten niistä ei sen enempää. Ihan hyvä kokonaisuus, joskin ei parasta A-ryhmää. Aina oli kuitenkin monenlaista tarjolla ja ajoittain pääsi jopa herkuttelemaankin. Pikkuisen jäi harmittamaan, että peruimme viimeiselle illalle varaamamme erillisen lobsteri-illallisen, kun samalle illalle sattui barbeque-ilta laivan kannella.

Vinkki: Kannattaa varata erikoisravintoloihin pöytä hyvissä ajoin, sillä pariksi viimeiseksi illaksi niitä on lähes mahdoton saada. Alkavat varmaan buffett-ruoka ja parin ravintolan annokset kiertää samaa kehää?

Kokonaisuutena laivassa on ainakin viikon ajalle tarjontaa yllin kyllin. Useamman viikon risteilylle emme tuolla laivalla haluaisi lähteä, mutta olisihan sitä ollut kiva tehdä sama kiekka heti perään uudelleen, etenkin nyt kun tiesi mitä tarjontaa ja tarjottavaa laivalla on.

 

Kiitos Kristina Cruises!

Kristina Cruisesia voi kiittää erinomaisesti järjestetystä ja opastetusta matkasta. Näiltä osin saimme mitä osasimme odottaa edellisen risteilykokemuksen perusteella. Heillä on kokemusta siitä, miten järjestetään hyviä matkoja ja se näkyy. Etenkin oppaiden osaamisen ja asiakaspalvelun taso on korkea. Ei ihme, että Kristine Cruises palkittiin vuoden 2019 matkanjärjestäjänä.

Pahoin pelkään, että kohtaamme, jälleen kerran. Teette erinomaista työtä.

 

HUOM! HUOM! 

TARJOUS APPA MATKUSTAA -BLOGIN LUKIJOILLE!

Kristina Cruisesin vuoden 2021-2022 Kanariansaarten risteilyille on voimassa ennakkovaraajan etu!

Saat 189 € arvoisen retkipaketin (sis. 3 retkeä) veloituksetta, kun varaat talven Kanarian risteilyn hyvissä ajoin (retkietuja on saatavilla rajoitetusti).

Tee varaus: https://www.kristinacruises.com/matkakohde/kanarian-risteilyt/,

soittamalla Kristina Cruisesille puh. 05 211 44 (ma-to klo 10-14) tai sähköpostilla info@kristinacruises.com

 

Kokemuksia retkistä ja kaupunkivierailuista Kristina Cruisesin Kanarian risteilyllä

 

Tässä lopuksi vielä kooste muista matkakertomuksista mitä tein risteilyltämme. Lähdimme liikkeelle Las Palmasista, mutta 1. iltana emme jaksaneet enää lähteä laivasta minnekään vaikka meillä olisi ollut erinomainen mahdollisuus kuluttaa kengän pohjia tuossa kuuluisassa turistikeskuksessa. Ooh, se on niin nähty, että laiva ja lepo kiinnostivat alussa enemmän.

Kristina Cruisesin Kanarian risteilyn lähtösatama on Las Palmas

Maltillisen kokoinen Marella Explorer näytti pieneltä vieressa olevaan Aidaan (6000 matkustajaa) verrattuna. Aloitimme risteilyn ihmettelemällä Gran Canarian pääkaupunkia Las Palmasia hyttimme parvekkeelta. Tutustuimme tuohon satamaan pari vuotta aikaisemmin, joten edes vieressä oleva kauppakeskuskaan ei saanut meitä väsyneitä matkamiehiä nyt liikkeelle.

Risteilymatkustaja voi valita lähteekö hän tutustumaan satamakaupunkeihin omin päin vai osallistuuko erikseen hinnoitetuille retkille. Valitsimme noin 189 € maksavan retkipaketin, jolla sai 3 opastettua kierrosta matkan aikana.

Esittelen näissä postauksissani useimmat pysähdyspaikat sekä avaan hieman kokemuksiamme retkipakettiin kuuluvilta maksetuilta retkiltä. Annan niissä vinkkejä omatoimimatkoille tai kerron, miksi kannattaa osallistua retkille. Tässä otsikkoluonnoksia noista matkakertomuksista:

 

Kanarian saarten La Palma oli meille uusi tuttavuus

Päivittäessäni tätä artikkelia huomaan, että maaliskuussa 2020 oli toistaiseksi viimeinen mahdollisuus käväistä La Palman saarella. Ensin iski korona ja sen jälkeen purkautui tulivuori, joka jatkaa edelleen syöksyään marraskuun taitteessa 2021.

Meillä oli mahdollisuus tehdä pieni omatoiminen tutustuminen saaren pääkaupunkiin Santa Cruz de La Palmaan.

La Palma on kaunis kappale tuntemattominta Kanariaa

 

Opastettu retki Madeiralla, joka on risteilyn ehkä kaunein kohde (kuuluu retkipakettiin)

Madeira on meille entuudestaan koko lailla tuttu, sillä olemme vierailleet tuolla kauniilla saarella useita kertoja. Siksi olikin todella mieluisaa lähteä opastetulle retkelle. Näin me sen näimme ja koimme:

Madeiran Funchalin parhaat paikat päivässä (Pieni matkaopas)

 

Marokossa pääsimme vierailemaan Pikku-Marrakechissä eli Taroudantissa (kuuluu retkipakettiin)

Marokossa meillä on ollut mahdollisuus tutustua mm. Marrakechiin ja Agadiriin parikin kertaa. Nyt vuorossa oli Pikku-Marrakechiksi tituleerattu Taroudant. Mielenkiintoinen matka!

Taroudant on Marokon Pikku-Marrakech

 

Karun kaunis saari Lanzarote, jossa näkyy kaikkialla pienen suuren miehen Cesar Manriquen kädenjälki (kuuluu retkipakettiin)

Maksulliseen retkipakettiin kuulunut Lanzaroten kiertoajelu haukkui jo lähes yksinään retkipaketin hinnan, sillä omatoimimatkalla olisi joutunut odottelemaan pahimmillaan tuntikausia autojonossa, mikäli halusi käydä tutustumassa kansallispuistoon. Nyt Kristina oli sopinut ajan milloin bussi pääsee puistoon ja niinhän se homma meni rettekästi.  Timanfayan kansallispuisto on Lanzaroten suosituin nähtävyys ja sen huomasi autojonoista.

Lanzaroten huippukohteisiin tutustumassa Kristinan retkellä

 

Teneriffan Santa Gruziin pysähdyimme päiväksi. En tehnyt siitä vieläkään erillistä esittelyä. Samoin Las Palmasista jätin jutun väliin, mutta jotain siitä löydät tämän aiemmin tekemäni artikkelin avulla. 

Gran Canarian etelärannikko, Las Palmas ja muita autoilukohteita

 

Samankaltaiset artikkelit

3 Kommenttia

  1. Meitä kiinnostaa risteilyt erityisesti kylmissä paikoissa, silloin en koe itse tuota parveketta välttämättömänä. Jos risteily on lämpimässä paikassa, niin olen samaa mieltä, parveke on aika ehdoton. Oma matkustustahti on aika hektinen, mutta jotenkin päivä/kohde tuntuu turhankin hektiseltä. Mielenkiinnolla luen kuitenkin noista päiväretkistänne ja tuo laiva itsessään kuulostaa mainiolta viikon matkan ajaksi.

    1. Niinpä Mikko. Olemme toistaiseksi risteilleet ainoastaan lämpimissä paikoissa ja valitsemme jatkossakin ehdottomasti parvekehytin, jos sellainen on saatavilla. Ehkä vähempikin olisi riittänyt noissa tutustumiskohteissa, mutta kun olimme ostaneet retkipaketin, se oli valinta jonka mukaan sitten mentiin. Syynä osin se, että kohteet olivat meille kaikki tuttuja ja halusimme nähdä jotain uutta. Sellainen oli tuo Marokon retkikohteena ollut kaupunki. Perästä näkyy miten ne koimme. Ja laivankin tarkempi esittely on tulossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *