·

Marella Explorer Kristina Cruisesin Kanarian saarten risteilyn laivana

Maltillisen kokoinen Marella Explorer toimi Kristina Cruisesin järjestämän Kanarian saarten, Madeiran ja Marokon risteilyn laivana. Koska laivalla on aina risteilyillä väliä, esittelen tässä tuon brittiläisen laivan. Tutustumme tässä artikkelissa Marella Explorerin yleisiin tiloihin, käytössämme olleeseen parvekkeelliseen hyttiin ja ravintoloihin.

Huomaa postaukseni lopussa oleva 189 € arvoinen tarjous, jolla saat mielenkiintoisen retkipaketin maksutta.

(Toteutimme tämän risteilyn yhteistyössä Kristina Cruisesin kanssa.)

Meillä oli upea mahdollisuus osallistua Kristina Cruisesin risteilyyn jo toisen kerran vuoden aikana. Tästäkin matkastamme jäi sellainen tunne, että tätä täytyy saada lisää!

Tämän Marella Explorer -laivalla toteutetun Kanarian risteilyn pysähdyspaikat olivat Gran Canaria, La Palma, Madeira, Marokko, Lanzarote ja Teneriffa. Tämän matkakertomukseni avulla pääset aistimaan miksi olimme niin tyytyväisiä tähänkin Kristina Cruisesin järjestämään matkaamme.

Neljä Kanarian saarta, Madeira ja Marokko viikossa? – Haloo!

 

Marella Explorer Kristina Cruisesin Kanarian risteilyn laivana

 

Kristina Cruisesin Kanarian saarten, Madeiran ja Marokon risteilyllä sai viikossa nähdä melkoisen määrän lomakohteita menemällä aina sanan varsinaisessa merkityksessä “valmiiseen pöytään”. Kristina Cruisesin tavaramerkki on, että se on matkajärjestäjänä miettinyt kaiken matkustajan puolesta. Se tarjoaa asiakkailleen elämisen ja olemisen sietämätöntä keveyttä sanojen varsinaisessa merkityksessä.

Tämänkertainen aluksemme TUI:n “lipun” alla seilaava, Maltalle rekisteröity brittilaiva Marella Explorer oli varsin miellyttävä kokonaisuus. Siitä puuttui loistokkuus, mutta mukavilla yksityiskohdilla ja kauniilla ratkaisuilla sisustettu laiva täytti ainakin meidän tarpeemme riittävästi. Esittelen tässä postauksessani laivan pääpiirteissään niin, että sinä lukijana voit päätellä kannattaako tuohon laivaan nousta sitten, kun risteilyt sillä jälleen alkavat eli marraskuussa 2021.

Kristina Cruises esittelee laivaa näin:

Marella Explorer liittyi Marella Cruises -varustamon laivastoon vuonna 2018. Tällä maltillisen kokoisella laivalla matkustaa kerrallaan noin 1800 matkustajaa. Brittiläisille markkinoille suunnattu alus tarjoaa laajan valikoiman aktiviteettia sekä viihdettä moneen makuun. Laivalla on 10 ravintolaa ja 10 baaria, jotka tarjoavat sekä perinteisiä ruokailuvaihtoehtoja että erikoisravintolojen elämyksiä. Broadway Loungen jokailtainen show, elokuvateatteri, urheilukansi sekä Spa tarjoavat mukavaa ajanvietettä niin iltaan kuin meripäivälle.

Marella Explorerin yleiset tilat pähkinänkuoressa

1800 hengelle rekisteröity laiva on maltillisen kokoinen laiva, johon oli kuitenkin hyvä tutustua matkan alkuvaiheessa.

Matkanjohtajamme Tapio Reingoldt kierrätti meitä ympäri laivaa ensimmäisenä iltana, jotta saimme kokonaiskuvan ”maltillisen kokoisesta” laivasta. Kristina Cruisesin esittelytekstissä tuo tarkoittaa tällä kertaa keskisuurta laivaa, johon mahtuu noin 1800 matkustajaa. Eri puolilla laivaa on tällaisia karttoja, jotka auttavat suunnistamaan suurehkossa aluksessa.

 

Kansitilat ja altaat ovat ahkerassa käytössä etenkin päivisin

Laivan kansitilat on otettu monipuoliseen liikunta- ja rentoutumiskäyttöön. Niiden käyttöaste on ymmärrettävästi korkeimmillaan päiväsaikaan, mutta kyllä siellä kelpasi käydä aperitiiveilla lämpimässä illassakin.

Marella Explorer uima-allas

Päiväsaikaan uima-altaan ympärillä riitti kuhinaa, illalla ei. Risteilyn hintaan kuuluva juomatarjoilu pelasi siellä koko päivän ja pientä purtavaa sai koko päivän ajan. Ei tullut nälkä, ei jano tuolla risteilyllä.

Marella Explorer kuntorata

Kävelyä tai juoksua varten on tehty kannelle kuntorata.

Minigolfia voi harrastaa aurinkokannella.

Kun kuntoilu tai aurinkoilu alkaa väsyttää, voi käydä hakemassa baarista pienet matkan hintaan kuuluvalla kortilla.

Aperitiivit kannella hyvässä seurassa.

Tämänkertaisen risteilyn aikana ei Tonavan risteilyn tapaan ruokailtu aina samoissa porukoissa. Sitä kautta tutustui useampiin mukaviin ihmisiin, mutta varsinaista tiimiytymistä ei tapahtunut, kuten Tonavalla.

Kristina Cruisesin jokilaivaristeily Tonavalla oli huippukokemus

Champneys-kylpylä on maksullinen rentoutumis- ja hellimispaikka

Champneys on huipputason spa-osasto, josta voi varata mm. kasvohoitoja, vartalokääreitä ja hierontoja. Siellä on myös kauneushoitola. Suurehkossa kylpylässä on rentoutumishuoneita, kuumavesialtaita vain aikuisille tarkoitettu sauna, jossa on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja höyrysauna. Hoidoista ja tilojen käytöstä peritään erillinen maksu.

Marella Explorer kuntosali

Champneys-kylpylässä voi ottaa alkuhiet ja treenata kuntosalilla. Pyöräillessä on kiva katsella merelle ja heittäytyä elämisen sietämättömän keveyden valtaan.

Marella Explorer saunaosasto
Sauna Marella Explorer

Meren ihmettelyä voi jatkaa saunassa.

Ja edelleen rentoutumishuoneissa.

 

Hyvät ravintolat ja viihdytyskeskukset ovat se ”juttu” risteilyllä

All inclusive -risteilyn (ruoat ja juomat kuuluvat matkan hintaan) mielenkiintoisimpia kohteita ovat tietysti ravintolat, joissa pääsee toteuttamaan vanhaa slogania ”mitä enemmän syöt, sitä enemmän tienaat” 🙂 Vai meniköhän se jotenkin toisin? Joka tapauksessa lähes kaikki tarjolla oleva kuuluu hintaan. Poikkeuksena ovat muutamat erityisravintolat sekä paremmat alkoholijuomat.

Esimerkiksi tämän sushi-ravintolan antimista joutuu pulittamaan extrahinnan. Samoin mikäli haluaa käydä lobsterien ym. harvinaisempien ruokien kimppuun, on siitä maksettava noin 30 € hinta/kertaruokailu.

Juomien kohdalla tilanne oli erilainen. Jos maksat noin 60 € ylimääräistä, saat juoda parempia juomia, kuten shampanjaa, erikoisempia whiskejä, konjakkia yms. No, peruspaketillakin pärjäsi oikein hyvin, sillä eihän laivalle juomaan menty 🙂 Voin vakuuttaa, ettei tarvinnut silti kuivin suin istua.

Marella Explorer a´la caste ravintola

Tässä on osa siitä a´la carte-ravintolasta, jossa sai istua fiinisti pöytään ja valita kulloinkin tarjolla olevista purtavista mieleisensä.

Tapsa varasi meille aina pöydät valmiiksi päivällista varten. Jokainen sai halutessaan osallistua yhteiseen illalliseen tai syödä muissa ravintoloissa. Tonavan risteilyllä pöytäseurue pysyi vakiona, täällä kukin sai istua haluamaansa seuraan, mikä edisti jonkin verran  tutustumista 27 hengen suomalaisseurueeseen.

Matkanjohtajamme Tapio Reingoldt vaihteli kohteliaasti pöytäseuruetta tilanteen mukaan. Tapsa osaa asiansa, josta Kristiina Cruises kiittää 🙂

Buffet-ravintola oli yksi vaihtoehto, mutta meidän osaltamme söimme siellä ainoastaan aamiaista. Pari kertaa aamiaistelimme a la cartessa ja joskus nautimme siellä myös lounasta. Yleensä sen jätti mieluusti väliin ettei olisi tullut ”7 kg risteilyä” eli lisäpainoa kg/päivä 🙂

Tämä viehättävä tarjoilija oli palvelemassa meitä joka ilta, kun menimme tuohon ravintolaan.

Herkkua oli siellä monenlaista vaikka ruoan taso ei yltänytkää Swiss Diamondin tasolle (ks. Tonavan risteily).

Marsipaanimestarit olleet asialla

Kukahan raaski korkata näin kauniin ystävänpäiväkakun?

Ihmeen kauan tuo jääveistos tuossa jaksoi seistä. Hitaasti, mutta varmasti se jäi sinne sulailemaan…

 

Laivassa on 10 ravintolaa, 10 baaria, teattereita, casino ja viihtyisät oltavat

All inclusive risteilyyn kuuluu olennaisena osana riittävän paljon tarjoilupaikkoja, sillä ruokaa ja juomaa kuluu keskimääräistä enemmän. Tässä vielä muutama snap shot laivan yleisistä tiloista.

Myymälätiloja laivassa ei ole valtaisasti, mutta eihän sinne ostoksille lähdettykään.

Laivan yökerhossa oli joka ilta pari esitystä, jotka vaihtelivat illoittain. Muualla laivalla oli livemuusikoita,tietokilpailuja ym. Viihdettä riitti.

 

Parvekehytti on ”must”, kun lähtee risteilylle

Kun lähtee viikoksi laivalle, kannattaa kiinnittää huomiota hyttivalintaan. Ainoa asia mitä jäimme kaipaamaan Tonavan jokilaivaristeilyltä oli se, että kyseisessä laivassa ei ollut parveketta hytistä. Sen puutteen saimme onneksi tällä kertaa korjatuksi. Ja se oli nappivalinta!

Marella Explorerin parvekehytti on tilava ja viihtyisä.

Marella Explorer hytti

Näitä vekkuleita villieläimiä ilmestyi vuoteemme päälle erilaisia viikon aikana.

Kylpyhuone-WC-tilat ovat riittävät laivaolosuhteisiin.

Tämä oli hytin toiseksi tärkein ovi ja kovassa käytössä. Voi että parveke on kova juttu silloin, kun ollaan merelle lämpimässä säässä.

Tämän risteilymme parasta antia oli suureksi yllätykseksemme meripäivä Madeiralta Marokkoon syystä, että sää oli aurinkoinen ja lähes tuuleton.

Aurinkoinen , lähes tyyni sää, hyvä musiikki, erinomainen kirja, juomat valinnan mukaan, paras seura… Siitä on hyvä meripäivä tehty.

 

Takaisin kotiin ja kohti korona-aikaa

Olimme liikkeellä niin sanotusti kreivin aikaan, sillä korona vainusi meitä jo nurkan takana. Sen verran olimme saaneet siitä vihiä, että Marokkoon mennessämme jouduimme täyttämään vakuutuksen siitä, ettei korona vaivannut meitä.

Eipä ollut varmaan kukaan meistä käynyt koronatestissä, mutta silti piti kunnian ja omantunnon kautta todistaa, ettei korona ole meitä vallannut. Ei ollut!

Mikäpä sen mukavampaa kuin istahtaa lähtökaffeelle ja tilata pientä lisämaksullista luksusta.

Kaikki hyvää päättyy siksi, että voisi taas odottaa uutta hyvää. Emmepä arvanneet viimeisen päälle hienosti organisoidun matkan ja laukkujen siirron jälkeen, että tämä jäisi viimeiseksi ulkomaan matkaksemme yli vuoteen. Nappasimme laukkumme mukaan, kuljetimme sen vieressä odottavaan bussiin ja lähdimme vielä tutustumaan Teneriffan pääkaupunkiin Santa Cruz de Tenerifeen.

Mitä siellä näimme, paljastuu erillisessä matkakertomuksessa, joka ilmestyy 2-3 viikon kuluessa. Tarkempi esittely Kristina Cruisesin Kanarian risteilyn eri kohteista ilmaantuu tänne blogisivustoon vähitellen noin 1/viikko. Pysy mukana niin näet mitä koimme Kanarian muilla saarilla, Madeiralla ja Marokossa.

Suurenmoinen kiitos Kristina Cruises ja matkajohtajamme Tapio, jälleen kerran! Te osaatte tämän homman ja siksi kohtaamme vielä. Olette saaneet vannoituneiden omatoimimatkailijoiden päät kääntymään, lopullisesti. Hyvin järjestetyille matkoille on tilaus!

 

Jos kiinnostuit, kannattaa varata oma risteilysi näillä ohjeilla saadaksesi tuntuvan alennuksen matkastasi.

TARJOUS APPA MATKUSTAA -BLOGIN LUKIJOILLE!

Kristina Cruisesin vuoden 2021-2022 Kanariansaarten risteilyille on voimassa ennakkovaraajan etu!

Saat 189 € arvoisen retkipaketin (sis. 3 retkeä) veloituksetta, kun varaat talven Kanarian risteilyn hyvissä ajoin (retkietuja on saatavilla rajoitetusti).

Tee varaus: https://www.kristinacruises.com/matkakohde/kanarian-risteilyt/,

soittamalla Kristina Cruisesille puh. 05 211 44 (ma-to klo 10-14) tai sähköpostilla info@kristinacruises.com

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Syötiin juuri hetki sitten, mutta silti tätä lukiessa tuli jostain syystä taas nälkä! 😛 Kyllä olisi mukavaa päästä taas reissuun. Vaikka juuri oltiin Lapissa, niin mukava olisi taas lähteä ulkomaille jonnekin kauemmas!

    1. Onneksi emme ole ruokabloggaajia, sillä eihän sitä jatkuvasti voisi lukea ruokajuttuja. Voisi käydä painon päälle tässä iässä 🙂 No, me lähdemme kohta puolestamme Lappiin pariksi viikoksi, joten valoa näkyy tunnelin päässä, vai onko se kuitenkin Lappi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *