· · · · ·

Hotelliesittelyssä Holiday Club Vista Amadores Gran Canarialla

Tästä alkaa postaussarja, jossa tutustumme Holiday Club Gran Canarian hotelleihin. Ensimmäisenä on vuorossa Holiday Club Vista Amadores, jonka vahvuuksiin kuuluu hyvän huoneiston lisäksi upeat maisemat. Useimmista huoneistosta pääsee ihailemaan kauniita merinäkymiä yli Playa Amadoreksen hiekkarannan. Millaiset olivat kokemuksemme tuosta hotellihyppelymme 1. kohteesta? Kannattaisiko se ottaa majoituskohteeksi ja jos, niin miksi? Mm. näihin kysymyksiin yritän antaa vastauksen tässä artikkelissani.

(Osittainen kaupallinen yhteistyö Holiday Clubin kanssa.)

HUOM!

Saat koodilla ASKO15 mukavasti 15 % alennuksen kaikkien Holiday Clubin kohteiden  huonevarauksista, joiden linkit löydät tämän artikkelin lopusta.

Syy hotellihyppelyihin on siinä,  että olen Holiday Clubin brändilähettiläs ja tehtäviini kuuluu käydä testaamassa ketjun hotelleja Suomessa ja ulkomailla. Gran Canarian hotellit olivat meille entuudestaan lähes tuntemattomia. Meillä oli ollut mahdollisuus piipahtaa katsomassa muutamaa niistä vuosia sitten, mutta nyt pääsimme tutustumaan niihin paremmin.

Holiday Club Vista Amadores ja Jardin Amadores näkyvät taustalla tässä Playa Amadoreksen kulmalta otetussa kuvassa.

 

Holiday Club Vista Amadores sijaitsee vuoren rinteessä 1,5 km rannalta

 

Sijainnilla on väliä. Holiday Club Vista Amadores sijaitsee reilun kilometrin päässä hienohiekkaisesta rannasta, jonne hiekka on kuljetettu kaiketi Saharasta. Kartasta löytyvät myös 3 muuta ketjun kohdetta, jotka esittelen myöhemmin. Ihan rannassa sijaitsee Playa Amadores, Vista alapuolelle tien toisella puolelle Jardin Amadores ja kartan oikeassa yläkulmassa Sol Amadores, josta on hieman lyhyempi kävelymatka rantaan kuin Vistasta ja Jardinista.

Kohtuukuntoiselle kävelijälle sijainti on hyvä, mutta etenkin hyvin syödyn aterian jälkeen nousu yli 100 metrin korkeudelle merenpinnasta laittaa lähes jokaisen huohottamaan. Noin 1 km pelkkää nousua vaatii ponnisteluja keskiverto kulkijalta. Siksi hotelliketjun järjestämä maksuton bussikuljetus olisi otettu mieluusti vastaan, mutta koronan vuoksi tuo palvelu oli tauolla. Parilla eurolla olisi taksikin kuljettanut meidät hotelliin, mutta päätimme ottaa kaiken hyödyn irti matkastamme ja kävellä. Mitä lomaa tämä on, kun kävellään ja kävellään?

Holiday Club Vista Amadoresin vastaanottoaula on kohtuullisen pieni ja vaatimaton. Alimmaisessa kuvassa taustalla mammu järjestelee suomalaiset kirjat omaan lokeroonsa. Niitä löytyi sieltä muutamia kymmeniä, kuten yllättävän monesta muustakin suomalaisten suosikkihotellista.

 

Huoneiston sijainnilla on väliä

 

Pienoismallin perusteella voisi ajatella, että jokaisesta huoneistosta on merinäköala. Varmaan jollain tavalla onkin, mutta käytännössä ihan jokaisesta huoneistosta ei pääse nauttimaan Atlantin näkymistä.

Varauksemme alkuperäinen 2 mh huoneistomme sijaitsi 2. kerroksessa (205).

Sisään astuessamme ajattelimme, että onpa tilava huoneisto kohtuullisen vastikään uusittuine kalusteineen. Kiertelin huoneiston läpi videokameran kanssa ja kokonaisuus aukeaa videolta. Huoneisto oli todella kiva, mutta kun astuin parvekkeelle, käsitykseni muuttuivat. Pienehkö parveke oli aivan tien vieressä ja sen toisella puolella oleva matala kivimuuri esti vielä jonkin verran näkyvyyttä meren rantaan. Siitä seurasi, että mammu jäi ihmettelemään huoneistoon laukkujen kanssa ja minä lähdin neuvottelemaan.

 

Huoneisto 605 pelasti lomamme aloitusjakson

 

Meillä kävi todella hyvä säkä. Joku oli jättänyt saapumatta ja hotellista löytyi 4 vrk ajaksi yksi vapaa huoneisto, joka olikin sitten täysosuma.

Pääsimme majoittumaan yläkuvan kolmanteen kerrokseen (hotellin 6. kerros) toiseen huoneistoon oikealta. Huoneistosta avautuu erinomainen näköala merelle.

Tällainen näkymä kelpasi meille vallan mainiosti. Loma saattoi alkaa hyvissä merkeissä.

Etenkin auringonlaskun aikaan ja illan pimennyttyä parveke oli suosikkipaikkamme. Kuohuviinilasi kädessä oli kiva katsella merelle ja miettiä, että ”tästä taitaa tulla hyvä loma”. Arvasimme oikein.

Ihan kohtuulliset näkymät aukesivat isohkolta parvekkeelta myös toiseen suuntaan.

Ymmärrettävästi huoneiston värimaailma on samanlainen kuin käymässämme 2. kerroksen loma-asunnossa.

Uudistetut keittiöt ovat tyylikkäitä ja varustettu laadukkailla keittiökoneilla.

Vaikka tämä huoneisto olikin pienempi kuin meille varattu, ei ollut kahta sanaa kumman halusimme. Mihinkäs me sitä toista makuuhuonetta olisimme tarvinneet? Emme mihinkään.

Paremman käsityksen molemmista näkemistämme huoneistoista saat tämän videon avulla:

Uima-allasalue ja ravintola

 

Holiday Club Vista Amadoreksen uima-allasalue on miellyttävä. Hotellin maltillisesta koosta johtuen siellä ei ollut kertaakaan tungosta niiden 4 päivän aikana, mitä vietimme hotellissa. Sain usein olla ainoa matkauimari altaassa.

Lepotuolit oli sijoiteltu allasalueen reunalle niin, että niistä saattoi halutessaan katsella vaikka vuoristoon tai merelle.

Saku Sammakko

Tämä ravintola oli Vistan ja Jardinin yhteinen, mikä hieman yllätti. Päättelimme sen riittävän syystä, että vieraat joko haluavat laittaa itse ateriansa tai käydä syömässä alueen muissa ravintoloissa.

Ravintolassa oli tarjolla aamiaista kohtuulliseen hintaan (8,5 €).

Pienehkön ravintolan paras ominaisuus on upeat merelle aukeavat näkymät.

Nappasin teitä lukijoita varten kuvat ruokalistoista. Kohtuulliset hinnat houkuttelivat testaamaan.

Päätimme ottaa tervetuliaisvälipalaksi pizzan ja ranskalaiset. Tuo komeus antoi osviittaa siitä mitä tuleman pitää. Pizza oli ilmeisesti viileydestään johtuen pakastepizza, joten ranskalaiset veivät tällä kertaa voiton 🙂

Olin lukenut sosiaalisesta mediasta, että näiden hotellien barbeque-illalliset ovat hyvä juttu, joten menimme tuolle Vista Amadoreksessa torstai-iltaisin tarjottavalle 18 € maksavalle illalliselle kovin odotuksin. Valitettavasti jouduimme pettymään. Grillikyljet ja lihat olivat sitkeitä eivätkä olleet riittävän kuumia. Makkara oli maukasta ja broilerikin menetteli, mutta hinta ei tullut haukutuksi. Ihmettelimme kovasti, miksei ruokia voi lämmittää riittävän kuumiksi?

Päätimme antaa seuraavan hotellin ravintolalle mahdollisuuden paikata tilannetta (lue myöhemmin Sol Amadoreksesta kertova artikkeli, niin tiedät miten siellä kävi), mutta katsoimme, että Vista ravintola oli taputeltu.

PS. Meillä oli lomamme loppupuolella neuvottelu hotelliketjun johdon kanssa kokemuksistamme. Annoimme ravintolakokemuksesta palautetta ja hän lupasi hoitaa asiaa eteenpäin.

 

Muutama käytännön vinkki Vista Amadoreksen asukkaille

 

Kaupat ja ravintolat

Käsittelin tuossa edellä hieman kovakouraisesti Vista Amadoreksen ravintolaa, joten kerron mitkä ovat ne vaihtoehdot.

Yllä olevalle kartalle olen merkannut punaisella lähimmät kaupat. Hyvä kauppa löytyy hotellin yläpuolella olevan tien varresta noin 300 metrin päässä. Centro Comercial Europa ostoskeskuksessa on useitakin kauppoja ja monipuolinen ravintolatarjonta. Rannan tuntumassa on paljon ravintoloita ja joitakin pienempiä putiikkeja. Kuvan keskellä oleva Spar on kalliinpuoleinen, Playa Amadoreksen ainoa ruokakauppa. Ylälaidassa olevan merkkasin lähinnä Sol Amadoreksen asukeille tiedoksi.

(Myöhemmin ilmestyy erillinen artikkeli, jossa kertoilen hieman alueen ravintolatarjonnasta omiin kokemuksiimme perustuen.)

Liikkuminen Playa Amadoreksesta

Lähimmät bussipysäkit ovat rannan tuntumassa. Holiday Club Playa Amadoresta vastapäätä on pysäkki, josta bussit lähtevät lentokentän suuntaan ja Puerto Moganin pysäkki on siitä parin sadan metrin päässä kartassa oikealle.

Tässä artikkeli, josta saat lisätietoa Gran Canarian bussiliikenteestä (myös lentokenttäkuljetuksista).

Näin liikut bussilla Gran Canarialla

Taksit ovat halpoja. Reilun parin euron minimaksulla pääsee pari kilometriä eikä taksamittari naputa kiivaaseen tahtiin senkään jälkeen, kun se aktivoituu.

Vuokra-auto kannattaa vuokrata hotellin kautta, ellet ole hommannut sitä jo lentokentältä. Meidän valintamme oli se, että otimme vuokra-auton vaan tarvittaessa. Ylivoimaisen järkevä homma on varata se vastaanoton kautta. Minimissään 30 € päivähinnalla saat vuokratuksi auton niin, että sinut haetaan hotellista Puerto Ricossa sijaitsevaan autovuokraamoon ja voit jättää auton vuokrauksen päätyttyä hotelliin. Kätevää!

Kävelyreittejä Vista Amadoreksen ympärillä löytyy jokaiselle tarpeiden mukaan. Me teimme kuumasta säästä johtuen lähinnä aamukävelyjä niin, että nousimme ylös ihailemaan vuoren takaa avautuvia auringonnousuja tai vaelsimme laakson toiselle puolelle katselemaan Tauron golfkentälle ja merelle avautuvia huikeita maisemia. Näistä reiteistä ja lähiseudun muista mielenkiintoisista kohteista tulee erillinen postaus myöhemmin.

 

Jatkoa seuraa…

Tämä on 1. hotellipostaus vajaan kolmen viikon matkaltamme. Seuraavan hotellin esittely ilmestyy viikon sisällä ja muut saavat aikansa ja paikkansa vajaan viikon välein. Teen hotelleista myös yhteenvedon ja laitan ne erittäin subjektiiviseen järjestykseen omista tarpeistamme lähtien. Kannattaa siis pysyä aalloilla.

 

ALENNUSKUPONKEJA TARJOLLA

Mikäli olet kiinnostunut Holiday Clubin Gran Canarian kohteista, kannattaa käyttää koodia ASKO15 saadaksesi 15 % alennuksen huonehinnoista. Holiday Club Vista Amadoresin kimppuun pääset suoraan tästä:

https://direct-book.com/properties/holidayclubvistaamadoresdirect

Muut kohteet, joihin koodi käy ovat

Jardin Amadores: https://direct-book.com/properties/jardinamadoresdirect

Puerto Calma: https://direct-book.com/properties/holclubpuertocalmadirect

Sol Amadores: https://direct-book.com/properties/solamadoresdirect

Vista Amadores: https://direct-book.com/properties/holidayclubvistaamadoresdirect

HUOM!

Samalla koodilla voi saada alennusta myös Suomen Holiday Club kohteista.

HUOM! HUOM!

Holiday Club lupasi, että saat -15 % alennuksen koodilla ASKO15 Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 3o.6.2022 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

https://www.holidayclubresorts.com/fi/store/?&code=ASKO15

 

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Olitteko lomalla vai töissä? Tekstisi vaikuttaa niin paljon molemmilta 🙂 Kyllä teistä hyviksi brändilähettiläiksi on, niin paljon on tarkkaa infoa tässä. Aila

    1. Kiitos kysymästä. Sekä että. Olimme osan ajasta omilla RCI-pisteillä sattumoisin Holiday Clubin kohteessa ja loput yhteistyössä. Siksi tämä on tapahtunut osittain kaupallisessa yhteistyössä. Kiitos palautteesta. Pyrin tekemään jutut sellaisiksi, joita itse haluaisin lukea minulle vieraista kohteista. Toisaalta haluan, että HC kokee tekevänsä yhteistyötä sellaisen brändilähettilään kanssa, joka tekee mitä on sovittu ja vähän enemmänkin, kuten minä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *