· ·

Kokemuksia Maltan RCI-hotelleista

Teimme ensimmäisen matkamme Maltalle vasta vuonna 2012. Ihastuimme siihen sen verran, että uusi reissu toteutui muutamaa vuotta myöhemmin vuonna 2018. Molemmilla kerroilla valitsimme majapaikaksemme hotellin Radisson Blu -ketjusta. Esittelen tässä postauksessani kokemuksia Maltan RCI-hotelleista eli ne pari hotellia, joissa olemme käyneet ja ohjailen etsimään muita RCI-kohteita.

Luettuasi nämä matkakertomukseni kannattaa sinun laittaa haku päälle, jos Malta kiinnostaa.

Esittelen aluksi St.Julianissa sijaitsevan Radisson Blu -hotellin. Sen jälkeen ohjaan sinut toiseen postaukseeni, jossa tutustutan sinut nykyisinkin RCI-ketjuun kuuluvaan Radisson Blu Golden Sands -hotelliin.

 

Majoituskohteena Radisson Blu St. Julianissa 

 

Varasimme vuoden 21.-28.4.2012 toteutuneelle matkallemme majoituspaikaksi vielä silloin RCI-ketjuun kuuluneen 5 tähden Radisson Blu -hotelli läheltä St. Juliania, muutamia kilometrejä Valettasta länteen. Hinnaksi tuolle viikolle tuli 143 euron varausmaksu ja n. 55 000 pistettä eli yhteensä n. 60 eu/yö. Ei paha hinta 1 mh ja olohuone-keittiön n. 60 neliön lukaalista 7. kerroksessa merinäköalalla. Kirjoittaessani tätä postausta katselin sivuilta enkä enää löytänyt tuota hotellia, joten se on ilmeisesti lähtenyt RCI-ketjusta. Kannattaa kuitenkin vilkaista hintoja Radisson Blu -hotellista, sillä joskus ”vapailta markkinoilta” saa yllättävän edullisia majoituksia.

 

Matkustaminen Maltalla

Koneemme lähti aamulla klo 6.30 Frankfurtin kautta Maltalle. Lufthansa kyyditti meitä jälleen ja
pienen pysähdyksen jälkeen jatkoimme matkaa. Perillä olimme puolen päivän maissa. Onnistuimme pääsemään juuri oikeaan bussiin, joka onneksemme veisi meidät suoraan St. Julianiin eikä
Valettan kautta. Olin ostanut meille viikon bussiliput huimaavalla 12 euron maksulla/lippu! Sillä sai reissata rajattomasti koko viikon oleskelumme ajan. Tuota liikkumismuotoa on helppo suositella jopa ystäville. Kätevää!

Vajaan tunnin kiertelyn jälkeen olimme perillä. (Maltalla ei saa olla kiire, sillä liikenne on kaoottisen
ruuhkaista ja kadut todella kapeita). Löysimme itsemme kyselemässä Radisson SAS-hotellia, jolla nimellä se esiintyi RCI:n sivuilla. Ystävälliset nuoret ohjasivat meitä eteenpäin ja ilmoittivat, että sinne on noin 10 min kävely. Helppo nakki kävelemään tottuneille maailmanmatkaajille. Tosin todellisuus oli jotain muuta.

Seuraava oppaamme ohjasi meidät 5-kulmassa vähän harhaan ja matkamme piteni hieman. Jatkoimme 100 m eteenpäin ja kysäisimme erään hotellin respasta vielä tarkennusta. Saimme tarkan ohjeen ja kartan vielä mukaan. Matka piteni yllättäen 35 min kävelyksi (mikä tosin ei pitänyt paikkaansa). Ilma oli kaunis, lomalla ei ollut kiire ja alamäki odotti, joten ei kun menoksi.

Rullailimme mäkeä alas 200 m ja tulimme merenlahteen, jossa kielikurssilaiset ym. loikoilivat rannalla
aurinkoa ottaen, osa jopa uiden. Lämmintä oli! Hotellimme oli jo reilun 300 m päässä, joten eteenpäin.

Hyvätkin rullalaukut alkoivat painaa siinä vaiheessa, kun olikin edessä ylämäki. Mutta periksi emme anna ja kävelemme perille saakka, kun on kerran näin päätetty.

Vajaan 10 min kuluttua löydämme itsemme upean hotellin aulasta nauttimassa tervetuliaismaljaa, jossa
vaikuttavana aineena taisi olla jokin carillo, mutta ihan hyvältä se nyt maistui (myöhemmin paljastui, että juoma olikin paikallista virvoketta Kinnietä!). Istahdimme nauttimaan juoman ja sitten bell boyn perässä hotellin ylimpään kerrokseen.

Radisson Blu Maltalla on hyvä hotelli

 

Suut menivät kummasti messingille, kun astuimme huoneistoomme. Odotuksemme olivat korkealla sen
perusteella, mitä olimme lueskelleet RCI:n sivuilta muiden matkaajien kommentteja.

Ne ylittyivät kuitenkin, sillä tilava ja viihtyisä kämppä kauniilla näkymillä oli sitä mitä tulimme hakemaankin.

Pikakatsaus hotellin yleisiin tiloihin

 

Asettauduttuamme taloksi teimme pakollisen kierroksen hotellissa paikkoihin ja ympäristöön tutustuen.

Suuren hotellin uima-allasalue ei ole jättisuuri, mutta tilaa siellä riitti ainakin silloin, kun olimme Maltalla. Alue on kohtuullisen laaja.

Maltalla ei ole juurikaan hiekkarantoja, joten se ei ole mikään himouimareiden kohde. Eikä se ole rannalla makaajillekaan mikään toivepaikka.

Auringonpalvojiakaan ei ole unohdettu.

Uima-allasalue kokonaisuudessa on riittävän mukava paikka uimaisteluun ja lueskeluun. Hotellista löytyy ravintoloita, kuntosali yms.

 

Huoneiston keittiö mahdollisti omatoimiruokailun

 

Varatessamme hotellihuoneita arvostamme omaa keittiötä. Tuosta hotellista sellainen löytyi ja laitoimme aamiaiset ja ruoat pääasiassa itse.

Paikallinen leipä ja juusto kera teen maistui välipalana.

Mikään ei vedä vertoja sille, että saa istahtaa illalla parvekkeelle maistelemaan kuohuviiniä ja katselemaan kauniita näkymiä.

Parhautta!

Viikko Maltalla vierähti rettekästi. Olimme lähes joka päivä menossan jonnekin. Perjantai oli päivistä ainoa, jolloin emme astuneet bussiin. Lueskelimme aamupäivän osin huoneemme parvekkeella, pääosin uima-altaalla sekä kävimme ruokaostoksilla. Päätimme maistella siian makuista/oloista sea basia ja sinisimpukoita itse kokaten kera salaatin. Hiilihydraatit olimme tällä reissulla lähes hylänneet.

Lueskelimme ja lueskelimmme. Vasta viimeisenä iltana testasimme lopultakin hotellin kuntosalin ja jätimme ilotulituksen väliin, sillä se olisi ollut Valettassa vasta klo 22-23. Vanhat eivät aina jaksa.

 

Radisson Blu Golden Sands on ainoita Maltan hiekkarantahotelleja

 

Hyvien kokemusten rohkaisemana varasimme seuraavallekin Maltan matkallemme Radisson-ketjun hotellin. Radisson Blu Golden Sands on harvinaisuus siitä syystä, että se on ainoita Maltalta löytyviä hotelleja, joiden rannalla on varpaistelumahdollisuus. Kävely avojaloin hienohiekkaisella rannnalla on mielipuuhaamme lomalla, joten se oli yksi syy, että valitsimme tämän hotellin. Tuo hotelli toimii edelleen RCI:ketjussa, joten haku päälle vaan. Syy tällaisen kehotukseen on, että Radisson Blu Golden Sands hieno hotelli, jossa kyllä viihtyy.

Tarkempi kuvaus hotellista löytyy alta aukeavasta linkistä.

Radisson Blu Golden Sands on harvinainen hiekkarantahotelli Maltalla

 

Kaikki Maltan tämänhetkiset RCI-kohteet tästä linkistä:

Maltan RCI-kohteet

Maltan parhaat palat

Mikäli tämä saari alkoi kiinnostaa, parhaat palat Maltalta löydät täältä:

MALTA saarikierros

Ellet ole vielä käynyt tykkäämässä Facebook-sivustoa ”Appa matkustaa”, tee se nyt. Saat tuoreeltaan tiedon uusista matkakertomuksista.

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

    1. Suuri kiitos palautteesta ”kupari keittiöallas”. Hienoa, jos artikkelista on sinulle hyötyä. Hyvää kesää!

  1. Päädyin lukemaan tätä juttua, kun meillä on kuin onkin varaus Maltalle ensi toukokuulle, jopa pieni varausmaksu on maksettuna, tosin tässä tilanteessa senkin saa vielä takaisin, jos reissu peruuntuu. Hotellivalintaa tai lentoja emme tietysti vielä ole varanneet, ja hotellin osalta valintamme kohdistuukin todennäköisesti kokoushotelliin tai johonkin sen välittömässä läheisyydessä, reissun pääkohde kun on Traveller’s Century Clubin kansainvälinen tapaaminen. Kokemuksemme mukaan tuolloin on parasta olla lähellä kokouspaikkaa, sillä niiden hotellien baareissa ja aamiaisilla ne parhaat keskustelut käydään!
    Edellisen kerran olimme Maltalla 2003 ja vaikka silloinkin aika laajalti saarta kiertelimme, niin kivahan tuonne olisi palata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *