·

Parhaat palat Maltan lomailuun löytyvät täältä

Tämän matkakertomuksemme päätehtävä on antaa muutama vinkki siitä, miten kannattaa viettää aikaansa Maltalla. Alussa on tuore paketti heille, jotka majailevat Golden Bayn kulmilla Luoteis-Maltalla. Yövyimme tosin 1. yön Sliemassa, pääkaupugin Vallettan kupeessa. Sieltä muutama kuva ja sen jälkeen luoteeseen, jossa esittelyn kohteena Bugibba ja hotellimme ympäristön parhaita paloja.

Lopussa on vielä linkit aiempiin matkakertomuksiimme, joista löytyy hyviä tutustumiskohteita tuolla karun kauniilla saarella. 

Lokakuuusa 2018 tekemämme matkan, kuten monen muunkin, historia juontuu johonkin toiseen matkaan. Olimme vuotta aiemmin saarihyppelyllä Kanarialla. Törmäsimme siellä latvialaisiin RCI-hotellien suurkuluttajiin eli ”kollegoihimme”. Saimme vahvan suosituksen käydä testaamassa Maltalla Radisson Blue Golden Sands hotelli. Koska meillä oli positiiviset kokemukset toisesta Maltalla majailevasta Radisson Blu hotellista St Julianissa, ei ollut vaikeaa tehdä päätöstä, kun vapaa viikko löytyi. Olimme melko pian tehneet varauksen lokakuun loppupuolelle.

Olin onnistunut kuin ihmeen kaupalla löytämään itselleni edulliset British Airwaysin pistelennot Maltalle. Kun vielä bongasin Marjatalle edulliset paikat noihin samoihin Finnairin koneisiin, olimme saaneet erittäin edullisen majoituksen lisäksi erittäin edulliset lennot.

Lento Maltalle oli keskimääräistä pomppuisempi, joten Marjatalla ei ollut kovin kiva matka. Edullisista lennoista johtuen olimme liikenteessä päivää ennen, kun RCI-viikko alkoi.

Tämän ”ylimääräisen” vuorokauden käytimme majoittumalla Slieman kupeeseen Baywiev hotelliin, joka sijaitsi nimensä mukaisesti merenlahden rannalla. Maltalla on hidas, mutta erittäin edullinen (1,5 €/2 tuntia) julkinen liikenne. Olisimme hyödyntäneet sitä, sillä bussilinja X2 menee suoraan hotellillemme, mutta tässä tilanteessamme 20 € taksikyyti oli ainoa järkevä ratkaisu.

Heräsimme aamulla merenlahden rannalta parvekkeelta aukeavaan miellyttävään näkymään. Huone ja 71 € sisältyvä aamiainen oli erittäin hyvä valinta tilanteessamme. 1-2 yön majoitukseen tuota hotellia voi suositella ilman muuta.

Plussana on ehdottomasti myös, että hotellin katolla on sekä sisä-, että ulkouima-allas. Hyödynsimme sitä tovin odotellessamme bussia, kun huone oli pitänyt luovuttaa normiaikaan klo 11.

Ehdimme älämölyä täynnä olevassa täydessä aamiaishuoneessa syömämme ihan kelvollisen aamiaisen jälkeen käydä vielä käveleskelemässä Slieman kaupungin puolella rantabulevardilla ja kapeilla kaduilla.

Rannalta oli lyhyt matka Maltan pääkaupunkiin Vallettaan, joka näkyy vastarannalla kirkkoineen.  Jos on ostanut viikon bussilipun, sillä saa kulkea myös Slieman ja Vallettan välillä kulkevalla laivalla. Muuten tuo puolen tunnin välein lähtevä lauttamatka maksaa tutun 1,5 €.

Sliemasta lähtee suuri määrä turistilaivoja eri puolille Maltaa useimpien risteillessä lähiseudulla pikkukaupunkeja esittelemässä. Taustalla Valletta ja edessä rakkauden lukkoja.

Noiden lukkojen vieressä sijaitsee uusi ostoskeskus, joka on rakennettu vanhaa arkkitehtuuria kunnioittan. Näyttävä rakennus!

Kävelimme jonkin verran Slieman vanhassa kaupungissa. Kävin juttelemassa tämän porukan kanssa. Yhteinen kieli löytyi yllättävän helposti.

Hyppäsimme Sliemassa bussiin 223, joka kuljetti meidät hotelliimme Golden Baylle, joka sijaitsee kartalla vasemmassa reunassa keskellä. Matka ei ollut kovin pitkä kilometrien perusteella, mutta silti siihen tuhrautui lähes 1,5 tuntia. Maltalla ei saa olla kiire, sillä kapeat tiet ja vilkas liikenne eivät anna armoa.

Tässä vielä tarkkanäköisille Maltan bussikartta.

Bugibba, yllätys pohjoisrannalla

Nyt käväisemme sen läheisyydessä sijaitsevassa Bugibban kaupungista, joka ei ollut ainakaan meille aiemmalta matkaltamme tuttu kaupunki. Kannattaa tutustua näiden kuvien avulla:

Bugibban keskusaukio sijaitsee luontevasti meren rannassa.

Siitä lähtee rantabulevardi, jota oli miellyttävä käppäillä.

Bulevardi on noin kilometrin pituinen.

Sen toisessa päässä sijaitsee lasten leikkipuisto ja upea akvaario.

Akvaarion ravintola on tyylikäs ilmestys.

Akvaarion takana oli paikallinen uimala, viehättävä virkistyspaikka.

Tämä automuseo sijaitsee Bugibban keskustassa.

Paluumatkalle kotiin – lentokentän lounge

Tässä vielä Priority Passin ym. omaaville kuvia lentokentän yhdestä loungesta.

Loungessa oli ”riittävän” hyvät tarjoilut. Kannattaa poiketa.

Kelpasi noissa nahkatuoleissa istuskella ja ruokailla. Viinikin maistui.

Tämä oli hyvä merkki. Finnair saapui ajoissa paikalle, joten lähdimme aikataulun mukaisesti paluumatkalle.

Tässä lisää vinkkejä siitä, mitä Maltalla voisi tehdä:

Yllä olevan kartan avulla hahmottaa, missä mikin esiteltävistä kohteista sijaitsee.

Cominon saarella sijaitsee pienimuotoinen paratiisi, jossa pääsee nauttimaan käsittömättömän kauniista värimaailmasta ja kirkkaista vesistä.

Maltan helmet – Blue Lagoon ja Crystal Lagoon Cominon saarella

Tästä aukeaa lähes koko Maltan saaren parhaita paloja. Sen lukeminen edellyttää yhtä ylimääräistä klikkausta, sillä se on tehty pdf-muotoon eli ajalta, jolloin minulla ei ollut vielä käytössä WordPressiä. Toimii kyllä niinkin 🙂

MALTA saarikierros

Mitäpä olisi Maltan matka, ellei käy tutustumassa pääkaupunki Valettaan ja sen naapurikaupunkeihin St.Julianiin ja Sliemaan? Täältä aukeaa tuhti luku- ja katselupaketti pdf-muodossa.

MALTA Valletta

Erillinen matkakertomus hotellistamme Radisson Blue Golden Sands ja sen kauniista ympäristöstä ilmestyy sivustooni vielä ennen joulua. Siihen kannattaat tutustua.

Jos haluat lukea sen tuoreeltaan, käy tykkäämässä Facebook-sivustoa ”Appa matkustaa”.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *