· ·

Puerto Banus on Marbella suihkuseurapiirin kohtaamispaikka

Suihkuseurapiirien kohtaamispaikka Puerto Banus Marina sijaitsee ns. Nueva Andaluciassa noin 7 km Marbellasta länteen. Siellä on mahdollista saada pikakatsaus siitä millaista on elämä silloin, kun rahasta ei ole puutetta. Satamassa oli nähtävissä niin paljon luksusveneitä, että jopa Apan suu loksahti luonnottomaan asentoon astuessamme satama-alueelle. Puerto Banuksen alueen autotkin olivat sitä tasoa, että vastaavaan olemme törmänneet lähinnä Monacossa. Jos haluaa syödä huippuravintoloissa tai hankkia itselleen kunnon kuteet pukeutumalla maailman luksusmerkkeihin Pradasta Cartieriin, Cristian Diorinista Versaceen ja Louis Vouittoniin, se onnistuu helposti vinguttamalla Visaa satama-alueen päällepäin vaatimattoman näköisissä muotiliikkeissä. Tässä matkakertomuksessa käymme vilkaisemassa miltä elämä näytti Puerto Banuksessa. Sanoisinko, että ”huh huh!”

Tätä 7 km pyöräilymatkaa Marbellasta Nueva Andaluciaan sanotaan ”kultaiseksi mailiksi” sen vuoksi, että sen varrella on vähintäänkin riittävästi luksusasuntoja. Me emme käyneet nyt tutustumassa niihin vaan tyydyimme vilkaisemaan satamaelämää.

Pysäköintipaikan löytäminen Nueva Andaluciassa on lottoamista

 

Satama-alueella pääsee autolla tästä portista. Emme kuitenkaan edes kokeilleet, onnistuisiko se Vuokra-Fiatilla. Melkein ajoimme sisään kuvan oikealla puolella olevaan pysäköintihalliin, mutta minuuttihintaiset maksut pakottivat eläkeläispariskunnan pyörtämään takaisin ja etsimään parkkitilaa kadun varresta. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin nyt hoilottaa, että Nueva Andaluciassa parkkipaikan löytäminen on lähes mahdotonta. Ajoimme satamaa etsiessämme ristiin rastiin pitkiä katuja löytämättä ensimmäistäkään tyhjää ruutua katujen varsilta.

Kun olimme päättäneet, ettemme haluakaan parkkihalliin, lähdimme nöyrästi etsimään lähiseudulta tyhjää pysäköintitilaa. Kävi niin, että noin 200 m päästä löytyi yksi. Parkkeerasimme Fiatimme siihen ja varmistin vielä asian oikeellisuuden paikalliselta pukumieheltä, joka meni piipahtamaan viereiseen hotelliin jättäen oman autonsa varoitusvilkut päällä ajotielle. Kävi ilmi, että paikka on ok ja että meillä kävi säkä. Espanjassa on ainakin Nueva Andaluciassa niin, että pysäköinti on siesta-aikana (tuoss tapauksessa muistaakseni 14-16.30) maksutonta. Olimme sattumoisin liikkeellä juuri siihen aikaan, joten eikun kävelemään…

Maanalaisen pysäköintihallin vierestä aukeaa reitti varpaistelurannalle.

Tämä kadunpätkä johtaa sataman ravintola-alueella, josta löytyy toinen toistaan tyylikkäämpiä nälän- ja janontappajapaikkoja.

Marraskuu ei kuulu ruuhka-aikoihin Costa del Solilla, kuten yllä olevat kuvat todistavat.

Eläkeläismatkalaisten oli helppo pyörähdellä, kun tungoksesta ei ollut tietoakaan. Missähän se autoileva väki olikaan?

 

Puerto Banus on täynnä miljoonia euroja maksavia luksusjahteja

 

Lähes veret seisauttava hetki oli astua satama-alueelle.

Olemme vierailleet vuosien varrella jos millaisissa satamissa, mutta kyllä Puerto Banus nousi bodiumille. Teimme mielessämme laskelmia mitä mahtaa maksaa tuollaisten ökyjahtien ylläpito. Vaatinee jalkapallojoukkueellisen verran henkilöstöä liikuttaa tuollaista purkkia ja huolehtia samalla isännän/emännän hyvinvoinnista. Jos veneily Päijänteellä tarkoittaa sitä, että kun laittaa monisataheppaiset moottorit ”laulamaan”, voi sitä verrata kymppien repimiseen, niin mitä revitään noissa paateissa. No huumoria ainakin 🙂 Muut saavat selittää!

Katamariinit ym. veneet mahdollistavat sen, että turisteillakin on mahdollisuus käydä katselemassa miltä elämä näyttää mereltä käsin.

Rantakatu ei ole kovin kummoisen näköinen ilmestys, mutta ravintoloita siellä riittää ja kivahan sitä on eläkeläismatkaajienkin ihmetellä maailman menoa.

Tuohon satamaan mahtuu monenlaista paattia. Sulassa sovussa siellä on ankkuroituna pienet 5-metriset ja taustalla häämöttävät ökyalukset.

Videokuvaa samaisesta satamasta on mahdollista katsella tästä:

Satama-alueen toisella puolella oli samanmoinen varpaistelualue kuin länsipuolellakin. Ei vaan tullut lähetyksi lempiharrastuksemme pariin tuollakaan, sillä syksy oli jo pitkällä…

Vaelsimme vielä läpi luksusostoskadun satamassa, mutta emme poikenneet ensimmäiseenkään liikkeeseen emmekä edes ottaneet ensimmäistäkään kuvaa niistä päälle päin vaatimattoman näköisistä liikkeistä. Eksyimme sen sijaan kaupungilla El Corte Ingles -tavarataloon. Johtuneeko siitä, kun se oli puristettu 3 kerrokseen, että tuli sellainen fiilis, jotta voiko niin isoa tavarataloa ollakaan…? Huikea kokonaisuus!

Läpäisimme tuonkin houkutuskeskuksen kuluttamatta senttiäkään! Vielä hieman tepastelua Nueva Andalucian kauniissa keskustassa, autolle ja menoksi! Kannatti käydä kuolaamassa.

 

TÄSSÄ YSTÄVIEMME NÄKEMYS MARBELLASTA JA PUERTO BANUKSESTA:

https://www.rantapallo.fi/ailajajuha/marbellan-luksus-tavislenkkariversiona/

Miljoonahärköset julkaisivat Puerto Banuksesta tällaisen jutun:

Suomen miljoona-Härköset Marbellassa

Tästä avautuu video, josta selviää millaisesta luksuspaikasta on kyse:

Puerto Banus, Marbella – travel guide, holiday facts …

Tässä linkki kirjoitukseen, jossa on paneuduttu Puerto Banuksen luksuselämään.

Luksusmatkailua Espanjassa: Puerto Banús, Marbella

 

 

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *