· ·

Näin liikut bussilla Gran Canarialla

Gran Canariasta on tullut yksi suosikkikohteistamme muiden Kanarian saarten tapaan. Vierailemme saarilla keskimäärin kerran vuodessa. Aiemmin olemme aina vuokranneet auton, mutta yhä useammin olemme toteuttaneet matkat julkisilla kulkuvälineillä ja apostolin kyydillä. Kun haluaa lähteä kiertelemään saarta, voi auton vuokrata päiväksi pariksi, vaikka julkisillakin pääsee lähes kaikkialle.

Jos haluat liikkua bussilla, kannattaa lukea tämä postaus ”Näin liikut bussilla Gran Canarialla”. Olen kerännyt tähän muutamia vinkkejä bussimatkailuun. Näillä pitäisi päästä jo bussivauhtiin.

(Tämä on editoitu versio 24.3.2019 julkaistusta postauksesta.)

Bussiliikenne Gran Canarialla on miellyttävää, edullista ja tehokasta. Autot kulkevat melko hyvin aikataulussa, joten siinäkin mielessä niitä voi suositella lämpimästi. Kun bussimatka maksavat 1,5-6 euroa, kannattaa niitä hyödyntää mahdollisimman paljon. Toki on hyvä muistaa, että taksitkin ovat saarella edullisia. Esimerkiksi 3-4 km matkaa maksaa noin 4 euroa.

Tästä alta aukeaa joitain hyviä vinkkejä Las Palmasin ja samalla koko Gran Canarian saaren bussiliikenteestä, sen reiteistä, hinnoista yms.

Bussit

Hinnat

Kaupungin sisäinen bussilippu linja-autosta ostettuna maksaa 1,40 € (vuonna 2019). Jos matkustat monena päivänä, edullisemmaksi tulee ostaa muovikortti, johon voi ladata matkoja. Minimisumma jonka kortille voi ladata on 8,50 €. Muovikortti, johon matkat ladataan, maksaa 1,50 €. Yhden matkan hinnaksi jää 0,85 €.

Vaihtoaika on voimassa yhden tunnin. Sen aikana voi vaihtaa bussia, mutta ei saman numeroiseen linjaan!

Voit hankkia myös 10 kerran lippuja. Niitä voi ostaa ja ladata Santa Catalinan puistossa olevasta myyntipisteestä sekä joistakin kioskeista.

Bussimatkojen ajantasaiset hinnat löytyvät tästä linkistä:

https://www.guaguas.com/

Applikaatio

Sain eräältä lukijalta vinkin, jota aion testata seuraavalla matkallani.

Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan GLO BAL Guaguas GL..

Lukija kertoi Facebookissa, että

Asko ja kaikki muutkin bussilla Gran Canarialla matkaavat, ladatkaa Globalbusin applikaatio. Se on fantasisen hyvä. Näyttää reaaliajassa missä se bussi luuraa, jota pysäkillä odotat. Sen lisäksi kaikki muu mitä bussimatkaan vihreillä buseilla tarvitset, linjat, pysäkit, aikataulut, hinnat. Ilman sitä olet monta kertaa ihmeissäsi.

Kiitos Tapani!

 

Näit liikut bussilla Gran Canarialla

 

Saapuessasi lentäen Gran Canarialle, on sinun ensin löydettävä bussipysäkki. Tässä alla infoa siitä.

 

Bussipysäkki sijaitsee saapuvien lentojen kohdalta ulos mennessä vähän oikealla autovuokraamojen takana liikenneympyrän oikealla puolella. (Tien toiselle puolella huoltoasema). Matkaa terminaalin ovelta noin 200 m. Pysäkillä on ajoittain henkilö, joka opastaa matkustajia oikeaan bussiin. Katoksessa on selkeät aikataulut ja pysäkillä odottavista kanssamatkustajista joku osaa aina neuvoa. Väkeä pyörii pysäkillä ”ihan riittävästi” 🙂

Huomaa, että Puerto Moganin ja Playa del Inglesin suuntaan menevät bussit lähtevät heti ensimmäiseltä laiturilta. Sen jatkeena olevalla laiturilla pysähtyvät Las Palmasin suuntaan menevät bussit.

 

Bussiaikataulujen etsiminen Gran Canarialla

Tästä alla olevasta linkistä aukeaa näkymä, josta valitset reitin ja etsit haluamasi aikataulut.

Gran Canarian bussireitit

Otin tähän esimerkiksi paljon suomalaisten käyttämän lentokenttäbussin n:o 91, joka kulkee Las Palmasin ja Puerto Moganin väliä. Pääset sillä kaikkiin reitin varrella oleviin kohteisiin esim. hotelleihin (mm. Anfi Groupin hotellit), Puerto Ricoon ym.

Huomaa, että Playa del Inglesiin, Maspalomakseen ym. kulkee eri bussit

 

 

Kun olet valinnut reitin, sieltä aukeaa uusi linkki aikatauluun pfd-muodossa.

Linja 91 Lentokenttä – Puerto Mogan aikataulu ja pysähdyspaikat

 

Esimerkkihotelliimme Anfi Beach Clubiin reitti 91 bussit kulkivat vaihtelevasti noin 30 min – tunnin välein.

 

Lentokenttäkuljetuksiin Canary Shuttle

Hokasin vasta Fuerteventuren matkaa tammikuussa 2022 suunnitellesssani, että tuolla saarella liikuskeleva Canary Shuttle toimii myös muilla Kanarian saarilla. Miksihän en ole sitä tajunnut? Kokeilepa sopisiko tämä sinun tarpeisiisi? Minä en ole sitä käyttänyt Gran Canarialla, mutta Fuerteventuralla se on todella edullinen eli 35 km maksoi 5 € ja kun meitä oli vain 2 matkustajaa Corralejon suuntaan, meidät kuskattiin Audi Quattrolla.

 

 

 

Esimerkki matkakertomuksesta, jossa käytimme julkisia kulkuvälineitä

 

Annan alla olevassa matkakertomuksessa käytännön liikuskeluvinkkejä etelärannikolla majaileville. Asuimme tällä matkallamme Arguineguinissa sijaitsevassa Anfi Beach hotellissa, joten vinkit painottuvat siihen osaan saarta välille Puerto Mogan – Playa del Ingles.

Alla on kartta, josta selviää mitä reittejä liikuimme tällä matkallamme. Käytimme bussia, taksia ja apostolin kyytiä.

Yksi lähimatkailuun keskittyvä matkakertomus löytyy tästä:

Jalkapatikoimassa Arguineguinissa Gran Canarian rannikolla

 

Tervemenoa matkailemaan julkisilla! Se on edullista ja helppoa.

 

Samankaltaiset artikkelit

7 Kommenttia

 1. Itse käytän reissussa todella vähän busseja, koska koen ne jotenkin hankalaksi. Metro ja juna ovat paljon yksinkertaisempia, ja tietysti auto, joka taitaa olla meillä yleisin kulkupeli. Jos bussiaikatauluihin jaksaisi perehtyä, olisi se monessa paikassa varsin kätevä kulkupeli ja niiden verkosto on usein yllättävänkin kattava.

  1. Ymmärrän Mikko. Nuorempina vuokrasimme lähes aina auton, mutta vanhemmuuttani olen tullut yhä varovaisemmaksi. Siksi OP Platinumiin sisältyvä 2000 € vastuuvakuutus on saanut minut taas aukovuokraamojen asiakkaaksi. Mitä tulee bussiaikatauluihin, Googlen, Rome2rion ym. kaltaiset appsit ovat loistojuttuja. Ja esim. Kanarialla on Globalbusin applikaatio, josta näkee peräti sen missä kyseinen bussi liikkuu sillä hetkellä.

 2. Moikka!
  Olemme lähdössä äitini sekä siskoni kanssa Gran Canarialle piakkoin ja kyselisinkin nyt hieman neuvoa!
  Hotellimme on Anfi Beach Club, (Barranco de la Verga) ja saavumme lentokentälle siis lauantaina 13.00 aikoihin.
  Katsoin noita bussiaikatauluja, ja katsomani mukaan linéa 91 on sopiva lentokentältä hotellille. Olenko oikeassa?
  Myös muita reittiohjeita tai vinkkejä otetaan vastaan 🙂
  Myös auton vuokrausta olemme pohtineet etenkin maisemien katselua varten, onko tähän antaa vinkkejä?
  Kiitos!

 3. Hei!

  Olen tällainen keski-ikäinen äiti-ihminen ja lähdemme ensi viikolla kahdestaan kohta 13-vuotiaan poikani kanssa ensimmäistä kertaa Playa del Inglesiin. Pohdin, että tohtisimmeko lähteä kahdestaan bussilla Tejedaan. Se on ymmärtääkseni hyvä maisemareitti. Olen lukenut, että Gran Canaria on suhteellisen turvallinen turisteille, mutta tällä kokoonpanolla tuo reissu vähän mietityttää.

  1. Moi Ansku! Eipä olisi tullut mieleenikään omien 5 vuosikymmenen kokemustemme mukaan, että Gran Canarialla ei olisi turvallista matkustaa bussilla. Normaalia varovaisuutta, kuten Suomessa, noudattamalla pärjännee myös Kanarialla. Nuori mies on sinulle erinomainen matkakumppani 🙂 Nauttikaahan lomastanne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *