· · ·

Teneriffa – Hotelli Pearly Grey Ocean, Playa de las Americas, Los Christianos

Tästä matkakertomuksesta vuodelta 2016 löytyy majapaikkaamme hotelli Pearly Grey Ocean. Piipahdamme myös Playa de las Americasissa sekä Los Christianoksessa. Tuolla matkalla tapasimme myös moninkertaisen maailmanmestarin.

Vietimme edellisen viikon Fuerteventuralta (ks. erillinen matkakertomus), josta lensimme Lineas Aereas de Canarias lentoyhtiön koneella Teneriffan pohjoiselle lentokentälle. Siellä meitä odotti uusi Peugeot 2008, josta etsimme totuttuun tapaamme huolellisesti kaikki mahdolliset naarmut.

Löysimme pienen viirun, jonka merkkautimme papereihin. Olimme näin tarkkoja syystä, että olimme ottaneet kaikenvaravakuutuksen Rental Carilta, jonka kautta teimme autovuokrauksen. 8 päivän hinnaksi tuli 120 € + 70 € vakuutuksesta. Jos jotain sattuu, maksamme ensin Europcarille vahingosta ja perimme sen sitten pois Rental Carilta. Sen verran monimutkaista, että toivottavasti emme naarmuttele emmekä kolhi pirssiä.

Hotelli Pearly Grey Ocean

Uudehko 9000 km ajettu Peugeot kuljetti meidät mukavasti noin tunnissa hotelliimme Pearly Grey Oceaniin, joka sijaitsee Callao Salvajessa Adejessa, noin 10 km Los Christianoksesta etelään. Puhelimemme navigaattori opasti meidät hienosti perille vaikka viimeinen reitin valinta ei ollutkaan kuin oppikirjasta. Mutta perille tultiin.

Pearly Grey Ocean on RCI-kohde. Kun käytössämme oli 1 mh vasta kunnostettu huoneisto upeilla merinäköaloilla, olimme tyytyväisiä.

Saimme nauttia joka ilta parvekkeeltamme tätä kaunista näkyä, kun aurinko laskeutui La Gomeran taakse klo 19 maissa.

Hotellimme Edge-baari oli sisustettu tyylikkäästi. Ja voi sanoa, että ”hotellinne on kauniilla paikalla”. Kävimme nauttimassa siellä tarjouscappuccinot kera herkullisten muffinssien ällistyttävään 2,5 € hintaan.

Sitten oli aika lähteä autoilemaan. Päätimme käydä katsastamassa eteläisen lentokentän lähistöllä olevat uimarannat, mm. Las Calletas.

Parhaaksi niistä osoittautui  tämä ranta, jossa oli noin 2 km hienohiekkaista, todennäköisesti Saharasta kuskattua hiekkaa. Nyt en enää muista varmuudella onko tämä Las Galletas vai joku muu lähistön varpaisteluranta.

Purje- ja kitelautailijat olivat täyttäneet suuren osan rannasta. Niitä oli siellä todella paljon. Poikkesimme monella rannalla, mutta tämä oli paras.

 

Play de las Americas ja Los Cristianos

 

Torstaina oli vuorossa Playa de las Americas ja Los Cristianos. Nämä kaupungit ovat meille tuttuja aiemmilta matkoilta, sillä olemme majoittuneetkin niissä muutaman kerran. Halusimme kuitenkin käydä katsomassa onko mikään muuttunut ja palauttamassa mieleen niiden rannat ja rantabulevardit. Tavoitteemme on yli 10 000 askelta päivässä ja keinolla millä hyvänsä niitä metsästetään. Nyt, kun kirjoittelen tätä, poikkeuksellisesti jo samana iltana, ranteessa on lukema 17334. Lukema selittyy sillä, että jätimme auton sinne jonnekin, mihin sen saimme. Siitä oli rantabulevardille vajaa kilometri ja kun siitä käveli Los Cristianokseen ja takaisin, kilometrejä oli jo ranteessa 12. Mikäpä oli lomalaisten kävellä meren rannassa lämpimässä säässä?

Kun pääsimme las Americasin hiekkarannalle, meikä siirtyi varpaistelemaan ja kävelin niin pitkälle kuin hiekkaa riitti. Marjatalla olivat jalat saaneet hieman kipeää ehkä väärästä kenkävalinnasta johtuen, joten hän ei halunnut tällä kertaa kertaa hiekkaa varpaiden väliin.

Tapasimme Lasin ja Losin välissä, joimme kiwistä puristetut tuoremehut ja matka jatkui. Vastoin muistikuvaani, Losin ranta olikin paljon lyhyempi kuin Lasin, joten palasimme takaisin.
Olimme vähän aikaa aiemmin jutelleet, että näemmeköhän yhtään tuttua lomamme aikana.

Rantabulevardilla vastaan rataspyöräili moninkertainen maailmanmestari Toni Piispanen, johon olemme jo kauan sitten tutustuneet vävymme Mikon ja tyttäremme Maijun kautta. Toni on Mikon hyvä koulukaveri Hollolasta ja ovat edelleen tekemisissä jonkin verran. Toni oli harjoitusleirillä valmistautumassa Rion olympiakisoihin ja hänen perheensäkin oli ollut viikon, mutta lähteneet juuri kotiin.

Loppupäivä meni hotellilla. Kävin jopa uimassa, pelasimme betanque-tyyppistä keilapeliä hotellin peliareenalla, nautimme jälleen hyvät cappuccinot ja muffinssit rantabaarissa etc. Laitoimme tällä kertaa safkat omassa huoneistossamme. Instagram paljasti, että Reijo Oras on Teneriffalla, joten kohta olimme sopineet huomiseksi treffit hän ja poikansa Markun kanssa, jotka asustelevat 400 m päässä 🙂

Seuraavassa bloggauksessa vierailemme Teidellä yms.

http://appamatkustaa.fi/teneriffa-2016-osa-2-teide-callao-salvaje-la-caleta-ja-playa-de-las-americas/

Lisää Teneriffan parhautta:

Teneriffan parhaita automatkailukohteita – osa 2: Playa de Las Teresitas ja El Bailadero

Tätä viikkoa edeltävä matkakuvauksemme meidät positiivisesti yllättäneestä Fuerteventurasta löytyy täältä:

http://appamatkustaa.fi/fuertevenetura-jandian-rantaparatiisi/

Ja sitä edeltävä Fuerteventura-bloggaus on täällä:

http://appamatkustaa.fi/fuerteventura-kevat-2016-pitkien-hiekkarantojen-saari/

Kannattaa käydä tykkäämässä Facebook-sivustoani Appa matkustaa, josta löydät kaikki matkakertomuksemme. Niitä tulee sinne lisää PALJON, uusia ja editoituja vanhoja.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *