· · · · · ·

Thaimaa – matkaopas Siaminlahden rannikolle

Tästä postauksesta aukeaa matkaopas Thaimaan Siaminlahden pohjoisosan rannikolle. Vaeltelimme vuoden 2015 Thaimaan matkallamme pitkin  tuota rannikkoa (ks. yllä oleva kartta).

Ennakkoon päätimme, että olemme kuukauden Pattayalla ja menemme sitten muutamaksi päiväksi Bangkokiin. Tilanne muuttui kuitenkin sen jälkeen, kun olimme olleet jonkin aikaa Pattayalla. Meillä oli upea huoneisto ihastuttavine näköaloineen, mutta kaupungin yleisilme ei istunut matkatarpeisiimme. Sen vuoksi peruimme yhden viikon ja vaihdoimme se oleskeluun Rayong Marriot Resort & Spa -hotellissa. Se oli hyvä päätös.

Tässä kooste tuosta hienosta kokonaisuudesta, jonne mahtui myös Koh Larn, Koh Samet ja Laem Mae Phim.

(Julkaistu 13.2.2018, mutta täydellisesti uusittu 24.1.2020)

Teemme kerran vuodessa pidemmän matkan jonnekin vähän kauemmaksi. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui Thaimaan itäosa, joka meillä on jäänyt näkemättä.

 

Itä-Thaimaan matkaopas – Pattaya, Koh Larn ja Koh Samet

 

Aloitimme kuukauden kestäneen matkamme Pattayalta, jossa vaimoni sisko puolisonsa kanssa viettää joka talvi 3 kuukautta. Näin heillä on tapahtunut jo yli 10 kertaa. Myös Marjatan velipoika vaimonsa kanssa on ”mennyt samaan lankaan” ja käy siellä vuosittain, mutta vain pari kuukautta kerrallaan 🙂 Halusimme kokea tuon ihmemaan, kaikessa rauhassa.

Tästä alta aukeavasta jutusta käy ilmi, miksi meistä ei tullut Pattayan vakiovieraita ja miksi 3 viikon varaus lyheni kahteen ja mitä tuli tilalle?

Pyydän anteeksi, että nämä 5 ensimmäistä matkakertomusta aukeavat pdf-muodossa. Yritän jossain vaiheessa muokata ne WorpPress-muotoon. Se on siirtynyt syystä, että artikkelit ovat hyvin luettavissa myös pdf-muodossa. Kaikki loput tästä postauksesta aukeavat jutut ovat jo käsiteltyinä moderniin, luettavampaan muotoon.

 

Pattaya on suomalaisten suosikkipaikka

 

Matkakertomuksessa on varsin valaisevaa tietoa niille, jotka haluavat matkata noille kulmille. Tosin kirjoittaessani tätä joulukuussa 2016 sieltä kuului sellaista tietoa, että rantoja on alettu kunnostaa, röttelöasuntoja purkaa jne. Hallinnossa tapahtuneet muutokseThaimaa 2015 Pattayat ovat kuulemma alkaneet purra. Ehkä vielä joskus? Matkakertomus pdf-muodossa aukeaa tästä alta:

Linkki tässä: Thaimaa 2015 Pattaya

Kor Larn – Pattayalla asuvien rantaparatiisi

 

Pattayan matkaajille mieluisat rannat löytyvät pienen ja edullisen lauttamatkan päästä Koh Larnilta. Tosin sen seuraus on, että ne ovat osin ylibuukattuja. Vähällä oli, ettemme tallanneet vahingossa kiinalaisia jalkoihimme yhdellä rannalla, sillä heitä oli siellä PALJON! Heidän tapoihinsa kuuluu iloita äänekkäästi 🙂

Parin visiitin ja muutaman tuktuk-ajelun jälkeen löysimme yhden rannan, jossa väkimäärä on kohtuullinen, rannan laadusta ei tarvitse tinkiä eikä lepotuolista maksaa turistiveroa. Koko juttu löytyy täältä:

Katso artikkeli tästä: Koh Larn – Pattayan rantapaikka

 

Koh Samet on upea rantapaikka

 

Vajaan parin viikon paikallaan olon jälkeen alkoi menojalka jo kovasti vipattaa. Päätimme ottaa taksin ja käydä katsomassa miltä 80 km päässä sijaitseva Koh Sametin saari näyttää. Pikkulinnut olivat kertoneet, että siellä on hyvät varpaistelurannat, joten menoksi.

Koh Samet oli ihan ok paikka, jossa voisi hyvinkin viettää pari yötä. Viikoksi sinne emme haluaisi, sillä lähimaastossa oli odotettavissa paljon parempaa (Rayong). Siitä huolimatta tämä päivä oli tuon matkamme siihen mennessä paras päivä.

Katso artikkeli tästä: Koh Samet – kelpo parin yön lomasaari

 

 

 

Itä-Thaimaan matkaopas – Rayong ja Laem Mae Phim

 

Olimme Koh Sametin pikavisiitillämme huomanneet, että niillä kulmilla on upeita rantoja, joilla on vielä tilaa varpaistella. Siitä syystä keskeytimme Pattayan lomamme ja vaihdoimme yhden viikon 100 km etelään, Rayongille. Valitsimme netin kautta parhaan mahdollisen hotellin Rayong Marriotin, joka sijaitsee kaupungista 50 km itään.

Pääsimme kokemaan vuoden 2015 Thaimaan matkamme parhaan matkailukohteen. Onnistuneesta valinnastamme johtuen tästä matkakertomuksemme 1. osasta tuli tosin ylistyslaulu hyvälle hotellille. Klikkaa itsesi matkakertomukseen alta:

Rayong oli todella positiivinen yllätys Thaimaan itäosassa

 

”Suomalaiskylä” Laem Mae Phim

 

Tämä toinen samalle seudulle johdatteleva matkakertomus ulottuu hieman etelämmäksi suomalaisten suosimalle Laem Mae Phimille. Jos etsit rantapaikkaa, jota ”turistit eivät ole vielä pilanneet”, olisiko se tässä?

Rayong Marriot hotellista vielä 10 km (Rayongin kaupungista 60 km) itään sijaitsee Laem Mae Phim, jonka harva tuntee, ainakaan väkimäärästä päätellen. Osasimme suunnistaa sinne tuttavamme Gizmon vinkistä.

Kävimme tuossa pienehkössä paikassa pari kertaa, mutta saattaisimme mennä joskus uudelleen jopa yöpymään. Hyvä ranta, kiva pieni kaupunki. Se voisi todella olla joskus lepopaikka osana #eläkeläiselämää.

Laem Mae Phim on hyvä rantakohde Thaimaan itärannalla

Tässä vielä erinomainen videopätkä tuosta pienestä kylästä:

 

 

Itä-Thaimaan matkaopas – Bangkok

 

Lähdimme tuon upean rantakokemuksen jälkeen bussilla Bangkokiin. Seuraavassa matkakertomuksessa opettelemme ensin ostamaan lipun Skytrainiin ja vilkaisemme sitten asumista Bangkokissa. Tämän Bangkokin osuutemme yöpymispaikan olimme valinneet hinnan ja tason perusteella internetistä löytyvät aineiston perusteella. Olimme ihan tyytyväisiä valintaamme.

Tästä alta näet millainen paikka oli Centre Point Sialom. Voin suositella sitä, mutta miksi, selviää tästä jutusta. Vilkaisimme myös sen vieressä sijaitsevaa Mandarin Oriental -hotellia, joka ei ainakaan tällä kertaa istunut eläkeläisen kukkarolle.

https://appamatkustaa.fi/elakelaiselamaa-hotelli-centre-point-sialomissa-bangkokissa/

 

Muutama matkavinkki Bangkokin matkaajille

Päätimme vuoden 2015 matkamme viettämättä muutaman päivän Bangkokissa. Tässä tulee muutama hyvä vaihtoehto siitä mitä kannattaa tehdä Bangkokissa. Aloitetaan siitä ykköskohteesta, ainakin meidän mielestämme.

 

Onko tämä Bangkokin paras nähtävyys?

 

Pienen kokemuksemme perusteella Bangkokin ykköspaikka on Suuri palatsi ja siellä Wat Phra Kaeo. Olisi synti ja vääryys jättää tuo upea alue väliin. Ota vaikka stop over ja käy tuossa mielettömässä kuninkaallisessa kohteessa. Muuta ei sinä päivänä tarvitsekaan nähdä, sillä ähky tuosta kaikesta kauneudesta tulee joka tapauksessa.

Onko Suuri palatsi ja Wat Phra Kaew Bangkokin ykköspaikka?

Kun Bangkokin ykköspaikka oli nähty, käyttää viimeinen matkapäivämme käymällä upeassa ostoskeskuksessa Siam Paraganonissa ja vierailemalla maailman suurimmassa kultaisesta teakista tehdyssä kartanossa Vivanmekissa. Majoituimme viimeisen yön hinta-laatusuhteeltaan hyvässä hotellissa lähellä lentokenttää ja kävimme laulamassa ravintolassa.

Teemme tässä alla aukeavassa matkakertomuksessa myös jonkinlaisen yhteenvedon tämän kertaisesta Aasian matkastamme. Sekin kannattaa lukea! Sieltä voi löytyä jokin arvokas vinkki.

https://appamatkustaa.fi/siam-paragon-center-vimanmek-ja-mainio-ruokapaikka-bangkokissa/

 

 

ELLET OLE VIELÄ KÄYNYT TYKKÄÄMÄSSÄ FACEBOOK-SIVUSTOA ”APPA MATKUSTAA”, TEE SE NYT. NÄET TUOREELTAAN, MISTÄ PÄIN MAAILMAA ON TULLUT UUSIN POSTAUS.

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

10 Kommenttia

  1. Kiitos vinkistä! Sain Thaimaan ystävien ryhmästä myös pari uutta ideaa. Toinen oli Hat Maerumbhung Beach Rayongista länteen ja Koh Mak paratiisisaari vielä vajaat 300 km etelään. Pakko noista on ottaa selkoa. Oletteko käyneet Kambodzassa? Sielläkin näkyy olevan rannikkoa ja saaria.

 1. Pattaya ei niinkään meitä houkuttele, mutta tuosta Koh Sametista oon kuullut kehuja. Myös Bangkokissa oisi tosi kiva päästä käymään.

  1. Samat ovat mietteeni. Sametissa ongelmana on väenpaljouden, joten en menisi sinne pitkäksi aikaa.

 2. Pattayalle en kyllä menisi. Luulen, että en voisi edes käydä ”tutkimusmielessä” katsomassa millainen paikka oikeasti on, niin paljon ärsyttää massa- ja seksiturismi.
  Koh Samet näistä paikoista kiinnostaisi eniten tai mieluummin, joku vielä hiljaisempi saari. Thaimaa on kyllä ihana maa!

 3. Uskomatonta mutta Thaimaa on minulla kokonaan käymättä. Vaikka niin monet tutut käyvät siellä jatkuvasti ja ihanan näköisiähän ne kuvat sieltä aina ovat. Ehkä minullekin sopisi retkeily siellä vähän pienemmillä paikoilla joissa on vähän vähemmän turisteja. Joku päivä täytyy vielä Thaimaakin kokea!

 4. Taidan olla myös aika outolintu, kun Thaimaa on vielä itselleni koskematon ihmemaa. Bangkokin lentokenttä on ainut kosketukseni maahan, mutta vielä jonain päivänä suuntaan sinne. Olen kuullut hyvin monelta muultakin, että Pattaya ei ole juuri se paikka, mihin kannattaa mennä ja olikin kiva lueskella teidän muista kohteista.

  1. Hienoa, jos kirjoituksestamme on hyötyä. Tämä on hieno systeemi, kun jokainen hyötyy avoimesta vuorovaikutuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *