· · ·

Agadirin ranta on huippupaikka varpaistelulle

Nyt se on taas todistettu, että Agadirin ranta on huippupaikka varpaistelulle. Syy jo toiseen Marokon matkaamme on yksinkertainen. Olimme ihastuneet 4 vuotta aiemmin tuohon hienohiekkaiseen rantaan niin paljon, että meidän oli pakko vierailla siellä uudelleen ajan kanssa. Toinen syy tämäkertaiseen lähtöömme oli, kun Norwegian ilmoitti aloittavansa suorat lennot Agadiriin. Ei ollut enää yhtään syytä olla menemättä.

(päivitetty 22.1.2020)

Teen tästä matkasta muutaman matkakertomuksen. Aloitan parhaalla kohteella eli rannalla. Se on niin loistelias varpaistelupaikka, että parempaa on vaikea löytää, jos kriteerinä on, että ”varpaat tykkäävät”. Pääset tämän kuvakavalkadin (ja myöhemmin tulevan videon) avulla vähän aistimaan, miksi tykästyimme niin perusteellisesti Agadirin 6 km pitkään hiekkarantaan.

 

Tässä kartassa näkyy osa pitkähköstä rannasta. Hotellimme Tafoukt on lähes kuvan keskellä eli erittäin hyvällä paikalla.

Rannalla on pitkä promenade, joka oli kävelijöiden ja juoksijoiden suosiossa. Tämä kuva on hotellimme edestä.

Tämä maailmanpyörä sijaitsee rantapromenaden varrella keskusaukiolla.

Sama paikka toiseen suuntaan.

Karttakuvan vasemmassa laidassa näkyy satama, jonka portti on tässä.

Pienvenesatama on viehättävä paikka. Ravintoloita riittää omiksi tarpeiksi.

Merirosvolaivakin tuli katsastetuksi päällisin puolin.

 

Agadirin ranta on huippupaikka varpaistelulle

 

Agadirin hiekkaranta on huikean hieno varpaisteluranta.
Agadirin hiekkaranta on huikean hieno varpaisteluranta.

Tämä sallitun rannan toisesta päästä otettu kuva kertoo millaisesta kokonaisuudesta on kyse.

Tämän kauemmaksi ei ollut lupa kävellä. Kun olit ylittämässä tätä veteen piirrettyä viivaa, soi vartijoiden pilli merkiksi, että olet menossa kielletylle alueelle. Taustalla on kuninkaallinen lomapalatsi, joten turvatoimet ovat sen mukaiset.

Muutama onkija oli hankkimassa päivän ravintoaan tällaisilla välineillä. Kalastajan eväät alla oikealla.

Olihan tämä minttuteekannu jotenkin sympaattinen näky rannalla.

Kamelitaksin tarjoajia on tuolla 6 km pituisella rannalla muutamia. En tiedä millä elävät, sillä näimme koko viikon aikana yhden asiakkaan niiden kyydissä. Voi voi!

Hiekkaeläinten taiteilija oli todella taitava hemmo. Liekö ollut sama kaveri siellä 4 vuotta aiemmin?

Luonnon taideteoksille ei ihminen kuitenkaan pärjää. No, vähän vastaavanlaista taidettahan näemme cappuccino-kuppien pinnassa 🙂 Hienoja kaikki tyynni.

Pitkällä rannalla näkyi kymmeniä ellei satoja nuoria miehiä pelaamassa jalkapalloa. Tämä joukkue oli pitämässä kovaa treeniä, jossa vauhtia piisasi intervelliharjoituksissa ym.

Se JUTTU oli kuitenkin upeaakin upeampi hienohiekkainen ranta, johon aallot hakkasivat väsymättä 24 tuntia vuorokaudessa. Voin kuvitella, että lainelautailijat nauttivat vaikkei joka päivä ollutkaan heille riittäviä aaltoja?

Ja meille se ISO JUTTU oli, jälleen kerran, mahdollisuus kävellä ja kävellä, varpaistella. Mikä on ihanampi liikuntamuoto?

Kävelimme viikon aikana joka päivä vähintään 15 000 askelta, josta yli 10 000 oli varpaistelua. Parhaimmillaan askelmittarit näyttivät reilusti yli 20 000 lukemia. Voi sanoa, että olimme kuntolomalla all inclusive -hotellissa. Ei Askompaa!

Tuosta ilmeestä voi päätellä, että onnellisuus ja tyytyväisyys oli läsnä tälläkin matkallamme. Taustalla hotellimme.

Tällaiseen kuvaan on mukava päättää tuon paratiisirannan esittely. Kannattaa katsoa millä hinnalla Norwegian lennättää Agadiriin suoralla lennolla. Tätä kirjoittaessani saa esim. maaliskuulle edestakaisia lentoja noin 190 eurolla!

 

Muita matkakertomuksia Marokosta:

Marokon Agadirissa on upea ranta

Varpaistelua Agadirin paratiisirannalla Marokossa (video)

Käytännön vinkkejä Agadiriin

Jos haluat saada tiedon niiden ilmestymisestä. käy tykkäämässä Facebook-sivustoa Appa matkustaa.

https://www.facebook.com/appamatkustaa/

Samankaltaiset artikkelit

10 Kommenttia

 1. Taannoisella (toissakeväisellä) parin viikon Marokon kierroksellamme pohdimme hetken Agadirissa käyntiä, mutta kaikki evästivät meitä, että ei siellä ole mitään, paitsi hotelleja, turisteja ja turistirysiä. No olisi siellä ilmeisesti ollut ranta 🙂 – joka ehkä selittääkin sen päätymistä Marokon tunnetuimmaksi rantalomakohteeksi ja eläkeläisten talvehtimisalueeksi (näin tästä jokunen vuosi jonkun televisio-ohjelmankin).
  Essaouirassa kävimme ja pidimme mm. kalastajalaivoista, ihan oikeista sellaisista, ja medinasta, jonka asemakaava on Marokon helpoin . Casablancakin on tietysti rannalla, mutta siitä puuttui tuo Essaouiran sympaattisuus.
  Marokkoon jos vielä palaamme, niin houkuttelisi pohjoiset kaupungit kuten Tanger ja sinisenä kaupunkina tunnettu Chefchaouen.

  1. Tuon rannan, ja vain sen toki säätä unohtamatta, vuoksi lähdimme Agadiriin. Olemme intohimoisia varpaistelijoita ja edellisellä reissullamme ihastuimme juuri rantaan. Muuta siellä ei ole ellei halua golfata. Kenttiä on useita.
   Essaouirassa kävimme silloin 2014 myös. Se oli nimenomaan sympaattinen paikka. Kiva vanha kaupunki ja satama. Myös varpaistelurantaa löytyy. Se pohjoisosa olisi kiva kokea. Sinnehän pääsisi helposti myös Gibraltarista lautalla. Casablanca taitaa olla se kuuluisa kaupunki. Siitä en tiedä mitään.

 2. Hienoja kuvia ja varmasti vielä hienompi paikka! 🙂 Koko Afrikka on itselle vielä tuntematon mantere, mutta sinnekin täytyy ehdottomasti vielä suunnata. Nimenomaan Marokko olisi haaveena, joten ehkä Agadiri kutsuu!

  1. Agadir on rantapaikkana mitä parhain ja sen verran lähellä, että iso suositus, jos tykkää varpaistelusta. Jos haluaa tutustua Afrikkaan, kohde on joku muu. Minulla on muutamia postauksia Tansaniasta, Keniasta ja Sansibarilta sivuillani. Etenkin Tansanian matkakertomuksistani löytyy se ”Afrikka”. Menetimme sydämemme sinne ja olemme käyneet siellä jo 4 kertaa. Mutta Marokkoon palaamme. Sieltä löytyy mm. Marrakech, Essauoira,… Niitä ei kannata ohittaa. Saatan tehdä niistä vielä postaukset reissulta, jonka teimme jokunen vuosi sitten. Perästä näkyy.

  1. Jep. Agadiriin palaamme varmasti vielä varman lämmön ja ennen kaikkea upean hiekkarannan vuoksi. Meille varpaistelu tuollaisella rannalla on ”se juttu”, kuten matkakertomuksesta käy ilmi. Suuri suositus varpaistelun ystäville. Niin… Vaikka elimme all inclusive -hotellissa, panimme merkille, että ravintolat ovat edullisia. Ensi kerralla taidamme ottaa hotellin aamiaisella. Tosin moni huippuhotelli tarjoaa vai täysihoitopaketteja, joita emme kaipaa.

 3. Marokko onkin tuntematon kohde meille. Olin jo varaamassa pakettimatkaa sinne viisihenkiselle perheelle ja varausvaiheen viimeistä painallusta tekemässä, kun muutimme mielemme. Varpaistelu on uusi termi minulle. Kuulostaa meditatiiviselta varpaiden upotukselta hiekkaan 🙂 Kyllä siis maistuisi varpaistelu täällä keskellä Suomen talvea!

  1. Moi Heidi! Toivottavasti tuo viime vaiheen pysähdys oli järkevä siirto. Itse hankkisin Norwegianin 180 euron suorat lennot ja sitten sopivan hotellin joko aamiaisella tai all inclusive. Hotelli kannattaa varata rannalta ja mahdollisimman tasokas. TOP-10 matkoilla on nyt hyviä pakettitarjouksia, mutta samaan pääsee omatoimimatkoilla, kun aloittaa lennoista. Suosittelen Agadiria lämpimästi! Jos haluaa vähän muutakin, erilaista Marokkoa, kannattaa harkita paria yötä Essaouirassa. Sinne pääsee edullisesti bussilla ja ranta on sielläkin. Tosin siellä emme ole ”varpaistelleet” edellisellä reissullamme. Ilmoittaudun varpaistelu-termin keksijäksi ja selitys on hyvin lähellä tuota, mitä kuvaatkin 🙂 Hyvää joulua!

 4. Kiinnostava blogi ja ihana nähdä kuvia Agadirista/Marokosta pitkästä aikaa! Kaipaan itsekin sinne takaisin, mutta mieheni ei ole kovin innoissaan… 🙂

  1. Kiitos Annie! Niinhän se on, että toinen tykkää isästä ja toinen äidistä 🙂 Me olemme sattumoisen menossa piipahtamaan Agadiriin lähiaikoina. Toivottavasti ehtisimme varpaistelemaankin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *