Agadirin hiekkaranta on huikean hieno varpaisteluranta.
· · ·

Marokon Agadirissa on upea ranta

Pakko se on uskoa, että Agadirissa on upea ranta. Ihastuimme ensimmäisellä Marokon matkallamme Agadirin varpaistelurantoihin sen verran, että se ei voinut jäädä viimeiseksi. Agadir oli aikoinaan suomalaisten suosikkikohteita, mutta häipyi sitten taka-alalle. Nyt se on jälleen nostamassa suosiotaan ja tällä reissulla meille selvisi miksi? Yövyimme siellä 3 yötä osana matkaa, jossa päähuomion vei Marrakesh.

Vaivalla kirjoittamani matkakertomus hävisi jonnekin bittiavaruuteen, josta johtuen olen lykännyt matkapäiväkirjan julkaisua. Nyt se tuli ajankohtaiseksi syystä, että olemme lähdössä toteuttamaan unelmaamme päästä viettämään kokonaisen viikon noilla upeilla hiekkarannoilla. Tässä kuvien perusteella tehty muistelo vuoden 2014 matkastamme.

Aloitimme vuonna 2014 toteutuneen matkamme Marrakeshista, josta kirjoittelen matkakertomuksen myöhemmin. Siirryimme sieltä bussilla Agadiriin, josta jatkoimme Essaouiran kautta takaisin lähtöpisteeseen.

Bussimatkan maisemista saa jonniinmoisen aavistuksen tämän kuvan avulla. Eihän siellä ole juuri muuta kuin hiekkaa, hiekkaa ja vielä kerran hiekkaa…

Tutustuimme bussissa tähän suomalaispariskuntaan, jonka nimi hävisi samalla kun matkakertomuksemmekin. Sen muistan, että nuori mies tunsi hyvin kummipoikamme Mikon. Jos joku lukija tunnistaa tämän pariskunnan, laittakaa minulle yhteystiedot vaikka osoitteeseen  asko@leppilampi.com.

 

Majoittuminen hotelli Royal Atlakseen

 

 

Olimme varanneet majoituksen hotellista, jonka nimeä emme enää muista. Siinä kävi sitten niin, että kyseinen hotelli oli ylibuukattu ja meidät ohjattiin viereiseen Roayl Atlas hotelliin eli saimme jonkinlaisen tasokorotuksen.

Majoituimme Royal Atlaksessa ja söimme aamiaisen alkuperäisessä, viereisessä hotellissa. Meille passasi hyvin tuo järjestely.

Hotelli oli perussiisti 5 tähden hotelli.

Kelpasi tuolla viettää muutama yö.

Hotelli sijaitsi likietuisasti aivan rannan tuntumassa.

Leppoisaa oli Leppilampien elämä tuossa hotellissa.

 

Nyt on todistettu, että Agadisissa on upea ranta

 

Mikäli lähdemme lämpimiin maihin, osaamme arvostaa lähellä rantaa olevaa majoituspaikkaa etenkin, kun sieltä löytyy hyvä varpaisteluranta.

Tämä ranta teki meihin lähtemättömän vaikutuksen. Kilometrikaupalla hienohiekkaista Saharan hiekkaa.

Taustalla kilometrien päässä näkyy alue, jonne ei saanutkaan enää mennä. Mikä lie kuninkaallisten lomaparatiisi? Asemiehet häätivät meidät takaisin sieltä.

En tiedä juuri upeampaa tapaa lomailla kuin tämä. Appa naattii!

Onneksi tällaiset limanuljaskat huomaa jo kaukaa, ettei tarvitse tehdä lähempää tuttavuutta 🙂

Tämä hiekkataiteilija ei ollut ensi kertaa pappia kyydissä…

Pakko se on nyt uskoa, että Agadirissa on upea ranta.

 

Marokkolainen ilta

 

 

Koska olimme varanneet majoituksen aamiaisella, oli varsin järkevää osallistua mm. marokkolaiseen iltaan. Se oli viereisessä Hotel Decameron Tafoukt Beach Resortissa, jonne olimme varanneet majoituksemme. Syystä tai neljännestä se olikin täynnä ja meidät ohjattiin viereiseen, astetta parempaan hotelliin. Saimme syödä aamiaisen kummassa hotellissa halusimme, mutta tämän marokkolaisen illan halusimme kokea Decameronessa.

(Surkuhupaisaksi homma tuli, kun löysimme itsemme vuoden 2018 matkalta tästä hotellista! Matkakertomuksemme häviämisen johdosta emme muistaneet tämän illallispaikan nimeä ja ajaduimme samaan hotelliin. Ei välttämättä loistojuttu, mikä selviää, kun matkakertomus marraskuun matkaltamme ilmestyy.)

Vieraat otti vastaan mm. tämä parivaljakko.

Eikä musoisointiakaan ollut uonhdettu.Tervetuloa ja viihtykää, hyvät vieraamme!

Hieman läheisempää tuttavuutta teki mammu tuohon luontokappaleeseen.

Pöydät notkuivat herkkuja.

Ja kyllä vieraat nauttivat, ruoasta ja hyvästä palvelusta.

Lisää matkakertomuksia Agadirista:

Agadirin ranta on huippupaikka varpaistelulle

Varpaistelua Agadirin paratiisirannalla Marokossa (video)

Käytännön vinkkejä Agadiriin

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *