·

Ensilumi yllätti gondolimatkaajan Klosters Platzissa Sveitsin Alpeilla

Tämä on tositarina siitä, kun ensilumi yllätti gondolimatkaajan Klosters Platzissa Sveitsin Alpeilla. Sveitsi on meille se maa, jossa voisi asua, ellei Suomessa. Syynä ovat sen uskomattoman kauniit vuoristomaisemat, joita olin jälleen kerran lähdössä ihailemaan.Voihan Sveitsi!

(Tämä matkakertomus on muokattu 9.12.2020)

Olimme tehneet poikani Antin kanssa pari päivää aikaisemmin uskomattoman hienon vaelluksen Davosissa. Antin piti palata töihin, mutta minä jatkoin tutustumista Sveitsin Alppeihin. Olin saanut hotellista Davos-Klosters Cardin, joka oikeutti maksuttomaan julkiseen liikenteeseen sekä hissien käyttöön. Otin tuosta mahdollisuudesta kaiken hyödyn irti, sillä hissihinnat ovat reilut 20 €/nousu. Siispä, mitä enemmän hisseilet, sitä enemmän tienaat 🙂 No, tämänpäiväisen tienestin kohde oli Klosters Platzin aseman vierestä lähtevä gondolihissi, joka nosti matkailijat yli 2200 m korkeuteen. Edellisenä yönä satanut ensilumi oli maalannut vuoret valkoiseksi, joten häikäisevää kauneutta oli odotettavissa.

Tässä ensin esimakua siitä, millaisen vaelluksen olimme voineet nauttia pari päivää aikaisemmin.

Ruskaretki Davosissa Sveitsin Alpeilla oli unohtumaton kokemus

Ruskaretki Davosissa Sveitsin Alpeilla oli unohtumaton kokemus

 

Hissillä Klosters Platzista kohti huippua

 

Olin herännyt aamulla majapaikassani ja nähnyt yllättävän näyn. Alppien huipuille oli satanut yön aikana syksyn ensilumi. Se oli samalla merkki, että laitahan lämmintä ylle. Huipulla yleensä tuulee ja kun ympärillä on lunta, ehkä kylmästikin.

Kun erinomainen aamiainen oli tullut nautituksi majapaikassani Sunstar Hotel Klostersissa, Davos-Klosters Card mukaan ja menoksi.

Alhaalla Klosters Platzissa kukat kukkivat vielä täysillä suunnistaessani kohti vuoren huippua. Ainoa ”järkevä” tapa matkata turistina Sveitsissä kohti alppeja on hissikyyti. Niitä riittää siellä joka kulmalla ja monenlaisia. Yleisin hissi on gondolihissi, jossa pääsee nauttimaan uskomattoman kauniista maisemista lämpimässä tilassa.

Kyllähän lumi tuo oman upeutensa Alppeihin. Jotenkin sitä vaan kaipaa…

Lumiraja ohitettu…

Ja siinä siinä se on: Klosters Platz!

 

Alppien ihailua Gotschnagratin hissiasemalla

 

Lumen yllättäessä ainoa vaihtoehto lenkkarimatkailijalle oli tyytyä ihailemaan maisemia kuivilta alueilta. Kävely lumessa ei onnistu sellaisilla kengillä.

Tämän korkeammalle ei hissillä nyt päässyt.

Selfie huipulla.

Alpit valmistautuvat talvisesonkiin.

Uskomattoman kauniilta näyttää laakso etenkin, kun aurinko paistaa lähes kirkkaalta taivaalta.

Ravintolaan on rakennettu viehättävä viinitupa.

Viinituvan ja kahvilan välieteinen on sisustettu samaisella hyvällä maulla ja tyylillä.

Gotschnagratin hissiasema on reilun 2200 m korkeudessa.

Paluumatka saattoi alkaa. Olipa taas kerran huikeaa nähtävää.

Alhaalla näitä kukkaruukkuja ei voinut ohittaa hymyilemättä ja kuvaamatta. Kiertelin ja kaartelin kylässä ja käväisin nauttimassa hyvän pizzan.

Siellä ylhäällä minä kävin.

 

Kaunis Sveitsi on lumonnut matkamiehen

 

Tästä alla olevasta linkistä aukeaa suurehko määrä matkakertomuksia Sveitsistä. Niitä silmäillessäsi ymmärrät miksi olen niin villiintynyt tuosta kauniista maasta.

MATKAKERTOMUKSIA SVEITSISTÄ

 

Follow my blog with Bloglovin

Käy tykkäämässä Facebook-sivua Appa matkustaa, niin saat heti tiedon, kun uutta matkamateriaalia ilmaantuu.

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Sveitsistä tosiaan löytyy omastakin mielestä maisemien aatelia! Itse tosin en pidä Sveitsiä ainakaan lähtökohtaisesti potentiaalisena asuinmaana sen korkean hintatason vuoksi, mutta kuitenkin niin kauniina, että sinne tulee jatkossakin matkustettua!

    1. Niinhän se on, että kallista on, mutta jotenkin siellä pärjää vielä viikon silloin tällöin. Ensi kesänä käymme vaihteeksi Itävallan puolella, joka reissu siirtyi koronan vuoksi. Alpit kyllä ovat kovaa valuuttaa muutenkin kuin rahan vuoksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *