· ·

Ruahan kansallispuisto Tansaniassa on paratiisi maan päällä

Ruahan kansallispuisto Tansaniassa on paratiisi maan päällä. Tällaiseen päätelmään olemme tulleet saadessamme vierailla siellä peräti kolme kertaa. Mennessämme Ruahaan huomaa heti, että nyt on tultu eläinten valtakuntaan. Niitä on siellä valtavasti, kaikkialla, isoja ja pieniä, lähes big fiveen saakka.

Olen koonnut tähän postaukseeni pari matkakertomusta, joiden kautta pääset osalliseksi elämämme parhaista kokemuksista, joiden joukossa on ollut mukana myös jännitystä. Silti lähtisimme sinne koska tahansa, taas kerran. Tervetuloa eläinten valtakuntaan, jossa ihmisetkin viihtyvät, vieraina!

(Julkaistu 12.3.2020, muokattu 8.12.2020)

Olemme matkanneet yli 70 maassa, joista suurimman vaikutuksen monessa mielessä meihin on tehnyt Tansania, ehkä yllättäen. Perustelen tätä tunnetilaa aluksi näiden parin Ruahan kansallispuistoa esittelevän matkakertomuksen avulla.

Kansallispuistovierailujen negatiivinen puoli on, että niiden jälkeen moni asia ei enää tunnu siltä kuin ennen. Sitä tunnetta, kun käy kylässä eläimillä, ei voi selittää. Se pitää itse kokea. Siitä huolimatta toivon, että te arvoisat lukijani osaatte edes hieman mielikuvitella miltä elämä tuntuu silloin, kun pieni jännitys kulkee mukanasi kaikkialla.

Varovaisuus kannattaa, kun on vieraana eläinten valtakunnassa

Varovaisuus on paikallaan esim. silloin, kun menet aamulla hyvin vetoketjulla suljetusta teltasta aamuaskareille. Sinun kannattaa ensin tarkistaa kenkäsi, ettei sinne ole pesiytynyt skorpiooni yön aikana. Sama otus voi sattua polulle kulkiessasi illalliselle. Majoittuessasi luksusteltoissa pitää olla varuillaan, ettei ulkoillessa kohtaa leijonaa, elefanttia, käärmettä tms. Silti, kun noudattaa isäntien ohjeita, eläminen eläinten maailmassa on riittävän turvallista.

 

Ruahan kansallispuisto Tansaniassa on paratiisi maan päällä

 

Sain ensimmäisen tuntumani eläinten maailmaan Krugerin kansallispuistossa Etelä-Afrikassa 1990-luvun lopulla. Marjatan kanssa pääsimme ensivierailulle Ruahan kansallispuistoon Tansaniassa vuonna 2003. Viimeistään sen kokemuksen jälkeen ymmärsimme, miksi ihmisiin iskee niin voimakkaasti kaipaus Afrikkaan.

Tämän matkakertomukseni otsikko ”Ruahan kansallispuisto Tansaniassa on paratiisi maan päällä” on mielestäni loppuun asti harkittu. Se kuvaa hyvin sitä tunnetilaa, mikä meihin on tullut vierailtuamme siellä 3 kertaa. Pari visiittiä Krugerissa eivät ole tehneet minuun niin suurta vaikutusta kuin matkamme Ruahaan, jossa ei ole juurikaan muita ihmisiä kuin me. Emme ole koskaan nähneet siellä kuin korkeintaan muutaman turistin, mutta eläimiä sitäkin enemmän. Toki se on valtavan suuri alue ja siellä on muitakin lomaparatiiseja kuin Mwagusi Camp, joten sinne me turistit hukumme eläinten valtakuntaan.

Vaikka emme kaipaakaan kansallispuistoissa muita turisteja, haluamme kuitenkin bongata Big Fiven. Tämä on pieni bongauspeli, jossa tavoitteena on nähdä kaikki siihen kuuluvat eläimet eli leijonan, elefantin, leopardin, sarvikuonon ja puhvelin. Saavutin tuon tavoitteen 1. kerran Krugerissa, mutta olemme onnistuneet näkemään noista ”suurta” muut paitsi sarvikuonon Ruahassa, jota löytyy Tansaniassa vain Serengetissä. Nimitys lienee tullut alunperin siitä, että nuo eläimet ovat olleet vaikeimmat jalan metsästettävät eläimet, mutta nykyisin kun metsästys ei ole sallittua, sama peli on tuotu turistien riemuksi ilman väkivaltaa.

Teimme ensimmäisen ja siinä mielessä merkittävimmän matkamme Ruahan kansallispuistoon vuonna 2003, mutta silloin en vielä kirjoittanut matkakertomuksia. Seuraavan kerran vierailimme siellä vuonna 2011. Lähdemme siis matkalle paratiisiin sen avulla:

 

Ruahan paratiisimainen kansallispuisto Tansaniassa

Seuraava visiittimme Ruahaan oli vuonna 2015 ja siitä kerron tässä matkakertomuksessa:

Millaista on eläinten valtakunnassa? – Ruaha, Tansania (vuosi 2015)

Voi olla, että palaan vielä vuoteen 2003 ja teen siitä 1. Ruahan matkastamme jonkinlaisen albumin, mutta jos Tansania kiinnostaa, löydät siitä toisen näkökulman kurkkaamalla upeaa Lazy Lagoonia. Tansaniassakin voi käy varpaistelulomalla:

Lazy Lagoon – Tansanian kätketty paratiisisaari

 

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

3 Kommenttia

  1. Ruaha on kieltämättä hieno paikka. Se ei ole aivan helposti saavutettavissa, joka selittää ison osan sen rauhallisuudesta. Itse en kuitenkaan oikeastaan edes osaa nimetä Afrikan kansallispuistosta omaa suosikkia, sillä niissä kaikissa on oma viehätyksensä.

    Virtahepo ei muuten kuulu ns. big fiveen, sen sijaan sarvikuono taidetaan laskea siihen joukkoon.

    1. Kiitos Mikko! Niinpä onkin. Pilaantui ulostullessa tuo rhino. Sarvikuono tietenkin on yksi siitä joukosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *