· · · ·

Sahara Sunset on mukava hotelli Benalmadessa

Viikon kokemuksen perusteella voimme todistaa, että Sahara Sunset on mukava hotelli Benalmadessa, Costa del Solilla. Se sijaitsee lähellä monta kilometriä pitkää varpaistelurantaa noin kilometrin päässä kuuluisasta ja suositusta huvivenesatamasta. Saimme sellaisen perstuntuman, että jokaisen Banalmadenasta yöpymispaikkaa etsivän kannattaa korvamerkitä tuo RCI-ketjuun kuuluva hotelli majapaikkavaihtoehdoksi.

Esittelen tässä matkakertomuksessani muutamia juttuja Sahara Sunset -hotellista. Pääsääntöisesti kaikki oli erittäin hyvin maisemia myöten, mutta yksi asia jäi miinuksena mieleen. Toivottavasti se koski vain tuota yhtä huoneistoa. Silti päällimmäisenä tunteena jäi, että sinne voisi vaikka palatakin.

Vietimme marraskuussa 2019 pari viikkoa Andalusiassa Costa del Solin Aurinkorannikolla tavoitteenamme muun lomailun, varpaistelun ym. ohessa tutkailla voisiko tuolla ”suomalaisalueella” viettää talvella pidemmänkin ajan? Valitettavasti (tai onneksi) sään herran oikuttelut saivat meidät vakuuttuneiksi, että se on erittäin hyvä lomapaikka todennäköisesti huhtikuusta lokakuun loppuun. Talvikaudella etsimme lämpimämpiä seutuja.

Edellisen viikon olimme majoittuneet jonkin verran länteen sijaitsevassa Miraflores Beach and Country Club -hotellissa:

Miraflores Beach and Country Club Mijasissa Aurinkorannikolla on kelpo hotelli

Yksi syy siihen, että emme innostuneet Aurinkorannikosta talvella on, että olemme aika levottomia reissaajia. 1-2 viikkoa samassa paikassa on meille lomamatkoilla maksimiaika. Niinpä olimme varanneet toisen viikon tästä matkasta toisesta hotellista, joka oli RCI-jäsenten keskuudessa paljon kehuja saanut Sahara Sunset. Nyt oli aika testata pitävätkö nuo kehut paikkaansa.

 

Sahara Sunset on mukava hotelli Benalmadessa, Costa del Solilla

 

Hotelli Sahara Sunset sijaitsee Fuengirolasta noin 10 km itään, tässä kartassa mustan nuolen kohdalla.

Sahara Sunset sijaitsee parin sadan metrin päässä hiekkarannasta. Sen edessä on muutamakymmen maksutonta parkkipaikkaa. Kaduilla niitä on lisää.

Kohtuullisen vaatimattomat vastaanotto- ja aulatilat eivät ole sitä tasoa, mihin olemme yleensä tottuneet RCI-hotelleissa. No, eipä siellä tarvitse aikaansa viettää.

Sahara Sunsetissa koreilee RCI:n Gold Crown -merkkejä jo usealta vuodelta. Se on hyvä osoitus siitä, että hotellissa on moni asia kohdallaan.

Hotellialueelta löytyi kiva piirros, josta pääsi hieman päättelemään millaisesta kokonaisuudesta on kyse. Ranta on tässä piirroksessa kuvan alla ja vastaanotto piirroksen alaosassa.

 

Sahara Sunsetin hotellihuoneiden taso on todella hyvä

 

Meillä oli käytössä 2 mh huoneisto, joka oli vastikään remontoitu. Kaikki tarpeellinen löytyi huoneistosta.

Jokainen hetki voi olla lukuhetki…

Toisesta makuuhuoneesta on olohuoneen tavoin käynti pitkähkölle parvekkeelle.

 Ja se toinen makuuhuone.

Keittiöstä löytyy kaikki oleellinen.

Kylpyhuoneitakin huoneistossa on kaksi.

Kyllä kelpasi apan ja mammun laittaa ruokaa tuossa huoneistossa.

Yksi merkittävä vika siinä oli ja se meinasi häiritä liiaksi asti. Kun astuimme sisään huoneistoon, siellä ole erittäin voimakas vastavalmistetun ruoan haju. Arvelimme, että edelliset asukkaat olivat kokaneet oikein kunnolla, mutta ei. Kävi lopulta ilmi, että voimakas haju tuli ilmastointilaitteista. Pyysimme huoltoa puhdistamaan ilmanvaihtoa. He häätivät meidät ystävällisesti muutamaksi tunniksi pois huoneistosta ja otsonoivat kämpän. Ei ollut mitään hyötyä siitä vaan haju jatkui. Ilmastoinnin pitäminen pois päältä oli ainoa ratkaisu hajuongelmaan, mutta kun lämmintäkin piti saada…

Hajusta jäi ikävä fiilis. Tuli pelko, että mitähän pöpöjä siellä ilmastointiputkissa liikkuu. Onneksi emme sairastuneet ellei pian reissun jälkeen alkanut paha flunssa saanut intoa tuosta huoneistosta.

Parveke oli pitkä, mutta kapea. Kyllä siellä silti pystyi hyvin istuskelemaan, silloin kun tarkeni. Säät olivat nimittäin todella viileät, lopulta jopa sateiset.

Huoneisto oli kulmauksessa, joten sieltä avautui mukavat näkymät sekä vuorille että merelle.

 

Sahara Sunsetin yleiset tilat ovat siistit ja kohtuullisen monipuoliset

 

Huoneistomme parvekkeelta kulman takaa avautui näkymä hotelliasukkaiden yhteiskäytössä olevalle kattoterassille.

Kattoterassilla on myös poreallas, joka tosin ei ollut nyt käytössä.

Pienemmän uima-allasalueen vieressa on pelitilaa ja lasten leikkipaikka.

Pelialue sijaitsee alemmassa kuvassa altaan takana.

Suuremman altaan takana näkyvää ravintolaa emme testanneet.

Vastaanoton takana on suurempi uima-allas, jossa ei ollut tungosta viikon aikana. Hrrr!

Ei ollut tungosta myöskään sisäuima-altaalla missään vaiheessa.

Hieman sokkeloisen hotellialueen keskellä on miellyttävä alue suihkulähteineen.

 

Sahara Sunset sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä rantaa, upeaa Benalmadenan kaunista huvivenesatamaa. Siitä on helppo tehdä kävelyretkiä vaikka Torremolinokseen, jonne on lyhyehkö matka. Täältä löydät informaatiota alueesta:

Aurinkorantojen Benalmadena on suomalaisten suosiossa

Summa summarum:

Sahara Sunset on hieno hotellikokonaisuus. Voimme suositella sitä yhtenä alueen parhaista kokemistamme RCI-hotelleista. Hotellihuoneemme hajuhaitta jäi kuitenkin niin voimakkaasti alitajuntaan, että saas nähdä palaammeko hotelliin.

PS. Jos olet majoittunut tuossa hotellissa, oliko huoneistossanne sama ongelma vai iski herra Murphy tällä kertaa meille?

 

 

Kannattaa tehdä löytöretkiä Costa del Solin ympäristöön, jossa riittää upeita paikkoja

 

Tässä vielä suosituksia Aurinkorannikon parhaiksi retki-/vierailukohteiksi. Kyllä näillä vinkeillä pari viikkoa pärjää.

https://appamatkustaa.fi/espanjan-andalusiassa-sijaitsevan-aurinkorannikon-parhaita-nahtavyyksia/

Samankaltaiset artikkelit

8 Kommenttia

 1. Juttu oli tosi hyvä. Me olimme syyskuussa 2019 me törmättiin keittiön laatikoiden torakoihin viimeisenä yönä muuten huoneisto ja henkilö kunta oli hyvä.

  1. Kiitos Petri! Valitettavasti noita vekkuleita villieläimiä on etelän mailla siellä sun täällä. Onneksemme emme ole törmänneet niihin juurikaan Euroopassa, Aasiassa sitäkin useammin. Ei haluaisi salakuljettaa niitä kotiin 🙂

  2. Ou mai gaad! Törmäsin näihin juuri Dominikaanisessa tasavallassa. Onneksi olivat pieniä ja onneksi pysyivät poissa öisin, kun pidin valon vessassa. Toisekseen Kanarialla, Inglesissä, näitä VILISEE kaduilla ja joka puolella niin paljon… Pitäisikö olla huolissaan vai pysyä kotosalla?

   1. Eiväthän Jenny ne torakat ole kivoja tuttavuuksia. Kertonee jotain myös alueen siisteyden tasosta? Kotona pysymimen varmistanee, ettei niitä kulkeudu matkalaukuissa mukana. Talvimatkustamisen hyvä puoli on, että voi jättää kotona laukut ulos pakkaseen, jolloin nuo vekkulit villieläimet kuolevat. Emme tosin jää kotiin torakoiden pelossa vaan yritämme valita riittävän hyvätasoisen huoneiston. Tosin, kuten Petri todistaa, sekään ei aina riitä.

 2. Hei, hieno esittelu, kiitos! Sauna osasto ja kuntosali on ollut meillä muutamia kertoja käytössä, tässä jutussa et huomanut mainita, ehkä teille jäänyt huomiomatta? Toki tuo ajanvaraus sinne rajoittanut halukkuutta sitoutua aikataulun… Pienestä hotellin kaupasta sai aina hätätarvikkeet ostettu, joskus pyhä aamuna ja myöhän illallakin tarvittaessa, koska se oli melkein aina aukki ja oli jopa vihanneksiakin saatavilla 🙂

  1. Kiitos Györgyi! Emme käyttäneet saunaa emmekä kuntosalia, joten en viitsinyt vääntää siitä juttua 🙂 Tiesimme, että sellaiset siellä oli, mutta keskityimme retkeilemään ja kävelemään. Laiskoja olemme kuntoilemaan. Meillä oli nyt auto vuokrattuna, joten kävimme isommissa marketeissa. Noteerasimme kyllä tuon ja ostimme sieltä jotain pientä.

 3. Ollaan juuri tällä hetkellä Benalmadenan Sunset Beach Hotelissa, liekö samaa ketjua? Ainakin vaikuttaa vaatimattomammalta, vaikka Prime appartemento meillä onkin. Reilu viikko mennyt, kaksi jäljellä, ilmat olleet loistavat. Bussilla juuri käytiin Fuengirolassa, tosi täynnä olivat mennen tullen, junakin kuulemma nykyään tupaten täynnä sen jälkeen, kun tuli ilmaiseksi. Ja sen verran matkaa asemalle, että ensin mentävä bussilla. Taitaa olla viides talvimatkailu näillä huudella, paras majapaikka, vaikka ei ylellinen, oli Torreblancassa, ei Fugen Paseon tungosta eikä lieveilmiöitä, vaikka ihan rannassa olikin. En vieläkään ole varma, haluaisinko näillä rannoilla pitempään oleskella, miten mahtaisi olla Portugalin Algarve

  1. Kiitos viestistäsi Ultsi! Hienoa, että säät suosivat ja viihdytte muutenkin. Ihan kivalta näyttää tuo teidän Sunset, jota en tunne. Me varasimme vuoden päähän kolme viikkoa Sahara Sunsetiin, kun onnistuimme saamaan sieltä huoneiston. Kannattaa olla ajoissa. Benalmadena on siisti ja mukava paikka, joten päätimme viettää siellä poikkeuksellisen pitkän ajan. Taitaa olla meille ennätys koskaan olla 3 viikkoa samassa paikassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *