· · ·

Gran Canarian pohjoisrannikon parhaita autoilukohteita

Mikäli etsit Gran Canarian pohjoisrannikon parhaita autoilukohteita, olisiko tästä artikkelista apua?Kuljimme muutama vuosi sitten reittiä Las Palmas – Moya – Santa Maria de Guia – Playa de las Nieves. Koska olemme kolunneet aluetta useamman kerran, jätimme nyt pääkaupunkiseudun vähemmälle ja keskityimme noihin muutamaan viehättävään kaupunkiin. Voiton veti varsinainen yleisömagneetti Playa de las Nieves. Positiivinen yllätys oli Moya, jonka kirkon pihalta aukeaa kaunis näkymä laaksoon.

Kerropa sinä kommenttikentässä, mitä kohdetta suosittelet.

 (Päivitetty ja täydennetty 18.10.2021)

Kävimme tällä kierroksellamme ensin Las Palmasissa etsimässä Fred Olsenin laivayhtiön sataman, josta laiva Fuerteventuralle lähtisi. Se osoittautuikin varsin järkeväksi ratkaisuksi, sillä sen pienen lippumyymälän löytäminen ei ollut maailman helpoin tehtävä. Valitettavasti tuo kioski oli nyt kiinni, joten lippujen lunastus siirtyi lähtöpäivään.

Muuten ohitimme Las Palmasin syystä, että olimme tutustuneet siihen muutama vuosi sitten melko perusteellisesti. Ajelimme pääväylää pitkin läpi pitkän tunnelin tielle GC-2, jota pitkin oli helppo ajella kauniilla meren rannalle. Siisti reitti!

 

Gran Canarian pohjoisrannikon parhaita autoilukohteita

 

Omien kokemustemme perusteella nämä kohteet osoittautuivat vierailun arvoisiksi paikoiksi.

MOYA

Olimme valinneet 1. pysähtymiskohteeksi Moyan, joka mainittiin hotellimme Gran Canaria- opaskirjassa yhtenä saaren merkittävimmistä kohteista. Pakkohan noin 6 km päätiestä olevassa pikkukaupungissa oli poiketa. Se kannatti!

Jätimme automme kadun varteen ja kävelimme tutustumaan viereiseen hautausmaahan. Se oli ”erilainen” kokonaisuus, joihin aina silloin tällöin törmää. Maassa maan tavalla!

Kanarialla hautausmaat ovat niin poikkeavan näköisiä, että niitä oli pakko pysähtyä ihmettelemään, jälleen kerran.

Hautausmaan edessä on muistomerkki, jonka tausta jäi selvittämättä.

Kävelimme kylän keskustaan, jossa avautui pieni kävelykatu.

Kirkko on kylän keskuksena Moyassa. Sen pihalta aukeaa upea näkoala alas solaan.

Saaren paras kahvilakokemus tuli yllättäen vastaan Moyan kylässä, pienessä kirjastokahvilassa La Drogueriassa.

Kahvila tarjosi pilkkahintaan ehdottoman hyvää cappucionoa. Aah mitä kermavaahtoa!


Voi sanoa, että Drogueria-kahvila on jokaisen Moyan kävijän must-paikka!

Kahvilanpitäjärouva sulautui meidän muutaman asiakkaan joukkoon rupattelemaan. No, taisivat olla paikallisia tuttuja nämä herrat. Pari muuta asiakastakin löytyi, toinen Italiasta, toinen Yhdysvalloista. Olivat arvailleet outoa kieltämme ja kuulemma veikanneet oikein.

 

SANTA MARIA DE GUIA

 

Seuraava pysähdyspaikkamme oli Santa Maria de Quia, jota mainostetaan kauniina pienenä perinnekaupunkina. Se oli aivan päätien varressa, joten ei kun katsomaan.

Tuo kaupunki ei ainakaan sunnuntaipäivänä tehnyt meihin mitään erityistä vaikutusta. Liikkujia ei ollut, kaupat olivat kiinni, joten siellä ei kauan nokka tohissut. Eiku syömään rnnikolle!

 

PUERTO DE LAS NIEVES

 

 

Päivämatkamme pääkohde opaskirjojen perusteella oli ehdottomasti Puerto de las Nieves! Kun pääsimme perille, selvisi miksi. Tuo pienehkö kalastajakylä oli täynnä turisteja. Parkkipaikkaa joutui etsimään niin, että vasta toisella kierroksella tärppäsi, kun yksi auto lähti sopivasti liikenteeseen kylän keskustan parkkipaikalta. Vähän etäämpänä olisi ollut maksullisia parkkipaikkoja, joissa yksityishenkilöt (?) myivät 2 euron päivämaksua vastaan parkkipaikkoja. Ei ollut matkaajista puutetta. Me köyhinä eläkeläisinä emme niihin langenneet vaan kokeilimme onneamme ja löysimme ilmaisen kunnallisen paikan.

Kylä ei ole suurin suuri, mutta viehättävä. Värimaailma oli yllättävän kreikkalainen. Satama toimii suurten matkustajalauttojen pysähdyspaikkana. Armas ja Fred Olsen kuljettavat väkeä täältä Santa Cruziin hintaan 48,50 € matkan kestäessä 1h 20 min.

Täältä ei löytynyt hiekkarantaa, mutta se ei estänyt auringon palvontaa.

Ravintolatoiminta oli kylän pääelinkeino. Niitä oli paljon ja ainakin tuona sunnuntai-iltapäivänä ne olivat aivan täynnä. Tätä ateriaa halutessamme odotimme ensin 15 min, että saimme paikat. Taatusti tuoreet kalat kera Kanarian perunoiden ja salaatin oli kyllä jokaisen odotusminuutin arvoinen: maukasta perusruokaa ilman mitään kommervenkkejä.

Yllä uimarantakuvassa näkyy taka-alalle korkea kalliojyrkänne, jota oli pakko lähteä katsomaan lähempää. Sekin kannatti!

Kulkuvälineenämme meillä oli upouusi Yaris, joka oli tarpeisiimme erinomainen valinta lievästi korkeasta hinnastaan huolimatta. Vakuutuksineen maksoimme siitä omasta tietämättömyydestä ja vuokraamon asenteesta/hintapolitiikasta johtuen hieman ylihintaa eli 250 €/viikko. No, jatkossa osaamme välttää tuon sudenkuopan, toivottavasti!

Kuvasssa korkean jyrkänteen päältä otettu kuva Play de las Nievesin kalastajakylään. Lautat lähtevät kuvan vasemmassa reunassa olevasta laiturista. Agaiten kaupunki jää osin jyrkänteen taakse oikealle.

Luonto on siellä karun kaunista.

Paluumatkan hotelliimme olisi voinut tehdä myös länsirannikkoa pitkin, mutta vuoristoteistä johtuen matka-aika olisi lyhyemmästä reitistä huolimatta todennäköisesti tuplaantunut, vähintään. Jos aikaa, jaksua ja tahtoa olisi ollut, tuo reitti olisi varmaan ollut kiehtovan kaunis. Ehkä ensi kerralla sitä kautta.

Monta mielenkiintoista paikkaa oli reitin varrella, mutta niistä voit lukea Gran Canarian matkakertomuksestamme vuodelta 2012.

Gran Canarian etelärannikko, Las Palmas ja muita autoilukohteita

 

 

Gran Canarian muita tutustumiskohteita löytyy tästä alta:

Gran Canariaa autoillen – etelärannikon helmiä

Gran Canariaa autoillen – vuoristo ja upea Roque Nublo

Roque Nublo on loistava kävelyreittikohde Gran Canarialla (video)

Samankaltaiset artikkelit

6 Kommenttia

  1. Hienoja paikkoja löytyy kyllä Gran Canarialtakin. Helposti näitä suosituimpia lomakohteita myös aliarvioidaan. Suosittelen Gran Canarialla ensi kerralla käymään Terorissa, jos ette ole vielä sinne eksyneet 🙂 Puerto de Mogan myös todella kaunis kylä, mutta siellä olette ilmeisesti vierailleet!

    1. Kiitos vinkistä Katariina. Teror on saanun niin paljon suosituksia, että olemme juuri lähdössä katsastamaan sen. Perästä kuuluu 🙂 Puerto Moganissa olemme käyneet joka reissulla eli usein. Nyt ajelimme sinne bussilla täältä Playa Amadorekselta. Hieno paikka.

  2. Hienon näköisiä paikkoja. Erityisesti säväytti tuo Moyan kylän kirkon pihalta aukeava näkymä, upea! Hautausmaat ovat usein (ehkä yllättäen?) oikein hienoja kohteita. Kokoamme juuri juttua Buenos Airesista, jossa vierailimme kahdella. Todella hienoja ja kuvauksellisia paikkoja!

    1. Kyllä GC:lla riittää kaunista katseltavaa. Uutta löysimme parhaillaan menossa olevalla matkallamme ja kaunista kuvasatoa on odotettavissa. Etelä-Amerikka on meiltä vielä kokonaan kokematta. Onpahan jotain mitä odottaa 🙂 Kerran olimme jo menossa Brasiliaan, mutta sitten mammulla iski pelko siitä kuinka turvallista on esim. Rio de Janeirosta ja matka loppui ennen kuin se oli alkanutkaan, vaikka olimme jo varanneet Hiltonista viikon RCI-pisteillä. No saas nähdä jätämmeko maanosan väliin. Vanhemmuuttaan tulemme ehkä yhä varovaisemmiksi.

    1. Kiitos Kati! Katsotaan ehtisinkö tehdä siihen mennessä koosteen Gran Canarian reiteistä, jotta kaikki löytyisi samasta paikasta. Onhan siellä hienoja paikkoja. Hyvää reissua teillekin. Minä käväisen Fuerteventuralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *