· · · ·

Teneriffan parhaat autoilukohteet

Teneriffan parhaat autoilukohteet löytyvät tästä koosteesta. Olen koonnut tähän muutaman matkakertomuksen, joista toivon olevan apua suunnitellessanne autoreittejä Teneriffan eri osiin. Ajaminen saarella on helppoa eikä maisemissa ole valittamista. Sanoisin, että ne ovat upeat!

 (Tämä artikkeli on korjattu ja uudistettu 14.3.2023)

Kanarian saaret on kohde, jossa olemme vierailleet säännöllisesti vuodesta 1983 lähtien. Sen ylivertaisuus suhteessa muihin kohteisiin selittyy riittävän hyvällä säällä, kauniilla maisemille ja varpaistelurannoilla sekä Thaimaahan ym. talvilomakohteisiin verrattuna lyhyehköillä ja edullisilla lennoilla. Lähes vuosittaiset vierailumme selittyvät myös sillä, että sieltä löytyy paljon hyviä RCI-kohteita, joissa majoitumme useita kertoja vuodessa myös muualla maailmassa. Hinta on edullinen ja laatu varma!

 

Teneriffan parhaat autoilukohteet

 

Olemme tehneet jokaisella reissullamme automatkoja eri puolille saarta. Näillä kohteilla pitäisi päästä alkuun:

 

REITTI 1 (Los Christianos – Alcala -Los Gigantes)

 

Tällä reitillä pysyttelemme pienehköllä alueella lähellä Teneriffan suosituimpien kohteita. Nämä kohteet on helppo saavuttaa myös bussilla.

http://appamatkustaa.fi/kanarian-saarihyppely-2017-osa-1-teneriffa-los-christianos-playa-de-las-americas-los-gigantes-alcala/

Samalle kulmalle asettuu tämäkin reitti:

Teneriffa – Hotelli Pearly Grey Ocean, Playa de las Americas, Los Christianos

Ja edelleen pysymme tuolla alueella, vaikka postaus käy myös Teidellä.

Teneriffan matkakohteita: Teide, Callao Salvaje ja La Caleta

REITTI 2  (Teide ym.)

 

Teide on Teneriffan suosituimpia, ellei suosituin, matkailukohde, jonne kannattaa matkata vuokra-autolla. Maisemat ovat huikeita.

Tämän kokemuksen Teideltä ym. saimme syksyllä 2022.

Opastetulla matkalla Länsi-Teneriffan huippupaikoille

http://appamatkustaa.fi/teneriffa-2016-osa-2-teide-callao-salvaje-la-caleta-ja-playa-de-las-americas/

Tässä matkakertomuksessa tehdään iltapäiväretki Teidelle.

Teneriffan parhaita automatkailukohteita – Teide, Masca ja Garachico

REITTI 3 (Masca ja Garachico)

 

Tällä reitillä kuljemme Teneriffan kauniimpia maisemia ihaillen. Se alkaa Teideltä eli kannattaa lukea ensin reitti 2. Erotin nämä syystä, että yhden päivän aikana tulee kiire, jos aikoo katsoa nämä kaikki kohteet. Matkailemme näissä postauksissa saaren ehkä kauneimmassa kylässä Mascassa ja piipahdamme myös Garachicossa, jossa on upeita merivesialtaita.

Tuorein matkamme Mascaan ja Garachicoon on tämä syksyn 2022 reissu, jonka nostin esiin jo edellisen reitti 2:n esittelyssä.

Opastetulla matkalla Länsi-Teneriffan huippupaikoille

Teneriffan kaunein kylä Masca ja viehättävä kylpypaikka Garachico

Teneriffan parhaita automatkailukohteita – Teide, Masca ja Garachico

 

REITTI 4 (Playa de las Teritas – El Bailadero)

 

Teneriffan parhaita automatkailukohteita – osa 2: Playa de Las Teresitas ja El Bailadero

 

MUITA TAPOJA LIIKKUA SAARELLA:

Jos haluat kiertää saarella jollain muulla kulkuvälineellä kuin vuokra-autolla, kokeile esim. Teneriffa retkien kautta mönkijöitä tai osallistu buggy-retkelle.

 

 

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Tästä välittyy hyvin se kuva, että Teneriffa on todella monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa monenlaista maisemaa. Vaikuttaa siltä, että auton vuokraaminen on todella hyvä idea, niin pääsee tutustumaan saareen mahdollisimman monipuolisesti.

  2. Ehdottomasti juuri noin. Koska tiet ovat ”rullalla”, matkaaminen bussissa vaatii hyvää autoilupäätä. Toisaalta, jos tykkää vaeltamisesta, julkiset ovat hyvä vaihtoehto.

  3. Vuokra-autolla ajo kauniissa maisemissa on rentouttavaa. Teneriffalla ei olla vielä ajettu mutta saari on juuri sellainen, että siellä haluaisimme ajaa itse. Kaunista luontoa, rauhallisia teitä mutta silti riittävän hyväkuntoisia. Pitääpä tehdä tuonne viikon autoiluloma kun lentotarjoukset osuvat kohdalleen.

    1. Ehdottomasti juuri noin. Tiet ovat hyviä ja kaunista maisemaa riittää. Ongelmana oli parkkipaikan saanti Teidellä. Ei onnistunut, sillä puolen päivän jälkeen kaikki paikat olivat tukossa. Onneksi muualla voi pysähdellä. Oli taas hieno kokemus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *