· · ·

Teneriffan parhaita automatkailukohteita – Teide, Masca ja Garachico

Tässä tulee 1. osa kahdesta matkakertomuksesta, joissa esittelen Teneriffan parhaita automatkailukohteita. Vietimme aluksi yhden iltapäivän Teidellä. Seuraava päivä meni ajellessamme ensin saaren kauneimpia serpentiiniteitä Mascaan ja sieltä Tenon (kyllä!) kautta Garachicoon, joka oli jäänyt meiltä väliin aiemmilla saarivierailuillamme. Onneksi nyt ei jäänyt! Näiden ohjeiden avulla pääsee Teneriffan tutustumisessa jo mukavaan vauhtiin.

 

ILTAPÄIVÄRETKI TEIDELLE (La 19.3.2011 14,5 km)

Suuntasimme Teidelle ja nautimme näkemästämme. Kauniit näkymät, upeat serpentiinitiet ja tulivuoren purkauksen aikaansaamat laavamaisemat tekevät aina vaikutuksen.

Tulimme klo 16 jälkeen hissille, joka oli lähes autiona. Ilmeisesti se oli jo suljettu siltä päivältä. Palasimme sieltä takaisin ja ajoimme laavan peittämän Cuevas de Negrasin huikeiden maisemien läpi. Sen tiepätkän kauneus oli päässyt unohtumaan.

Nautiskelimme vuoren rinnettä alas Chion kylään, josta suuntasimme hotelliin. Sitten olikin aikaa lounastella, uida ja lueskella. Hyvä päivä!

 

MASCAN LUMOAVAT MAISEMAT 20.3.2011 (10,2 KM)

 

Teneriffalla meihin on tehnyt suuren vaikutuksen Mascan kylä, jonne tekee aina uudelle mieli. Lähdimme sinne heti aamiaisen jälkeen. Ajelimme tällä kertaa rantatietä pitkin kohti Los Gigantesia, jonka jätimme nyt väliin.

Nousimme sen lähistöltä kaunista serpentiinitietä pitkin Santiago del Teiden kylään, josta käännyimme kohti Mascaa. Tuo väli on satumaisen kaunis!

On pakko pysähtyä, jo monettako kertaa, näköalapaikalle, jossa sama mies vuodesta toiseen kaupittelee kahvia ym. autokahvilastaan. Hänellä on yksi maailman kauneimpia työmaisemia. Sitten laskeutuminen Mascan kylään, jossa aika pysähtyy. Istuimme tovin näköalapaikalla, katselimme kaunista maisemaa, lueskelimme kirjoja, nautimme.

Ei ole Luoja säästellyt värejä eikä muotoja siveltimessään, kun on luonut Teneriffan.

Näitä Mascan kauniin pikkukylän maisemia on pakko päästä katsomaan joka kerta, kun menemme Teneriffalla. Kuvia kylästä löytyy lisää muista Teneriffan matkakertomuksistamme.

Pengerviljely vaatinee taitoa, tekniikkaa ja sitkeyttä.

Tulipahan käydyksi samalla myös Tenolla!

PISCINAS NATURALES DE GARACHICON YLLÄTYS

 

Maltoimme lopulta lähteä jatkamaan matkaa. Kävimme ensin Tenolla (ks. kuvat yllä) ja ajoimme sitten pohjoisrannikolle. Carachicon pikkukaupunki (punainen piste kartassa) yllätti meidät täydellisesti.

Olimme ehkä aiemmin ohittaneet sen, mutta nyt pysähdyimme. Laavakivikalliolle on rakennettu kiva rantakahvila Piscinas Naturales De Garachico El Caletón, jossa on myös uima- & makoilupaikkoja.

Maistuvan cappuccinon jälkeen pieni kävely keskustaan, joka yllätti kauneudellaan.

Ehdottomasti kävelyn arvoinen paikka. Sen jälkeen kaasu pohjaan ja kohti hotellia. Ajoimme Puerto de la Cruzin ja Santa Cruzin ohi tuhatta ja sataa pysähtymättä matkalla kertaakaan. Oli vielä lounaan, lueskelun ja iltakävelyn aika. Yksitoikkoista lomailua 🙂

 

Tämän matkamme toinen osio löytyy täältä:

Teneriffan parhaita automatkailukohteita – osa 2: Playa de Las Teresitas ja El Bailadero

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *