· · ·

Jalkapatikoimassa Arguineguinissa Gran Canarian rannikolla

Päätös liikkua jalkaisin ja bussilla koko Gran Canarian lomaviikkomme ajan osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Askelia kertyi keskimäärin 15 000 päivässä, bussikyydit ovat edullisia eikä taksikaan veloita kuin suunnilleen euro/kilometri lähtömaksun ollessa 2,80 € (muistaakseni).

Annan näissä matkakertomuksissani käytännön liikuskeluvinkkejä saaren elärannikolla majaileville. Asuimme tällä kertaa Arguineguinissa sijaitsevassa hienossa Anfi Beach Club hotellissa, joten vinkit painottuvat siihen osaan saarta välille Puerto Mogan – Playa del Ingles. Aloitan Arguineguinista.

Olimme päättäneet liikkua tällä kertaa ympäristöystävällisesti eli julkisilla kulkuvälineillä. Se oli hyvä päätös. Matkaaminen oli erittäin edullista ja pääsääntöisesti sujuvaa. Bussit kulkivat suurinpiirtein aikataulussa, mikä riitti lomalaiselle oikein hyvin.

Keskityn tässä 1. osassa kuvailemaan liikkumista Anfin ympäristössä ja siitä Arguineguiniin. Matkoista Playa del Inglesiin, Puerto Ricoon, Puerto Mogan ym. kertoilen myöhemmin.

 

Anfi Groupin alue on miellyttävä kävely-ympäristö

 

Anfi Groupin kompleksi on valtaisa kokonaisuus. Siinä on 4 eri hotellia, jotka ovat kytköksissä toisiinsa. Asukkailla on käytettävissä toinen toistaan kauniimpia puutarhoja ja valtaisa määrä uima-altaita, sillä avainkortilla pääset kaikille alueille.

Hotellien edessä on keinotekoinen saari, joka toimii miellyttävänä lenkkeilykohteena. Sen lisäksi siellä on ravintola, maksullinen auringonottoalue yms. Lautat lähikaupunkeihin lähtevät sieltä.

Anfi Groupin perustajan norjalaisen Bjorn Lyngin muistomerkki löytyy saarelta.

Hotellialueella on kauniita kävelypuistoja. Suosikkipaikkamme on Grand Anfin päädyssä oleva pieni puisto, jossa on erinomainen paikka ihailla auringonlaskua.

Monet ovat ne kerrat, kun olemme istuneet tuolla penkillä ihailemassa auringonlaskua.

 

Apostolin kyydillä Anfista Arguineguiniin

 

Tästä kuvasta saa hieman käsitystä hotellialueen edessä olevasta ranta-alueesta.

Toisesta suunnasta kävelyreitin lähtöpaikka näyttää tältä.

Etenkin viikonloppuisin tuo pienehkö, noin 200 m pituinen ranta on yleensä täynnä.

Ainoa oikea suunta Anfi del Marin upeasta 4 hotellin kompleksista kävellen on pohjoinen. Kävelimme pari kertaa edestakaisin tuon reitin, josta kilometrejä saa kaupunkivaeltelu huomioiden 8-10.Tästä kartasta näkee tuon reitin tietä pitkin.

Anfi Groupin hotellit näkyvät taustalla. Aallonmurtajilla on maksullisia auringonottotuoleja. Reitin varrella on muutamia varpaistelupaikkoja, joihin hiekka on kuljetettu todennäköisesti Marokosta.

Rantaa pitkin kulkee päällystetty kävelytie, josta vain noin reilu 100 m on upottavaa rantahiekkaa. Se on hyvä huomioida kenkävalinnassa.

Matkan varrella on useita hotelleja eri vuosikymmeniltä. Huomaa, että tuo seutu elää turismilla. Ravintoloita riittää enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Hintataso niissä on varsin kohtuullinen, mutta myös ”parempia” ruokapaikkoja riittää. Hintahan ei aina kerro laadusta, mutta ruokailuympäristöstä kyllä.

Tämä patsas kertoo, että on tultu Arguineguinin keskustaan.

Rantabulevardia on mukava tepastella. Kuten ylempi kuva kertoo, siirtohiekkaa on tuotu lähes kilometrin matkalle. Syystä tai neljännestä tuolla rannalla ei ollut koskaan tungosta.

Arguineguin elää turismilla ja kalastuksella. Kalastaja-aluksia ja muita veneitä on satamassa runsaasti.

Arguinequinissa on tiistaisin suuret markkinat lähellä kalasatamaa. Myyntikojuja riittää suurelle alueelle.

Markkinakuja ohjasi meidät pois torilta. Matkalla kohtasimme tämän kalastajailmestyksen.

 

Suositeltava kalaravintola

 

Edellisella matkallamme jokunen vuosi sitten löysimme kalasatamasta upean kalaravintolan. Se teki karuudessaankin meihin sen verran vaikutuksen, että päätimme ottaa uusiksi.

Tämä ravintola ei ”vaatteilla koreile”. Muovituolit yms, mutta…

…mitä tuoreen merenelävän makuja? Ei noissa mausteilla koreilla vaan sillä itsellään eli tuoreudella. No, jos olen ihan rehti niin tuo valkosipuliöljyssä paistettu jättikatkaravut olivat TODELLA hyviä.

Tässä matkakertomus, jossa vierailimme 1. kerran samaisessa ravintolassa.

Gran Canariaa autoillen – etelärannikon helmiä

 

Edellisessä postauksessani annoin vinkkejä bussilla liikkumiseen Gran Canarialla. Riittävän (?) selkokieliset ohjeet löytyvät täältä:

Näin liikut bussilla Gran Canarialla

 

Samankaltaiset artikkelit

8 Kommenttia

  1. Olipa kiva nähdä, että Kanarialla voi viihtyä ilman autoakin. Varsinkin, kun oma ihastumiseni aikanaan perustui pelkästään siihen, että meillä oli käytössä auto ja ajoimme milloin minnekin kauas pois rannoilta 🙂 Mutta kai molempi parempi.

    1. Niinpä. Olemme vierailleet Gran Canarialla vuodesta 1983 alkaen ja tämä oli 1. kerta ilman vuokra-autoa ?. Mutta ei taatusti viimeinen.

  2. Ihanaa, joku toinenkin luottaa maailmalla jalkoihinsa ja julkiseen liikenteeseen! Itse en muita pelejä käytä juuri koskaan, olinpa kotimaassa tai ulkomailla. Halpaa, useimmiten mukavaa ja sujuvaa sekä käveleminen vieläpä hyväksi kunnolle. Ja mitä kaikkea kivaa jalkaa jalan eteen pannessa näkeekään ?.

    1. Niinpä. Ei olisi meistäkään uskonut, mutta viime vuosina siitä julkismatkustamisesta on tullut oikein tapa. Se on vähän asennoitumiskysymys. Etenkin silloin, kun vaikka Gran Canarian tapaan saari on jo mukavasti koluttu, voi hakea uusia elämyksiä.

  3. Mä olen huomannut myös bussilla matkaamisen Espanjassa loistavaksi matkamuodoksi paikasta toiseen. Halpaa ja toimivaa. Olen jäänyt niin koukkuun tähän manner-Espanjaan, että pitäisi varmaan laajentaa matkakenttää saarille kuten Gran Canarialle. Siitä ainoasta Espanjan saarireissusta Playa del Inglesiin on ehtinyt kulua jo 36 vuotta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *