· · · ·

Bussimatkailua ja jalkailua Gran Canarian rannikolla

Tässä matkakertomuksessa annan hieman vinkkejä liikuskeluun Gran Canarian etelärannikolla siinä tilanteessa, kun liikutaan julkisilla ja apostolin kyydillä. Tässä tämän matkamme toisessa osioissa käymme pitkin rannikkoa Anfi Beach -hotellista Puerto Ricon ja Amadores-rannan suunnalla sekä toisella puolella Playa del Inglesissä ja Maspalomaksessa. Halvalla liikkuu, mutta liikkukoon. Kätevää!

 

Tässä on kartta, josta selviää mitä reittejä liikuimme tällä matkallamme. Käytimme bussia, taksia ja apostolin kyytiä.

Yhtenä päivänä menimme ystävämme Györgyin ja miehensä kyydissä katsastamaan heidän RCI-kämppänsä Amadores Holiday Clubin Playa de Amadoreksen kupeessa. Tämä hiekka on kuljetettu Afrikasta, kuten luullaksemme muidenkin rantojen. Kuhinaa riitti ja pakkohan tuo ranta oli varpaistella päästä päähän.

Samainen Playa de Amadores toisesta suunnasta. Kävelyretki kohti Puerto Ricon oli alkanut.

Näillä promenadeilla on mukava tepastella.

Vekkuleita villielämiä löysimme kallioiden raosta ja vähän muualtakin. Nämä liskot kuuluvat siihen mielenkiintoisimpaan sarjaan.

Puerto Ricoon on muutaman kilometrin miellyttävä kävelyreitti, jota voi todella suositella!

Hieman Amadoreksen yläpuolella on saaren viides Anfi-hotelli Anfi Tauro Golf. Kävimme siellä pikavisiitin hotellimme maksuttomalla shuttle-kuljetuksella. (Aikatauluja voi kysellä hotellin vastaanotosta.) Ei olisi huono valinta tuokaan vaikka onkin pääsääntöisesti golfaajien paratiisi.

 

Kaunis Puerto de Mogan on Gran Canarian must-kohde

 

Yksi suosituimmista kohteista Gran Canarialla on Puerto de Mogan. Olemme käyneet siellä jokaisella GC:lle suuntautuvalla matkallamme ja aina pitää päästä uudelleen. Koskaan emme ole siellä yöpyneet ja ehkä sen vuoksi se säilyykin jonkinlaisena salaisena mysteerinä. Aina kävelemme läpi se samat kujat, samat paikat. Erillinen 3.4.2019  ilmestyvä matkakertomus kertoo miksi niin?

Tästä pääset jo katselemaan millaisesta satamakaupungista on kyse. Melko kattava juttu Puerto de Moganista on postauksen lopussa.

https://appamatkustaa.fi/2018/11/08/gran-canariaa-autoillen-itarannikon-helmia-2/

Varpaistelua Playa del Inglesistä Maspalomakseen

 

Toinen vakiorutiini Gran Canarialla on varpaistella Playa del Inglesistä Maspalomakseen, tai päinvastoin. Suunta kannattaa valita tuulen mukaan. Tämän ymmärtää viimeistään silloin, kun lähtee kävelemään (na)turistien suosikkirannan.

(Jos luit tuon välissä olevan matkakertomuksen ”Gran Canariaa autoillen – etelärannikon helmiä, pääsit käymään myös täällä Maspalomaksen varpaistelupaikalla.)

Tällä kertaa hyppäsimme Anfi-hotellimme kohdalta bussiin, maksoimme kuljettajalle muutaman euron ja siirrätimme itsemme Playa del Inglesiin. 

Koska olemme tehneet pari postausta tästä kävelyreitistä, laitan tänne vain muutaman kuvan ja linkkaan sitten aiempiin postauksiin.

Varpaisteluranta on vajaan 5 km mittainen, jos lähtökohdaksi ottaa Playa del Inglesin rantakeskuksen. Alussa väkeä on kuin pipoa.

Tuuliin on varauduttu lekottelupaikoilla.

Varpaistelu on mielipuuhaamme. Tällä kertaa alla oli mustaa hienohiekkaista hiekkaa.

Paikallinen ”Sahara” on parin kilometriä leveä.

Matkan varrella on hiekkaa, hiekkaa ja vielä kerran hiekkaa. Yhteistyö tuulen kanssa saa aikaan kauniita taideteoksia.

Alueen maamerkki on Maspalomaksen Faro-majakka. Siihen loppuu varpaisteluranta ja muuttuu sen jälkeen rantabulevardiksi kauppoineen, ravintoloineen ja hotelleineen.

Koska olimme tällä kertaa liikenteessä bussilla, päätimme kävellä seuraavalle rannalle, Costa Melonerakselle. Tuo bulevardi on ihan mielenkiintoinen kävelyreitti. 

Päästyämme Melonerakselle kävelimme sieltä noin 1 km päässä olevan sairaalan ja Hypermarketin pysäkille, josta kulkee useita busseja Anfiin pienellä rahalla.

 

Huomaa, että linkistä Gran Canaria löytyy toistakymmentä matkapäiväkirjaa tuosta yhdestä suomalaisten suosikkisaaresta.

KAIKKI GRAN CANARIAN MATKAKERTOMUKSEMME

 

Mikäli haluat saada sähköpostiisi tiedon uusista matkakertomuksistamme, joita tulee viikoittain, käy tykkäämässä Facebook-sivuamme ”Appa matkustaa”.

 

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

 1. Mielenkiintoista kuulla, että rantojen hiekka on tuotu Afrikasta. Sitä en tiennytkään.
  Sen yhden kerran kun olen Gran Canarialla käynyt, kävelimme juurikin tuon reitin Puerto Ricosta Amadorekseen ja se oli hieno. Moganiin menimme Puerto Ricosta bussilla ja takaisin palasimme lautan kyydissä, ehdottomasti annan ääneni bussille. Maisemat olivat ihan huikeat! Ja totta, Puerto de Mogan on kyllä soma kuin karamelli. 🙂

  1. Niinpä Jenni! Näin olen ymmärtänyt, että noiden pienten rantojen hiekka olisi tuotu Saharasta. Sen sijaan Maspalomaksen huikean suuret hiekkadyynit ovat ilmeisesti syntyneet vuosituhansien aikana Gran Canarialla eli ei ole kuskattu 🙂 Siinä olisi saanut ajellakin erinäisiä kertoja saarten ja Afrikan väliä.
   Huomenna ilmestyy matkakertomus, jossa matkaamme laivalla Puerto de Moganiin ja bussilla takaisin. Eli sama reitti toisessa järjestyksessä. Siinä kertoilen, miten koimme tuon kiertomatkan. Ja karamellista jälleen jotain…

 2. Kiitos erinomaisista vinkeitä! Olemme menossa Anfille joulukuussa. Viet mukavasti tarinaa eteeenpäin:)

  1. Kiitos Tarja. Hienoa, että tästä oli hyötyä. Mihin Anfiin olette menossa? Mahtavaa, että saitte viikon sieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *