· · · · ·

Laiva-bussikierros Anfi-hotellista Puerto de Moganiin on hintansa arvoinen!

Puerto de Mogan on Gran Canarialla SE paikka, jossa käymme jokaisella matkallamme. Nyt menimme sinne 1. kertaa julkisilla kulkuvälineillä. Astuimme Anfi Beach Club -hotellimme rantasaaresta ”lasipohjapaattiin” ja matkasimme tuohon kauniiseen rantakaupunkiin. Takaisin tulimme sitten paikallisbussilla. Mitä näimme ja koimme, selviää tästä matkakertomuksesta.

Lasipohjalaivalla Anfista Puerto de Moganiin

 

Koska olimme tällä kertaa ilmastoystävällisellä lomalla eli emme vuokranneet autoa, houkutteli RCI-hotellimme Anfi Beach Clubin edustalta lähtevä lasipohjalaiva käyttämään sen tarjoamaa palvelua. Luvassa oli 10 euron tiketillä risteily ensin Puerto Ricoon ja siitä vielä Puerto de Moganiin.

Siirryimme ensimmäisten joukossa Arquinequinista saapuvaan laivaan, jossa ei ollut vielä kuin muutama ihminen. Sitten meitä alkoi kerääntyä…

Massiivinen Anfi Groupin 4 hotellin kompleksi jäi taakse.

 

Matkalla oli kiva todeta, kun hotellien valloittama turistirannikko aukesi kaikessa komeudessaan.

Puerto Rico oli ensimmäinen pysähdyspaikka. Siellä odotimmekin lähes puoli tuntia ja puolityhjä laiva täyttyi ääriään myöten. Suosittu on linja, etenkin kun laivoja kulkee melko tiheään.

Amadores Beach on suomalaisketju Holiday Clubin hotellien kotipesä. Niitä taitaa olla siellä peräti 4 hotellia.

Puerto de Mogania lähestyttäessä rannikko oli autio ja tyhjä. Pieni vielä asuttamaton hiekkarantakaistale taisi olla (na)turistien pyhäkkö.

PS. Tuosta Glass Bottom Ferrystä… Kävin alkumatkasta alakerrassa vilkaisemassa millainen akvaario sieltä aukeaa. Siellä oli noin 100 x 50 cm kokoinen aukko, josta saattoi katsella merten syvyyksiin. Sinä pienen hetken aikana minkä tuijotin tuota ihmeellisyyttä, näin vain ja ainoastaan vihertävää vettä. Se siitä! 🙂

 

Puerto de Moganin kuvankauniin kaupungin satama-alue

 

Puerto de Mogan on Gran Canarian suosituimpia kohteita. Kaikissa itseään kunnioittavissa matkailuesitteissä on kuvia sen kukkien valloittamista kujista.

Ferry saapui Puerto de Moganin ytimeen, satamaan, jossa ”kaikki” on tapahtuu.

Tulosataman vasemmalla puolella ovat huvittavien veneiden laituripaikat.

Kirkasta on vesi satama-altaassa. Mammu väitti kuulleensa, että nämä runsaslukuiset ”pullakalat” eivät olisi parasta mahdollista ihmisravintoa. Tietääkö joku lukjoista todellisen tilanteen? Onko mammu oikeassa?

Tämä söpöliini parivaljakko ottaa vieraat vastaan hotelliravintolan edessä.

Tästä voi todeta, että onpa likietuisalla paikalla.

Siitä se kaupunkikierros sitten alkaa.

Tori on keskustan tapahtumapaikka.

Näkymä sataman toiselta reunalta.

Vanhoja, kauniita asuntoja paraatipaikalla.

Tämä purjevene oli käynyt ”pikapesussa” ja pääsi taas omaan valtakuntaansa. Onnellinen nuoripari  pääsi jatkamaan purjehdustaan.

 

Piipahdus Gran Canarian kuvatuimmille kujille

 

Nämä kujat ovat piirtyneet kaikkien niiden mieleen, jotka jotain Puerto de Moganista tietävät. Bougainvilleat eli ihmeköynnökset tuntuvat kukkivan aina! No ainakin aina, kun me olemme siellä vierailleet eli hyvin hyvin useasti.

Tämä Tansaniasta meille niin tutuksi tullut jakarandapuu yllätti kasvamalla myös Kanarian saarilla.

Jakarandapuiston vierestä löytyi ravintola, jossa halusimme käydä maistamassa sangriaa.

Viereisiin pöytiin kannettavat kala-annokset olivat sen verran houkuttelevan näköisiä, että totesimme lounasajan alkaneen samalla, kun istuimme pöytään. Niin, miksipä ei?

Edellisenä päivänä jättikatkaravut valkosipuliöljyssä olivat olleet niin suussa sulavia, että oli pakko maistaa niitä jälleen. No, eivät ihan pärjänneet Arguineguinin kalaravintolan vastaavalle annokselle, mutta hyvää oli tämäkin. Marjatta valitsi kalakeiton pieneen nälkään. Ihan muuten tiedoksi, että suurehko lasi sangriaa maksoi 3,5 € ja kolpakko olutta 2,5 €. Ei paha!

 

Pieni uimarantakierros

 

Kiertelimme vielä aikamme kauniilla kujilla ja satamassa. Sitten olikin aika rientää tarkastamaan paikallinen ranta.

Ranta ei ole suuren suuri, mutta ajaa asiansa eli siellä voi varpaistella ja uiskennella. Aika moni jopa lepäilee hietikolla. Sitä jäimme tosin hieman ihmettelemään 🙂

Rannan viereen vuoren rinteeseen oli ilmaantunut viehättävän näköinen hotelli, jonne voisi vaikka joskus majoittuakin. Kävi ilmi, että sinne ei niin vaan pääsekään. Esim. Suomessa vain yksi matkatoimista järjestää pakettimatkoja, joissa tuo hyvän näköinen hotelli on mukana.

Siinäpä se reissu alkoi sitten ollakin. Kävimme vielä rannan vieressä oleilevassa kenkäkaupassa, eikä suotta. Mukaan tarttui sekä minulle, että pojallemme Antille, kohtuullisen edulliset Skechersin kävelykengät. Antilla on entuudestaan sellaiset eikä hän juuri muita ole sen jälkeen käyttänyt, kun ne hankki. Oli siis aika luotettava valinta. Ja hyvältä tuntuivatkin ensikokemusten jälkeen.

Kun kenkäkaupat oli tehty, suuntasimme muutaman sadan metrin päässä olevalle bussiasemalle. Sieltä lähtee useita busseja tunnissa ja parilla eurolla pääsee, joten vuokra-auto olisi taas ollut aivan turha. Bussi kuljetti meidät ihan hotellimme viereen ja kiertomatka oli tehty. Kiitos Puerto de Mogan, jälleen kerran!

Edellisen matkamme kertomus löytyy täältä. Sen perusteella voi todeta, että ”Im Westen Nichts neues”.

 

https://appamatkustaa.fi/2018/11/08/gran-canariaa-autoillen-itarannikon-helmia-2/

https://appamatkustaa.fi/2017/11/02/gran-canaria-parhaita-paikkoka-autoillen-ja-vahan-kavellenkin/

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *