· · ·

Opastetulla matkalla Länsi-Teneriffan huippupaikoille

Tämä oli 1. kerta, kun liikuimme bussilla Länsi-Teneriffan huippupaikoille vaikka olemme ajelleet siellä lukuisia kertoja vuokra-autolla. Maisemat ovat ajoittain kuvan kauniita, joten tätä retkeä voi todella suositella. Kävimme katsomassa läntisen Teneriffan parhaat paikat (Teide, Icod de los Vinos lohikäärmepuineen, Garachico ja Masca) opastetulla bussimatkalla, joten helppoa oli. Mutta matkassa oli muitakin mutkia kuin serpentiinitiet!

(Osittainen yhteistyö Club Canarian kanssa.)

Matkailu opastetulla matkalla on todella helppoa, mutta varjopuolikin bussimatkailussa vuoristossa on. Se ei sovi niille, jotka kärsivät autopahoinvoinnista, kun vaikkapa mammu. Matkapahoinvointia ei tässä tapauksessa lieventänyt edes ennakkoon otettu pahoinvointitabletti vaan loppumatka Mascasta hotelliin oli ikimuistoisen ikävä.

 

Bussilla läntisen Teneriffan huippupaikoille

 

Bussimatkan varaaminen onnistui nettimatkatoimisto Club Canaryn kautta muutamalla klikkauksella. Hintakaan ei pelota, sillä tuo  noin 9 tunnin retki maksaa ainoastaan 36 euroa.

Bussi tuli hakemaan meidät lupauksen mukaisesti hotellin pihasta aikaisin aamulla. Keräily jatkui vielä muutamaan paikkaan, jonka jälkeen olimme valmiit lähtemään kohti vuoristoa.

Bussireittimme oli Vilaflor – Teide – Parque del Drago – Garachico – Masca

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Vilaflorissa. Huomasimme, ettemme ole suinkaan ainoat matkailijat, sillä samaan aikaan paikalla oli useita busseja. Jäin vähän miettimään, että miksi yhtaikaa? Pieni porrastus helpottaisi jonottamista.

Olimme käyneet erikseen bussilla Vilaflorassa, joten tiesimme, että reilun 500 m päässä oli pieni viehättävä kylä, jossa kaunis kirkko. Se ei kuitenkaan kuulunut tämän retken kohteisiin. Varmaan aikakysymys, sillä paljon upeaa katsottavaa oli edessä.

Olimme syöneet erinomaisen aamiaisen hotellillamme, joten kahvi ei vielä maistunut. Siksi kiertelimme lähimaastossa, mm. tässä pesulassa.

 

Kävely Teidellä on aina lumoava kokemus

 

Kuten voit todeta alempana olevista linkeistä, olemme tehneet matkakertomuksia Teidestä aiemminkin. Siksi jätän ”lähestymiskuvat” Teiden kuumaisemista tällä kertaa väliin ja kehotan katselemaan ne sieltä. Nyt keskityn kävelyreittiin parkkipaikan lähimaastossa. Luonto pääsee taas näyttämään taidenäyttelyosaamistaan. Huh huh!

Parkkipaikalta lähtee pieniä kävelypolkuja eri puolille ja ne kannattaa kyllä käydä katselemassa.

Luonnon taidenäyttelyn värimaailma on kyllä niin upea, että ymmärtää täysin, miksi nuo värit ovat suosittuja esim. sisustuksessa. Siinä on sitä lumoavan kaunista harmoniaa…

Teide kohoaa 3 718 metrin korkeuteen ja sen sanotaan olevan maailman kolmanneksi suurin tulivuori. Vaikka se on purkautunut viimeksi vuonna 1909, sitä tarkkaillaan edelleen jatkuvasti eli se luokitellaan aktiiviseksi tulivuoreksi.

Käy katsomassa myös upeita näköaloja!

Kannattaa kierrellä noiden kummallisen näköisten kalliomuodostelmien ympärillä ja ihmetellä alas laaksoon aukeavia näkymiä.

Tämän pysähdyspaikan (jossa on myös ravintola) välittömässä läheisyydessä on myös maisemapaikkoja, joista pääsee ihailemaan alla aukeavia kilometrien päähän ulottuvia näkymiä.

Vuokraa auto tai hyppää bussiin ja nauti Teiden kansallispuistosta patikointireitteineen omalla tavallasi!

Mikäli haluaa tehdä vierailusta Teiden kansallispuistoon oman näköisensä jutun, kannattaa vuokrata auto tai kulkea julkisilla busseilla. Itse olemme aiemmin vuokranneet auton, joista kokemuksista on alla pari matkakertomusta.

Vierailun voi tehdä myös busseilla. Costa Adejesta pääsee Teidelle bussilinjalla 342 ja Puerto de la Cruzista numerolla 348.

Bussiaikataulut kannattaa tarkistaa Teneriffan paikallisbussiyhtiö Titsan verkkosivuilta.

Olen tehnyt bussimatkailusta erillisen matkakertomuksen, jonka avulla homman pitäisi hoitua:

Pieni bussiopas Teneriffalle (ja Kanarialle)

Teidellä on paljon erittäin hyvin merkattuja patikointireittejä, joihin pääsee tutustumaan netin avulla. Huomaa, että säät vaihtelevat vuoristossa nopeasti, joten varaudu muutaman tunnin patikkaretkille sen mukaisesti. Talvikuukausina rannoilla voi olla hellettä, mutta kun nouset Teidelle, siellä voi sataa lunta. Googlettamalla löytää hyviä patikointioppaita. Tässä yksi satunnaisesti nappaamani postaus, joka vaikuttaa erittäin hyvältä:

Teneriffan parhaat patikointireitit — Mile-Style Editorial

Jos lähdet liikkeelle vuokra-autolla, kannattaa lukea nämä pari matkakertomustamme. Löydät niistä paljon lisää kuvia ja kerrontaa lumoavan kauniista Teidestä:

Teneriffan parhaita automatkailukohteita – Teide, Masca ja Garachico

Teneriffan matkakohteita: Teide, Callao Salvaje ja La Caleta

 

Kohteeksi Icod de los Vinos ja sen kuuluisa lohikäärmepuu

 

Jatkoimme matkaa Icod de los Vinos -nimiseen paikkaan, joka on tullut kuuluisaksi maailman vanhin, arviolta 650 vuotta vanha uhanalaiseksi luokiteltu kanariantraakkipuu eli lohikäärmepuu.

Pysähdyimme matkalla viehättävässä kahvilassa, joka on rakennettu kauniiseen puutarhamiljööseen.
Tämän rahaseinän arvoa on mahdoton edes arvailla.
Joimme cappuccinot varsin miellyttävässä miljöössä. Mukaan lähti myös pari purkkia paikallista mojo-kastiketta,

Icod de los Vinos

Icod de los Vinosin keskustassa on todella viehättävä puutarha, jota kävimme katsomassa. Tässä alla muutama kuva tuolta alueelta.

Ja sitten se vanhus eli kanariantraakkipuu

Seutukunnan kuuluisin nähtävyys on kanariantraakkipuu, jota myös lohikäärmepuuksi tituleerataan.

Siinä se on, lohikäärmepuu, joka arvellaan olevan 650 vuotta vanha.

Laitan tähän myöhemmin vielä pienen videon pätkän tuosta ihmepuusta.

Sitten olikin aika lähteä syömään.

Puisto sijaitsee pienen kukkulan päällä ja sen alapuolella matkalla ruokapaikkaamme on tämä perhospuisto.

Turha yrittää muistella mitä keittoa tuo oli, mutta hyvälle se maistui.

Garachico on merenrantakaupunki ilman rantaa

Kiertueemme jatkui kohti Garachicoa, joka oli aikoinaan merkittävä satamakaupunki. Tulivuoren purkaus 1700-luvulla hävitti se lähes totaalisesti ja sen jälkeen siitä on rakentunut merenrantakaupunki ilman hiekkarantaa. Tilalle ovat tulleet omaleimaiset merivesialtaat, jotka ovatkin kovassa suosiossa.

Teimme ensin pienen kävelylenkin Garachicon keskustassa ja opas kertoili meille kaupungista ja sen historiasta.

Täältä lisää kuvia ja infoa Garachitasta:

Teneriffan kaunein kylä Masca ja viehättävä kylpypaikka Garachico.

Teide, Masca ja Garachico

 

Teneriffan kauneimmaksi kyläksi väitetty Masca

Jäljellä oli enää Teneriffan kauneimmaksi kyläksi väitetty Masca. Olemme käyneet siellä useita kertoja pikkuautolla ilman erityisiä ongelmia. Tiet ovat Mascaan niin kiemuraiset, että nyt bussimatkalla siitä ei jäänyt muuta kuin ikäviä muistoja.

Mammun bussipahoinvoinnista johtuen tämän viimeisen kohteen käynnistä tuli lähinnä selviytymistaistelu. Sen vuoksi kuviakin on vain muutama ja ne olen napannut  bussista sen kierrellessä serpentiiniteitä.

Jotta saisitte jonkinlaisen käsityksen ja perusteita  kauneimman kylän leimasta, laitan tähän perään pari linkkiä, josta saa ymmärrystä miksi Masca on niin suosittu.

Tämä postaus oli jo tuolla aiemmin Teiden kohdalla:

Tässä vielä yhteenveto Teneriffan parhaista autoilukohteista.

Teneriffan parhaita automatkailukohteita – osa 2: Playa de Las Teresitas ja El Bailadero

 

Kiitoksia Teneriffan parhaalle matkailuyritykselle Club Canarylle!

 

Kovasti paljon kiitoksia Club Canary tästä elämyksestä. Club Canary on arvioitu Teneriffan parhaaksi matkailuyritykseksi emmekä ihmettele ollenkaan. Pisteitä myös suomenkielisistä kotisivuista ja sähköpostiviestittelystä.

Varaa elämysretket seuraavalle lomallesi tämän mainion firman kautta:

Teneriffan retket

La Gomera matkat

Löydät heidät myös täältä:

Instagram: https://www.instagram.com/club.canary/

Facebook: https://www.facebook.com/ClubCanaryOfficial/

Tuolla hyvin palvelevalla matkatoimistolla on erinomaiset nettisivut myös suomeksi, kuten linkistä näette. Jopa kielitaidoton pärjää noiden naisten kanssa, sillä heille voi kirjoittaa sähköpostitse suomeksi. Jokin heidän käytössään olevan käännösohjelma toimii niin hienosti, että luulin kommunikoivani suomalaisen Marian kanssa. Väärin luulin. Varaukset tähän ja muihin lukuisiin elämyksiin voi tehdä sähköpostitse ja kaikki aineisto tulee ennakkoon ja selkeästi hyvissä ajoin.

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Varsin edullinen retki kyllä, mutta matkapahoinvointi on kyllä harmillinen. Varmaan tuollaisilla vuoristoteillä se taitaa olla varsin yleinen vitsaus. Nuo Teiden maisemat pinannmuotoineen ovat kyllä hienoja, vaikka varsin karuja ovatkin tai ehkä juuri sen vuoksi. Ja Masca kieltämättä on varsin kauniilla paikalla keskellä vuoristoa.

    1. Niinpä Mikko! Pelastus voisi olla, kun pääsisi etupenkille, mutta se on aina varattu oppaalle. Valitettavasti edes pahoinvointilääke ei aina auta. No, parin päivän päästä kokeilemme taas pikkuautolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *