Kroatian kaunis rannikko – Euroopan parhaat kesälomakohteet 10/10

Kroatian kaunis rannikko on Euroopan parhaiden kesälomakohteiden 10. suosituksemme. Adrianmeren rantaviivaa kulkeva maantie on yksi kauneimmista maailmassa. Pelješacin niemimaa ja Korculan saari ovat myös hyviä autoilukohteita maan pääkaupunkia Dubrovnikia unohtamatta. Ja kukapa ei tykkäisi nostotuoreista herkullisista ja edullisista ostereista?

Olen koonnut tähän postaukseen matkakertomuksiani, joissa esittelen Kroatian parhaita nähtävyyksiä. Valitettavasti minulla ei ole vastaavia postauksia pohjoisosasta, jossa vierailimme pari vuotta aiemmin. Ehkä teen siitä reissusta vielä joskus koosteen, sillä kuvat ovat tallessa.

Tavoitteeni on esitellä kesäkuun aikana 10 mielestämme parasta kesälomakohdetta niistä kymmenistä vaihtoehdoista, joissa olemme käyneet ja jonne voisimme ajatella mennä jopa uudelleen. Nyt on kaikki kohteet esitelty, mutta voi olla, että olen pakoitettu nostamaan vielä muutaman suosituksen käymistämme maista. On hyvä huomioida, että nämä maat ovat sellaisia, joista olen tehnyt matkakertomuksia. Ehkä innostun vielä tekemään postauksia vuosien takaisista kohteista, joista minulla on käsin kirjoitettuja matkapäiväkirjoja? Se jää nähtäväksi.

 

Kroatian kaunis rannikko on Euroopan parhaiden kesälomakohteiden 10. kohde

 

Adrianmeren turkoosin sinisen veden rantaviivan katselu on yksi kauneimpia nähtävyyksiä maailmassa. On varsinaista herkkua ajella rauhallisesti tietä, josta on kymmenien kilometrien ajan huippunäkymät. Tuolla tieosuudella ei kannata pitää kiirettä! Kroatian kaunis rannikko kuuluu epäilemättä Euroopan parhaiden kesälomakohteiden joukkoon.

Kroatian kaunis rannikko (video)kooste

 

Euroopan parhaiden lomakohteiden aiemmin esittelemäni kohteet

 

Muut tähän mennessä julkaisemani suosituskohteet löytyvät alla olevien linkkien avulla. Kohteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Suunnattoman kaunis Santorini – 10 parasta kesälomakohdetta (1/10)

Satumaisen kaunis Islanti – 10 parasta kesälomakohdetta (2/10)

Puola – Euroopan 10 parhaan kesälomakohteen n:o 3/10

Hiekkasärkät Kalajoki – Euroopan parhaat kesälomakohteet numero 4/10

Kuvankaunis Norja – Euroopan parhaat kesälomakohteet numero 5/10

Naapurimme Viro – Euroopan parhaat kesälomakohteet numero 6/10

Lumoavan kaunis Kreeta – Euroopan parhaat kesälomakohteet 7/10

Suosikkimaamme Sveitsi – Euroopan parhaat kesälomakohteet 8/10

 

Espanjan Aurinkorannikko – Euroopan parhaat kesälomakohteet 9/10

Suosikkikohteemme on nyt esitelty. Voi olla, että nostan vielä pari hyvää kohdetta esille, sillä 10 parhaan valinta ei ollut helppoa. Perästä näkyy kuinka käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *