· · ·

Suosikkimaamme Sveitsi – Euroopan parhaat kesälomakohteet 8/10

Suosikkimaamme ulkomailla on ehdottomasti Sveitsi,  Mikään ei vedä vertoja Alppien lumihuippuisille vuorille ja kauniille kukkaisniityille. On vaikea kuvitella kauniinpaa näkyä kuin katsella yli 2000 metrin korkeudelta alas auringon valaisemaan laaksoon lumihuippuisten vuorten siintäessä taustalla.

Näin se menee: Hissillä ylös, kävelyä vuoriston panoraamateitä kuvankauniiden maisemien helliessä näköaistia, alppikukkien ja vuoristopurojen ihailua. Siitä on huippuvaellus tehty! Kun on nauttinut vaelluksen jälkeen huurteiset ja suolapalaa vuoristoravintolassa, voi sopia itsensä ja matkakumppanin kanssa mennäkö hissillä vai kävelläkö vielä alas tiedostaen, että pohkeet huutavat hoosiannaa viimeistään viimeisten satojen metrien aikana. Jyrkät vuoristopolut ovat armottomia kavereita, mutta ponnistus palkitsee kulkijan viimeistään illalla saunassa ja kylpylässä erityishyvällä mielellä. Me teimme sen!

Sveitsi on oikeutetusti mukana Euroopan parhaat kesälomakohteet esittelyssämme. Syyn ymmärrät, kun tutustut alta aukeaviin matkakertomuksiimme. Voiko mitään kauniimpaa olla? Toki voi, sillä kauneus on katsojan silmissä.

Tavoitteeni on esitellä kesäkuun aikana 10 mielestämme parasta kesälomakohdetta niistä kymmenistä vaihtoehdoista, joissa olemme käyneet ja jonne voisimme ajatella mennä jopa uudelleen.

 

Suosikkimaamme Sveitsi on Euroopan parhaiden kesälomakohteiden 8. kohde

 

Olemme vierailleet suosikkimaassamme Sveitsissä lukuisia kertoja neljän vuosikymmenen aikana. Se on maa, jonne mieli halajaa kerrasta toiseen. Kaikki on kohdallaan, ellei sää tee tepposia. Onneksemme en muista yhtään matkaa, jolloin sade olisi pilannut lomamatkaamme.

Kävin Sveitsissä viimeksi vuonna 2018 ja 2019. Koska olin jo silloin aloittanut tämän ”koko käden” vieneen bloggaamisharrastuksen, minulla on melko perusteelliset matkakertomukset noilta viime reissuilta. Tein koosteen vuoden 2018 matkastani ja sen postaukset löytyvät tästä linkistä:

Vaellusmatka Sveitsin Alpeille oli huippukokemus

 

Saas-Feen vaellusreitit lumoavat matkamiehen

Innostuneena tuosta ylihienosta matkasta varasin meille pikimmiten RCI-hotellin seuraavalle kesälle. Miksi haluan ylistää tuotakin matkaa, selviää, kun lukee sen matkakertomukset.

Nostan tässä täkyksi yhden postauksen, jossa esittelen pari mukavaa vaellusreittiä.

Sveitsin Saas-Feen parhaita patikointikohteita testaamassa

Kaikki Saas-Feen alueen (ja pari muutakin) matkakertomusta aukeaa tämän artikkelin kautta.

Sveitsin Saas-Feen parhaat palat apan ja mammun kokemina

On vaikea hehkuttaa liikaa Sveitsiä matkailukohteena. Olemme nähneet sieltä parhaita kohteita vuosikymmenien aikana. Tässä vielä matkakertomus Grindelwaldista, jossa olemme vierailleet useammankin kerran:

https://appamatkustaa.fi/asuntoautolla-keski-euroopassa-osa-2-grindelwald-maailman-kaunein-kyla/

Vaellusreittejä ja huippuhienoja maisemia löytyy sieltäkin valtavasti. Erikoisuutena muistuu mieleeni nousu junalla Euroopan korkeimmalle rautatieasemalle Jungfraujochille 3454 m korkeuteen. Huippua! Jos tuollainen matka kiinnostaa, löydät siitä infoa tästä linkistä:

https://www.jungfrau.ch/en-gb/jungfraujoch-top-of-europe/

Eiköhän noista matkakertomuksista irtoa jo riittävästi perustetta sille, että Sveitsi on suosikkimaamme Suomen jälkeen 🙂 Toivottavasti innostuit ja lähdet käymään Sveitsissä.

 

Euroopan parhaita lomakohteita – tähän mennessä esittelemäni kohteet

 

Muut tähän mennessä julkaisemani suosituskohteet löytyvät alla olevien linkkien avulla. Kohteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Suunnattoman kaunis Santorini – 10 parasta kesälomakohdetta (1/10)

https://appamatkustaa.fi/satumaisen-kaunis-islanti/

Puola – Euroopan 10 parhaan kesälomakohteen n:o 3/10

Hiekkasärkät Kalajoki – Euroopan parhaat kesälomakohteet numero 4/10

Kuvankaunis Norja – Euroopan parhaat kesälomakohteet numero 5/10

Naapurimme Viro – Euroopan parhaat kesälomakohteet numero 6/10

Lumoavan kaunis Kreeta – Euroopan parhaat kesälomakohteet 7/10

Ylihuomenna ilmestyy Euroopan parhaiden kesämatkailukohteiden seuraava suositus. Mikähän se lienee? Ken lukee, hän näkee 🙂

 

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

 1. Santorini ja Kreeta kiinnostaa minuakin, kaikissa kuvissa vaikuttaa käymisen arvoisilta. Sveitsistä olen käynyt vaan baselissa josta menin ratikalla Saksaan

  1. Susanna! Suosittelen vahvasti tutustumista Sveitsin Alppeihin. Ylivoimaisen kaunista seutua, jossa mikään ei vedä vertoja vaellukselle henkeäsalpaavine näkymineen. Toki Santorini ja Kreeta ovat molemmat kohteita, jonne palaamme uudelleen ja uudelleen.

 2. Hei
  Olemme moottoripyörällä ajelleet alppialueella reilu 10 vuotta.
  Sveitsissä emme ole vielä kunnolla käyneet.
  Onko kokemusta RCI:n kohteista
  #3134 Residence Chamossaire
  #1463 -”- Panorama Villars
  #3466 -”- Mont Calme
  Nuo näyttäisivät olevan tällä hetkellä varattavissa.
  Näyttävät kuvissa melko nuhjuisilta huoneistoilta, mutta olisiko sijainnit hyvät?

  1. Hei Päivi! Anteeksi, että vastaus jäänyt laittamatta. Emme valitettavasti ole käyneet noissa kohteissa. Kaikki Sveitsin upeat RCI-kohteemme taitavat olla poistuneet sivustosta. Valitettavasti.
   Et taida olla jäsenenä tässä parustamassani mainiossa FB-ryhmässä RCI-vinkkejä ja kokemuksia:
   https://www.facebook.com/groups/354431088347944
   Liity siihen ja kysele noista kohteista. Ehkä löydät jonkun, jolla on kokemusta niistä. Ryhmässä lähes 7000 jäsentä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *