· ·

Vaellusmatka Sveitsin Alpeille oli huippukokemus

Noin 1,5 vuoden sulattelun jälkeen voin sydämestäni todeta, että syksyn 2018 vaellusmatka Sveitsin Alpeille oli huippukokemus. Se oli niin hieno, että toteutimme vastaavan matkan Sveitsiin seuraavanakin kesänä.

Vuoden 2020 elokuussa menemme jälleen noille kulmille, tällä kertaa Itävaltaan, jos korona suo. Koska tuo tulevan kesän vaellusmatka on varattu kaikilta osin (majoitus, lennot, auto), alkaa matkajalka olla huolestuttavan levoton. Siksi parasta hoitoa tuolle taudille on palauttaa mieleen edelliset Alppimatkat. Aloitan koosteella vuoden 2018 matkasta. Esittelen tässä postauksessa silloisen vähintäänkin riittävän hienon Sunstar Klosters -hotellin ja sen kupeessa olevat hienot vaellusmaastot hisseineen. Lisäksi aikaansaan matkakuolan valumista useimmilla lukijoillani julkaisemalla postaukseni Davosin henkeäsalpaavan kauniista vaellusreiteistä. Ota vaan syljenkerääjä leukasi alle, Nyt mennään!

Syyskuussa 2018 tekemäni matka oli puolittainen isä-poikamatka. Mammu ei tuolla kertaa halunnut lähteä vaeltamaan, joten pojallemme Antille tarjoutui oiva mahdollisuus ottaa hänen paikkansa pariksi yöksi. Antti olli sattumoisin kouluttamassa Wienissä, joten hän hyppäsi sieltä lauantaina junaan ja kuljetutti itsensä Itävallan ja Sveitsin rajalla olevaan Klostersiin. Olimmekin lähes samaan aikaan perillä majapaikassamme, sillä minä lentelin samana päivänä Zurichiin ja sieltä junalla perille.

 

Vaellusmatka Sveitsin Alpeille oli huippukokemus

 

Olemme tottuneet sen verran hyviin hotelleihin, että matkakohteen valinnassa majapaikalla on suuri merkitys. Niinpä valkkasin tämänkin hotellin tarkan syynin jälkeen. Katselin hotellien saamia palautteita ja kyselin matkaavilta ystäviltä ja tuttavilta suosituksia. Sunstar-ketjun hotellit saivat sen verran hyviä arvioita, että nappasin kiinni, kun viikko vapautui.

Majapaikaksi valikoitui Sunstar Hotel Klosters, joka on saanut RCI-järjestelmässä koodikseen #D699.

Tuon nimen kohdalta aukeavan linkin saavat auki ainoastaan RCI-jäsenet tunnuksillaan, mutta tässä teille muille linkki hotellin sivuille.

https://klosters.sunstar.ch/en/

Alta aukeavasta jutustani pääset luomaan oman käsityksesi tästä todella miellyttäväksi osoittautuneesta hotellista. Suuri suositus!

https://appamatkustaa.fi/klosters-dorf-sveitsi-vinkkina-miellyttava-hotellikokemus/

 

Sunstar Hotel Klostersin vierestä kulkee hotellin viikkovieraille maksuton gondolihissi Madrisan mainioon vaelluskohteeseen

Hissiliput ovat Sveitsissä arvokkaita. Siksi on erinomainen juttu, että viikoksi hotellin varannut asukas saa käyttöönsä maksutta Davos-Klosters Cardin, jolla saa liikkua ilmaiseksi hissien lisäksi paikallisjunissa ja -busseissa.

Tämä seuraava postaukseni kertoo kuinka upea on Sunstar Hotel Klostersin sijainti vaelluksia ajatellen. Parin sadan metrin päässä on juna-asema ja bussipysäkki. Madrisaan nousevan gondolihissi ala-asema on heti niiden takana. ”Mitä enemmän matkailet noilla alueen hisseillä sitä enemmän tienaat.” Näin voi ajatella ja kyllä minä tienasinkin, sillä myös Davosin alueen hissit kuuluvat kortin piiriin.

Tässä postauksessa esittelen kuinka mukavat vaellusreitit, ravintolat ym. löytyvät hissimatkan päästä. Varaudu siihen, että pääset katselemaan kuvia, jotka voivat aikaansaada sitä kuuluisan matkailukuolan valumista. Huikeita maisemia on luvassa!

Kloster Dorfista gondolihissillä Madrisaan, joka on huippuhyvä vaelluspaikka

 

Vaellusta lumirajan yläpuolella

Onneksi syksyn ensimmäinen lumisade oli ollut yön aikana, joten pääsin seuraavaan vaelluskohteeseen mitä kauneimman sään vallitessa. Kyllä matkamiestä onnisti! Lumi tosin rajoitti hieman vaeltaja reittivalintoja, sillä olin liikkeellä lenkkareilla. Totuus on, että Alpeille kannattaa ottaa kunnon vaelluskengät, jotka eivät pelkää kosteata lunta. No, onneksi lenkkareilla pärjää vallan hyvin, mutta…

Kauniita paikkoja lumisissa maisemissa on luvassa tässä matkakertomuksessani.

https://appamatkustaa.fi/klosters-platz-syksyn-ensilumi-yllatti-gondolimatkaajan/

 

Vaellus Davosissa oli ”elämäni kävely”

Sveitsin kuuluisimpia talviurheilu- ja konferenssikeskuksia on Davos, joka omaa yhden Euroopan kauneimmista vaellusreittiverkostoista. Teimme poikani Antin kanssa sinne unohtumattoman vaellusretken, jossa tuli melkein kauneusähky. Antin toteamus vaellettuamme alas Davosin kylään oli, että ”tämä oli elämäni kävely”. Sen ymmärtää, kun katselee matkakertomuksesta aukeavia lumoavia maisemia!

Jos haluat nähdä miltä ruska näyttää noissa kuvankauniissa maisemissa, lue tämä juttu:

Ruskaretki Davosissa Sveitsin Alpeilla oli unohtumaton kokemus

 

Hotellin johtaja yllätti matkabloggaaja-apan  järkkäämällä hänelle yksityisen viininmaistelukierroksen

Kerroin jossain vaiheessa Sunstar Hotel Klostersin johtajapariskunnan ystävälliselle rouvalle matkablogistani. Hän ymmärsi sen verran markkinoinnista, että kysyi haluanko tutustua Madrisan huipulla sijaitsevaan erikoiseen hotelli-ravintola Madrisa-Hofiin. Minua ei tarvinnut kahta kertaa houkutella. Pian hän olikin sitten järjestänyt minulle yksityisen esittelyn viininmaistajaisineen. Mitä tuolla tutustumisvierailulla koin ja näin, selviää tästä postauksesta:

Ekskursio ja viininmaistajaiset vuoristoravintolassa – Madrisa-Hof Klostersissa Sveitsissä

 

Summa summarum

Vaellusmatka Sveitsin Alpeille oli huippukokemus kaikilla mittareilla. Sain vähintäänkin kohtuullisin kustannuksia huikean hienon vaellusviikon, josta ei jäänyt juuri mitään uupumaan. Kuten alussa jo mainitsin, rakkaus Sunstar-ketjun hotelleihin leimahti ensiviikosta. Onnistuin varaamaan seuraavaksi kesäkuuksi viikon saman ketjun hotelliin Saas Feehen. Miten se reissu onnistui, selviää lukuisista Saas-Fee -postauksistani.

 

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Alpeilla olisi kyllä upeita maisemia, jonne olisi kiva päästä. Me ei olla vielä oltu ja nytkin korona pilasi suunnitelmat, mutta kunhan tilanne antaa myöden, niin varmasti tullaan pikapuoliin matkustamaan alppimaisemiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *