· · · ·

Suunnattoman kaunis Santorini – 10 parasta kesälomakohdetta (1/10)

Suunnattoman kaunis Santorini on ensimmäinen osa Apan kesämatkavinkeistä. Santorini on erityinen pieni saari, jonka näkymät ovat henkeäsalpaavan kauniit.

Esittelen alta aukeavissa matkakertomuksissani saaren parhaita kohteita ja pari hyvää majoitusvaihtoehtoa. Annan lisäksi käytännön matkavinkkejä lomailijoille.

Tervetuloa suosikkikohteitteni Eurooppaan!

Tulen esittelemään lähiaikoina 10 parasta kesälomakohdetta Euroopasta satunnaisessa järjestyksessä. Nämä kaikki ovat sellaisia, joita voin kokemuksemme mukaan suositella lomamatkakohteeksi, mikäli koronatilanne se sallii.

 

Suunnattoman kaunis Santorini on maanpäällinen paratiisi

 

Suunnattoman kaunis Santorini on maanpäällinen paratiisi, jos kriteerinä käytetään lomailijan viihtyvyyttä, kohdevaihtoehtoja ja sopivia etäisyyksiä mielenkiintoisten paikkojen välillä. Tässä vinkkipankki Santorininin parhaisiin kohteisiin.

 

Santoni pähkinänkuoressa

Tämä 1. matkakertomukseni esittelen Santorinin parhaita paloja pähkinänkuoressa. Tutustumme mm. saaren pääkaupunkiin, ”aasien kaupunkiin” Firaan. Annan myös käytännön matkustuvinkkejä ja esittelen pari varteenotettavaa majoituspaikkaa. Näiden avulla pääset lomasi suunnittelussa hyvään alkuun.

Kreikan kaunein saari Santorini ja sen pääkaupunki Fira

Tässä toisessa osiossa liikumme mönkijällä ym. kulkuvälineillä ympäri pientä Santorinin saarta katsomassa niitä ”parhaita paikkoja”. Tämä oli 1. kerta eläissämme, kun liikuimme mönkijällä. Siihen muuten niin mielenkiintoiseen liikkumismuotoon sisältyi yksi piirre, jonka vuoksi emme välttämättä ihan heti vuokraa sellaista uudelleen. Mikäkö? Se selviää, kun luet tämän juttuni.

Mönkijällä Kreikan kauneimman saaren Santorinin ympäri

Jos katselee kuvia Santorinilta, niissä esiintyy useimmiten pari kohdetta, joista saari tunnetaan. Toinen on saaren valkoiset talot ja toinen seuraavan matkakertomukseni artikkelikuvassa näkyvä auringonlasku, jonka edustalle on kuvattu Santorinin kuuluisin rakennus tuulimylly.

Oia on se ”JUTTU”. Santorinin kaunein kylä on se paikka, jonne ”kaikki” kerääntyvät katsomaan ”maailman kauneinta auringonlaskua”. Kokemuksesta voin sanoa, että onhan se hieno, mutta onhan niitä hienoja lähempänäkin. Oma suosikkini on toki Ruotsalaisen rannalla sijaitsevan mökkimme terassille avautuva auringonlasku, jonka kauneudessa on se ”sielun maiseman” leima ja luonne. Kauneus on katsojan silmissä. Eikä sovi unohtaa tunteen merkitystä. Mahtavaa, että maailman kauneimpia auringolaskuja on siellä ja täällä.

https://appamatkustaa.fi/santorini-44-oia-kauniin-auringonlaskun-valkoinen-kyla/

 

Vaeltamista Santorinin kauniilla saarella

Mistä on hyvä matka tehty? Kävelystä ainakin! Olemme innokkaita kävelijöitä, mutta matkoilla meistä tulee himokävelijöitä. Tavoitteemme on joka päivä vähintään 10 000 askelta ja keskimäärin ylitämme reilusti tuon tavoitelukeman.

Santorinilla on paljon kauniita kävelyreittejä, mutta kokemistamme ykköseksi nousee ehdottomasti vaellusreitti Firasta Oiaan. Tästä alta pääset nauttimaan todella kauniista maisemista, jotka aukeavat kauniin siniselle kalderalle, jonka katselemiseen ei voi kyllästyä.

Sen verran sanon, että ÄLÄ JÄTÄ TÄTÄ VAELLUSREITTIÄ VÄLIIN, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

https://appamatkustaa.fi/santorini-34-huikean-kaunis-kavelyreitti-oia-fira/

 

Hyvä hotellivinkki Santorinin matkaajille

Tähän loppuun vielä hyvä hotellivinkki, joka kannattaa tarkistaa, kun etsit majapaikkaa Santorinilta. Huomasit varmaan, että tämän postauksen 1. matkakertomuksessa esittelin pari hotellia, jotka molemmat olivat hinta-laatusuhteeltaan hyviä.

Santorini: Onar Villas ansaitsee oman bloggauksensa

Tässä vielä muutama videoklippi Santorinilta:

Tässä postauksessani ”Suunnattoman kaunis Santorini – Apan kesämatkavinkit osa 1/10” aloitin matkakertomusten sarjan, jossa esittelen suosikkikohteeni Euroopassa.

Seuraava matkakohdevinkkini n:o 2 ilmestyy parin päivän päästä. Tervetuloa kiertueen toiseen kohteeseen. Siinä on paljon samoja piirteitä kuin Santorinissa,mutta siellä voi tulla erilainen hikiki 🙂

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Santorini onkin varmasti loistava vinkki, varsinkin tällaisena aikana. Itse olen vältellyt toistaiseksi kyseistä kohdetta liiallisen turistien määrän vuoksi, mutta voisi ajatella, että tällä hetkellä turistien määrä on huomattavasti alhaisempi.

    1. Niinpä Mikko. Kreikkahan oli ensimmäisiä, jotka avasivat ovensa meille. Jos rohkeus riittää, nyt voisi todellakin olla paras aika mennä, sillä turistit eivät varmaankaan ryntää sinne vielä tänä kesänä. Paikka on mitä parhain kohde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *