· ·

Santorini: Onar Villas ansaitsee oman bloggauksensa

Santorinilta löytyy toinen toistaan viehättävämpiä hotelleja. Niiden erikoisuus ja omaleimaisuus tulee siitä, että ne on pääosin louhittu kallioon. Tämä Oian kauniista kaupungista, kalderan reunalta bongaamamme Onar Villas hotelli pesi kasvonsa silmissämme siinä vaiheessa, kun saimme puhutuksi itsellemme paremman huoneen. Tuohon Dafne-huoneistoon menisin uudelleen, kun vain hinnoista sovitaan.

Olimme bonganneet tämän hotellin hintansa ja sijaintinsa vuoksi. Olin ollut samassa rinteessä jokunen vuosi aiemmin ja ihastunut ennen kaikkea niihin huiman kaunisiin näkymiin, jotka aukeavat lähes jokaisesta hotellista tuossa rinteessä.

 

Onar Villas Lily

 

Olin pihinä miehenä varannut edullisimman saatavilla olevan huoneen, Lilyn. Majoituimme siihen ihan mielellään, sillä näkymissä ei odotetusti ollut valittamista.

 

Mutta olihan se varsinainen luukku.

 

Onneksi edessä oli suurehko terassi ja ennen kaikkea huikean hieno merinäkymä. Kirjoitin Santorini-trilogian 1. osassa näin:

Majapaikkamme oli uima-altaan vieressä ja joimmekin talon tarjoamat kuohuviinit Egeanmeren syvän sinistä, lähes 300 m alapuolellamme olevaa ihmetystä ihaillen. Tarun mukaan tuo 400 m syvä ja 22 neliökilometrin laajuinen vajoama, kaldera, on vanha Atlantis, joka vajosi tulivuoren purkauksen aikana mereen vuonna 1450 eKr. Hautavajoama selittää Santorinin pohjois- ja länsirannan korkeat, jyrkät seinämät, joista on muodostunut saaren tavaramerkki. 

Nyt voisi tuon saman tekstin toistaa, mutta uima-allas jäisi pois. Ja kuohuviininkin saimme, kun ostimme  🙂

Kun palasimme päivän bussiretkeltä vaatimattomaan luolaamme oli ajatuksemme, että kyllä sopu sijaa antaa. Sen verran homma kuitenkin vaivasi, että aloin illalla vielä miettiä vaihtoehtoja miten voisi saada paremman kämpän jatkossa. Vertailin netissä eri hotellien hintoja ja pohdin minne siirtyisimme. Silmiin pisti, että tästä lilliputistamme pyydetään lähipäivinä jopa 280 euroa yöltä! No, ei se ole hullu joka pyytää vaan joka maksaa. Me olimme lunastaneet 4 yötä 90 eurolla/yö aamiaisineen ja peruutusehtojen mukaan meillä ei enää tässä vaiheessa olisi mahdollista perua öitä ja saada rahaa takaisin.

Asia jäi vaivaamaan sen verran, että otimme parvekkeella syödyn aamiaisen jälkeen asian kuitenkin rohkeasti puheeksi. Vastaanottovirkailija lupasi kysyä asiaa omistajalta. Onneksemme Onar Villasin paras huoneisto Dafne vapautuisi seuraavana päivänä. Kohta herra soittikin meille ja ilmoitti, että voimme siirtyä samaan maksuun tuohon heidän luksushuoneistoonsa. Tuntuu, että rukouksemme oli kuultu.

 

Onar Villas Dafne

 

Saavuttuamme seuraavana päivänä mönkijäsafarilta Onar Villasiin jatkoimme elämäämme onnellisten tähtien alla. Dafne-huoneisto oli yli 2 kertaa suurempi kuin Lily. Tällainen häämatkalaisille tehty unelmasviitti sopi hyvin 39-vuotishääpäiväänsä odottelevalle ikinuorelle 🙂 pariskunnalle. Iloitsimme ja riemuitsimme tuota onnellista käännettä, joka teki loppulomastamme sellaisen, että ”kuluisipa aika hyvin hitaasti”. Sen verran upea kokonaisuus parvekkeineen oli tämä Dafne.

Kelpasi siinä apan ja mammun käydä taloksi.

Aamiainenkin oli ns. ”vimpan päälle” joka suhteessa.

Seuraava päivä meni upeasta huoneistosta, terassista ja auringosta nauttien. Kävimme vain pienen päiväkävelyn. Muuten keskityimme Niinistöön ym. kirjallisuuteen. Asko poltti vähän ylävartaloaan, kun ei arvannut pitää huolta. Porottihan se aurinko niin somasti ja kun pieni tuulen vire piti vilpoisana, niin ei huono lopputulos.

Terassillamme kävi pari kertaa kuvattavia eli kylällä kohtaamamme aasialainen hääpari asuikin samassa hotellissa kanssamme ja tuore aviomies kuvasi innokkaasti nuorikkoaan tuo taivaallisen kaunis kaldera taustalla. Ja muitakin olioiota siinä kaiteella piipahti ikuistettavana.

Mitä pienet edellä sitä…

Illalla kävimme vielä syömässä salaattia ja paikallista suosikkiruokaa lihavarrasta (suvlaki) , jonka jälkeen tarkistimme vielä, että aurinko varmasti laskee. Siitä löytyy todistusaineistoa tästä matkakertomuksesta:

https://appamatkustaa.fi/2018/04/05/santorini-44-oia-kauniin-auringonlaskun-valkoinen-kyla/

Valitettavasti edessä oli lähtö kotia kohti. Lentoyhtiöiden sekoiluista johtuen jouduimme (lue ”saimme”) viettää vielä yhden yön Ateenassa. Siitä tulee tarinaa tänne sivustolleni myöhemmin.

Kaikki tuon matkan postaukset löytyvät täältä:

http://appamatkustaa.fi/category/eurooppa/kreikka/kreikka-santorini/

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *