Näin saat hyötyä RCI-viikko-osakkeista

Kerron tässä miten saat hyötyä RCI:n viikko-osakejärjestelmästä ja säästät merkittävästi rahaa. Järjestelmästä puhutaan hyvää ja pahaa riippuen siitä millaisia kokemuksia ihmisillä niistä on. Suurin vaikutin kunkin omaan käsitykseen lienee elämäntilanne eli mahdollisuus hyödyntää pistejärjestelmää.

(Artikkeli on uudistettu ja päivitetty 1.9.2022.)

Tämä kirjoitus on  infoa lähinnä uusille ja tuleville RCI:n jäsenille. Olemme olleet yli 20 vuotta RCI-viikko-osakejärjestelmän jäseniä. Käytimme aluksi aina vain omia viikkojamme. Käytyämme muutaman kerran Holiday Clubin esittelyissä, aloimme mitä kaikkia mahdollisuuksia viikko-osakkuus tarjoaa. Kun liityimme pistejäsenjärjestelmään ja opettelimme käyttämään sitä, emme ole juurikaan enää käyttäneet omia viikkojamme. Opimme kokemustemme ja kyselyjemme kautta hyödyntämään pisteitä eri puolilla maailmaa ja se oli siinä! En ala avata järjestelmää ja omaa toimintatapaamme sen kummemmin, sillä tämä ei ole RCI:n mainos :-).  Kaikki tarvittava tieto löytyy RCI-sivuilta. Haluan kuitenkin laittaa hyvän kiertämään.

Kun luette sivustoltani www.appamatkustaa.fi RCI-hotelleja esitteleviä artikkeleitani, kertokaa mieluusti niiden perään omia kokemuksianne kyseisestä hotelleista tai sen lähistöllä olevista kohteista. Myös blogikirjoituksenne ovat tervetulleita. Linkatkaa niihin kommenttinne lomassa. Samoin, jos ja kun käytte lueskelemassa infopläjäyksiäni Facebook-sivultani ”Appa matkustaa”, laittakaa sen perään kuvia tai kommenttejanne.

https://www.facebook.com/appamatkustaa/

 

Näin saat hyötyä RCI-viikko-osakkeista

 

Meille parin viikko-osakkeen hankkiminen on ollut arvokas sijoitus, joka on kuitenkin tuonut satsauksen jo 2-3-kertaisesti takaisin. Matkaamme pistejäseninä ympäri maailmaa huippukohteisiin todella edullisesti. Mitä enemmän käytämme RCI-hotelleja, sitä enemmän sijoitus tuottaa. Yövymme niissä  6-10 viikkoa vuodessa eri puolilla maailmaa, joten saamme todella hyvää vastinetta sijoituksellemme.

Olen luokitellut omille matkailublogisivuilleni www.appamatkustaa.fi ne RCI-kohteet, joista olen tehnyt matkakertomuksen, kategorian

KOKEMUKSIA RCI-KOHTEISTA JA NIIDEN ESITTELYÄ

alle, joka löytyy sivustoni hakemistosta nimellä RCI-kohteet tai haulla ”RCI”.

Tällä videolla kerromme miten käytämme RCI:n pistejärjestelmää tehokkaasti ja taloudellista hyötyä saaden:

 

Liity Facebook-ryhmään ”RCI – vinkkejä ja kokemuksia”

Sain vuosia sitten innoituksen perustaa RCI:n jäsenille suunnatun Facebook-sivun

RCI – vinkkejä ja kokemuksia

siitä syystä, että ”erehdyin” jossain kirjoituksessani mainitsemaan, kuinka edullista RCI-hotelleissa asuminen on. Asiasta mitään tietämättömät alkoivat heitellä, että ”ei voi pitää paikkaansa”, ”et ole huomioinut kaikkia kustannuksia” yms. Tästä johtuen päätin viedä keskustelun suljettuun ryhmään, jonne ei oteta ulkopuolisia. Ryhmästä on tullut loisteliaan hyvä, lämminhenkinen foorumi, josta saa erinomaisia vinkkejä reissuille. Meitä on siellä jo lähes 5800!!!

Ryhmässä käydään keskustelua RCI-paikoista eri puolilla maailmaa. Kun löydän mielenkiintoisen kohteen, kysyn ryhmäläisten kokemuksia siitä. Nopeasti joku/jotkut siellä vierailleet kertovat kuvien kera kokemuksistaan, hyvistä ja huonoista. Loistavaa!

Ryhmässä on myös albumeita, jonne on koottu maakohtaisia kohde-esittelyjä. Se helpottaa kovasti hyvän kohteen löytämistä eri puolilta maailmaa.

Jos olet RCI:n jäsen, liity ihmeessä Facebook-ryhmäämme.

 

RCI-kohteiden kustannukset vs. nettimatkatoimistot

 

Kuten alussa jo mainitsen, olemme hyötyneet taloudellisesti RCI-jäsenyydestämme noin 20 vuoden aikana todella paljon, jopa kymmeniä tuhansia euroja. Säästämme joka vuosi tuhansia euroja päästessämme majoittumaan huippuhotelleihin todella edullisesti. Yksi parhaimpia kokemuksiamme on koko viikon yöpyminen Hiltonissa New Yorkin sydämessä noin 700 eurolla (sisältäen aamiaiset, iltasnacksit ja juomat). Ilmeisesti nuo tarjoilut eivät enää kuulu pakettiin, mutta viikko tuolla hinnalla New Yorkissa Manhattanin ytimessä on kuitenkin ”sikahalpa”, kuten nuoret sanoisivat. Tuon paikan lyhyt esittely löytyy matkakertomuksestani:

New Yorkin kokemuksina Hilton, WTC, autonäyttely ja Nightwishin konsertti

Vastaavia kokemuksia löytyy matkakertomusteni joukosta muualtakin, mm. Dubaista, jossa 5 hengen seurueellemme tarjottiin erinomaiset aamiaiset huoneen hintaan kuuluvana.

Kokemuksia Dubain ainutlaatuisessa maailmassa (osa 1.)

Jos haluat nauttia huippuhyvistä hotelleista Kanarian saarilla, katso hotellivinkit täältä:

Kanarian saarten huikeat Melia-hotellit esittelyssä.

 

Pari faktaa RCI-viikko-osakkeiden hinnoista

Tässä lopuksi vielä pari faktaa RCI-viikko-osakkeiden hinnoista. Keräsin vertailuesimerkin vuoden 2018 matkoistamme, joissa majoituimme RCI-hotelleissa. Hain vertailuhinnat nettimatkatoimistojen sivuilta. Hintoihin kuuluu RCI-hotelleisssa pääsääntöisesti pelkkä majoitus studiossa tai 1-2 mh huoneistossa. Osaan kuuluu paljon muutakin, kuten esim. Melia-hotellien klubijäsenyysedut.

Nettihotellien hintaan kuuluu yleensä aamiainen, mutta toisaalta RCI-jäsenten hotellihuoneet ovat isompia ja paremmin varusteltuja.

 

Kuten taulukosta käy ilmi, ero 6549 € ”muiden” ja RCI-hotellien välillä on melko merkittävä.

 

Summa summarum

Minulta kysytään todella paljon RCI-pisteiden käytöstä ym. ja yksi vakioneuvoistani on, että älä myy, jos sinulla on pistejäsenyys! Kun ottaa huomioon kuinka paljon pelkkä pistejärjestelmään liittyminen maksaa, pidä siitä kiinni ja keksi keinot hyödyntää pisteitä.

Lahjoita osa osakkuudesta lapsille, hyödynnä vieraskortti

Jos olet RCI:n jäsen, yritä hyödyntää sen edut. Ajattele, että se on sijoitus tulevaisuuteen. Ellet vielä pysty elämäntilanteestasi johtuen pääsemään haluamiisi kohteisiin, myy/lahjoita osa viikko-osakkeesi osuudesta vanhemmillesi/lapsillesi, jolloin he pääsevät hyötymään tästä loistavasta mahdollisuudesta. Esim. meidän perheessä jokaisella lapsellamme on osuus viikoista, joten he voivat käyttää niitä itsenäisesti. Me eläkeläisinä käytämme pisteitä tällä hetkellä. Heidän aikansa tulee sitten, kun työ- ja perhe-elämä sen sallivat. Nykyisin se ei vielä ole helppoa, kun loma-aikoja ei valita kouluista ym. syistä johtuen. Kävipä vanhin lapsemme perheineen kuitenkin syyslomalla Floridassa Orlandon huikeassa RCI-kohteessa ja iltatähtipoikamme meni mukaan, kun huoneistossa oli 3 makuuhuonetta.

Ellet voi itse käyttää pisteitä, varaa ystävälle vieraskortilla hotelli ja pyydä siitä sopiva korvaus. Ja jos keksit muita keinoja, kerro siitä meille juttuni jälkeen olevassa keskustelupalstalla.

Nauti lomista eri puolilla maailmaa

Meille RCI-järjestelmä on portti lomiin, joita emme ehkä muuten raaskisi pitää. Ainakin se madaltaa kynnystä lähteä useita kertoja vuodessa matkoille kotimaassa tai ulkomailla. Kotimaassa varaamme yleensä viikon omasta lomakohteestamme vuotta aikaisemmin. Ulkomailta paras aikaikkuna aukeaa yleensä 10 kk ennen lomaa, joskus jopa pari vuotta. Tässä järjestelmässä pitää osata ja pystyä ennakoimaan.

Nautinnollisia lomia!

 

Jos olet RCI:n jäsen ja haluat mukaan ryhmäämme keskustelemaan, hae ryhmämme jäsenyyttä. Huomaa, että sisäänpääsy edellyttää, että kerrot missä sinulla on viikko-osake. Hae jäseneksi täältä Facebook-sivulta:

RCI – VINKKEJÄ JA KOKEMUKSIA Facebook-sivu

 

HIENOA, jos kerrot tämän artikkelisin kommenteissa omista RCI-kokemuksistasi.

 

Comments

 1. Taidan olla yksi niitä henkilöitä, joilla on ollut (ja on) vähän poikkeava näkemys RCI-järjestelmän edullisuudesta, mutta niinhän se on, että mikä sopii yhdelle, niin ei välttämättä sovi toiselle.
  Pääomaahan tässä on kuitenkin jossain määrin kiinni, joten sekin on kustannus.
  Ystävien kautta olen myös päässyt parin kohteen osalta järjestelmää lähellekin ja oppinut mm. että matkasuunnitelmat pitää tehdä noita käytettäessä todella hyvissä ajoin, sillä kuukauden parin varoajalla noita ei saa. Lisäksi omalta osaltamme näitä kohteissa harvoin olisi, sillä nämähän kuitenkin keskittyvät paikkoihin, joissa käy paljon turisteja, eli muutamaan harvahkoon maahan maailman lähes 200 maasta ja niillä muutamaan harvahkoon alueeseen, jos ajattelee koko maailmaa.
  Mutta kukin tyylillään 🙂

  1. Näinhän se on Pirkko! Olemme keskustelleet tästä aiemminkin ja kanssasi on hauska vääntää näistä asioista.
   Tuossa näkemyksessäsi jälkimmäinen kappale pitää täsmälleen paikkansa. Jos aikoo saada hyviä hotelleja, ne pitää varata vähintään 10-11 kk ennen matkaa, joskus jopa aiemmin, mikä vaatii pitkäkestoista suunnittelua. Se sopii meidän tapaamme reissata oikein hyvin. Toki lyhyemmälläkin varoitusajalla saa hyviäkin kohteita ja jopa erittäin edullisesti, pilkkahintaan. Äkkilähtöjäkin siis tehdään.

   Tuo ”harvahkoon maahan” on suhteellinen käsite keskiverto matkaajalle. Toki olisi parempi, että niitä olisi vielä useammassakin, mutta meille ne kymmenet vaihtomaaehdot kaikissa maanosissa ovat toistaiseksi riittäneet. Meidän elinaikana emme ehdi kokea kaikkia niitä huikean hienoja kohteita, jotka ovat toivelistallamme. Mietimme siis matkoja mielenkiintoisiin kohdemaihin, joissa on luksushotelleja. Istuu meille!

   Olen ennenkin yrittänyt selittää sinulle yhtä asiaa, jossa näkemyksemme eroavat. Se liittyy kustannuksiin. Olemme maksaneet tuntuvat summat parista viikostamme, mutta olemme saaneet ne rahat takaisin jo korkojen kanssa lähes 20 vuoden aikana. Tämä on fakta jota kukaan ei voi kiistää. Sen vuoksi voin todeta, että säästämme jatkossakin joka vuosi tuhansia euroja syystä, että asumme vuosittain useita viikkoja RCI-kohteissa.

   On upeaa, että olemme erilaisia matkaajia. Meistä ei olisi sellaisiin upeisiin seikkailuihin mitä te teette. Olette siinä mielessä Suomen ykkösiä! Me matkustamme tuttuihin turvallisiin kohteisiin, joissa on aina jotain meitä kiehtovaa. Jos siellä sattuu olemaan RCI-kohteita, menemme niihin syystä, että säästämme paljon ja saamme asua todella upeissa hotelleissa, meidän mittapuun mukaan usein jopa luksuspaikoissa, kuten bloggauksistamme voi lukea.

   Matkaamme siis kukin meille sopivalla tyylillä ja se on hyvä se 🙂

   Hyviä reissuja mentorini Pirkko!

 2. Tällaisten kustannukset kiinnostavat aina. Tämä ei varsinaisesti ole tällä hetkellä ajankohtainen, mutta kuka tietää, jos joskus onkin.

  1. Olet Teija oikeassa. RCI-läisyys edellyttää, että sinulla on mahdollisuus matkustaa paljon ja päättää 10-11 kk aiemmin milloin menet ja mihin. Vähillä pisteillä ei pääse kuin kerran pari vuodessa reissuun eikä systeemi silloin välttämättä kannata. Toki voit kerätä 3 vuoden pisteen yhteen ja rysäyttää joka kolmas vuosi oikein kunnolla 🙂
   Oma systeemimme lähes 20 vuoden ajan ollut, että emme koskaan käytä omaa viikkoamme vaan etsimme meille sopivat kohteet, viikot ja huoneistot. Siten saamme aina mitä haluamme. Systeemin opettelu on vienyt aikansa, mutta nyt luulemme hallitsevamme sen melko hyvin.
   Jos aiotte joskus harkita viikko-osakkeen ostoa, pyydä lupaa liittyä Facebook-ryhmäämme. Autamme mielellään eikä tarvitse tehdä huonoja päätöksiä. Eläkepäiviä (tai muuten vaan paljon vapaata) odotellessa siis 🙂

 3. Katselin noita hotellivaraussivujen ja RCI hotellien eroja hinnoissa. Tuossa ei nyt ihan selviä mikä majoittumisaika (siis päivät) on ollut, mutta eihän sillä toisaalta ole väliä. Ilmeisen hinnakkaita vaihtoehtoja ( siis kalliita hotelleja normaalisti) kuitenkin. Suuri hinnanero, eli selkeää säästöä. Tosin kuten Pirkko tuossa alla jo totesikin, niin myös kiinni olevalle pääomalle tulee laskea arvoa. Pitkällä sijoitusjänteellä (kuten teillä 20 vuotta) kaikki tosin muuttuu liki aina voitoksi.

  1. Asko Leppilampi says:

   Tätä pääoma-asiaa pitäneekin verrata esim. mökin hankintaan. Se kirpaisee hankittaessa, mutta käyttö on sitten edullisempaa kuin vuokrata vastaava. Käsitykseni mukaan lomaosakeviikkoja ei saa koskaan myydyksi lähimainkaan ostohinnalla, joten se on elinikäinen sijoitus, joka siirtyy vanhemmilta lapsille jne. Näin se tulee kannattavaksi. Me esim. ostimme pari viikkoa niin, että lapsemme ovat osaomistajia. Siten he saavat aina samat edut kuin mekin. Pienistä pisteistä ei juuri hyötyä saa.

   1. Timo salonen says:

    Miten paljon on sitten hyvä määrä pisteitä millä pääsee viikon reissuille vaikka sanotaanko kanariansaarille? Jos vuodessa alle 100000 pistettä niin onko se hyvä määrä vai millaisilla pistemäärillä pääsee ns tasokkaisiin hotelleihin?

    1. Asko Leppilampi says:

     Hei Timo! Tuolla pistemäärällä pääsee mielestäni mihin tahansa Kanarian hotelliin. Muistini mukaan parhaat ovat olleet maksimissaan noin 53 000 pistettä, useimmat paljon pienempiä. Pistemäärät tosin vaihtelevat myös sesongin mukaan melkoisesti. Kyllä tuon 100 000 pisteen kanssa siis voi elää 🙂 Uskoakseni 2-3 viikkoa voi löytyä Kanarialta.

 4. Kari says:

  RCI on ihan toimiva tapa lomailla. Pitäää vain ymmärtää, mitä haluaa ja miten tällainen tapa soveltuu omiin mahdollisuuksiin.
  Meillä tämä toimii Holiday Club viikko-osakeomistuksen kautta.

  Jos lomailee ulkomailla, edullisuus perustuu käytännössä lentojen edulliseen hintaan eli saamiseen.

  1. Asko Leppilampi says:

   Tästä olemme yhtä mieltä. Halvat lennot on toki ehdoton plussa, mutta kyllä ne upeat huoneistotkin ovat hinta-laatusuhteeltaan ajoittain omaa luokkaansa. Meille eläkeläisille RCI on ehdottoman hyvä juttu. Nautimme sen palveluista ajoittain jopa 10 kertaa vuodessa.

 5. Tuire says:

  Hei! Kiitos että jaat tietoa RCI:stä! Voisitko tarkentaa mitä olet laskenut mukaan vertailussasi RCI-kuluihin? Tuntuu kovin edulliselta tuo reilu 400e/viikko, jos siihen sisältyy vastike, RCI:n vuosimaksu ja varausmaksu.

  1. Asko Leppilampi says:

   Heissan Tuire! Kaikki riippuu tietysti kaikesta. Mitä useamman viikon vuodessa majoitut RCI-hotelleissa vuosittaisella pistekiintiölläsi sitä edullisemmaksi homma tulee. En muista tarkkoja hintoja, mutta RCI:n vuosimaksu taitaa olla vajaat 190€. Kun siihen lisää parin viikon vastikkeet, ollaan noin 1000 €:ssa. Sitten varausmaksu, joka on yleensä 189 €/varaus. Kuten huomaat esimerkkilaskelmasta, viikkohinta on 300-700 € riippuen pistemäärästä, mikä hotellivaraukseen menee. Suomessa pisteitä menee eniten, mutta toisaalta niillä saa parhaimmillaan 4-5 viikkoa ulkomailla.

 6. Lauri says:

  Näyttää olevan myynnissä lomaosakkeita, jotka on liitetty RCIhin. Voino sellaisen ostaa yksityiseltä hwnkilöltä ja kannaattako?

  1. Moi Lauri! En nyt mene vannomaan, mutta käsitykseni mukaan yksityishenkilöltä ostetun osakkeen RCI-jäsenyys ja pisteet eivät siirry automaattisesti vaan ne pitää ostaa erikseen. Liittyminen pistejärjestelmään maksaa muistaakseni noin 3000 €. Olen ymmärtänyt, että hinta vaihtelee ja voi olla selkeästi edullisempikin, mutta tuo asia kannattaa tarkistaa Holiday Clubilta. Tästäkin huolimatta kannattaa harkita ostamista yksityiseltä. Pisteiden määrä suhteessa vastikkeeseen kannattaa selvittää. Itse ostaisin huoneiston, jossa on vähintään 100 000 pistettä, sillä ne kuluvat helposti, ainakin meillä.

 7. Meillä on oma asunto Espanjassa. Haluaisin muuttaa sen viikko osake sijoitukseksi RCi systeemiin.
  Voinko liittyä Facebook ryhmään jo tässä vaiheessa, jotta saisin tietoa ostamiseen.
  Haluan ostaa kotimaan kohteen hyvillä pisteillä ja käyttää siitä vain ne pisteet matkustaakseni golf lomille ympäriinsä ! Risto Reipas

  1. Toki. Tervetuloa vaan. Kerro vaan hakiessasi missä sinulla on viikko-osake niin päästämme sisään upeaan ryhmäämme. Tervetuloa!

 8. Janne Toivanen says:

  Olipas mukava löytää asiallista keskustelua lomaosakkeista ja RCI-matkailusta. Omistan noin 100.000 pistettä tuovan kotimaan osakkeen ja harkitsemme Holiday Club osakkeen hankkimista (halvin tarjous tähän mennessä 2900€) jolloin samalla toinen osake saataisi mukaan pistetykseen. Olen yrittänyt etsiä faktoihin perustuvaa keskustelua, erityisesti kiinnostaisi kuulla mihin hintaan ihmiset ovat HC osakkeen saaneet hankittua?

  1. Hyvä suunnitelma Janne. Oletko mukana Facebook-ryhmässä Holiday Club osakkaat? Siellä on erillinen keskusteluryhmä, jossa voi ostaa ja myydä osakkeita. Tuo 2900 kuullostaa ihan kohtuuhinnalla, jos se sisältää riittävästi pisteitä, jotka voi liittää järjestelmään. Tiedät varmaan sen, että jos ostat yksityiseltä, joudut maksamaan jonkin verran siitä, että se liitetään pistejärjestelmään. Olisikohan 1000-1500 €, kun sinulla on jo osake mukana järjestelmässä? Joku varmaan varmistaa sen meille.

   1. Janne says:

    Joo olen keskustellut HCR myynnin kanssa. Tekevät olemassa olevan kohteen pisteytyksen ”kaupan päälle” jos ostan uuden osakkeen heiltä. Muuten maksaa nykyisin RCI liittyminen noin 3500€ eli aivan törkeän kallis. Valitettavasti en käytä Facebookia, joten en pääse ko. keskusteluryhmiin mukaan.

    Käsittääkseni tuolla 100.000 pisteellä matkustaisi hyvinkin Euroopassa, kotimaan kohteiden pistehinnoista en tiedä juurikaan.

    1. 100 000 pisteellä saa viikon kotimaan huippukohteistakin, etenkin jos laittaa hiukan pisteitä lisää joko toisesta osakkeesta tai lainaa seuraavalta vuodelta. Euroopan kohteissa, esim. Kanaria, saa tuolla jo 2 viikkoa hyvistäkin kohteista. Kyllähän tämä on hyvä järjestelmä, jos on mahdollisuus varata matkat 11 (oma kohde 12) kk ennen reissua. Silloin niitä saa parhaiten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.