· · · ·

Kohtaamisia ja kokemuksia Matkamessuilla 2020

Esittelen tässä postauksessa kohtaamisia ja kokemuksia Matkamessuilla 2020. Tämä oli toinen kerta, kun sain olla siellä paikalla bloggaajana lehdistön edustajana. Vuotta aiemmin olin tutustumassa, mutta nyt valmistauduin messuihin kunnolla. Minulla oli sovittuja tapaamisia, kutsuja infotilaisuuksiin, lounaspalavereita, hotellivierailuja,… Se, että olin painattanut käyntikortit, oli myös uutta. Niille oli todella käyttöä ja tuo vanha tapa osoittautui ylivoimaisen hyväksi tavaksi tehdä omaa blogiaan tutuksi potentiaalisille yhteistyökumppaneille.

Tämä postaukseni on päiväkirjamainen, liiankin pitkä kertomus siitä mitä näin ja koin. Tästä löytyy kuitenkin henkilökohtaisia kokemuksia Matkamessuilla eli tarina, joka ei pyrikään olemaan perinteinen reportaasi Matkamessuista. Tervetuloa mukaan matkamessujen ihmeelliseen maailmaan bloggaajan silmin!

Lehdistön oma kokoontumispaikka

Matkabloggaajilla on mahdollisuus hyödyntää lehdistölle varattua tilaa, jossa voi käydä istuskelemassa, tapaamassa kollegoja, juomassa kupin kahvia tai teetä jne. Se oli nytkin erinomainen homma, sillä 3 päivää seisoskelua ja kävelyä on lähes rankempaa kuin reipas kävely lomakohteissa yms. Kyllä minä niin myötäelin heidän puolesta, joiden elämä on täynnä messuja. Raskasta hommaa on se.

Pressikeskuksessa riitti ajoittain hyörinää vastaanoton jakaessa nimikortteja ja antaessaan pysäköintilupia.

Kahvit, tee, vesi ja pikkuleivät maistuivat ajoittain todella hyviltä lepuuttaessamme jalkojamme. Lehdistokeskuksessa oli myös erinomainen mahdollisuus pitää palavereja ulkopuolella messujen hälinän.

 

Haastateltavana Holiday Clubin osaltolla

 

Merkittäviä kokemuksia Matkamessuilla oli olla 4 x 20 minuuttia haastateltavana Holiday Clubin osastolla. Haastattelut ajoittuivat perjantai- ja lauantai-iltapäiviksi.

Sanna Kanninen Holiday Clubin markkinoinnista haastatteli minua ammattimaisin ottein. Teemana olivat kokemuksemme Holiday Clubin viikko-osakkuuden ja RCI-pistejärjestelmän yhdistämisestä. Nuo neljä tuokiota olivat miellyttävä kokemus, joiden jälkeen muut osakkaat jatkokyselivät vielä lisää. Oli todella mukavaa vaihtaa ajatuksia muiden jäsenten kanssa kokemuksista.

Mitä asioita nostelin esiin, selviää osin tästä vuoden 2019 kesällä Katinkullassa kuvastusta videosta:

Meitä oli lavalla peräkkäin kaksi brändilähettilästä. Heidi Ekholm-Talas on toiminut kyseisessä tehtävässä jo edellisestä keväästä lähtien. Hän kertoi haastattelussaan kotimaan matkailusta lasten kanssa. Oli miellyttävä juttu kohdata tuo markkinoinnin ammattilainen, jonka kanssa tapasimme messuilla vasta ensimmäisen kerran livenä.

 

Yhteistyökumppanimme Kristina Cruisesin edustajien tapaaminen

 

Aloitimme vuonna 2019 yhteistyön Kristina Cruisesin kanssa. Matkamessuilla meillä oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus tavata heidän edustajiaan livenä matkamessuilla.

Lähes 70 vuoden taakse 1950-luvulle syntyjuurensa ulottuvalla Keijo Partasen perustamalla perheyhtiöllä oli syytä juhlia. Kristina Cruises (aluksi Rannikkolinjat Oy) perustettiin risteilytoimintaa varten 35 vuotta sitten 1985 ja nyt oli aika julkaista juhlakirja ”Merellä hieman edellä”.

Kuvassa tarinakirjan kirjoittaja Vesa Kujala (dynamo&son) sekä Kristina Cruisesin toimitusjohtaja Mikko Partanen ja myyntijohtaja Anu Markkanen  ovat kertomassa Kristina Cruises -yhtiön juhlajulkaisusta kirjasen julkaisutilaisuudessa. Julkaisusta käy ilmi, että yhtiö perustettiin aikoinaan rakkaudesta vesillä liikkumiseen. Tuo rakkaus välittyy nykyisin myös asiakkaille erinomaisena palveluna ja hyvinä tuotteina.

Kohtasimme vaimoni kanssa myös Mikon pojan Antti Partasen, joka toimii yhtiön asiakaskokemuksesta vastaavana johtajana. Anu Markkanen on Kristina Cruises -yhtiön myyntijohtaja.

Ensimmäinen yhteistyöpostaukseni Kristina Cruisesin kanssa on alla. Osallistuimme Tonavan jokilaivaristeilylle, josta kirjoittelin mm. tällaisen tarinan:

Kristina Cruisesin jokilaivaristeily Tonavalla oli huippukokemus

 

Tunnustelua yhteistyöstä Sharjan emiraatin kanssa

 

Aloitin vuoden 2019 syyskuussa yhteistyön Eurofacts Oy osakkaan, johtava seniorikonsultti Tarja Valde-Brownin kanssa osallistuessani hänen järjestämälleen pressimatkalle Pietariin. Nyt sain häneltä kutsun tulla keskustelemaan Sharjan emiraatin edustajien kanssa mahdollisesta markkinointiyhteistyöstä. Tämä tapaaminen olikin merkittävimpiä kokemuksia Matkamessuilla.

Sharjan osasto oli ehkä tyylikkäin koko Matkamessuilla vuonna 202o.

Suomessa Sharjan matkailun edustajana toimiva Tarja Valde-Brown toivotti meidät tervetulleeksi.

Sharjan emiraatin matkailun infotilaisuus oli alkamassa ja pöytä laitettu koreaksi sitä varten.

Infotilaisuudessa Sharjan matkailun edustajat informoivat maan matkailusta ja toivottivat lehdistön edustajat tervetulleiksi.

Kuvassa vasemmalta oikealle Khalid Al Mansoori, Head of Exhibitions Division, H.E Noora Juma, Arabiemiraattien suurlähettiläs Suomessa sekä H.E. Khalid Jasim Al Midfa, Chairman of Sharjah Tourism and Development Authority.

Ennen ruokailua järjestettiin arpajaiset, jossa ”jokainen voittaa”. Kaikkien käyntikorttinsa jättäneiden kesken arvottiin hotelliyöpymisiä yms. Minulle kävi todellinen säkä voittaessani kahden yön majoituksen upeaan Sheratonin 5 tähden hotelliin. Hauska sattuma oli, että kävimme siellä mammun kanssa pari vuotta aiemmin ja tein matkastamme ”perinteisen” hotelliesittelyn, joka oli entuudestaan tuttu hotellin myynnistä ja markkinoinnista vastaavalle Robert Sahyonille. Hän oli jo ennen arvontaa kutsunut meidät vierailulle, joten pakkohan sitä on nyt harkita matkaa Sharjaan 🙂

Arabiemiraattien Sheraton Sharjah hotelli vastasi odotuksia

Kaikki meistä bloggaajista eivät olleet ihan yhtä onnekkaita (?).  Rouva fortuna heitteli heille kasseja, joiden sisältö jäi osin arvoitukseksi.

Olin sopinut Tarjan avustuksella tapaamisen Sharjan kaupankäynnin ja turismin ulkomaisesta yhteistyöstä vastaavan johtajan Majid Hamad Al Suwaidin kanssa. Meillä oli seuraavana päivän erikseen sovittu neuvottelu, jonka teemana oli yhteistyön aloittaminen.

Hymyt olivat herkässä neuvottelijoilla, joten pannaas kattoen, mitä tuosta palaverista seuraa 🙂 Palataan niihin asioihin, jos hommat etenevät toivotulla tavalla.

 

Parhaita kokemuksia matkamessuilla on, kun voi tavata sukulaisia ja tuttavia

 

Pihvitupa-ravintolaa Hiekkasärkillä ”pyörittävä” siskoni Tarja Leppilampi ja veljeni, Alfa TV:n myyntijohtaja Jerry Leppilampi toimivat aloilla, jotka saivat heidät, jälleen kerran, lähtemään Matkamessuille. Parhaita kokemuksia Matkamessuilla olikin tavata sukulaisia ja tuttavia.

Tässä kohtaamisessa olivat läsnä vaimoni lisäksi Tarjan aviomies Matti, Tarja ja Jerry.

Tarja ja Matti kävivät kuulolla ja kannustamassa minua myös haastattelupisteessäni.

Olisi luullut, että tuhansien messuvieraiden joukossa ei tapaa ketään sattumalta, mutta ei pidä paikkaansa se. Pikkuveljeni oli neuvottelemassa yhteistyöstä tiskillä, jonne meilläkin oli matka-asiaa.

Tämä tapaaminen oli sentään sovittu juttu. Tyttäremme Anne ja Maiju tulivat tapaamaan ja kannustamaan isäänsä yhteen haastattelutilaisuuteen.

Ja kyllä siellä tuttuja riitti. Piiu kulki Holiday Clubin osaston ohi ja juttuahan siinä riitti.

Hyvä ystäväni emeritus-toimittaja Erpo oli lähtenyt tyttärensä kanssa messuille ja niinhän sitä kohdattiin…

Pitkäaikaiset ystävämme taidekauppias Reijo Oras ja vaimonsa taidemaalari Johanna Oras olivat omalla osastollaan, josta heidät oli helppo bongata.

Taiteilija oli työnsä ääressä myös messujen aikana. Hieno vetonaula ja taisi siellä kauppakin käydä 🙂

Todella hauska yllätys oli, kun TV:sta tuttu näyttelijä veti meidät väkisin tietokilpailuun Seura-lehden osastolle. Pärjäsimme Marjatan kanssa palkinnon arvoisesti, joten voittajan oli helppo hymyillä Seuran päätoimittajan Erkki Meriluodon ja Joonas Nordmanin kanssa.

 

Uusia kokemuksia Matkamessuilla oli mm. tutustuminen upouuteen Original Sokos Hotel Triplaan

 

Olimme päättäneet yöpyä messupäivien aikana upouudessa Original Sokos Hotel Triplassa, joka avattiin messuviikon maanantaina. S-etukortilla majoitushinta oli varsin kohtuullinen 129 €, joten kovan messupäivän jälkeen oli järkevää kävellä Messukeskuksen läheisyydessä, Pasilan asemalla olevaan hotelliin hellimään seisoskelusta väsyneitä jalkojamme.

Onneksemme olimme saaneet bloggaajakutsun tutustumaan Tripla-hotelliin tilaisuuteen, joka järjestettiin majoittumistamme edeltävänä 1.messupäivän iltana. Uusia kokemuksia Matkamessuilla oli päästä ”oheisiin” eli tässä tapauksessa kutsuvieraana tutustumaan uuteen hotelliin.

Hotellin johtaja Hanna Riihimäki (oik.) emännöi tutustumisiltaa ja toivotti meidät tervetulleeksi vaniljaisen kuohuviinin kera. Mukana juhlimassa myös brändilähettiläskollegani Heidi sekä Original Sokos Hotel Triplan markkinointipäällikkö Marileea Järnefelt (takana).

Hanna kertoili hotellista mm. sen, että siellä on peräti 430 huonetta.

Hotellin sisustussuunnittelusta vastannut Eva-Marie Eriksson (suunnittelutoimisto Fyra) kertoili meille suunnitteluprosessista sekä sen taustoista ja värimaailman ym. perusteista.

Hotellin ballroomiin oli pyydetty tilaustöitä alueen taiteilijoilta. Valtaisat kattokruunut ovat palvelleet eräässä marketissa lähes piilossa jo vuosikymmenten ajan ja löysivät nyt arvoisensa loppusijoituspaikan.

17-kerroksisen hotellin yläkerrasta aukeaa hulppeat näkymät Pasilan varikon yli Linnanmäelle ja Helsingin keskustaan päin.

Saunasviitti Sancy on hotellin upein huoneisto.
Saunasviitti Sancy on hotellin upein huoneisto.

Saunasviitti Sancy on saanut nimensä Le Grande Sancy timantin mukaan. Kaunis ja ainutlaatuinen timantti oli Aurora Karamzinin huomenlahja mieheltään Paul Demidovilta.  Auroran muotokuva näkyy Hannan takana osana sisustuselementtejä.

 

Miellyttävä yöpymiskokemus Original Sokos Hotel Triplassa

 

Olimme onneksemme varanneet huoneen Sokos-hotelli Triplasta ajoissa, sillä nyt hotelli oli täynnä messuista johtuen.

Törmäsimme ruokailemaan lähtiessämme Tarjaan, hänen mieheensä ja työtoveriinsa ruotsalaiseen Lenaan, jonka kanssa Tarja tekee matkailun edistämistöitä Sharjan emiraatille.

Sokos Tripla kylpyhuone
Sokos Tripla kylpyhuone

 

Hotellihuoneen värimaailma ja sisustus miellytti meitä eläkeläisiä. Tuonne taidamme palata taas jossain vaiheessa.

Valtaisan kokoiset ikkunat hallitsevat tämän hotellin kaikkia huoneita.

Sama harmonisuus ja värien rauhallisuus hallitsee hotellin kaikkia tiloja.

Aamiainen oli tarjolla takaseinällä näkyvässä pöytärivistössä, jota jatkui kymmeniä metrejä oikealle jatkuvan käytävän molemmilla puolilla. Ei ollut tungosta siellä suuresta väkimäärästä huolimatta.

Pikkuisen jänskätti, että millainen meteli on aamiaishuoneessa. Kokonaisuus oli rakennettu niin ovelasti, että vaikka tilaa on todella paljon, se kiersi keittiön ympärillä siten, että hallivaikutelmaa ei tullut. Äänieristykseen oli kiinnitetty erityistä huomiota. Monessa hotellissa älämöly on melkoista, kun ruokailutila on täynnä. Tämäkin osa valtaisan kokoista aamiaisravintola täyttyi aamiaistelumme aikana, mutta meteliä ei syntynyt. Hieno juttu!

Original Sokos Hotel Tripla on erinomainen ja tarpeellinen lisä Messukeskuksen ympäristöön. Voisi kuvitella, että valtavan kokoinen Triplan kauppakeskus ja hotelli hyötyvät toisistaan ja tarvitsevat toisiaan.

 

Hotelli Clarionin brändilähettilästilaisuudessa

 

Torstai-illan ohjelmassa oli PING-Helsingin ja hotelli Clarion järjestämä medialle suunnattu #YearInClarion Season 2 -tilaisuus.

Hotellin johto toivotti parisatapäisen kutsuvierasjoukon tervetulleeksi, jonka jälkeen haastateltiin Clarionissa vuoden asunutta Joonas Pesosta.

#YearInClarion Season 2 ensimmäinen asukas on matkabloggaaja ja ympäristökonsultti Anna-Katri Räihä. Hänen jälkeensä Tiia Rantanen muuttaa hotelliin kesäksi. Laulaja Robin Packalen asustelee hotellissa pitkin vuotta.

Hotelli Clarionin upeassa 16. kerroksen Sky Roomissa oli tunnelmaa.

Bloggaaja-kollegani Rami oli napannut Robinin keskustelukumppaniksi.

Mekin moikkailimme matkablogeista nimeltä tuttuja bloggareita, joita tapasimme nyt 1. kerran. Tässä keskustelukumppaneinamme ovat Heidi ja Annika. Oikealla kuvassa näkyy myös Juha. Olemme tavanneet matkabloggaajista livenä aiemmin vain muutamia, mutta onneksi aika moni heistä oli läsnä tuossa illassa.

 

Rankat 3 messupäivää

Kolmen päivän puristus messuilla oli aika kova juttu. Ei tehnyt enää iltaisin mieli kuljeskella esim. kauppakeskus Triplassa. Heittäydyimme upeaan hotellihuoneeseemme muistelemaan päivän tapahtumia, minä kävin testaamassa saunan ja pitihän jotain laittaa suuhunkin. Mutta mukavaa oli.

Tässä edellä tuli raportoiduksi 3 erittäin mielenkiintoisen matkamessupäivän kohokohtia. Sen verran hyvä mieli jäi siitä kaikesta, että taidamme palata jälleen vuoden kuluttua samaiseen paikkaan. Se on matkabloggaajalle hyvä paikka kohdata kollegoita ja yhteistyökumppaneita. Kiitos messukutsusta!

 

Tässä hyväksi lopuksi vielä erilainen tapa raportoida messuista. Kiitos Lanttimatkat! Siellähän on jopa tuttuja 🙂

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *