· · ·

Hainan on kiinalaisten lomaparatiisi

Hainan on kiinalaisten lomaparatiisi. Kiinaa ei välttämättä pidetä rantalomakohteena, mutta kyllä se taipuu siihenkin. Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kokemuksemme maan rannoista toteutui, kun lensimme osana Kiinan ja Hongkongin kiertuettamme Sanyan kaupunkiin Hainanin saarelle viikoksi upeisiin puitteisiin. Olimme valinneet hotelliksemme Hiltonin, joten odotettavissa oli huippuloma kaikille mausteilla.

Esittelen tässä matkakertomuksessa ensisijaisesti hotellin ja sen rantamaisemat sekä piipahduksemme Sanyassa. Muualle sieltä ei juuri tullut lähdetyksi, sillä hotellissa oli kaikki mitä tällä kertaa tarvitsimme.

(Tämä matkakertomus kuuluu sarjaa ”nostalgiamatkat”, sillä kaivoin tekstin ja kuvat arkistojen aarteista vuodelta 2008.  Hotelli on tuskin oleellisesti muuttunut rannasta puhumattakaan. Jos sinulla on asiasta parempaa tietoa, ilmoita siitä mielellään kommenttipalstalla juttuni lopussa. Siten Hainanin saaresta haaveilevat saavat ajankohtaista tietoa paikasta.)

Olimme viettäneet muutaman yön Kantonissa ennen saapumistamme Hainaniin, joka on kiinalaisten lomaparatiisi. Tästä pääset kurkkaamaan mitä tapahtuu heidän eräässä suurkaupungissaan.

 

Matkaopas Guangzhouhun (Kanton) vie kulttuurimatkalle Kiinaan

 

Aikaisen aamiaisen jälkeen siirryimme bussilla Kantonin lentokentälle, josta matka jatkui Hainanin saarelle Sanyaan.

Lentokenttämuodollisuudet sujuivat nopeasti, kentältä löytyi useita tasokkaita myymälöitä, joissa hintataso oli eurooppalaista ja kotimaista luokkaa. Kantonin kentältä löytyi myös Prority Pass-lounge, mutta tarjoilu siellä oli aika mitätöntä (olutta ja suolapähkinöitä), eikä onnistuttu saamaan edes nettiyhteyttä toimimaan.

Upea Hilton-hotelli majoitti meidät viikoksi kiinalaisten lomaparatiisiin

 

Lento oli nopeasti ohi ja reilun tunnin bussikuljetuksen jälkeen saavuimme Double Tree Resort by Hilton-hotelliimme.

Hotelli oli positiivinen yllätys, mutta mitäpä muuta Hiltonilta voi odottaakaan kuin hyvää tasoa.

Tervetuliaisjuomien ja majoittumismuodollisuuksien jälkeen saimme huoneidemme avaimet, vaikka oppaamme Savimäki Haapajärveltä varoittelikin bussimatkan aikana, että joudumme mahdollisesti odottamaan maksimissaan klo 14 saakka.

Huoneemme, 7206, olikin sitten kiva ylläri. Tyylikkäästi sisustettu iso huone, josta kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Huoneisto oli toisessa kerroksessa ilman merinäköalaa, mutta kyllä tuossakin saattoi elää…

 

Hiltonin puutarha-alue yllätti viehättävyydellään ja tyylikkyydellään

 

Oli todella hienoa nähdä hotellialue, jossa kaikki oli siistiä ja tyylikästä. Puitteet lomailulle olivat kunnossa.

Hiltonissa oli onnistuneesti panostettu uima-allasalueen viihtyvyyteen.

Kelpasi siellä aloittaa viikon lomailu. Nämä kuvat jo luovat ymmärrystä, että Kantonin miljoonakaupungin hälinän jälkeen rauhoittuminen huippuhotellissa riitti vallan mainiosti matkaajille,

Puitteet olivat niin hyvät, ettei sieltä ollut juurikaan syytä poistua lähirantaa kauemmaksi.

Huippua oli toki sekin, että Hilton sijaitsee hyvällä varpaistelurannalla.

Kävely meren rannassa lunasti myös odotukset: hienojakoista hiekkaa kilometrikaupalla, eikä siellä ollut liikaa lavitsoilla makaavia auringonpalvojia. Mukava sinne oli tehdä päivittäin useita varpaisteluretkiä.

Tämän kuvan tarkkuus on valitettavasti mitä on, mutta siitä saa hieman käsitystä hotellin uima-allasalueesta iltavalaistuksessa.

Hotellin aulatilat olivat hiltonmaista luokkaa.

Illallisen söimme hotellin kiinalaisessa ravintolassa; ei mitään kulinarismin helmiä, mutta ei sikojakaan.

 

Visiitti Sanyan kaupunkiin

 

Suuntasimme välillä paikallisella ”norsubussilla” 25 km:n päässä olevaan Sanyan kaupunkiin (hinta 6 juania = n. 1 €). Rahastajatyttö opasti meidät pois bussista, ja ystävällinen kiinalaispoika näytti kartastamme sijaintimme. Käynti optikkoliikkeessä vakuutti meidät siitä, ettemme turhaan ryhdy teettämään rillejä Kiinassa. Kansainvälisissä merkkikehyksissä oli normihinnat, ja linssien valmistus tuntui olevan lähes kotoisissa hinnoissa. Ostoksina tarttui mukaan vain vyö Askolle ja kotituliaisiksi hyvää teetä.

Sanya ei jättäny mitään kummempia muistijälkiä. Olisi varmaan pitänyt kierrellä taksilla tms. tuota suurta kaupunkai, jotta kohteet olisivat avautuneet. Nyt tyydyimme Apostolin kyytiin.

Teetä kävimme maistelemassa tee-shopissa, jossa meille tarjoiltiin pienistä kupeista kuutta eri sortimenttia, joista valitsimme parhaan kotiin viemisiksi (ei ollut halpaa). Supermarketista ostimme hedelmiä, pullon punaviiniä ja kiinalaista XO-brandya halpaan hintaan.

Reippaan kävelyn jälkeen saavuimme oppaan suosittelemaan Rainbowravintolaan oluelle, ja sieltä piipahdimme viereiseen silkkitaloon.

Sen jälkeen nautinnolliseen jalkahierontaan Aurinkomatkojen kontaktipaikkaan. Hierontakokemus oli todella upea. Päivän kävelyretki kuumassa, meluisessa kaupungissa oli saanut aikaan Marjatalle alkavan hedarin, mutta taitava kiinalaisnuorukainen hieroi kivut pois. Homma aloitettiin kuumalla jalkakylvyllä ja niskojen & käsivarsien hieronnalla ja vasta sen jälkeen oli vuorossa jalkapohjat ja sääret sekä lopuksi vielä reidet.

Hieronnan jälkeen kävimme vielä syömässä Rainbow-ravintolassa pizzat ja sitten nappasimme kadun varresta lennossa taksin, joka toi meidät ihanaan, rauhalliseen Hilton-hotelliimme (55juania). Illalla katsoimme vielä Askon mukaan ottaman DVD:n ”Pahuus”, joka olikin todella hyvä ruotsalaisleffa.

 

Elämisen sietämätöntä keveyttä

 

Illalla lähdimme helsinkiläispariskunnan (Jari Helander & Anja Vuori) kanssa Sanyaan Aurinkomatkojen toisen hotellikohteen ravintolaan BBQ:lle. Ruokaa oli tarjolla yllin kyllin ja vatsat pinkeinä teimme pienen sightseeingin hotellialueella ja ympäristössä, ja olimme kaikki tosi tyytyväisiä, että meidän hotellimme on Hilton. Taksimatkat maksoivat 60 – 50 juania/sivu.

Illalla istahdimme vielä yhdessä lasilliselle täällä hotellihuoneessamme, ja sitten nukkumaan jo tavaksi käyneen kylpynautinnon jälkeen.

Seuraava päivä kului perinteisellä rantakävelyllä ja Yalong Bayn pieneen ostoskeskukseen tutustumisella. Kiva lepopäivä!

Pitihän sitä käydä tapaamassa myös paikallista väkeä yleisellä uimarannalla.

Jatkopäivien päällimmäisenä fiiliksenä oli ”olemisen sietämätön keveys”. Kävelyä, uintia, löhöilyä, lukemista. Päivä kuluivat ”perinteisesti” kävellen, lueskellen ja lepäillen. Marjatta ahmi Rogersin upeaa ”Laulut joita lauloimme” 1000-sivuista bestselleriä. Minä tutustuin Viron historiaan Imbi PajunVaietut muistot”-kirjan avulla. Enpä olisi tiennyt millaisen hirveän kohtalon tuo kansa on kokenut Venäjän/Stalinin hirmuvallan aikana. Noista asioista ei ole uskallettu puhua ja/tai Venäjän propagandakoneisto on syöttänyt väärennettyine asiakirjoineen täyttä soopaa: ovat kirjoittaneet historian uusiksi. Aivan mieletöntä! Yhtäläisyydet Saksan juutalaisvainojen kanssa ovat ilmeiset; oppivat toisiltaan.

Lähdimme vielä illan suussa kävelylle ja löysimme Yalong Bay Resortin uumenista kaukoitäläisen ravintolan, jossa meille maistui kana (luuton), kevätrullat, salaatit ym. kera kauniin esillepanon ja hyvän tarjoilun.

Kävelimme hotellille tuon 3 km:n matkan rantaa pitkin paljain jaloin. Vesi oli lämpimämpää kuin hiekka, kun pimeys oli vallannut maiseman. Sitä vielä ihmettelimme, miten sinällään kaunis ostoskeskus pärjää ilman asiakkaita!?

Viimeinen Hainan-päivä oli aurinkoinen lepopäivä, jonka merkittävin juttu oli n. 10 km kävely upealla rannalla. Illalliseksi nautimme seafood BBQ:n, joka olikin ainakin minun mieleen. Japanilainen ruoka (sushi) oli positiivinen yllätys valikoimassa.

Viikko Hainanin saarella hurahti liiankin nopeasti. Oli aika vaihtaa taas maisemaa.

Hongkong odotti!

Hongkong on pilvenpiirtäjien saari

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *