· · ·

Coco de Mer hotel – Praslin – Seychellit: kannatti kokea!

Coco de Mer hotelli Praslinin saarella Seychelleillä oli miellyttävä kokemus monestakin syystä . Seychellien paratiisiloma alkoi kääntyä lopuilleen, kun siirryimme pariksi yöksi tämän matkamme tasokkaimpaan hotelliin.  Coco de Mer oli hotelli, jossa olisi mieluusti viettänyt pidemmänkin ajan.

Esittelen tässä matkakertomuksessa hivenen tuota upealla paikalla sijaitsevaa hotellia, joka jätti mielemme sopukoihin hyvän jäljen Praslinin saaresta ja Seychelleistä. Tuli sellainen olo, että sinne palaamme, mieluusti!

Olimme viettäneet pari edellistä yötä Le Tropque Villassa, joka osoittautui hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseksi paikaksi. Tuosta hotellista ja sen ympäristöstä löytyy tällainen matkakertomus:

https://appamatkustaa.fi/2019/03/10/seychellien-praslin-on-hiekkarantojen-saartama-paratiisisaari/

Lopetin edellisen matkakertomukseni kertomalla mitä haasteita löytyy Seychellien saarilla, mikäli liikkuu matkalaukkujen kanssa. Bussi-taksiyhdistelmän avulla pääsimme lopulta uuteen kohteeseemme Coco de Mer -hotelliin.

 

Coco de Mer hotelli Praslinin saarella on ehdottomasti kokemisen arvoinen majapaikka

 

Coco de Mer hotelli Praslinin kauniilla saarella Seychelleillä on hinta-laatusuhteeltaan erittäin varteenotettava majoitusvaihtoehto. Kun valmismatkoilla joutuu pulittamaan helposti jopa 1000 € yöltä, voi Coco de Mer hotellissa yöpyä muutamalla satasella ja oikeaan aikaan bongattuna jopa vieläkin edullisemmalla hinnalla

Portin pielessä oleva hotellin logo kertoo mistä se on saanut nimensä. Coco de Mer on ainoastaan Praslinin saarella kasvava suurikokoinen palmu, jonka suuret siemenet muistuttavat erehdyttävästi naisen erästä ruumiin osaa. Tuosta pyllyhedelmästä on tullut Praslinin symboli, jota jokainen turisti haluaa käydä katsomassa Vallee de Main kansallispuistossa.

Tästä videolta voit katsoa tuon kielletyn hedelmän tarinan:

Hotellin sisäänkäynti.

Kun astui sisään hotelliin, pääsi tekemään jo lähempää tuttavuutta noiden pähkinöiden kanssa.

Päästyämme aulaan, meillä kiikutettiin välittömästi tervetuliaisjuoma. Saimme samalla informaatiota hotellista.

Jonkin ajan kuluttua hotellin johtaja Ash Behari tuli tervehtimään meitä. Olimme tavanneet hänet Matkamessuilla pari viikko aikaisemmin ja sopineet, että kohtaamme. Ystävällinen mies kertoi meille hotellista ja myös tuon ainutlaatuisen coco de mer -puun tarinan.

Puitteet olivat kohdallaan.

 

Coco de Merin hotellihuone oli positiivinen yllätys

 

Tällaiseen paikkaan meidät ohjattiin asustelemaan. Terassimme on kuvan keskellä.

Sen jälkeen pääsimme näkemään millaiseen huoneistoon meidät majoitetaan pariksi yöksi. Olimme positiivisen yllättyneitä suuresta huoneistosta, jossa silmä lepäsi.

Pieni erillinen oleskelutila oli makuutilan lailla tyylikkäästi sisustettu. Kyllä kelpasi!

Kylpyhuone oli eristetty peiliseinällä makuutilasta. Helppoa oli ihmislapsen asettua taloksi.

Huoneistomme parvekkeelta aukesi tällainen näkymä.

Meillä ei valitettavasti ollut näinä parina päivänä hyvä tuuri sään suhteen. Vettä tuli ja tuuli intoutui välillä kunnon lukemiin.

 

Laituri, uima-altaat ja piha-alue

 

Hotellin edustalla on upea, katseet keräävä laituri.

Vain presidenteille… 🙂

Kuvan oikeassa reunassa näkyvän kävelysillan takaa aukeaa vielä noin 100 m pitkä hiekkaranta.

Edessä hiekkarantaa, jota on muutama sata metriä. Mikään varpaistelijan paratiisi tuo ranta ei ole, etenkään sen jälkeen mitä saimme kokea edellisessä paikassa. Mahtavaa kuitenkin, että pieni kävelypaikka ja hyvä uimapaikka on tarjolla. Lepotuoleja ja -paikkoja on riittävästi.

Laiturilla on purjekankaan alla muutamia muotovalioita auringonottolavitsoja.

Sitä kiertää hauska merivesiallas.

Uima-allasalue ei ole suuren suuri, mutta tilaa siellä tuntui olevan loikoilla.

Rantabulevardi kulkee muutamien asuntojen edustalla.

Harrastusmahdollisuuksiakaan ei ole unohdettu. Shakkimatsin voi ottaa vähän suuremmilla välineillä. Kirjoja oli luettavissa enemmän kuin maalaispitäjän kirjastossa. Tässä vain pieni osa saatavilla olevista erikielisistä teoksista.

 

 

Yleistenkin tilojen muotoilu ja sisustus saa paljon pisteitä

 

 

 

Jostain syystä nämä pöydät täyttyivät aamulla ensimmäisenä…

…vaikka ”sisätiloissakaan” ei ollut valittamista.

Aamiainen on sanalla sanoen ”hyvä”. Vain kuohuviini puuttui eli siksi kai Coco de Mer on ”ainoastaan” 4 tähden hotelli.

Illallinen jäi tällä kertaa syömättä. Sen verran kävin kuitenkin urkkimassa, että hyvältä näytti.

Tätä drinkkiä en kuitenkaan voinut vastustaa. Keep it simple!

Peppuhedelmään törmää tuossa hotellissa vähän joka nurkalla, eri muodoissa. Miksipä ei!

Tyyliä löytyi joka puolelta.

 

Pieni kävely lähistöllä

 

Hotelli sijaitsee eristyksissä vähän kaikesta. Tien toiselta puolelta alkavat kävelypolut, joita pitkin pääsee tutustumaan viereiseen kansallispuistoon. Siihen visiittiin meille ei tällä kertaa jäänyt aikaa vaikka opastettu retki on mahdollinen joinain päivinä.

Lähdimme kuitenkin käymään noin 1 km päässä sijaitsevassa pienessä kylässä. Alkumatkan voi kulkea tietä tai sitten tätä kävelysiltaa pitkin.

Kun on Praslinin saarella, ei ole yllätys, että hiekkarantaa riittää.

Kansallispuiston varrella kulkevan tien poskessa riittää kaunista kasvillisuutta.

Kävimme toteamassa, että paikallinen kyläkauppa oli tyypillinen seychelliläinen market, jossa on ahtaissa tiloissa paljon tavaraa. Rantaa riitti matkan varrella.

Toisella suunnalla vähän matkan päässä oli tällaista nähtävää auton ikkunasta.

Kävely- ym. retkien päätteeksi on kiva istahtaa hotellin tarjoamalle maksuttomalle iltapäiväteelle/kahville. Pieni suuri ele!

 

Summa summarum: Coco de Mer hotelli Praslinin saarella kannattaa kokea!

Tämä etelä-afrikkalaistaustainen muutaman vuosikymmenen ikäinen hotelli on varmasti yksi Praslinin upeimpia hotelleja. Se on valitettavasti hieman sivussa ”kaikesta”, mutta taksilla pääsee ja puoli-ilmainen bussikin menee vierestä.

Hotelli järjestää matkoja mm. läheiseen kansallispuistoon, joten kannattaa hyödyntää nämä mahdollisuudet. Mieluisa yllätys oli, että hotelli tarjoaa asukkaille pari kertaa viikossa  maksuttoman exkursion saaren ykkösrannalle Anse Laziolle. Miten koimme tuon yhden maailman ykkösvarpaistelupaikoista, selviää seuraavasta Seychellien matkakertomuksestamme, joka ilmestyy noin viikon kuluttua. Pysy kanavalla!

Tällä matkalla kokemistamme majoituspaikoista Coco de Mer oli ehdottomasti paras, mutta myös kallein. Kannattaa katsella netistä tarjouksia, mikäli on omatoimimatkalla. Panin merkille, että monet suomalaiset matkan järjestäjät käyttävät tätä hotellia kiintopisteenään. Toivottavasti teille on tästä matkakertomuksestani jotain hyötyä: On jotain mitä odottaa!

 

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit

10 Kommenttia

 1. Eikä en ehkä enää kestä! Kookospähkinähotelli ???
  Nämä sun Seychellien kertomukset on olleet muutenkin ihania ja matkakuumetta herättäviä, en ole kyseisellä saariryhmällä vielä päässyt käymään (ja se onkin sitten muuten ainoa käymätön saariparatiisi tällä valtamerellä Madagaskarin lisäksi). Muitakin matkaunelmia on, käy kurkkaamassa mun viimeisin blogipostaus, saattaa löytyä pieni haaste sieltä sinullekin. ?

  1. Kiitos palautteesta! Helppohan sitä on tuollaisesta paikasta kirjoittaa ?. Mikä on suosikkirantapaikkasi? Käyn ilman muuta lukemassa haavepaikkasi.Kiitos vinkistä.

   1. Upeimmat rannat ikinä olen nähnyt eteläisellä Tyynellämerellä Uudessa-Kaledoniassa, Malediiveilla Lhaviyanin atollilla ja Karibialla Antigua & Barbudalla. Aivan huikeita paikkoja.
    Suosikkirantapaikkani taitaa olla kuitenkin Pongwe Beach Sansibarilla, Afrikka kun on kovin lähellä sydäntä muutenkin. Ranta on Malediivien luokkaa mutta saarelta löytyy luonnetta ja särmää, sellaista ihanaa afrikkalaista rosoisuutta. Ja mikä luonto!
    Mikä on ollut sun mielestä paras ranta tähän mennessä? 🙂

    1. Kiitos vinkeistä. Jos haluat laittaa joistain niistä tänne postauksen, ole hyvä! Tässä eräs parhaista varpaistelurannoista: https://appamatkustaa.fi/2019/02/16/petite-ansen-beach-seychelleilla-la-diquen-saaren-paras-varpaisteluranta/
     Tämä sen vieressä oleva Grand Anse on toinen vaihtoehto:
     https://appamatkustaa.fi/2019/02/11/seychellit-onko-grand-anse-la-diquen-paras-varpaisteluranta/
     Jos kauneutta haetaan,tämä Anse Source d’Argent kilpailee korkealla:
     https://appamatkustaa.fi/2019/02/02/onko-anse-source-dargent-seychelleilla-maailman-kaunein-ranta/

 2. Me majoituttiin samassa hotellissa muutama vuosi sitten. Meillä kävi supertuuri ja meidät ylennettiin K-18 puolen sviittiin. Sijainti oli tosiaan hieman syrjässä, mutta me osallistuttiin hotellin päiväretkelle jonnekin biitsille. Päästiin siis veloituksetta kuitenkin liikkumaan. Oli kyllä mieletön hotelli!

  1. Taisitte käydä samaisella Anse Lazio -beachillä? Upea ranta, jos sää suosii. Kävipä teillä tuuri, jos kämpän taso oli hyvä. Kyllä tuohon hotelliin voisi palata.

 3. Viikko sitten loikoilimme mekin vielä Coco de Mer-hotellin rantalaiturilla ja kelluimme meressä snorklausmaski päässä ihastellen meren elämää. Omat Praslinin kokemukset ovat ilmestymässä blogiin piakkoin.

  1. Ei huono! Laitahan postia tännekin näytille,kun saat valmiiksi

 4. Wau, kivan näköinen paikka. Löysin nyt sattumalta bloginne kun googlailin Seychellejä. Nyt mulla on pitkäksi aikaa mukavaa luettavaa. Itse olen ihastunut Mauritiukseen. Upeimpia rantoja itse olen kokenut Mauritiuksen lisäksi mm. Kuubassa ja Curacaolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *