· · ·

Mauritiuksen parhaat nähtävyydet

Mauritius on suosittu paratiisisaari, jonka parhaat nähtävyydet esittelen tässä matkakertomuksessa. Käymme paikallisen oppaan opastamana tutustumassa saaren korkeimpiin vesiputouksiin, matalimpiin kraatereihin, upeimpaan näköalapaikkaan, suosituimpaan pyhiinvaelluskohteeseen, värikkäimpään geopuistoon sekä suurimpiin merikilpikonniin.

Palkkasimme päivän kestäneelle kierrokselle paikallisen oppaan autoineen. Se oli järkevä ratkaisu päästä näkemään Mauritiuksen parhaat nähtävyydet. Etenkin mammua miellytti se, että saarelta löytyi edullinen kauppa, josta löytyi merkkitavaraa erittäin edulliseen hintaan. Esim. Burberryn laukkuja valmistetaan tuolla saarella, joten hinnat selittyvät osin sillä.

Tervetuloa päivän autokiertueelle Mauritiukselle!

Tämän joulukuussa 2007 tekemämme matkan ensimmäinen matkakertomus löytyy täältä:

Mauritiuksen rannat eivät ole varpaistelijan paratiisi

 

Mauritiuksen parhaat nähtävyydet päivässä

 

Pienestä paratiisisaaresta johtuen kävimme kokemassa, että Mauritiuksen parhaat nähtävyydet kiertää päivän aikana. Edellytyksenä on toki, että apuna on paikallinen opas, joka löytää paikat helposti.

Voimmekin kokemuksemme perusteella suositella taksinkuljettajan palkkaamista päiväksi. Tuolloin vuonna 2007 se maksoin 70 €, joten voi sanoa, että se oli ainoa järkevä ratkaisu.

 

Tulivuoren kraateri ja Voice of Hindu -pyhiinvaelluskohde

 

Ensimmäinen varsinainen nähtävyys oli tämän tulivuoren kraateri, joka saattaa olla Mauritiuksella kova juttu, mutta Suomesta tulevalle paljon maailmaa nähneelle turistille se ei vielä aiheuttanut mitään ihmeellisempiä väristyksiä.

Sieltä matkamme jatkui ohi järven, jota pysähdyimme ihmettelemään 🙂 Sekään ei saanut vielä aikaan elämyksellistä värinää 180 000 järven maasta tulleessa turistissa.

Sen jälkeen alkoi tunnelma jo tiivistyä. Saavuimme Ganga Talaoon, jossa kohoaa saaren pyhin paikka Voice of Hindu. Sinne jopa 200 000 saarelaista vaeltaa kerran vuodessa helmikuussa pyhiinvaelluksella. Mahtaa olla kuhinaa niihin aikoihin, sillä saarelaisten lisäksi hinduja saapuu myös Intiasta.

Tämä kaloja vilisevä pyhä järvi on paikka, jossa jokainen käy kastautumassa. Tästä ja muistakin kokemuksistamme voit katsoa lisää alta aukeavalla videokoosteella.

Pelkkä käärmeiden näkeminen tämän patsashahmon olkapäillä sai aikaan ensimmäiset väristykset mammussa eivätkä ne olleet vauefektin väristyksiä.

Paremman pääset aistimaan näiden parin paikan tunnelmaa, kun katsot tämän videokoosteen:

 

Mauritiuksen korkeimmat vesiputoukset ja paras näköalapaikka

Mauritiuksen korkeimmat Alexander-vesiputoukset löytyvät Chamarelin kylästä, joka sijaitsee noin 140 km päässä silloisesta majapaikastamme Victoria Beachcomber hotellista.

Tuolla samaisella alueella, Black River Gorgesin kansallispuistossa tai se vieressä sijaitsevat kaikki tässä esittelemäni nähtävyydet.

Mauritiuksen paras näköalapaikka lienee tässä.

Vaikka Mauritiuksen vesiputoukset eivät olekaan mitään ihmeellisiä, kannattaa niitä käydä katsomassa.

Paremman käsityksen näistä nähtävyyksistä saat tämän videon avulla:

 

 

Chamarelissa sijaitseva Seven Colored Earth on huikea nähtävyys

 

Black River Gorgesin kansallispuistossa Chamarelissa sijaitseva Seven Colored Earth on Mauritiuksen ehkä vaikuttavin nähtävyys. Siellä leukamme loksahtivat. Se kannattaa todellakin käydä katsomassa, sillä kuvat eivät tee oikeutta sille mitä voi kokea luonnossa.

Kyllä kelpasi apan istua ihmettelemään Seven Colored Earthin ainutlaatuisia värejä. 

Seven Colored Earth
Seven Colored Earth
Seven Colored Earth
Seven Colored Earth
Seven Colored Earth

Anteeksi tämä kuvien runsaus, mutta oli tuossa laavakentässä jotain ainutlaatuisen unohtumatonta. Yllä siis 5000 sanan kuvakirjasto.

Merikilpikonnien valtakunta on vajaan kolmen tuhannen kilometrin päässä sijaitseva Seychellien saaristo, joissa niitä elää luonnonvaraisena eniten maailmassa. Mauritiuksella törmäsimme niihin ensimmäistä kertaa eläessämme. Ehkä joskun jossain eläintarhassa olemme niitä nähneet, mutta nyt pääsimme ihan iholle. Toista metriä pitkät ja jopaa 300 kg painavat otukset ovat vekkuleita villieläimiä.

Tässä vielä pähkinänkuoressa elävää kuvaa tuosta Mauritiuksen huippukohteesta:

 

Takaisin kotiin ja vinkkejä Mauritiuksen reissuun

 

Viikko hurahti Mauritiuksella nopeasti. Oli aika palata Lontoon kautta kotiin.

Air Mauritius kuljetti meidät Lontooseen, josta piti olla kohtuullisella vaihdolla jatkolento. Se jäi kuitenkin haaveeksi, sillä meille tuli mutkia matkaan ja yövyimme Lontoossa lentoyhtiön piikkiin. Ei lohduttanut se, sillä Marjatalle tuli palkaton vapaapäivä.

 

Muutamia vinkkejä Mauritiuksen matkaa varten

Päällimmäisenä jäi Mauritiukselta mieleen, että ymmärrämme hää- ym. matkailijoiden valtavaa innostusta lentää lähes toiselle puolelle maapalloa, mutta kyllä itse pysähtyisin Seychellien saarille. Toki pitää muistaa, että säät saattavat olla Mauritiuksella keskimäärin paremmat. Ota selvää, mikäli sillä on suuri merkitys. Tässä hyväksi lopuksi muutamia huomioita Mauritiuksen paratiisisaarelta.

Asuminen

Victoria Beachcomber Resort & Spa oli upea ja hyvin hoidettu hotelli, jossa palvelu pelasi ”viimeisen päälle”. Puutarha on kaunis. Ruokaan kyllästyi nopeasti, joten pakettia valitessa kannattaa harkita aamiaispakettia puolihoidon sijasta. Aamiainen oli riittävän hyvä. Italialaisravintolassa kiva atmosfääri ja palvelu parasta. Ruoka menetteli.

Paradise Beaccomber  -golfhotelli voisi olla parempi vaihtoehto mm. varpaistelurantansa vuoksi. Osasta huoneista vaatimaton näkymä.

Juomat

Ainakin me jouduimme toteamaan, että viinit yms. eivät ole edullisia. Mekin saimme uppoamaan niihin 2 x 80 €, vaikka olemmekin erittäin kohtuullisia alkoholin käyttäjiä.

Liikkuminen

Taksin varaaminen päiväksi ehdottomasti järkevä vaihtoehto. On halvempaa kuin auton vuokraus ja opas tulee mukana. Skootteri on kätevä ja edullinen kulkuväline pienehköllä saarella. Sillä pääsee paikkaan kuin paikkaan helposti.

Ostokset

Merkkituotteita saa saarelta edullisesti joistain kaupoista. Hinnat vaihtelevat kovasti. Mauritiuksella valmistetaan esim. Burberryn laukkuja, joten varaudu hankkimaan sellaisia.

Rannat

Varpaistelijat (kuten me) pettyvät, sillä saaren ympärillä on paljon koralliriuttoja. Näin ollen paljain jaloin kulkeminen onnistuu vain muutamilla rannoilla. Sen seurauksena hiekkarannat ovat täynnä pientä korallinpalaa. Suosittelemme, että ottakaa mukaan kumitossut tms., joilla voi kuljeskella korallien päällä. Sitä vastoin snorklaajat tykkäävät, sillä nähtävää riittää.

Ravintolat

Hotellimme ravintoloissa lenteli lintuja ihan liiaksi asti. Ei hyvä hygienian kannalta. Kokemissamme ravintoloissa ruoka oli ok, mutta mitään gourmetia ei tullut vastaan. Se lienee ongelma, kun ottaa puolihoidon.

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Tuo Seven Colored Earth näyttää kyllä kuvissakin todella hienolta, joten voin kuvitella, miten vaikuttava paikka todellisuudessa on. Taksinkuljettaja päiväksi olisi varmasti omakin valinta ja tuo 70 euron hinta on omasta mielestäni oikein hyvä diili, voisin arvata, että huonompi neuvottelija joutuu maksamaan tuplat.

  2. Kyllä Mauritius voisi olla teille luontoihmisille ihan hyvä kohde, Mikko 🙂 Mitä tulee tuohon hintapolitiikkaan, niin on hyvä muistaa, että teimme matkan vuonna 2007. Toisaalta voihan se olla, etteivät hinnat ole juurikaan nousseet. Olin jokunen vuosi sitten Sri Lankassa ja siellä sai samalla hinnalla taksin käyttöönsä aamukuudesta myöhäiseen iltaan. Sen muistan, että siellä jouduin hieman neuvottelemaan, Mauritiuksen osalta en muista. Paitsi että tuskin omat tapani ovat vuosien saatossa muuttuneet 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *