· · ·

Malta – Golden Bayn kiehtovat kävelyreitit

Maltan luoteisosassa, lähellä Gozon saarta, sijaitsee saaren ehkä paras varpaisteluranta Golden Bay. Vietimme viikon sen vieressä olevassa Radisson Blu Golden Sands -hotellissa. Koska hotelli sijaitsee melkein ”keskellä ei mitään”, muodostuivat kävelymatkat sen ympäristöön hyväksi ja terveelliseksi ajanvietoksi. Maisemat ovat erittäin kauniita lähti sitten etelään tai pohjoiseen. Eikä tarvitse kävellä kauas päästäkseen katselemaan kauniita rantakalliomaisemia, sillä niitä on hotellin molemmin puolin. Tästä matkakertomuksesta löytyvät ne kävelyreitit, joihin ehdimme tutustua.

Kartassa näkyvät kaikki tässä matkakertomuksessa esittelemäni paikat eli pitkästä kävelymatkasta ei ole kysymys. Rock Cut Observation Post ovat jonkun vanhan rakennelman rauniot. Linkistä pääsee katsomaan, miten Google on valmistautunut esittelemään paikkaa.

Tuo Rock Cut -kallioleikkaus on suunnilleen tämän kuvan vangitsemispaikassa.

Kelpasi siinä mammunkin ihmetellä maisemia. Olimme tuossa vaiheessa kävelleet noin 3 km hotellilta pohjoiseen.

On se käsittämätöntä miten kasvit nostavat päätään keskeltä ei mitään. Tuntuisi, ettei tuollaisessa kalliomaastossa voi kasvaa mikään, mutta kasvaa siellä silti.

Rock Cut näkyy tämän kuvan takaosassa.

Jopa taivaan linnut tajuavat, että nyt ollaan kauniilla näköalapaikalla.

Il Maljjistar Nature & History Park on parhaat aikansa elänyt. Osassa olemassa olevia asuntoja asuttiin, mutta pääsääntöisesti näytti siltä, että sen aikakausi alkaa olla ohi, valitettavasti.

Tuon luonnonpuiston tieltä aukeaa tällainen näkymä hotelliin.

Kun hotellia lähestyy rantaa pitkin, pääsee nauttimaan tällaisesta näkymästä. Taustalla Maltan suurin (?) hiekkaranta Golden Bay.

Appa & mammu & Golden Bay

 

Nyt hotelli on jo ohitettu. Yhtenä päivänä alueella oli jonniinmoinen teräshenkilökisa. Osallistujia oli satoja, useissa eri kilpailuryhmissä. GB:n rannalla haasteena oli mennä yli-ali-yli-ali… nuo keltaiset ponttoonit.

Kilpailu oli monen työyhteisön tiimihengennostatustapahtuma.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti tuolla pitkähköllä radalla.

Voin vain kuvitella sitä tunnetta, kun pääsee kulauttamaan vesipullon rankan kisan jälkeen.

Ghajn Tuffieha Bay

 

Hotellin etelärannalla, noin 1 km päässä Golden Bay -rannalta, löytyy toinen varpaisteluranta Ghajn Tuffieha Bay.

Tälle toiselle varpaistelurannalle johtaa kävelypolku, joka kulkee Ghajn Tuffieha tornin ja vanhan perinnealueen läpi.

Pieni, mutta vaatimaton uimaranta avautuu silmien eteen korkealta kallion reunalta. Alla olevaan ravintolaan tavarat  kuljetetaan hauskalla vaijerihissillä.

Ylhäällä vasemmalla näkyy Ghajn Tuffieha torni. Varpaistelualue ei ole pitkä, mutta ajaa sen asian, minkä pitääkin. Ja etenkin uimapaikaksi ranta on erinomaisen hyvä.

Nousimme vielä seuraavalle mäelle, jonka takaa aukeaa ihan toisenlainen maisema. Savi on tehnyt omat muodostelmansa tuohon sinällään ihan kauniiseen rinteeseen.

Tämän kauemmas eivät päiväkävelymme yltäneet tällä kertaa. Kauniit näkymät ovat kyllä vailla vertaa Maltan saarella. Tai mistäpä minä sen tiedän. Ehkä ensi kerralla löytyy jotain uutta hauskaa, sikäli kun sitä kertaa tulee.

Alueen hotelliin liittyvä matkakertomus aukeaa tästä alta:

Radisson Blu Golden Sands on harvinainen hiekkarantahotelli Maltalla

Muut Maltan matkakertomukset löytyvät täältä. Huomaa, että tuon bloggauksen perässä on vielä useita muita matkakertomuksia, joista saari aukeaa melko mukavalla tavalla matkailijalle. Hyvää Maltan matkaa!

Parhaat palat Maltan lomailuun löytyvät täältä

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

 1. Kiitos mielenkiintoisesta jutusta!
  Luonnonmaisemat on kyllä komeat ja hienot kuvat olet onnistunut niistä nappaamaan. Samoja reittejä samoiltuani, en olisi osannut niistä näin upeasti kertoa. Hyvä Appa! Käsittääkseni Golden Bayn ranta on se Maltan suurin ja ainakin hienoin hiekkaranta. Mielenkiintoista kilpailua pääsitte seuraamaan.

  Liehuiko tuolla Ghajn Tuffieha tornissa Tanskan lippu? Elokuussa liehui, ja yllätys yllätys, kukaan ei osannut kertoa miksi. Tiedätkö sinä tarinaa lipun takaa?

  1. Kiitos palautteesta Anne! Tuollaisen jälkeen jaksaa taas kirjoitella 🙂 Olen otettu!
   Hyvä, että vahvistit käsitykseni tuosta rannasta. Olemme sen verran Maltaa kiertäneet, että siellä ei ole vaivaksi asti hiekkarantoja.
   Kun kysyt tuosta lipusta, minulle tulee mieleeni, että olisikohan ollut nytkin? En valitettavasti ottanut siitä kuvaa, joten en voi vahvistaa. Otetaanpa selvää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *