· · · ·

Heymo 1 by Sokos Hotels avasi uuden hotelliperheen – Vietä staycation (=lomanen) Espoossa!

Heymo 1 by Sokos Hotels on tehnyt historiaa jo syntyessään. Se on uuden ketjun 1. hotelli Suomessa ja lisää on lupa odottaa. Heymo on uusi innovaatio, jonka hinta-laatusuhde tulee raivaamaan tilaa ketjun seuraaville tulokkaille. Kävimme tutustumassa tuohon hotelliin, jonka innovaatioiden myötä huonehintoja on pystytty pudottamaan vähintäänkin kilpailukykyisiksi.

(Kaupallinen yhteistyö Sokos Hotelsin kanssa.)

Olemme aloittaneet Sokos Hotelsin kanssa yhteistyön, jonka tavoitteena on esitellä ketjun hotelleja eri puolilla Suomea. Edellisen vierailun teimme uudistettuun Solo Sokos Hotel Torniin, joka edustaa täysin toisenlaista hotelliperhettä kuin Heymo.

Solo Sokos Hotel Torni, Suomen 1. pilvenpiirtäjä pesi kasvonsa

Heymo 1 by Sokos Hotels avasi uuden hotelliperheen

 

Onneen on yhtä monta polkua kuin on ihmisiäkin. Siksi me Sokos Hotelleilla olemme rakentaneet neljä täysin erilaista hotellityyppiä, joita yhdistää yksi tehtävä: onnellistaminen.”

Heymo 1 by Sokos Hotels avasi uuden hotelliperheen Espoon Keilaniemeen. Hotellin sivustolla kuvataan tätä uutta tulokasta näin:

Heymon idea saattaa tuntua vaistonvastaiselta. Se on hotelli, joka toivoo, että ihmiset viettäisivät mahdollisimman vähän aikaa hotellissa. Kaupungilta kun löytyy melkein kaikki. Panostammekin ainoastaan siihen, mitä kaupungilta ei löydy. Jokaisessa huoneessa on sänky, joka on niin hyvä, ettet halua nousta siitä (vaikka toivomme kyllä, että nouset). Fixer, joka hoitaa lähes kaiken mitä tarvitset ja antaa kaupungin parhaat vinkit, joita et löydä ”What to do in city” -sivulta, tuntee myös kuumimmat ravintolat ja  uusimmat brunssipaikat. Check-in ja check-out hoituvat silloin kun se sinulle sopii. Heymo on matkustajan paras mahdollinen tukikohta, jossa rentoudut ja nukut, kaupungilla on kaikki muu.”

Espoo Keilaniemeen keväällä 2022 avattu Heymo 1 by Sokos Hotels on uuden hotelliketjun uranuurtaja, jolle on helppo ennustaa menestystä. Raikkaat värit, kursailemattoman tyylikäs sisustus ja minimalistinen, mutta riittävä palvelu on saanut innostuksen siemenen Japanista, josta kuulemma löytyy vastaavanlaisia hotelleja.

Jo tämän Espoon Keilaniemessä sijaitsevan ns.  flexible service -hotellin vastaanotossa huomaa, että asiakas tulee erilaiseen paikkaan. Ainakin lentomatkustajat on totutettu vastaavaan toimintaan, sillä sisäänkirjautuminen suositellaan tehtäväksi itsepalveluna kirjautumista nopeuttamaan. Huomaa, että Heymossa ei voi maksaa käteisellä. Siellä voit maksaa kaikilla yleisimmillä maksukorteilla sekä S-Ryhmän lahjakorteilla.

Kuvassa mammum lisäksi Heymon hotellipäällikkö (Lead Fixer) Tiia Palonen ja hänen kollegansa Eeli.

Koska rutiinihommat, kuten check-in ja check-out on digitalisoitu, concierge-palvelusta vastaavilla Fixereillä on mahdollisimman paljon aikaa henkilökohtaiseen palveluun sitä kaipaaville. Fixer on paikalla vuorokauden ympäri ja hänen puoleensa voi kääntyä asiassa kuin asiassa. Hän varaa tarvittaessa paikkoja teatteriin, ravintolaan tms. Häneltä voi myös kysellä opastusta julkiseen liikenteeseen ym. ym.

Myös aamiaista tai muuta pikkupurtavaa saa kellon ympäri aulassa olevista automaateista. Erikoiskahveja ja teetä voi ottaa maksutta milloin vain, kuin hyvän ystävän luona. Hotellin palvelupolitiikka ohjaa vieraita syömään kaupungilla tai vaikka tilaamaan ruokalähetin toimittamaan purtavat paikan päälle.

Tässä vielä yksityisempää tietoa Heymo 1 by Sokos -hotellista:

Heymo satsaa pelkistettyihin huoneisiin ja hyviin sänkyihin

 

”Heymo keskittyy ennen kaikkea siihen, että siellä voi nukkua hyvää unta: hotellihuone on varustettu laadukkaalla Familon-vuoteella, vuodevaatteilla ja pyyhkeillä. Loput valinnat on kuitenkin jätetty jokaisen vieraan itse päätettäväksi. Juuri tästä flexible service -kategoriassa on kyse.”

Tervetuloa heimoon!

Meille kävi nopeasti selväksi, että uusi Heymo-hotelli satsaa pelkistettyihin huoneisiin ja hyviin sänkyihin. Se ”ei vaatteilla koreile”.

Siivouksen helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi sänky on umpikehikon päällä.
Huoneessa liikkumisen ja siivouksen helpottamiseksi tuoli on nostettu seinälle säilöön.

Käytössämme olevasta huoneesta aukesi kiva näkymä meren lahdelle.

Meille oli järjestetty opastettu kierros hotelliin ja sen palveluihin. Hotellipäällikkö Tiia Palonen näytti meille tiloja ja aloitan sen kierroksen esittelyn hotellihuoneista.

Heymossa on yksi huoneistokokonaisuus, jossa kolme huonetta on yhdistettävissä samaksi kokonaisuudeksi. Kahden standardihuoneen välissä on tämä ”tupakeittiö”, jonka pöytä taipuu tarvittaessa pariksi vuoteeksi. Tuossa tapauksessa 7 henkilöä majoittuu alle 200 €:lla, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Erinomainen ratkaisu vaikka isomman perheen majapaikaksi pääkaupunkiseutuvierailulle.

 

Huoneistossa on astiasto 7 hengelle sekä mikro ja jääkaappi.

Yllätyshuone onnekkaalle

Heymo-hotelli arpoo joka päivä majoittujien joukosta jonkun, joka saa ilman lisämaksua majoittua Lucky you-roomin eli huoneen, joka on sisustettu persoonallisella tavalla. ”Se on huone, jota et voi varata. Se on huone, jonka voit vain voittaa.”

Kuten edellä olevasta kortista käy ilmi, huoneisto on suunniteltu osin yhteistyössä Ellinooran kanssa ja se näkyy ennen kaikkea värimaailmassa.
Maistuis varmaan meillekin 🙂
Pientä lisäherkkua tarjolla…
… unohtamatta alkoholittomia tervetuliaisjuomia.
Kylpyhuoneessa on myös infrapunasauna.

Katso tästä opaskierros hotellihuoneisiin:

 

Varaa huone Heymo.1:een tai johonkin muuhun Sokos-hotelliin täältä:

Heymo 1 Espoo | Huoneet – sokoshotels.fi

Voit myös kokeilla Sokos Hotelsin uutta huonevaraussysteemiä tästä ja tutustu mitä tämä beta-vaiheessa oleva sovellusuutuus tuo tullessaan.

https://www.beta.sokoshotels.fi/

 

SENIORIT HOI HOI!!!

Muistakaa Sokos-hotellien erinomaiset seniorihinnat! Harmittavasti muuten hyvässä 75 € hinnassa ei ole mukana aamiainen, joten lähes samalla kokonaishinnalla pääsee siten myös Original Sokos Hotel Tapiola Gardeniin (85 €).

 

Tutustuminen Heymon julkisiin tiloihin

 

Heymo 1 by Sokos Hotels on tehty ensisijaisesti liikematkaajia varten. Sen vuoksi asukkailla on mahdollisuus räätälöidä oma olemisensa tarpeidensa ja aikataulujensa mukaan. Perushintaan kuuluu pelkkä huone ja muut lisukkeet kukin ostaa erikseen.

Heymo toimii samassa rakennuksessa Swing Housen kanssa ja kaikilla on käytössä yhteisiä palveluita kuten ravintola, kuntosali ja sosiaaliset tilat (lounge).

Heymo kytkeytyy tyylikkäästi yhteistyökumppanina toimivan ravintolan tiloihin. Neuvotteluja voi käydä vapaasti yhteisissä tiloissa.
Viherkasveilla on luotu viihtyisyyttä yleisiin tiloihin nykyisen trendin mukaan.
Samassa rakennuksessa sijaitsevassa Swing Housessa on tarjolla runsaasti neuvottelutiloja.

Vetovoimaisella paikalla Espoon Keilaniemessä sijaitseva Swing House Campus on kahden toimistorakennuksen ja hotellin muodostama kokonaisuus, jonka humaanit, hyvinvointia tukevat ratkaisut, aidot materiaalit ja koko talon korkuinen viherseinä tarjoavat yrityksille viiden tähden työympäristön. Yhteisölliset, vuorokauden ympäri elävät tilat, käyttäjälähtöiset palvelut sekä luonnonläheinen sijainti metron ja uuden Raide-Jokerin vieressä tekevät WELL-sertifioidusta Swing Housesta ainutlaatuisen ja inspiroivan paikan modernille työlle! Meillä yritystäsi palvelevat laadukas ravintola, hotelli, vuokrattavat neuvottelu- ja kokoustilat, catering-palvelut, liikunta- ja hyvinvointitila, kuntosali sekä ensiluokkaiset suihku-ja pukeutumistilat. (by Swing House)

 

Ravintola Well 7

Ravintola Well 7 palvelee myös Heymon asiakkaiden aamiais- ja lounasravintolana.

Aamiaishinta Well 7:ään on varsin kohtuullinen, Vaihtoehtona on All Day Breakfast, jonka voi maksaa hotellin Fixerille (vastaanottovirkailija) tai suoraan ruoka-automaatilla muiden ostosten tapaan.

Aamiaisen voi halutessaan ostaa myös mukaan ja nauttia vaikka työhuoneessa.
Aamiaisympäristö on varsin viihtyisä kuten kaikki muutkin tilat. Kesäaikana voi vetäytyä ruokailemaan ulkoterassille.

Social Space (lounge) ja kuntosali

 

Alas väestösuojaan rakennettu Social Space -lounge on hotellivieraiden vapaassa käytössä ilman lisämaksua.

Loungessa voi katsella televisiota, pelailla tarjolla olevia pelejä, lueskella tai vaikka viettää yksityisiä juhlia (varattava erikseen).

Kuntosali on myös hotellivieraiden vapaassa käytössä.

Tässä vielä oppitunti kirjautumisesta, itsepalveluostoksista, loungen käytöstä ja kuntosalista:

Illallista ja teatteria osaksi staycationia (=lomanen)

 

Olimme ajoittaneet tämän vierailumme niin, että pystyimme yhdistämään sen illalliseen ja teatteriesitykseen.

Illallinen Grill It -ravintolassa

Kävimme ennen teatteria illallisella Original Sokos Hotel Tapiola Gardenin Grill It -ravintolassa.

Nautiskelimme Grill It:ssä maistuvaiset  menut ja koska aloitimme jo klo 17, ehdimme sopivasti klo 19 alkaneeseen teatterinäytökseen. Ravintolasta mukava noin 15 min. kävely &-teatteriin vaikkapa Ainoa-ostoskeskuksen läpi.

&-teatteri (Espoon teatteri)

Olimme saaneet & Espoon teatterilta kutsun mennä katsomaan musiikkiteatteriesitystä Kysy siskoilta, joka on Turun kaupunginteatterin vierailu yhteistyössä &:n kanssa.

”Hysterian historia, pirullinen PMS, loputtomat ulkonäköpaineet, äitiys ja ikääntyminen – tämän kaiken nostaa pöydälle kulttimaineeseen noussut Kysy Siskoilta -musikaali.  Musikaali kertoo naisena olemisesta arjen kokemuksien sekä historian ja tutkimustiedon pohjalta. Tekijöiltä ja muilta siskoilta ammennetut tosielämän tarinat sanoittavat terävästi naisille tuttuja kokemuksia ja tarjoavat niihin uusia oivalluksia. Me haluamme antaa äänen vaietuille tarinoille ja teille, yleisöllemme: et ole yksin.” (Ote esittelystä)

Kirjoitin tästä teatterikokemuksesta Instagramiin tällaisen kokemusesittelyn:

”Kysy siskoilta -musiikkiteatteriesitys on Turun kaupunginteatterin vierailunäytös Espoon &-teatterissa. Tämä naisten maailmaa analysoiva hurmaava esitys toimii naisille paitsi nauruhermoja kutkuttavana viihteenä myös terapeuttisena kokemuksena. Miehetkin oppivat ymmärtämään naisten oikkuja paljon paremmin näytöksen katsottuaan. Ymmärrettävistä (?) syistä ensi-illassa oli 90 % katsojista naisia, mutta kyllä mieskin ymmärtää missä mennään ja miksi naisia naurattaa niin kovasti, vaikka kaikki ei välttämättä aukeakaan keskiverto miehelle samoin kuin kaiken sen kokeneelle naiselle.

Ainakin Appa nautti kaikkein eniten Anna-Mari Kähärän erinomaisesta musiikista sekä Satu Rasilan tekstioivalluksista lahjakkaiden laulajien ja muusikoiden esittämänä. Stemmalaulu toimi ja yksittäiset soolot vangitsivat kuulijat. Mistä noita lahjakkuuksia oikein tulee?”

(Appa matkustaa/Instagram)

Huomaa, että esitykset jatkuvat 4.12. saakka ja osa niistä on loppuunmyytyjä.

 

Summa summarum

Lomanen (staycation) Espoossa oli varsin virkistävä ja monipuolinen kokemus. Paljon ehti tapahtua vuorokaudessa. Meillä oli suunnitelmissa käydä myös EMMA:ssa eli Espoon modernin taiteen museossa, mutta sinne emme ennättäneet. Voimme kyllä lämpimästi suositella staycationia Espoossa. Kaikki tässä artikkelissa mainitut kokemuskohteet sijaitsevat sopivasti kävelymatkan päässä toisistaan kauniissa ympäristössä.

Mikäli on tarkoitus käydä vaikka Helsingin huveissa, metro kuljettaa ja nykyisin myös uusi pikaraitiovaunulinja Itäkeskukseen, unohtamatta HSL:n bussiliikennettä.

Kiitos yhteispelistä Sokos Hotels!

 

 

Tässä lopuksi vielä linkki artikkelien kautta muihin Sokos-hotelleihin, joihin olemme tutustuneet:

Sokos Hotels Archives – Appamatkustaa

 

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Ihan hyvältä vaikuttava konsepti, vaikka en välttämättä olisi arvannut saaneen inspiraatiota Japanista. Hinta saatu painettua yllättävänkin alas, joka on aina positiivista, ja tuo nauttimasi menu näytti kyllä hyvältä.

    1. Jep! Tuossa on ideaa, etenkin kun hinnat on saatu sopivammalle tasolle. Ja onhan tuosta hyvät yhteydet myös Helsinkiin. Tosin Espoossakin on kauniita kävelymaastoja.

  2. Vaikuttaa oikein fiksulta konseptilta, jota voisin itsekin käyttää. Olen yleensä se matkailija, joka käy siellä hotellihuoneessa vain nukkumassa, joten tuntuu loogiselta maksaa vain siitä mitä käyttää.

    1. Niinpä Cilla! Me taas arvostamme sitä hyvää aamiaista. Vaihtoehtona se, että voi itse tehdä aamiaisen huoneistossa. Se on meillä ulkomailla usein tapana, mutta silloin oleskelun tavoitekin on toinen. Uskon, että monelle aamiainen ei ole se juttu, joten miksi maksaa siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *