·

Terveyskylpylä Hellimö on suosittu hyvinvointikeskus Orimattilan Kehräämössä

Pääsimme jokin aika sitten elämysmatkalle naapurikaupunkiimme Orimattilaan. Olimme kutsuttuina testaajina koemaistelemassa hevoskaupungin kuuluisimman nähtävyyden Kehräämön namupaloja. Sen suurimpia vetonauloja ovat Maria Drockilan Kynttiläpaja, elämyshotelli Teltta ja huippusuosittu torstain iltapäivätanssit. Tein tuosta vierailusta koosteen, joka löytyy tämän blogikirjoituksen lopusta. Nyt vierailemme elämystehtaan hyvinvointikeskus Hellimössä, jonka hyvin moni päijäthämäläinen nainen tuntee vähintäänkin nimeltä. Mikä tekee tuosta terveyskylpylästä niin suositun? Otimme siitä selvää parin tunnin visiittimme aikana.

Orimattilan Kehräämö on valtaisa kompleksi, jossa terveyskylpylä Hellimö ilmoittaa tarjoavansa palveluja kaikille aisteille. Hellimö on huonekalusuunnittelija,  designeri Antti Evävaaran ideoima ja suunnittelema.

Hellimön omistajiin kuuluva yrittäjä Olli Mäkelä opasti meitä ympäri Kehräämöä ja jossain vaiheessa oli aika nauttia Hellimön palveluista. Meidät otti vastaan ystävällisesti terveyskylpylän markkinoinnista ja myynnistä vastaava, myös kosmetologina toimiva Emma Malinen.

Hellimö toimii paitsi terveyskylpylänä ja hyvinvointikeskuksena, myös kokous-ja koulutustilana ja juhlapaikkana. Puitteet ovat upeat joka suhteessa.

Katseenvangitsijana ja erinomaisena ”rupattelu”paikkana toimiva kaasutakka on, kuinkas muuten, Antti Evävaaran suunnittelema. On tuolla designerilla silmää kauneudelle!

Jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan ja lopputulos on sen mukainen.

Olisipa mukava pitää vaikka johtoryhmän palaveria tällaisessa ympäristössä.

Hellimöstä löytyy suomalaisen ja höyrysaunan lisäksi taustalla näkyvä infrapunasauna, hierontahuone, pyramidi yms. Edessä oleva äänieristetty akustinen Silence-tuoli, jolla Hellimön suunnittelija Evävaara teki kansainvälisen läpimurtonsa. Tuolin eri variaatioita löytyy lentokentiltä, hotelleista, toimistoista,…

Hellimön kautta saa tilata aikoja myös talossa toimivalle osteopaatille Niilo Guttormille.

Infrapunasauna

Infrapunasaunasta kerrotaan firman nettisivuilla seuraavaa:

Infrapunasaunan lämpö vastaa auringon lähettämää ja kehomme tuottamaa lämpöä, esim liikunnan seurauksena. Lämpöenergia vilkastuttaa verenkiertoa, tehostaa aineenvaihduntaa ja poistaa kuona-aineita. Saunan jälkeen olosi on puhdistunut ja virkeä. Syvälämpö myös lievittää kipuja, auttaa reumasairauksien ja allergioiden oireisiin sekä aktivoi ihosoluja uudistumaan.

Se jäi meiltä tällä kertaa testaamatta, kuten muutkin saunat. Tuon kuvankin lainasin Hellimön sivuilta, sillä oman olin ottanut päiväsaikaan. Tuossa on sentään tunnelmaa 🙂

Saunamaailmassa on, tottakai, myös ihmispata eli palju, jonne voi pulahtaa saunaristeilyjen välissä.

Pääsimme testailemaan terveyskylpylä Hellimön joitain palveluja. Suolahuone on erikoisuus, jossa etenkin hengitysteiden vaivoista kärsivät voivat hakea apua tukkoisen nenän, allergian, astman ym. oireisiin. Suolageneraattori puhaltaa puhtaasta suolasta vastajauhettua hienojakoista suolapölyä huoneeseen, jossa asiakkaat istuvat 40 minuuttia paljain jaloin. Hämärässä huoneessa soi vaimea musiikki ja kyllä siinä istuessa unikin pääsi yllättämään. Pieni suolan aistimus suussa tuntui ajoittain, mutta muuten saimme vain nauttia. Ymmärryksemme mukaan tarvitaan muutaman kerran kuuri, jotta suolahuoneen tehot saisi irti.

Äänisen aallot oli mielenkiintoinen tuttavuus. Meikäläinen makoili puoli tuntia pehmeällä vesipatjalla, josta Hellimön nettisivuilla kerrotaan seuraavaa:

”Äänisen Aallot ovat fysioakustiset vesisängyt. Fysioakustinen eli matalaäänihieronta syvärentouttaa lihaksia. Matalaäänivärähtely aktivoi verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä lievittää hermolihaskipuja ja päänsärkyjä. Se myös parantaa keskittymiskykyä, unenlahjoja ja vastustuskykyä sekä vähentää kohonnutta verenpainetta, stressitasoa, lihasjännitystä ja turvotuksia.”

Olisi varmaan pitänyt ottaa muutaman kerran ”kuuri”, jotta vaikutus olisi ollut havaittavissa. Noin kertaluontoisena kokeilun se oli oiva keino käydä unten rajamailla.

Pyramidin lämpimällä hiekalla maaten käyt läpi kaikki päivän valovaiheet, alkaen aamuyön tähtitaivaasta. Keskellä kirkkainta päivää kirkasvalot saavuttavat 2500 luxin voimakkuuden. Kirkasvalohoidolla on piristävä vaikutus mielialaan, pitäen uni- ja valveillaolon ja monet muut ihmisen sisäisen kellon rytmit vakaina.”

Paljon on luvattu, mutta pakkohan sitä on painettuun sanaan luottaa.

Summa summarum:

Hellimö on osa Kehräämön maanmainiota pakettia, josta löytyy jokaiselle jotain. Tutustumisvierailumme perusteella Hellimö hellii ”Hellit ja Heikit”, mutta on mitä mainioin paikka ryhmien yksityistilaisuuksille. Voisin kuvitella, että yritysten TYKY-päiviä, pikkujouluja ym. kannattaisi pitää siellä. Ruoka järjestyy tilattuna paikalle ja vain mielikuvitus on rajana sille, mitä muuta tuohon kokonaisuuteen saa mahtumaan. Jopa tiimiyttämisessä voisin kuvitella sen toimivan mainiosti, kun ryhmä vuorollaan viedään aavikolle Pyramidiin, Äänisen aalloille, infrapunasaunaan, ihmispataan mitä niitä onkaan… Jos joku haluaa olla vähän aikaan yksin, laitetaan hänet hierontaan tai vaikka vaan istumaan Elomaan suunnittelemaan Silence-tuoliin musiikin maailmaan.

 

Alla vielä linkki blogikirjoitukseen, jossa esittelen Kehräämön toimintaa laajemmalti:

Kehräämöstä elämystehtaaksi – Orimattilan vetonaula kerää väkeä ympäri Suomen

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *