· · · · · ·

Maalismatka Teneriffalle – Los Christianos ja Melia Sol Arona -hotelli

Teneriffasta näyttää tulleen meille vakiokohde, sillä lensimme sinne taas vaikka edellisestä reissusta ehti kulua vain puoli vuotta. Yövyimme ensimmäisen yön Los Christianoksessa Melia Sol -hotellissa yksinkertaisista syistä. Torstaina lento sattui olemaan huomattavan edullinen ja kun hotellista sai all inclusive -vuorokauden 115 eurolla kahdelle, saimme käytännössä yhden ”maksuttoman” lomavuorokauden. Perjantain lento olisi tullut samanhintaiseksi kahdelta kuin tämä kombinaatio, joten pihit eläkeläiset valitsivat lisävuorokauden.

Esittelen tässä postauksessa Melia Sol -hotellin, jossa huomasimme olleemme vastaavasta syystä muutamia vuosia aiemmin vaikka emme sitä tajunneet ennen kuin astuessamme huoneistoon, joka saattoi olla jopa sama kuin edellisellä kerralla 🙂

Tämän matkamme peruste oli se, että ystävämme joutui perumaan varaamansa matkan Gran Melia Palacio de Isora -hotelliin, joka on suosikkimme Kanarialla. Hän kysyi olisimmeko valmiit lunastamaan huoneistot käyttöömme eikä meiltä tarvinnut kahta kertaa asiaa kysellä. Huoneistoja sattui olemaan varauksessa kaksi, joten kysyimme ystäviltämme kiinnostaisiko matka Teneriffalle? Myönteinen vastaus tuli samalla nopeudella, joten reissu oli tekemistä vaille valmis.

 

Norwegianin suoralla lennolla Teneriffalle

(Osittainen yhteistyö Norwegianin kanssa.)

Olimme ostaneet Norwegianin suoran lennon Teneriffalle jo joulukuussa eli heti, kun majoitus oli vahvistunut. Nyt saimme yhteistyökumppaniltamme sen verran tukea, että saimme varatuksi itsellemme istumapaikat koneen etuosaan. Vaihdoimme myös paluulennon suoraksi Norwegianin myötävaikutuksella.

Norwegianin Flex-lippuun sisältyy Fast Track -turvatarkastus, joten siinä hommassa ei nokka kauan tuhissut. Jo naamasta näkee, että olimme muutamassa minuutissa ohittaneet tarkastuspisteen ilman jonoa.
Tax free -ostokset kiersimme tällä kertaa läheltä.

Saimme kuulla ”perinneloungessamme” portin 27 vieressä, että portin 13 kohdalle on avattu toinen Aspire Lounge. Koska se oli lähempänä lähtöporttiamme, lähdimme sinne aamiaiselle.

Lentomatka olikin sitten perinteisen miellyttävä noin 6 tunnin suora lento. Norwegianin matkustamohenkilöstö ymmärtää asiakaslähtöisyyden päälle eli hyvä ilmapiiri näkyy palvelussa.
Teneriffa otti meidät vastaan täynnä aurinkoa ja samanlaiset säät jatkuivat koko sen 8 päivän ajan, minkä tuolla matkalla olimme.

Perillä meitä odotti perinteinen shuttle-kuljetus, joka ei ole maailman nopein, mutta hinta-laatu on kohdallaan ja bussi vie perille hotelliin.

Tiedoksenne, että Norwegian laittoi ensi syksyn ja talven Kanarian matkat myyntiin 16.3.? Varaa lennot tästä alta:

Teneriffan lennot

Gran Canarian lennot 

Hei, täällä olemme olleet ennenkin: Melia Sol Arona -hotelli

 

Melia Sol Arona -hotellissa oli jotain tuttua, mutta emme vielä muistaneet siinäkään vaiheessa, kun virkailija katsoi koneelta, että olemme olleet siellä ennenkin. Arvelimme, että kyseessä on Melia-hotellien yhteinen järjestelmä, joka tunnisti meidät.

Tässäkään vaiheessa kellot eivät vielä soineet eli että olisimme olleet tuossa huoneistossa aiemminkin.
Astuessamme parvekkeelle ja katsellessamme vuorille olimme varmoja, että olemme katselleet tuota maisemaa aiemminkin.
Viimeistään tässä vaiheessa tajusimme, että olimme tulleet perhehuoneeseen. Lapsilla olisi ollut tuossa vaiheessa riemu ylimmillään.
Emme mekään jääneet täysin osattomiksi. Retkireppu oli miellyttävä yllätys ja pääsi heti käyttöön lähtiessämme varpaistelureissulle rantaan samoin kuin vesipullo. Kiitos lahjoista!
Koska kyseessä oli all inclusive -hotelli, lähdimme etsimään juotavaa allasbaarista ja löytyihän sitä.
Kun on mahdollisuus nauttia, nautitaan. Tulipahan uimakausi samalla avatuksi.
Hotellissa on ymmärrettävästi myös huomioitu se, ettei sieltä välttämättä tarvitse edes poistua viihtyäkseen.

All inclusive -hotelleissa ei tarvitse todellakaan jäädä nälkäiseksi. Kyllä käytämällemme 115 euron vuorokausimaksulle tuli todellakin erinomainen hinta-laatusuhde.
Illan hämärtyessä muistimme elävästi, että edellisellä kerralla tuolta meren suunnalta kuului tajuton discojumputus, joka häiritsi nukkumista. Onneksi nyt oli hiljaista.

 

Varpaistelu on se meidän juttumme lomilla

 

Varpaistelua harrastamme aina, kun se vaan on mahdollista. Niinpä riensimme hienohiekkaiselle rannalle varpaistelemaan ennen aamiaista.

Sol Arona Teneriffeltä on lyhimmillään reilun puolen kilometrin kävelymatka varpaistelurannalle.

 

Los Christianos Las VIstas
Las Vistas on alueen pisin varpaisteluranta, joten siellä oli hienoa riisua kengät pois ja päästä itse asiaan.
Los Christianos
Tämä ja alla olevat kuvat selittävät miksi rakastamme varpaistelua.

Kuljimme tapamme mukaan Los Christianoksen rannat päästä päähän ja vieläpä edestakaisin, sillä niillä ei ole kauheasti mittaa.

Selfie…

Meillä on sen verran levottomat matkailujalat, että istuimme jo puolen päivän jälkeen bussiasemalla. Edessä oli hotellin vaihto ja kohteena suosikkihotellimme Grand Melia Palacio de Isora.

Paluu varpaistelurannalle ystävien kanssa 

Palasimme varpaistelurannalle ystäviemme Leean ja Reiman kanssa muutaman päivän kuluttua. Nämä maailmanmatkaajat eivät ole aiemmin käyneet Teneriffalla, joten pakkohan meidän oli tutustua näihin pariin turistien suosikkikohteeseen eli Los Christianokseen ja Playa de las Americasiin.

Menimme bussilla Los Christianoksen rannan ääripäähän ja kävelimme sieltä aluksi varpaistellen ja sitten rantabulevardia pitkin Playa de las Americasin reunamille.
Olemme kuvanneet rantabulevardin raitteja niin paljon, että nyt ei filmiä palanut. Tämä kaunis näkymä sai sentään kuvaajan hommiin.

Muutaman kilometrin kävelyn jälkeen oli juhlan paikka. Rallin maailmanmestarille juotettiin shampanjaa ajokengästä, meille olutta saappaasta.

Kun kuiva suu oli saanut ansaitsemaansa kostuketta oli aika kävellä bussipysäkille ja siirtyä majapaikkaamme Gran Melia Palacio Isoraan.  Mitä koimme ja näimme siellä, selviää seuraavasta postauksestamme. Tässä kuitenkin vielä toinen postaus tuosta huippuhotellista.

Onko Gran Melia Palacio de Isora Teneriffan paras hotelli?

 

Tässä vielä tietoa yhteistyökumppanistamme Norwegianista ja vähän vinkkejä lippujen ostamiseen, matkustamiseen yms.

Varaa liput täältä: HINTAKALENTERI

https://appamatkustaa.fi/lentoyhtio-norwegian-teki-vahvan-paluun/

 

 

Samankaltaiset artikkelit

3 Kommenttia

  1. Teneriffa on varmasti mukava paikka, me päädyttiin tällä kertaa pohjoisemmaksi, Krakovaan. Ei niin lämmintä kuin Teneriffalla, mutta kiinnostavaa koettavaa riittää. En muuten muistanut, että Norwegian lentää Teneriffalle suorilla lennoilla.

    1. Kanarian saarista on tullut meille jokavuotinen kohde, 1-2 kertaa vuodessa, tälle vuodelle 3 matkaa. Riittävä lämpö ja sopiva lentomatka hyviä perusteita ja kohtuullisia varpaistelurantojakin löytyy. Hyvää pääsiäistä lahtelaiskollegoille!

  2. Olin juuri Teneriffalla Los Cristianosissa,ei ole kuin hyvää sanottavaa. Rauhallista vaikka olikin 3pvän karnevaalit. Ihanaa kun koko kaupunki tanssi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *