· · · ·

Asuntoautolla Itävallan kautta Sveitsiin

Olemme ajaneet vuosikymmenten aikana useita kertoja asuntoautolla Itävallan kautta Sveitsiin tai päinvastoin. Alpit ovat kuuluneet suosikkikohteittemme joukkoon 1980-luvun loppupuolelta saakka.

Tässä matkakertomuksessa aloitimme autoilun Saksasta ja päädyimme Sveitsiin. Odotettavissa oli huikean hienoja ”sielun maisemia”. Noin voi todeta syystä, että olemme menettäneet palan sydämestämme Alpeille. Olemme käyneet siellä lähes 20 kertaa. Kauniimpia seutuja on vaikea löytää.

(Muokattu ja uudelleen julkaistu 27.12.2020)

Kun lapsemme olivat pieniä, teimme paljon lomamatkoja Keski-Eurooppaan. Olimme usein liikenteessä asuntoautolla. Ehti kulua lähes 20 vuotta edellisestä asuntoautomatkasta ennen kuin päätimme vuonna 2012 kokeilla miltä se tuntuisi kahdestaan mammun kanssa.

Juhannus oli tulossa, joten ”mökkipakolaisten” aika koitti jälleen, perinteiseen tapaan. Nuoret valtaavat aina keskikesän juhlan aikaan Villa Väinölän,  joten me vanhukset saamme keksiä jotain muuta tekemistä. Edellisenä vuonna pakenimme Espanjan aurinkorannalle, nyt Itävallan ja Sveitsin Alpeille.  Olimme bonganneet Finnairin lennot hintaan 140 eu/hlö. Sitten varasimme asuntoauton Münchenin kupeesta reilun 800 euron viikkohinnalla sisältäen omavastuun pienennöksen noin 350 euroon (muuten 1300 eu). Matkapaketti oli kasassa.

 

Asuntoautolla Itävallan kautta Sveitsiin

 

Lähdimme keskiviikkona 20.6.2012 klo 8 lennolla ja olimme vajaan 3 tunnin kuluttua Münchenissä. Olin tsekannut netistä edellisenä iltana, että autovuokraamoon pääsee kätevästi junalla, etenkin kun kärryn saisi vasta klo 15. Ajatuksenamme oli jättää laukut säilöön Markt Schwabeniin, joten otimme junaan päivälipun. Normaali taksa lentokentältä 4 vyöhykkeen alueella oli tuolloin 10 eu ja päivälippu 11 eu, joten … Kävi kuitenkin ilmi, että kun ostaa 2 päivälippua, yhden hinnaksi jää 10 eu 🙂 On hyvä huomioida, että päivälippuja ei myydä automaatissa vaan ainoastaan tuloaulassa olevassa lipunmyyntipisteessä.

Matka Markt Schwabeniin kesti vajaan tunnin. Vuokraamo oli vajaan kilometrin päässä asemalta. Iloksemme asuntoautomme oli jo valmiina, joten perusteellisten luovutusseremonioiden jälkeen olimme valmiit lähtemään liikkeelle. Olimme varautuneet siihen, että autossa olisi peruskeittiösetti kera kattiloiden ja pannujen, mutta erehdyimme. Meillä oli kyllä mukana astioita, mutta nyt tuli hankittavaksi vähän muutakin. Menimme ensin ruokaostoksille paikalliseen kauppaan ja ostimme viereisestä myymälästä paistinpannun ja kattilan yms. mökkikamaksi. Osoittautuivat oiviksi välineiksi nuo lähes pilkkahintaiset astiat. Muutenkaan Saksassa ei ruoka maksa juuri mitään, joten saimme reilulla 100 eurolla (lähes) viikon ruoat  ja juomat (kotiin viemisiksikin).

Pääsimme siis liikkeelle ennakoitua aikaisemmin. Päätimme välttää moottoriteitä ja nauttia maisemista.

Sen vuoksi ajelimme Achenseen (Itävallassa) kautta Innsbruckiin. Totesimme, että se on nähty jo aiemmin ja menimme hieman eteenpäin kohti Sveitsiä yöpymään jonkin pikkukylän urheilupuiston parkkialueelle.

 

Upea Flüelapass-sola kannattaa kokea!

 

Aamulla matka jatkui ajatuksella, että poikkeamme Garmish-Partenkirchenissä, mutta kyseinen sola oli kiinni.  Jatkoimme suoraan  kohti Davosia. Maisemat olivat odotetun kauniit, mutta huippu oli Flüelapass-solan ylitys. Voimakas suositus!

Noihin yli 2200 m korkeudella oleviin maisemiin ei vaan kyllästy vaikka niitä on nähnyt jo lukuisien aiempien reissujemme aikana. Siksihän me aina vaan uudestaan haluamme mennä Sveitsiin!

Nämä ovat niitä ”sielun maisemia”, jotka niin helposti nousevat muistin kätköistä aina, kun alkaa ajatella Alppeja. Oi joi joi!

On varsin nautinnollista ihastella alppiruusuja vuorten seinämillä, poimia niitä muutama ”näön vuoksi” mukaan. Ja nuo tunturipurot!

Mikä on parempaa kuin huuhdella vuoripuron jääkylmällä vedellä kasvonsa, täyttää vesipullot raikkaalla vedellä ja ihastella satumaisen kauniita alppimaisemia. Se on #eläkeläiselämää se!

Näitä lumoavan kauniita alppikukkia riitti noilla seuduilla.

Ohitimme huikeita maisemia ihaillen Davosin ja kiirehdimme eteenpäin kohti määränpäätämme.

Tom tom todistaa, että mutkia riitti tuolla yli 2 km korkeudessa.

Toiset olivat liikenteessä hieman hienoimmilla, mutta ei niin käytännöllisillä pirsseillä. En olisi vaihtanut.

Ei Askompaa!

Tässä välillä hyppäys nykyaikaan, sillä kävin siellä viimeksi vuonna 2019.

Ruskaretki Davosissa Sveitsin Alpeilla oli unohtumaton kokemus

 

Matka jatkui kohti Grindelwaldia

 

Sade yllätti meidät jälleen illalla ja yövyimme Meiringenissä eräällä parkkialueella. Halusimme ajella auringonpaisteessa kohti Interlakenia.

Juhannusaatto valkeni pienoisessa sateessa, mutta aamiaisen jälkeen kirkastui. Oli aika lähteä nauttimaan pääkohteestamme, Grindelwaldista.

Ajelimme Brienzer Seen pohjoispuolta järvenrantatietä, välillä pysähtyen järven rantaan kahvin keittoon. Asuntoautoilun hohto on siinä, että voi valita parhaat paikat pysähtymiseen ja ruokahuoltoon.

Aurinko porotti jo täysillä, kun ohitimme Interlakenin. Emme malttaneet jääda kaupunkin ihailemaan vaan jatkoimme Grindelwaldiin.

Mitä koimme maailman kauneimmalla seudulla, selviää, kun käyt lukemassa alta aukeavan matkakertomuksemme. ON SE HUIKEA PAIKKA!

 

https://appamatkustaa.fi/asuntoautolla-keski-euroopassa-osa-2-grindelwald-maailman-kaunein-kyla/

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Alpeista tykätään mekin. Se on siinä mielessä hieno kohde, että oikeastaan kovin pieleen ei voi mennä, valitsi sitten kohteeksi minkä tahansa alppikohteen. Auton kanssa eri paikkoja kiertäen taitaa kuitenkin olla paras vaihtoehto. Kesällä, kun koronasta johtuvia liikkumisrajoituksia tai karanteeneja ei alhaisista tartuntaluvuista johtuen ollut, oli osuva aika kiertää Alppikohteita. Ihmisiä oli nimittäin paljon keskimääräistä vähemmän liikkeellä, mikä jo itsessään on hyvä asia, mutta tämän lisäksi hotelleissa oli tarjolla hyviä diilejä ja huoneita sai 1/3 niiden normaalista hinnasta.

    1. Teilläpä oli säkä. Meillä oli varaus elokuussa Itävaltaan, mutta emme uskaltaneet lähteä. Siirsimme ensi elokuuhun. Toivottavasti silloin onnistuu. Lennot ja autokin on varattu. Totuus on, että kauniita kohteita riittää Alpeilla maasta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *