· · · · · · · · · · · · ·

Maailman ympäri -virtuaalimatkan matkaoppaat ja videokirjastot

Maailman ympäri (MYM) -virtuaalimatkan matkaoppaat ja videokirjasto ovat kehittyneet mukavasti. Kirjoittelin jo tammikuussa, että olen luomassa maittain matkaoppaita ja videosarjoja Facebookiin ja videokirjastoja (soittolistat)  Youtubeen.

Tavoitteeni oli edetä pääsääntöisesti maittain, mutta nyt on käynyt selväksi, että vierailemme välillä muissakin maissa matkustaaksemme siten taas Suomen kautta seuraavaan kohteeseen. Intuitio ratkaisee 🙂

Toivon, että tämä uusi kokeiluni auttaa teitä matkaajia löytämään entistä helpommin materiaalia niistä kohteista joihin olette matkaamassa. Uskon, että oppaisiin ja kirjastoihini tutustuminen auttaa myös saamaan hyviä vinkkejä mielenkiintoisista kohteista.

Olisin todella kiitollinen, jos annatte jatkossakin näistä kokeiluistani palautetta ja vinkkaatte parempia tapoja palvella matkaajia. Kommentoikaa rohkeasti, mutta rakentavasti. Kiitos yhteispelistä!

(Päivitetty 7.3.2021)

Sovellusten salat alkavat aueta

 

Pystyäkseni palvelemaan lukijoitani mahdollisimman hyvin aloin tämän mielenkiintoisen, mutta valtaisan urakan. Halusin selvittää miten videoista voisi tehdä mahdollisimman helposti katsottavat soittolistat, mikä järki on luoda Facebookiin ”oppaita” jne. En ole selvinnyt näistä ilman kompurointia, mutta uskon löytäneeni vähintäänkin tyydyttäviä ratkaisuja. Kommentoikaa ja neuvokaa ihmeessä. Parastetaan yhdessä!

Youtubessa olen koonnut videoita maa-/maaosakohtaisiin soittolistoihin ja niiden kautta lukija löytää aina myös kuhunkin videoon liittyvät matkakertomukset.

Facebook-sivulla esittelen matkakohteita sekä matkakertomusten että videoiden avulla niin, että kunkin maan koko aineisto löytyy saman oppaan alta ja videot sarjoittain.

Molempien kanavien sielunelämään tutustuminen on ollut minulle erittäin haastava juttu, johon on kulunut aikaa ja energiaa. Ei ollut helppoa eläkeläiselle, mutta eteenpäin on menty. Suhtaudun varsin luottavaisesti tulevaan.

Sen verran paljastan, että tulemme tekemään viime vuosien aikana tekemieni yli 100 matkan aineiston lisäksi virtuaalista aikamatkaa jopa parinkymmenen vuoden taakse kymmeniin eri maihin. Materiaalia minulla on niin paljon, että tästä virtuaalimatkasta tulee matkamaratoni, joka saattaa kestää 1-2 vuotta julkaisutiheydestä riippuen. Yritän päästä sellaiseen rytmiin, että uutta aineistoa tulee kummallekin kanavalle 1-2 päivän välein. Lisäksi lihotan vielä tätä blogisivustoani 1-2 uuden julkaisun viikkovauhtia. Saas nähdä kestääkö vanhan matkaajan kunto.

 

MYM-virtuaalimatkan matkaoppaat ja videokirjasto ovat kehittyneet

 

Aloitin tämän MYM-matkan Seychelleiltä, jonne lensimme ensimmäiseksi. Seuraavaksi suuntasimme Mauritiukselle, sieltä Etelä-Afrikkaan ja edelleen Tansaniaan. Ajatukseni oli kiertää ensin kaikki käymämme Afrikan maat ja lentää sitten seuraavaan maanosaan, mutta toisin kävi. Aloin miettiä, että on lukijaystävällisempää hyppiä maasta toiseen, sillä kaikki eivät välttämättä halua matkata Afrikkaan. Etenen siis intuition ja ”halpojen lentojen” mukaan enkä yhtään tiedä missä järjestyksessä tulemme etenemään. Hyppäsin välillä Sri Lankaan ja suuntaan sieltä välillä Suomeen. Sen tosin tiedän, että tulossa on todella mielenkiintoinen kiertue.

Kiinnittäkää siis turvavyönne ja lähtekää upealle kiertueelle.

 

Yuotubeen avattu videokirjasto MYM (maailman ympäri maailmaa)

 

Tuskailin aluksi tuntikausia Youtuben kanssa opetellessani ymmärtämään sen tarjoamia mahdollisuuksia. Kyselin apua matkablogikollegoiltani ja sain vinkin, jonka perusteella loin itselleni tällaisen alta aukeavan videokirjaston:

Tavoitteeni on lisätä tähän kirjastoon päivittäin yksi video. Videot näkyvät julkaisujärjestyksessä niin, että uusin on aina ensimmäisenä. Tästä aukeaa linkki aina uusimpaan videoon:

SOITTOLISTOJEN avulla voit etsiä kaikki Youtubeen aiemminkin laittamani videot maittain jo nyt.

Youtuben maakohtaiset soittolistat löytyvät tämän linkin takaa.

 

Facebook-sivulle ”Appa matkustaa” syntyy matkaopaskirjasto

 

Uusin kokeilu on Facebookin Oppaat-kansio, jonka avasin koenaurettavaksi. En ole sitä aiemmin käyttänyt, mutta päätin kokeilla miten se toimii.

Tavoitteeni on luoda opaskansioon maakohtaiset oppaat, jonne kerään kaikki kyseisestä kohteesta tekemäni matkakertomukset. Toivottavasti tämä helpottaa niihin tutustumista.

Appa matkustaa | Facebook

 

 

 

Facebook Watchiin avattu videokirjasto MYM (maailman ympäri maailmaa)

 

Nälkä kasvoi syödessä, ja löysin Facebookista uuden ominaisuuden. Sinne on luotu sarja Watch, johon voi luoda selkeät soittolistat maittain tms. Tämä tutustumismatkani Facebookin suomiin mahdollisuuksiin on vielä vaiheessa. Yritän selvittää miten hommaa voisi kehittää edelleen.

Tämänhetkinen SARJA-videokirjasto aukeaa tästä:

Facebook videosarja MYM (matkustan ympäri maailmaa)
Tänne Facebook Watch -videokirjastoon tulee videoita matkoiltamme ympäri maailmaa.

 

Auta miestä mäessä!

Minusta tuntuu ajoittain, että pääni sekoaa näiden asioiden pähkäilyssä. 🙂  Sen vuoksi rohkenen pyytää sinulta apua.

Jos sinulla on antaa minulle vinkkejä siitä miten kirjastoja Youtubessa tai Facebookissa voisi kehittää, kerro se alla olevissa kommenteissa tai laita yksityisviestiä sähköpostiosoitteeseen asko@leppilampi.com

Kiitos, että lähdet auttamaan miestä mäessä!

Olisi kunnia, jos lähtisit mukaani MYM-virtuaalimatkalle.

Tervetuloa!

PS.

Käy TYKKÄÄMÄSSÄ Facebook-sivustoani tämän linkin kautta:

APPA MATKUSTAA -FACEBOOK-sivusto

Käy TILAAMASSA Youtube sivustoni

APPA MATKUSTAA FACEBOOKISSA

 

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

    1. Kiitos palautteesta. Autat parhaiten, kun liityt Youtube-ryhmään ja seurailet reissujamme 🙂 Kommenttejakin saa mieluusti laittaa vaikka omista kokemuksista niissä paikoissa.

  1. Hei! Kiitos norsukuvista! Tämä on taas toisenlaista matkailua, kun on eläviä kuvia. Sopivan mittainen pätkä, joka houkuttaa seuraamaan lisää. Oma osaaminen ei kylläkään riitä tekniseen neuvontaan, omilla reissuillakin hoidan enimmäkseen kuljetukset ja mahdollistan kuvaamisen.
    Juha

    1. Ollos hyvös Juha & Aila. Norsukuviakin on tulossa lisää ja mukaan otetaan myös leopardit, leijona yms. Tämä on vaan niin hidasta homma, kun pitää lähteä liikkeelle VHS-videoiden vääntämisestä digimuotoon ja sitten sen editoimisesta yms. Näillä pikku kätösillä on haastetta saada videot julkaisukuntoon. Onneksi eläkeläisellä ei ole kiire. Pysykää kanavalla, sillä mielenkiintoisia videoita riittää. Parasta on se, että löytyy videoita, joita en muista edes olevan olemassa 🙂 Mahtava MYM-matka edessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *