· ·

Ranskan Biarritz: Airbnb ei ole meidän juttumme, valitettavasti!

Airbnb ja halpa asuminen liittyvät yhteen ainakin meidän ajattelussamme. Olemme kokeilleet sitä pari kertaa emmekä ole ainakaan toistaiseksi hurahtaneet siihen. Onko meillä vaan ollut huono säkä?

Tämä Biarritzin kokemus oli meille ensimmäinen. Paikka oli erinomainen sijainniltaan, mutta… Lue tämä, niin ymmärrät, että ”ruusun kauneimmankin alla piilee piikki pistävä”.

Tulimme San Sebastianista bussilla Biarritziin eli toteutimme haavettamme ajelle julkisilla kulkuvälineillä Atlantia rannikkoa. Edelliset matkakertomuksemme  Bilbaosta, San Sebastianista ja Biarritzista löytyvät tämän blogikirjoituksen lopusta.

 

Pientä Airbnb-sekoilua

 

Tässä kirjoituksessa valotan hieman ensikokemuksiamme suositusta majoitusmuodosta Airbnb:stä Siitä ei tullut tämän kokemuksen perusteella ole eläkeläisten sivusto.

Olin saanut vihiä Airbnb-sivustosta ja päätin kokeilla miten se toimii. Varasin sivuston kuvien ja matkailijoiden palautteiden perusteella majoituspaikan San Sebastianista ja Biarrizista. Hinnat olivat 45-60 €/yö. SS:sta tuli kohta tieto, ettei hyväksy varaustamme, sillä olisi pitänyt varata vähintään 2 yötä. Biarrizista tuli vastaus, että tervetuloa! Airbnb otti varauksesta 6 € ja majoittaja 39 €. Ei paha!

Aloin sitten varmistella, että mitähän tuli sovituksi. Katselin hieman tarkemmin sivustoja ja oivalsin, että siellähän olisi pitänyt ruksittaa vaihtoehto ”koko asunto”, jos halusi olla kämpässä ilman muita majoittujia. Tuota en ollut havainnut, joten perästä näkyi. Seikkailuaan tämä Asko Toursin järjestämä matkailu usein on.

Tulimme  San Sebastianista Ouibussilla reilun tunnin matkan hintaan 5€/nenä. Saavuimme Biarrizin rautatieasemalle, joka sijaitsee 3 km päässä rannalta ja ydinkeskustasta. Yritimme soitella vuokraisännällemme, mutta eipä vastannut hän. Päätimme kuitenkin lähteä viemään laukkumme hänen huoneistoonsa pienellä riskillä.

Löysimme hänen sivuiltaan ohjeet, millä bussilla sinne pääsee, joten menoksi.

Kuten alussa kirjoitan, sijainnissa ja ympäristössä ei ollut mitään vikaa. Kämppä sijaitsi muutaman kilometrin päässä Angletin puolella ja bussi 10 meni 300 m päähän. Otimme 24 tunnin liput (2€) ja siirryímme rannalle. Löysimme paikan osoitteen perusteella ja nimenkin postilaatikosta, mutta asunnon numeroa siinä ei ollut. Yritimme päätellä laatikkojen järjestyksen perusteella mikä se olisi ja lähdimme etsimään. Numeroa 46 ei löytynyt koko talosta, joten nyt olimme pulassa.

Menimme alakerran ravintolaan, joka oli kohta aukaisemassa oviaan. Löysimme sieltä Angletin Angelin eli hyvin ystävällisen naisen, joka lähti kanssamme tutkimaan tilannetta. Hän hallitsi numerolukkojärjestelmän sen verran hyvin, että löysi huoneiston 66/72. Kiitimme enkeliä ja nousimme kolmanteen kerrokseen. Siellä se oli!

Koputtelin aluksi varovasti, mutta koska kukaan ei tullut aukaisemaan, jatkoin lujempaa ja lujempaa. Marjatta jo tuumaili, että annetaan olla, mutta kohta avautui viereinen ovi, josta heiman noita-akan (anteeksi,mutta niin se vain oli) oloinen rouva ilmestyi esiin. Hän puhui muutaman sanan englantia ja kävi ilmi, että asunto on hänen poikansa hallussa.

Pääsimme sisään kylmään, ei-niin-meidän-makuun sisustettuun huoneistoon, jossa oli likaiset ikkunat ja kämppä oli muutenkin vähän niin ja näin. Saimme avaimet ja huoneen. Milla Magia toivotti meille hyvää oleskelua ja ilmoitti, että hänen poikansa tulee illalla Lontoosta. Parvekkeelta kaikki näytti vielä hyvältä.

Tällainen meitä odotti. Huippu oli tämä sänky, joka oli jäänyt petaamatta edellisen vieraan jälkeen tai sitten…?

Marjatta oli vähän tyrmistynyt kaikesta, ihmetteli olivatko ryppyiset lakanat edellisen asiakkaan jäljiltä eikä ollut kauheen innostunut hommasta. Kyllähän siinä oli itselläkin sellainen olo, että mitähän tästä tulee. Asunto parvekkeineen oli kuitenkin loistavalla paikalla meren rannassa, joten eikun taloksi.

Kävimme välillä kaupunkikierroksella. Matkakertomus siitä löytyy tästä:

https://appamatkustaa.fi/2019/03/22/biarritz-ranskan-kuninkaallisten-lomapaikka/

 

 

Elämää Airbnb-asunnossa

 

Palattuamme sieltä meitä kohtasi seuraava yllätys: Alaovi oli lukossa… Liekö sattumaa vai oliko MM nähnyt meidän saapuvan, mutta joka tapauksessa hän tuli samanaikaisesti alas eteiseen ja päästi meidät sisään. Hän oli unohtanut antaa meille ovikoodit! Onhan tämä kumma juttu, sillä aamulla tuo ulko-ovi oli auki ja mahdollisti aarteen etsinnän. Pääsimme sisään, jonka jälkeen kävin hakemassa meille iltapalaa ja aamiaistarvikkeet.

Elämä voitti, kun olimme juoneet iltateet, korkkasimme kuoharipullon. Saimme myös kokea tuona ikimuistoisena päivänä ikimuistoisen auringonlaskun. Se kyllä korvasi jonkin verran muutoin-ei-niin-mukavaa-kokemusta.

Ihailimme yhtä kauneimmista auringonlaskuista koskaan. Se vähän korvasi muita puutteita, vai mitä?

Isäntä tuli kotiin klo 20 maissa jakamaan kanssamme kuohuviinipulloa. Juttelimme jonkin aikaa ja menimme ajoissa yöpuulle. Marjatta nukkui lähes kylmässä makuuhuoneessa erittäin huonosti mielessään ajatus, että kenenkähän jälkeen hän nukkuu pesemättömillä lakanoilla eikä laittanut edes yöpukua päälle.

Olihan se sellainen kokemus, että Airbnb:t saavat jäädä osaltamme tähän yhteen kertaan. Hyi hitto!

Söimme aamiaisen isännän vielä nukkuessa ja lähdimme saman tien liikenteeseen. Hyppäsimme bussiin ja siirsimme itsemme kaupungin keskustaan.

 

Kävimme tutustumassa paikalliseen kauppahalliin ennen kuin jatkoimme matkaamme.

Sen jälkeen siiirryimme Flix-bussiin, joka vei meidät 9 eurolla 2,5 tunnin päähän Bordeauxiin läpi kauheen laakeen aakeen… Siltä matkalta ei jäänyt muisteltavaa maisemien suhteen, mutta onneksi se oli äkkiä ohi. Wlan toimi ja muutenkin matka oli miellyttävää.

Bordeaux odotti!

 

PS. Olisi kiva lukea omia Airbnb-kokemuksianne. Onko kellään positiivisia? Ilmeisesti, koska se on niin suosittu? Kommentoi tänne alle.

 

Samankaltaiset artikkelit

20 Kommenttia

 1. Onpas kurja AirBnB-kokemus! Olen käyttänyt kyseistä majoitusvaihtoehtoa useita kertoja, mm. San Diegossa, Losissa, New yorkissa, Roomassa ja Tanskassa ja joka kerta valinta on ollut onnistunut. Tärkeimmät valintakriteerit itselle ovat olleet juurikin se, että asunto on vain omassa käytössä, mutta myös se, että kohteella/majoittajalla on ollut useita kiitettäviä kokemuksia muilta käyttäjiltä, mielellään yli 10.

  Parhaita ovat olleet ne, joissa perhe on esimerkiksi vuokrannut ”pihataloaan”, tai naispuolinen asunnon omistaja/päävuokralainen on alivuokrannut kotiaan poissaolonsa aikana. Näissä kaikissa siisteys on ollut hyvä (allergikkona tämä on minulle aika kriittistä), mutta myös kommunikointi on sujunut moitteetta. Sen lisäksi olen päässyt viettämään iltaa ruuan ja viinin parissa vieraanvaraisien, muttei tungettelevien, vuokraajien kanssa ja saanut hyviä vinkkejä näiltä paikallisilta.

  Sääli, että teille sattui näinkin huono ja likainen kokemus.

  1. Kiitos kommentista ja ajatuksistasi Maiju. Ymmärrän, että meillä kävi nyt vaan huono säkä. Ehkä kokeilemme vielä uudelleen jossain vaiheessa. Kaikissa asioissa on niin, että käytäntö opettaa tulkitsemaan viestejä ja tekemään oikeat valinnat. Onnistuneita valintoja ja matkoja myös sinulle. Meillä nyt 4 reissua varattuna.

 2. Omat kokemukset ainoastaan positiivisia, mutta olemme tosiaan melkein aina ruksineet sen kohdan, jossa koko asunto tulee omaan käyttöön. Huippu oli Luxemburgin vanhassa kaupungissa kivitalo 1700-luvulta. Siitä olimme kyllä varanneet vain yhden huoneen omalla kylppärillä mutta saimme koko talon pihoineen ja näköaloineen. Tämä vuokraaja sanoi, että buukkaa nykyään huoneen vuokraavalle koko talon, ettei toisilleen vieraat seurueet päädy jakamaan taloa. Muita hyviä kokemuksia Reykjavikista työporukalla ja Prahasta vanhasta palatsista. Ensi kesänä Lofooteilta talo. Oleellista on kommunikointi ennen varausta ja matkaa. Siitä saa jo paljon käsitystä!

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä. Ehkä pitää vielä kokeilla, jos muilla noin hyviä kokemuksia.

 3. Hei,
  me olemme eläkeikäisiä ja käytämme airbb:tä usein, ainoastaan yksi hieman huonosti siivottu asunto, muutoin ovat yllätykset olleet positiivisia. Teemme pohjatyöt huolellisesti: ensin määritellään mieluisa alue, siitä katsotaan kaikki omalle kukkarolle sopivat, tutkitaan kuvat ja varusteluettelo todella tarkasti eli jos jotain puuttuu, sitä ei todellakaan ole. Esim. asunto 4. kerroksessa eikä mainintaa hissistä, ei meille. Sitten kun loppusuoralla on muutama asunto, lähetetään sähköpostia ja tiedustellaan jotain yksityiskohtaa. Vastaamisen nopeudesta ja viestistä muutoinkin voi päätellä paljon. Sijainnit tarkastetaan vielä Google mapsista jne. Saapumisaika sovitaan aina tarkasti. Ja se tärkeä, jonka huomasittekin, aina koko asunto

  1. Nuo ovat hyviä neuvoja, josta kiitos. Tuo perusteellinen sähköpostikeskustelu kuulostaa myös hyvältä. Me kävimme, mutta emme osanneet varautua ongelmiin.

 4. Onpa ikävää, että teidän kohdalle sattui tällainen Airbnb-kokemus! Olen majoittunut Airbnb:n kautta kymmeniä kertoja, eikä huonoja kokemuksia ainakaan toistaiseksi ole tullut vastaan. Edellisen kommentoijan tapaan minäkin syynään tarkasti läpi kohteen saamat kommentit ja pyrin suosimaan Supermajoittaja-tittelillä varustettuja vuokranantajia, jotka ovat saaneet kauttaaltaan hyviä arvioita ja toimineen Airbnb:ssä jo pidemmän aikaa. Useimmiten valitsen myös täysin omassa käytössä olevan asunnon, mutta hyviä kokemuksia on myös jaetuista asunnoista, joiden muissa huoneissa majoittuu joko majoittaja itse tai muita matkailijoita. Toivottavasti teillekin sattuisi seuraavalla kerralla parempi tuuri!

  1. Oppirahat pitää näköjään maksaa. Kiitos, kun te kokeneet annatte hyviä vinkkejä. Ehkä vielä yritämme. Tuo supermajoittaja kuulostaa hyvältä kriteeriltä.

 5. Onpa harmi, että teillä oli heti aluksi noin huono kokemus. Me olemme mieheni kanssa käyttäneet kyseistä palvelua jonkin verran ja kaikki kokemukset positiivisia, minä olen erittäin tarkka siitä mihin pääni kallistan…
  Suosin Supermajoittajia ja ehdottomasti koko asunto käyttöön, yleensä kuvista näkee asuuko asunnossa kukaan vai onko vain Airbnb käytössä.
  Paikallisiin on tietenkin kiva tutustua ja se yleensä onnistuukin, kun kiertää turistialueet kaukaa. Hyviä matkoja edelleen….on erittäin mukava lukea teidän matkakertomuksia.

  1. Kiitos palautteesta Tiina! Hienoa, että matkakertomuksista on hyötyä. Luulen, että osaan ensi kerralla varmistaa oikeilla kriteereillä oikean paikan, jos sitä kertaa tulee 🙂 Ehkäpä?

 6. Niin ymmärrän teitä! Meillä oli vuosi sitten talvella Palm Springsistä huvila varattuna, kuvissa ja arvosteluissa kaikki näytti ja kuulosti tosi hyvältä. Totuus paikan päällä oli jotain ihan muuta.
  Talo oli ruokottoman likainen ja juurikin nuo edellisen asiakkaiden lakanat ja pyyhkeet yms. Ne vessatkin… YÖK. Saavuimme keskellä yötä, mutta ei siinä auttanut muu kuin alkaa itse siivoamaan.
  Seuraavana päivänä valitin omistajalle sähköpostitse (kuvien kera) ja vastauksena sain raivostuneen viestin, jossa uhkailtiin poliisilla, nimiteltiin ties miksi, ja kehotettiin häipymään kaupungista asap. Aivan PÖYRISTYTTÄVÄÄ! No, poistuimme talosta kyllä, ei oikein siinä kohtaa tehnyt mieli jäädäkään. Olin asiasta yhteydessä Airbnb:hin ja kävi ilmi, että oikeusturvani tällaisessa tapauksessa on olematon ja rahoistakin saimme takaisin vain puolet.

  1. Huh mikä kokemus teillä! Voisi kuvitella, että tuollaisen jälkeen kaveri lentäisi järjestöstä saman tien. Onneksi pääsääntöisesti ihmisten kokemukset ovat positiivisia. Ehkä meillekin tulee vielä sellainen vastaan.

 7. Ottakaa huone vain supermajoittajalta. Kannattaa lukea aina paikan saamat arvostelut. Lisäksi kannattaa olla tarkkana, että ottaa koko huoneiston eikä pelkästään huoneen, koska muutoin asunnossa tulee todennäköisesti olemaan muitakin. Itse ollaan majoituttu airbnb kautta ja lähes aina ollaan oltu tyytyväisiä. Kerran Köpenhaminassa oli vahingossa mies varannut pelkän huoneen huoneiston sijaan. Viimeksi tammikuussa espanjassa majoituttiin airbnb kautta todella hulppeassa loma-asunnossa merenrannalla edulliseen hintaan.

 8. Juu,komppaan Maijua…Itse majoittunut AirBnB;n kautta vain Euroopassa ja kokemukset pelkästään positiivisia. Kuvat ovat monesti hiukan koristeltuja,valaistus paras mahdollinen ja kukkia maljakossa..Yksikään asunnoista ei ole ollut oikeasti kenenkään majoittajan koti vaan selkeästi vuokra-asunto. Siltikin,siistejä asuntoja joissa kaikki tarpeellinen.
  Omistaja ollut lähes aina itse vastassa ja kertonut hyvin yksityiskohdat kaikesta mitä on älynnyt kysyä.Silloinkin kun ei ole oltu itse vastassa,olen saanut hyvät ohjeet ovikoodeihin ja muihin puhelimitse. ”Huippumajoittaja ” on aina varma valinta ja kiitettävät kehut useilta eri maalaisilta lisää uskottavuutta.
  Lisäksi ”juttelen” majoittajan kanssa AirBnB;n chättipalvelussa etukäteen niitä näitä,kysyn ja sovin aikatauluja ym.
  Jatkossa varmasti parempia kokemuksia teilläkin,uskon näin!

  1. Jep. Uskon, että jatkossa meilläkin onnistuu paremmin, kun osaamme varautua. Tuo oli 1. kokemuksemme. Voi kun kaikki toimisivatkin noin, mitä tuossa kuvaat.

 9. Me teimme viime kesän kaksiviikkoisen Saksan roadtripin pelkästään AirBnB-majoituksilla ja yhteensä asuntoja mahtui reissuun viisi. Kaikkien asuntojen kohdalla valinta osui nappiin. Asunnot olivat puhtaita ja kaikin puolin kuvausten ja kuvien mukaisia. Jokaisen asunnon kohdalla omistaja laittoi etukäteen viestiä avaimen luovutuksesta ja aina meitä oltiin vastassa ajoissa sovitussa paikassa. Tuo matka oli meidän ensimmäinen kosketus airBnB:hen ja oikein positiivinen sellainen.
  Teidän kokemus kieltämättä kuullosti aika toisenlaiselta. Tuossa kuvan sängyssä on selvästi nukuttu, eikä lakanoita ole sen jälkeen vaihdettu. Yököttävää.

  1. Voit kuvitella, että kokemuksemme jälkeen rima on erittäin korkealla, sillä hyviä, edullisia hotelleja löytyy lähes aina ja niihin joutuu hyvin harvoin pettymään. Asiakasarvioinnit pitävät siitä huolen. Ja toki olemme oppineet lukemaan ”rivien välistä” noissa hotelliarvioinneissa, kun kokemusta on todella paljon. Ehkä tämä Airbnb tulee vielä joskus kyseeseen?
   Mahtavaa, että teillä kaikki onnistui noin hienosti.

 10. Olen muutaman kerran vuokrannut isoja huviloita Airbnb:n kautta, mutta kohteet on olleet aina Suomessa. Kuvat pitäneet hyvin paikkansa ja viestittely omistajien kanssa sujuvaa. Pari kertaa meille on jätetty jotain ekstraakin kuten paikallisia herkkuja ja namuja. Jos ulkomailta vuokraisin niin olisin tarkempi noitten arvostelujen kanssa. Yleensä mitä olen esim hotelliarvosteluja katsonut, niin suomalaisten arviot on yleensä olleet sitten paikanpäällä ne omaan silmään ja ajatteluun osuvimmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *