· ·

Hongkong on pilvenpiirtäjien saari

Hongkong on pilvenpiirtäjien saari, josta jo vuosikymmenien ajan on virrannut erilaista rihkamaa pilkkahinnalla myös Suomeen. Olimme viettäneet pari viikkoa Kiinassa ensimmäistä kertaa elämässämme. Nyt oli jäljellä enää tutustuminen Hongkongiin, tuohon valtavaan 7,5 miljoonan asukkaan pilvenpiirtäjäkaupunkiin, joka toimii Kiinan erityishallintoalueena.

Pääset tämän matkakertomuksen välityksellä kurkkaamaan tuohon kiistanalaiseen saareen, jossa valtaisa älämöly hallitsee elämänmenoa. Mitä ehtii nähdä parin vuorokauden aikana Hongkongissa? Se selviää, kun luet tämän matkakertomuksen.

Meillä on kotona seinällä suuri maailmankartta, jonne merkitsemme värikkäillä neuloilla paikat, joissa olemme vierailleet. Yhden uuden neulan (vihreä ja punainen) saimme molemmat laittaa siihen tämän Hongkongin matkamme jälkeen.

Edellinen kohteemme tällä upealla vuonna 2008 toteutuneella kiertueellamme oli Hainanin saari, yksi Kiinan parhaista varpaistelupaikoista.

https://appamatkustaa.fi/sanya-hainanin-saarella-kiinassa-hyva-lomakohde/

Kiertelyä Hongkongissa, pilvenpiirtäjien saarella rihkamien ja ”merkkituotteiden” keskellä

 

Viimeisen matkapäivämme vietimme Hongkongissa, jonne lähdimme jo klo 6.30 hotellilta.

Siirtyessämme lentokentältä kohti Hongkongia saimme jo aavistuksen siitä, mitä tuleman pitää. Tuo pieni saari on rakennettu täyteen pilvenpiirtäjiä. Pääsimme nyt todistamaan, että Hongkong on pilvenpiirtäjien saari

Saavuimme Royal Placaan klo 11 jälkeen. Hotelli sijaitsi kulkemisen kannalta erinomaisella paikalla Mong Kok Eastin metroaseman päällä, samassa rakennuksessa suuren ostoskeskuksen kanssa. Tuosta hotellin aulasta avautuvalla ostoskadulla teimme ainoat ostoksemme parista ensimmäisestä liikkeestä: Antille aurinkolasit, Marjatalle piilolaseja 5 pakettia ja hieno laukku. Tämä ostoskeskus paljastuikin parhaaksi hinta-laatusuhteeltaan verrattuna muihin taxfree ym. toinen toistaan hienompiin maailman huippumerkkejä myyviin elitistiputiikkeihin. Niissä rahkeet loppuivat.

Omalla tavalla komeaa nähtävää löytyi kävelymatkamme varrelta.

Törmäsimme jossain vaiheessa autonäyttelyyn, josta bongasimme suosikkiautomme, kovakattoisen avoauton, 3-sarjan BMW:n. Kotona meillä oli tuolloin vuonna 2008 saman sarjan auto, mutta tottakai kuolasimme hieman uudempaa mallia. Onneksi juuri tuo kyseinen malli ilmaantui myöhemmin autotalliimme. Voi sanoa, että se on ”meidän auto”, ”the one and the only!”

Tekstarit olivat vuonna 2008 kovaa viestintävaluuttaa ja tottakai puhelimena Nokia, vielä silloin. Ja tuosta kuvassa näkyvästä autosta sen verran, että meillä oli myöhemmin tallissa jostain syystä täysin samalla värimaailmalla varustettu Bemari. No, ratti oli toisella puolella.

Siirryimme lautalla toiselle saarelle ihailemaan niitä oikein korkeita rakennuksia.

Saarella sijaitsevan Centralin ympärillä oli huikean hieno pilvenpiirtäjäalue, jossa niskat tulivat lähes kipeiksi. Ihmettelimme aikamme tuota loistoa ja palasimme erittäin hyvin toimivalla metrolla Mong Kokiin.

 

Kiinalaisen kaupunginosan kautta valotaidetta ihailemaan

 

Hongkong on tunnettu paitsi pilvenpiirtäjistään, valotaideteoksista, joita halusimme käydä katsomassa joelta kävin. Ja pakkohan oli myös vierailla kiinalaisessa kaupunginosassa. Tuo turhien tilpehööritavaroiden saari tunnetaan Suomessa vuosikymmenten takaa lähinnä halvan ”krääsän” tuontimaana. Oli mielenkiintoista nähdä, miltä se näytti matkailijan näkökulmasta.

Sieltä kävelimme ”naisten ostoskadun” tungoksen läpi noin kilometrin päässä sijaistevaan MK Eastin hotelliimme.

”Merkkilaukut” ym. olivat näyttävästi esillä. Halvalla olisivat lähteneet, mutta sinne jäivät odottamaan muita ostajia.

 

Valotaideteosten ihastelua joelta ja rannalta

 

Metro on ylivoimainen kulkuväline Hongkongissa. Sillä pääsee edullisesti ja nopeasti haluamaansa paikkaan, tällä kertaa valotaidetta katsomaan.

Valoshowt oli kaunista, upeaa nähtävää. Paras tapa ihailla tuota kaikkea on ehdottomasti astua laivaan.

Laivan kannelta näkee tuota valotaidetta parhaiten.

Pakko sanoa tuosta pilvenpiirtäjien varaan työstetystä vaolo- ja äänishowsta, että olihan se  hieno!

 

Summa summarum

 

Hongkong tuli pikanähdyksi parissa päivässä. Ei jäänyt kuitenkaan sellainen fiilis, että heti sinne takaisin.

Tämän meille niin harvinaisen valmismatkan kustannuksista sen verran, että matka ja majoitus maksoivat 2 x 1400 = 2800 €. Varsin kohtuullinen hinta ottaen huomioon mitä kaikkea saimme kokea.

 

Tämäisen matkamme ensimmäinen postaus löytyy tästä:

https://appamatkustaa.fi/kiina-guangzhou-kanton-on-esimerkki-aidosta-kiinalaisesta-kulttuurista/

Sieltä etenimme kiinalaisten varpaisteluparatiisiin Hainanin saarelle:

https://appamatkustaa.fi/sanya-hainanin-saarella-kiinassa-hyva-lomakohde/

Tämän matkan opetus oli, että kyllä kannattaa ajoittain käydä myös valmismatkoilla. Onhan se niin helppoa ja tehokasta.

Erinomainen reissu! Kiitos rakas vaimoni, jälleen kerran!

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. 😊 Mitä ihmettä, saitte kuvan tyhjästä metrosta? Ensimmäisellä kerralla kun menimme metroon ja juna tuli laiturille, emme olisi mahtuneet sisälle kun toisia työntämällä, niinpä päätimme jäädä asemalle odottamaan 3 minuutin päästä tulevaa seuraavaa junaa, jonka oletimme olevan väljemmän – sama tilanne, yhtä täysi, ei auttanut kun työntäytyä vaan sisään. Kadulla kävellessä ei parane pysähtyä karttaa katsomaan, ihmiset törmäilevät varmasti, pitää vaan mennä ihmisvirran mukana. Koko kaupunki vaikuttaa yhdeltä muurahaispesältä miljoonine ihmisineen. Huikeat ostosmahdollisuudet, hieno ja mielenkiintoinen metropoli. Lensimme muuten sinne Moskovan kautta Aeroflotilla, edullinen ja hyvä lento.

    1. Olemme käyneet pari kertaa Hongkongissa enkä kyllä muista, että olisimme koskaan olleet kovin rajussa tungoksessa. Tuota tyhjän metrovaunun kuvaa en olisi muistanutkaan. Hyvä, jos teillä on hyvä kokemukset Aeroflotin lennoista. Minä olen jostain syystä ennakkoluuloinen sitä yhtiötä kohtaan enkä ole ainoa. Pitäisi varmaan joskus käydä testaamassa, että osaisi osallistua keskusteluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *