· · · · · ·

Kreetan pohjoisrannan parhaita paikkoja – Rethymno ja pari majoitusvinkkiä

Kreetan pohjoisrannalla on kaunis maisematie, jolta pääsee ihailemaan turkoosia merta, vuoria ja lumoavaa oleanteriloistoa. Saat tämän artikkelin avulla pari majoitusvinkkiä ja voit tutustua Rethymnon kaupunkiin.

Vietimme helteisen viikon Kreetalla ja kävimme katsomassa tuon kauniin saaren pohjoisrannan parhaita paikkoja. Kohteinamme olivat mm. Rethymno, Iraklion, Elounta, Platanias ja Hania. Saat tämän artikkelin kautta muutaman oivan kohdevinkin tuleville Kreetan matkoillesi.

Meillä oli kokemusta Kreetasta aiempien matkojemme pohjalta lähinnä sen läntisestä osasta, joten halusimme nähdä millaisena saari jatkuu toisella puolella saarta. Eteläranta jäi odottamaan tulevia reissuja sillä emme halunneet ahnehtia liikaa kerralla.

Olimme ottaneet tavoitteeksi kulkea pohjoisrantaa Hanian lentokentältä itään ilman tarkkaa päiväsuunnitelmaa. Siksi varasimme hotellit aina edellisenä päivänä lukuun ottamatta paria ensimmäistä yötä.

Auton vuokraus on aina jännä paikka

Jos joku ihmettelee, miksi väliotsikoin, että ”auton vuokraus on aina jännä paikka”, pieni selitys lienee paikallaan. Tällainen kokemus on tehnyt meidät tori tarkaksi:

Autonvuokrauksen ihmeellinen maailma – Ole tarkkana!

Olimme tällä kertaa vuokranneet auton Norwegianin sivuilta syystä, että oletamme asioiden hoidon sujuvan mahdollisissa ongelmatilanteissa heidän kauttaan paremmin kuin suoraan autovuokraamon. Vuokraamoksi valikoitui eri vaihtoehdoista Auto Holidays, joka sijaitsee noin 300 m päässä lentokentän terminaalista. Viikon vuokrahinta oli 258 €.

Uskomme, että Norwegianilla ei ole järkevää välittää vuokraamoja, jotka toimivat huonosti tai jopa epärehellisesti.

Tämänkertainen kokemuksemme oli kaikilta osin erinomainen. Sekä luovutus että palautus sujuivat ilman turhia kommervenkkejä. Palautusprosessi kesti pari minuuttia. Virkailija kysyi onko mitään vaurioita, katsahti oliko tankissa bensaa sama määrä kuin noudettaessa, kiitti ja toivotti hyvää kotimatkaa. Ei Askompaa! Kiitos Auto Holidays!

Ihan vaan vinkkinä, että OP Platinum -kortissa on ominaisuus, joka korvaa mahdollisia autovauriokustannuksia 5 000 euroon asti kotimaassa ja ulkomailla. Sen johdosta emme osta erillistä kaikenvaravakuutusta auton vuokrauksen yhteydessä, joten auton vuokraus tulee edullisemmaksi.

Royal Sun Hotel oli positiivinen yllätys

Ensimmäiseksi majapaikaksi olimme varanneet Royal Sun Hotellin syystä, että se sijaitsee kohtuullisen matkan (noin 7 km) päästä lentokentältä. Kun hinta aamiaisineen oli 104 €, voimme suositella sitä ns. lentokenttähotelliksi.

Hania näyttäytyi parvekkeeltamme kauniissa väreissä astuttuamme hotellihuoneeseen.
Huone oli perussiisti kokonaisuus.
Aamulla Hania näyttäytyi näin komeasti.
Viihtyisään aamiaisravintolaan oli katettu todella monipuolinen aamiainen.
Aamiaisravintolan kruunu on silmiä hivelevän kaunis panoraamanäkymä Haniaan ja Välimerelle.

Uima-allas jäi tällä kertaa testaamatta, sillä kaasujalka alkoi jo käyttäytyä levottomasti.

Tie pohjoisrannikolla on todella kaunis

Nyt voimme kokemuksen  syvällä rintaäänellä sanoa, että tie Kreetan pohjoisrannikolla on todella kaunis! Kauniina kukkivat punaiset ja valkoiset oleanterit lumoavat matkailijat. Niitä riittää parin sadan kilometrin matkalla. Kun tie noudattelee meren rantaa, tuli ajoittain mieleen vastaava kokemus Kroatiassa, jossa tie kulkee korkealla ja turkoosin värinen meri näyttäytyy alhaalla. Kyllä autoilijan kelpaa. Valitettavasti kuvia ei löydy reitin varrelta, mutta työstän tähän myöhemmin videon pätkiä näyttämään millaisissa maisemissa saimme ihmetellä luonnon kauneutta.

Tässä pieni väläys oleantereista.

Luin reissun aikana erään Kreetalla asuvan bloggaajakollegan  postauksista, että hän oli ihastunut Kalivesin pikkukaupunkiin. Koska meillä oli aikaa, päätimme käydä vilkaisemassa mistä on kyse.

Sunnuntai oli saanut väen liikkeelle. Ihan kiva varpaisteluranta Kalivesissa.

Meille jäi pikavisiitistämme käsitys, että mikäpä ettei. Voisihan Kalivesissa viettää yön tai pari. Nyt meitä odotti kuitenkin Rethymnon, josta olimme varanneet seuraavan yön majoituksen.

Matkabloggaja Vagabonda on tehnyt tuosta pienestä rantakaupungista oman artikkelinsa:

Kalives: Rantaa, rauhaa ja kalastajakylän charmia

Hydramis Palace Beach Resort kannattaa laittaa hotellivaihtoehdoksi.

Kymmenen kilometriä ennen Rethymnonia on kilometrien mittainen Episkopin hiekkaranta-alue, jossa on paljon rantahotelleja. Kannattaa korvamerkata tuo alue. Kävimme tutustumassa yhteen neljän tähden Hydramis Palace Beach Resort hotelliin ja pikkuisen jäi hinnasta kiinni, ettemmekö olisi varanneet sieltä yhtä yötä yliyöksi. Päätimme kuitenkin jatkaa kohti saaren itäosaa, jossa odottivat pääkohteemme. Jos olen ihan rehti, asiaan vaikutti hieman kuumuus, joka korvensi oloamme kävellessämme hotellialueella sekä viime kädessä pienikivinen ranta, joka ei ole meidän varpaistelijoiden mieleen. Sillä kohdalla ei sattunut olemaan hiekkarantaa, jota toivoimme.

 

 

Rethymnossa kohtaavat pitkä hiekkaranta ja viehättävä vanha kaupunki

 

Pääsimme ensimmäistä kertaa toteamaan, että Rethymnossa kohtaavat pitkä hiekkaranta ja viehättävä vanha kaupunki. Olin varannut meille majoituksen Birais Beach Studios -hotellista, jossa on erinomainen hinta-laatusuhde. Huone aamiaisineen maksoi 75 euroa.

Huone on siisti perushuone, josta on hyvä näkymä rannalle.

Meille niin rakas harrastus varpaistelu oli mahdollista tuolla rannalla.

Suosittelemme Birais Beach Studioshotellia lyhytaikaiseen majoitukseen.

Tutustuminen Rethymnon vanhaan kaupunkiin

Yksi syy hotellivalintaan oli, että tutustuminen Rethymnon vanhaan kaupunkiin oli helppoa. Birais Beach Studios sijaitsee noin kilometrin päässä vanhasta kaupungista

Birais Beach Studios sijaitsee kuvasta oikealla (ei näy kuvassa). Vanha kaupunki on oranssi osa.

Rethymnossakin on venetsialainen satama, kuten myös Haniassa.

Kävimme syömässä satamassa Ode-kalaravintolassa, joka sijaitsee aivan meren rannassa.
Grillatut merenelävät kahdelle maksoi noin 70 €. Sikseen hyvä annos, mutta liekö tien yli kuljetus ja lämmittämättömät lautaset olleet syypää siihen, että herkut jäähtyivät todella nopeasti. Harmi!
Kreetalaisissa ravintoloissa on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että talo tarjoa loppudrinkkinä raki-juomaa. Eihän se hyvää ole, mutta makuhan on aina syöjän suussa. Kiva käytäntö silti. Ettei totuus unohtuisi, joissakin ravintoloissa tuodaan myös muita makeita herkkuja.

Huomasin artikkelia tehdessäni, että olin keskittynyt vanhassa kaupungissa videoimaan, joten muut kuvat unohtuivat ottaa. Tässä  kooste:

Niin vaikeni sekin päivä. Aamulla kävimme vielä varpaistelemassa rannalla ennen aamiaista, joka tarjoillaan hotellin alakerran ravintolassa.

LUKIJAVINKKI: (Kiitos Auvo!)

”Rethymnonista muutama kommentti jatkoksi. Kun rantatietä jatkaa itään tulee vastaan aurinkomatkalaisten suosikki Marilyn. Hiukan eteen päin ja oikealle on Zannis. Mainio, siisti ja rauhallinen. Oma uima-allas. Vakiokävijöitä vaikka kuinka paljon. Rantatiellä Vatania Taverna on huikea. Sieltä saa parhaat ribsit. 1+1 ravintolaa voi myös suositella. Hintaso on myös kohtuullinen.
Lähistöllä myös hyvät supermarketit. Kaupunkiin päin mentäessä voi kokeilla Manolis Placessa pärjääkö rakin kiepautuksessa talon isännälle. Lissus on hyvä ravintola myös. Viidellä eurolla taksi vie vanhaan kaupunkiin. Venetsialaiselta linnoitukselta on upeat näkymät ja siellä pidetään myös konsertteja.
Rethymnossa voi nauttia kaupunki- ja rantaelämästä todella hyvin. Rannoilla voi tosin ajoittain olla tuulista, mutta kyllä lämpöä riittäää. Yhdeksän viikkoa on tuolla tullut elämästä vietettyä.”  (Auvo Nieminen, Lahti)

Kreetan pohjoisrannan parhaita paikkoja -vinkkisarja saa jatkoa

Maltathan siis aikaa vähän, juttusarja ei pääty tähän. Kreetan pohjoisrannan parhaita paikkoja -vinkkisarja saa jatkoa viikon sisällä ilmestyvässä seuraavassa postauksessa. Matkamme jatkui Kreetan pääkaupunkiin Iraklioniin, jossa on ihastuttava vanha kaupunki ja kuuluisa arkeologinen museo. Muutakin mielenkiintoista sieltä löytyi, mm. hyvä hotellisuositus.

Kolmannessa artikkelissa autoilemme kaunista rantatietä pitkin kohti Agios Nikolaosta, joka on Kreetan suosituimpia turistikohteita. Voimme paljastaa, ettemme yöpyneet siellä vaan löysimme sen reunoilta kaksi matkamme parasta hotellia. Pysy linjoilla niin saat erinomaisia vinkkejä lomailuun Kreetan kauniilla saarella.

 

Norwegianilla on Helsingistä suorat lennot 21 kohteeseen Euroopassa

(Osittainen kaupallinen yhteistyö Norwegianin kanssa.)

 

Tämän matka liittyy yhteistyöhön Norwegianin kanssa. Olemme sopineet, että tutustumme eri reitteihin ja kerromme niistä kokemuksiamme.

Tämänkertainen lentomme oli Hanian kansainväliselle lentokentälle. Jokainen lomamatkamme alkaa Helsinki-Vantaan lentokentällä loungessa. Menemme hyvissä ajoin paikalle voidaksemme syödä ja juoda kaikessa rauhassa hyödyntämällä Priority Passin suomia mahdollisuuksia. Käytössämme on OP Platinum -kortti, jossa on mukana rajattomasti lounge-käyntejä sisältävä ominaisuus.  Se on todella kätevä kortti etenkin silloin, jos matkalle sattuu välilaskuja. Pysähdykset voi muuttaa mukavaksi myös omiksi tankkauspisteiksi. Voimme käydä syömässä ja juomassa ilman erillistä maksua upeissa lounge-tiloissa, joita löytyy lähes kaikilta suurilta lentokentiltä. Matkustamme paljon, joten Priority Pass on meillä kovassa käytössä.

Sieltä se taas lähti matka liikkeelle Aspire-loungesta. Tullut meille kovasti tutuksi.

Hyvää matkaa Norwegianin siivin.
Matkan aikana meille tarjoiltiin lämmin, yllättävän maistuvainen lounas.

Tästä alta aukeaa tietoa ja kokemuksiamme yhteistyökumppanimme Norwegianin lennoista. Olen kirjoitellut sinne myös asiaa lipputyyppien eroista, matkatavarapolitiikasta, halpojen lentojen etsimisestä yms.

Lentoyhtiö Norwegianilla suorat lennot 21 kohteeseen Helsingistä

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Autonvuokraus tosiaan on aina vähän jännittävää. Tänä kesänä ollaan vuokrattu autoa kuudesti ja hieman yllättäen joka kerta on sujunut ilman ongelmia. Varmuuden vuoksi tulee kuitenkin tarkkaan otettua kuvat mahdollisista naarmuista, jotka autossa on. Tuota en muuten ollut tiennytkään, että Norwegianin kautta voi myös vuokrata auton. Pitääpä testata, yleisesti heidän kanssaan on asiat menneet aina sujuvasti.

    1. Hienoa Mikko, että teille ei ole tullut ongelmia vastaan. Meilläkin oikeastaan ainoa ikävä kokemus on tuo, josta kirjoitan. Siinä tosin aavistelin, että homma haisee johtuen lähes ilmaisesta hinnasta, mutta halusin kokeilla miten. Tuo naarmujen ja lommojen kuvaaminen/videointi on järkevä homma. Teemme se myös joka kerta.
      Meillekin Norwegianin auto- ja hotellivuokrauksien välitys oli ennenkokematon paikka. Kuten kirjoitan, luotan yhtiöön kuitenkin sen verran, että aion käyttää heidän kanaviaan myös jatkossa. Oleellista on, että saa jonkun kiinni hoitelemaan mahdollisia ongelmakohtia. Oletan, että Norwegian toimii niin. Heillä ei varmaankaan ole halua eikä tarvetta toimia huonosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *