· ·

Sri Lankan parhaita rantoja testaamassa. Mikä oli paras!

Kävin testaamassa Sri Lankan parhaita rantoja. Katso mikä oli paras! Tutustuin kolmeen rantaan, joista tein tähän yhteenvedon. Nuo rannat ovat kaikki omalla tavallaan ihan hyviä kohteita matkailijan mieltymyksistä riippuen. Minä edustan vanhempaa sukupolvea, joten haluan varpaistella rauhallisilla hienohiekkaisilla rannoilla. Nuoremmat haluavat menomestoja ja sellaisiakin on tarjolla tuolla kauniilla saarella.

Laitan rannat subjektiivisesti paremmuusjärjestykseen, johon toivon teidän ottavan kantaa. Jos sinulla on kokemuksia muista rannoista, laita suosituksesi kirjoitukseni perään kommenttikenttään. Kerätään tänne hyvien rantojen kirjasto. Voit laittaa mielellään myös linkin blogikirjoituksestasi tms. kommenttiisi mukaan.

Tein vuoden 2018 alussa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan matkani Sri Lankaan. Tässä esiteltävä otokseni Pyhän Maan (= Sri Lanka) rannoista on varsin rajallinen. Valitsin ne huhupuheiden ja blogi- ym. kirjoitusten perusteella. Matkareitilleni mahtuivat tällä kertaa kolme kokolailla erilaista varpaistelupaikkaa. Ne ovat pääkaupunki Colombosta hieman pohjoiseen sijaitseva Negombo Beachetelässä Gallen kupeessa oleva saaren ehkä tunnetuin ranta Narigama Beach Hikkaduwassa sekä nuorison suosikki, etelärannalla sijaitseva pieni Mirissa Beach. 

Aloitin varpaistelukiertueeni Mirissa Beachilta syystä, että olin tulossa Nuwara Eliyan vuoristosta, jossa kävin testaamassa Sri Lankan yhtä suurimmista turistimagneeteista eli junamatkailua. Siitä löytyy erillinen matkakertomus täältä:

http://appamatkustaa.fi/sri-lanka-junareitti-kandysta-ellaan-on-ihastuttavan-kaunis/

 

Mirissa Beach – nuorison bilepaikka

 

Mirissa Beach on pieni, kaunis lomaparatiisi, josta erityisesti nuoriso tykkää. Sen paras puoli on hienohiekkainen ranta, jossa on todella miellyttävä varpaistella. Miinuspuolelle asettuvat minun kriteeristössäni rannan lyhyys (noin 1 km) sekä jatkuva älämöly, joka alkaa illalla ja jatkuu pikkutunneille saakka. Ei olisi appa viihtynyt kauaa sellaisessa mekkalassa. Yksi yö meni mukavasti, mutta unet jäivät kyllä vähiin.

Sri Lankan Mirissa Beach on bileporukan ja surfaajien rantapaikka

Samaisesta rannasta saa elävämmän kokemuksen tämän videokoosteen avulla:

Sri Lanka – Mirissa Beach on nuorison kohtaamispaikka (VIDEO)

 

Narigama Beach, Hikkaduwa – jokaiselle jotakin

 

Tämänkertaisen matkani suosikki löytyi lyhyehkön junamatkan päässä Mirissasta. Hyppäsin junasta Hikkaduwan asemalla, otin alleni tuk-tukin ja kohta olinkin varpaistelemassa upealla Narigama Beachin hiekkarannalla.  Aseman kohdalla oleva Hikkaduwa Beach jäi nyt testaamatta, mutta ehkä joku lukija antaa siitä arvioita matkakertomukseni perässä olevassa kommenttipalstassa.

Sri Lankan Narigama Beach Hikkaduwassa – länsirannikon paras ranta?

Autenttisempi kokemus tuosta upeasta rannasta aukeaa tämän alla olevan videon avulla:

Sri Lanka – Onko Hikkaduwan Narigama Beach saaren paras ranta? (video)

 

 

Negombo Beach – ihan kelvollinen varpaistelupaikka

 

Negombo on suurehko rantakaupunki, jossa kävin muutaman kerran syystä, että asuin 1. viikon sen lähettyvillä ja majoituin vielä yhdeksi yöksi syystä, että Sri Lankan kansainvälinen lentokenttä sijaitsee siellä. Tästä alta aukeaa matkakertomus, jossa esittelen tuota yhden miehen äänestyksessä toiseksi sijoittunutta Negombo Beachia.

Sri Lankan parhaat rannat – vuorossa Negombo

Tästäkin rannasta on vielä tulossa videon pätkä. Tavoitteeni on, että saan sen työstetyksi vielä ennen vuoden vaihdetta. Ole siis linjoilla!

 

Sri Lankan varpaistelurantakilpailun tulokset

Lupasin, että laitan testaamani rannat järjestykseen omien mieltymysteni mukaan.

 1. Voittajaksi selvisi Narigama Beach Hikkaduwalla. 
 2. Toiseksi nostan tässä postauksessa esittelemäni Negombo Beachin
 3. Kolmanneksi jäi tällä kertaa ikärasismista johtuen etelärannikolla sijaitseva Mirissa Beach.

 

Lankan juttusarja alkaa olla lopuillaan. Vielä on kuitenkin tulossa pari tarinaa Negombosta. Käy tykkäämässä Facebook-sivustoani, niin saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun nuo matkakertomukset ilmestyvät.

https://www.facebook.com/appamatkustaa/

 

Jos sinulla on parempaa tietoa Sri Lankan rannoista, kerro niistä alla olevan kommenttipalstan kautta. Otan mieluusti vastaan blogikirjoituksia, jotka voin luvallasi lisätä myös osaksi tätä juttuani. Kiitos yhteispelistä!

 

Samankaltaiset artikkelit

7 Kommenttia

 1. Me oltiin Tangallen itäpuolella Kahandamodra beachillä, pitkä ja rauhallinen kultahiekkainen ranta, jolla oli todella vähän hotelleja. Sai siis rauhassa olla, mutta siellä ei juurikaan muita palveluita ollut, mutta haettiin nimenomaan omaa rauhaa 🙂 Aallot oli kyllä isot ja virtaus kova, ettei ihan paras ranta uimisen kannalta. Paikasta en oo vielä kirjoittanut, mut tulossa on. Kaunis paikka! Negombossa oltiin kans viimeinen yö, mutta Tangallen ranta oli ehdottomasti parempi 🙂

  1. Kiitos tiedosta Elina. Kuljin näköjään siitä ohi, mutta kun ei ollut tietoa paikasta, jatkoin Mirissaan. Seuraavan menijän kannattanee tutustua siihenkin rantaan. Voisi olla sellainen varpaistelijan paratiisi?

 2. Sri Lankan rauhallisimmat rannat me löydettiin länsirannalta Kalpitiyasta – siellä sai olla ihan rauhassa. Negombo oli hyvä paikka laskeutua maahan ja tapoihin, mutta pelkkänä kohteena se olisi aika nopeasti nähty. Etelässä me taas majoituttiin Unawatunassa, joka on suurin ja vilkkain rantakohde. Me kaivattiin siinä kohtaa matkaa sujuvia palveluja, minkä vuoksi päädyimme Unawatunaan. Ranta oli hyvä, mutta ruuhkainen. Tosin lyhyen tuktuk-matkan päästä löytyi myös pieniä ja rauhallisia poukamia, kuten Jungle Beach. Hieman Unawatunasta itään oli pieni Vijaya Beach, joka oli huippupaikka lasten kanssa: kivien ympäröimään poukamaan eivät aallot päässeet, ja rantaravintolasta sai hyvää pizzaa. Mirissa on oikea paikka, jos haluaa valaita katsomaan. Itse haluaisin seuraavalla kerralla Weligamaan tai Midigamaan, joiden ohi vain tällä kertaa ajettiin.

  1. Kiitos Katja @lähtöselvittely tästä hyvästä koosteesta, joka on jäänyt minulta huomaamatta. Hyviä vaihtoehtoja kuulostaa löytyvän Sri Lankasta paljon. Pyhälle saarelle matkaavan kannattaa varmasti tsekata nuokin. Onko sinulla heittää tähän joitain matkakertomuksiasi, joista voisi katsella tarkemmin millaisia ne ovat?

 3. Meidän matkasta Sri Lankalle on jo aikaa, mutta ensi viikolla ollaan suuntaamassa takaisin. Viime kerralla ykkösrannaksi jäi Tangalle. Tykättiin myös itärannikon rauhallisista palmuparatiiseista, mutta muutama vuosi sitten siellä ei juuri vielä ollut ravintoloita tai hotelleja. Nyt ollaan suuntaamassa takaisin, saa nähdä miten se on muuttunut. Lyhyesti aikomus piipahtaa myös Mirissalla, mutta vähän pelkään että siellä on meidän makuun liikaa porukkaa. Hikkaduwasta kyllä tykättiin sen turistisuudesta huolimatta, snorklailtiin merikilppareiden kanssa, ja auringonlaskut oli huikeita.

  1. Anteeksi Anna @muuttolintu, etten ole jostain syystä nähnyt tätä viestiäsi. Tuo Tangalle tuntuu nousevan esille, kun hyviä rantoja etsitään. Olisiko sinulla joitain matkakertomuksia, jotka voisit liittää tähän vinkiksi lukijoille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *