· · · ·

Vinkkejä Karibian saarihyppelyn suunnitteluun


”Ainahan se on mielessä, se Karibian risteily.

Mennäkö St’Maartenille vai Puerto Ricoon. Entäpä jos koukkaisi samalla Barbadoksella, Curacaossa tai Antiqualla? Kas siinä pulma!

Olemme olleet kerran Karibialla Dominikaanisissa, jonka lisäksi meillä on ollut kerran mahdollisuus päästä kokemaan Karibian risteilyjen ihanuus. Onneksi on kavereita, jotka ovat kokeneet ja nähneet sitäkin enemmän. Tämä postaus syntyi siksi, että olemme viime aikoina katselleet innokkaina Karibiasta kertovia blogeja ja lentojen hintoja.

(Päivitetty korona-aikana 12.4.2020, kun uusia matkakertomuksia on haasteellisempaa tehdä.)

Päätin tehdä tulevien matkojemme suunnittelua helpottamaan tiiviin paketin. Voin käydä hakemassa täältä hieman osviittaa silloin, kun Karibian kuume roihahtaa niin kovaksi, ettei suutari meinaa pysyä lestissään eli kotonaan. Lue tästä omien kokemusteni lisäksi miten pari bloggaajakolleegaani ovat kokeneet risteilyn/lennot noilla kauniilla Karibian saarilla, joissa voisi saada pidemmänkin ajanjakson kulumaan.

Yllä olevasta kartasta saa jonkinlaiset käsityksen siitä, millainen kokonaisuus ovat Karibian saaret. Pääsimme siis aikoinaan Mammun kanssa näkemään vain pienen osan käydessäni Bahamasaarilla. No, jos olen ihan rehti, olemme käyneet myös Dominikaanisissa ja Jukatanin niemimaalla Meksikossa, mutta silloin ei vielä tunnettu tätä somemaailmaa. Ehkä teen noista jälkimmäisistäkin reissuista vielä jonkinlaiset matkakertomukset, mutta se jää nähtäväksi.

 

Vinkkejä Karibian saarihyppelyn suunnitteluun matkakertomusten siivin

 

Olen koonnut tähän alustavaa pakettia Karibiasta. Lisäilen tänne vähitellen uusia linkkejä, kun innostumme taas etsimään reissuja Karibialle.

Aloitan kuitenkin omista kokemuksistamme.

Bahamasaarten risteily

Vietimme tammikuun 2013 Floridassa. Asuimme nuo viikot RCI-hotelleissa. Tuon viikko-osakejärjestelmän hotellit eri puolilla maailmaa olivat olleet jo silloin kymmenkunta vuotta pääsääntöisiä majapaikkojamme eri puolilla maapalloa. Tuhansista hotelleista on vara valita ja hinnat ovat huomattavan edullisia verrattuna normihintoihin. Jos joku on kiinnostunut tietämään niistä lisää, kannattaa lukaista kategoriaan ”RCI” kuuluvia juttuja täältä blogisivuiltani. Niitä on siellä paljon!

RCI-hotelleja eri puolilla maailmaa

Tuon vuonna 2013 tekemämme matkan aikana meillä oli erinomainen mahdollisuus seurata netistä risteilyjen äkkilähtöhintoja. Kun sopiva osui kohdalle, lukitsimme sen ja muutaman päivän kuluttua risteilemässä. Tässä on pari kirjoitusta matkasta, jossa saimme nauttia täysihoidosta ja fiilistelystä parvekkeellisessa hytissä. Risteilyn hinnaksi tuli naurettavan pieni summa eli 350 €/henkilö. Ei ihme, että jäi pieni risteilykutina päälle. Tässä 1. matkakertomus tuosta unelmamatkasta, jonka ainoa miinuspuoli oli, että se kesti vain 4 vrk.

USA Bahaman risteily osa 1 – luksusta ja elämyksiä halvalla (edit.)

Tämä toinen matkakertomus keskittyy risteilyn kohokohtaan eli vierailuun laivayhtiön omistamalle yksityissaarelle, paratiisimaiselle Great Stirrup Cay -saarelle.

Jutun loppuun olen kerännyt yhteenvedon risteilystä eli ”Miten sen koimme?” 

 

Bahaman Great Stirrup Cay – päivä paratiisisaarella

Karibian risteilyn 10 suosikkikohdetta (by Rami)

Bloggajaajaveli Rami Rajakallio on yksi Suomen luetuimmista bloggaajista, jolta olen saanut kohta parivuotisen ”urani” aikana paljon tukea sukeltaessani tähän bloggaamisen ihmeelliseen maailmaan. Hän julkaisi juuri erinomaisen koosteen omilla sivuillaan ”Kohteena maailma” ja kysyin häneltä lupaa linkittää sen tänne omaan kirjoitukseeni. Ramin risteilykuvaukset ja -kokemukset voit lukea hänen blogistaan tästä alta:

Karibian risteilyn satamat – 10 suosikkikohdetta

 

Karibian saariin voi tutustua lentäen tai risteillen

Halusin täydentää tätä esittelyä pyytämällä mukaan ”mentorini” Pirkko Schildtin. Hän ja miehensä Lasse ovat kiertäneet jo käsittämättömät yli 120 maata ja bongaus jatkuu. Heillä on todennäköisesti Suomen vanhin matkablogi ”Meriharakka.net – Iirislahdesta maailmalle ja takaisin”, jonka he perustivat jo vuonna 2004. Hattu nousee täällä Päijät-Hämeessä tuollaisten sankareiden touhuja seuratessa. Suuri kiitos Pirkko avustasi opastaessasi Appa-vanhusta tähän bloggaamiseen, jolle ”annoin pikkusormen, mutta se vei koko käden”.

No, jos mentorillani on vanhin blogi, Appa saattaa olla vanhin matkabloggaaja 🙂

Pyysin Pirkolta luvan linkata hänen tuoreeseen blogikirjoitukseen, jonka avulla pääsee kokemaan ja näkemään Karibian saaria vähän toisesta näkövinkkelistä. Pirkko reflektoikin saarien esittelyn lomassa, että mikä olisi paras tapa tutustua noihin upeisiin saariin. Mitkä ovat laivaristeilyn ja lentomatkailun + ja – puolet? Siihenkin hän vastaa omien, runsaiden kokemuksiensa pohjalta.

Lue juttu ja tee niiden perusteella omat johtopäätöksesi. Minä en ainakaan löytänyt ehdotonta voittajaa. Kun toiselle kumartaa, niin toiselle pyllistää. Ehkä se olisi jokin sekoitus noista molemmista riippuen siitä mitä haluaa lomaltaan?

Karibiaa lennellen vai risteillen?

 

www.blogit.fi – Paras tapa löytää hyviä blogeja?

Jos et löytänyt vielä haluamaasi, kannattaa näitä risteilyjä ja esittelyjä  etsiä lisää tältä sivustolta

https://www.blogit.fi/matkailublogit

 

Ja yllätys yllätys! Ohjelma laittaa blogisivustoja joillain meille ei-niin-tutuilla kriteereillä järjestykseen ja kärjestä pari tuttua blogia 🙂

Pirkko syrjäytti minut sopivasti tällä viikolla kärkipaikalta sinniteltyäni siellä parin kuukauden ajan viikoittain päivittyvällä TOP-listalla. Luovutan sen erittäin mielelläni juuri hänelle, joka sen paikan on ansainnut. Totta puhuen, meistä kukaan ei ymmärrä listauksen logiikkaa, mutta ei haittaa se 🙂 Näillä mennään. No, tottapuhuen hyppäsin jälleen kärkeen aika pian ja olin siellä varmaan yli vuoden, kunnes tällä viikolla Meriharakka meni taas ohi :-).

Laita tuolle sivustolle hakusanaksi esimerkiksi ”Karibia” ja pääset bloggaamisen ihmeelliseen maailmaan.

https://www.blogit.fi/postaukset/karibia

Eteesi aukeaa kymmeniä juttuja, jotka avaavat sinulle mitä löytyy Karibialta.

 

Jos sinulla on ”tietoa” eli vaikka oma blogisi, jonka haluat lisätä tänne perään kommentointipalstalle, tee se! Voit toki myös mielellään kertoa mikä on mielestäsi Karibian paras saari ja miksi? Etsintäni jatkuu ja olisi hyvä päästä päättämään minne lähdemme tutustumaan. Ajoitus lienee kevätkausi 2020, jolloin Florida jälleen kutsuu.

 

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *