· ·

Bahaman Great Stirrup Cay – päivä paratiisisaarella

Olimme risteilleet pari päivää Bahamasaarilla ja odotettavissa oli kuukauden kestäneen Floridan matkamme kohokohta,  Saimme viettää päivän Great Stirrup Caylla, Norwegian Cruise Linen 1980-luvulla ostamalla paratiisisaarella, joka on varattu yhtiön omia risteilyjä varten. Se vierailu oli fantastinen kokemus, joka ei unohdu.

Olimme viettäneet edellisen päivän Nassaussa, mutta yön aikana alus oli siirtynyt yksityissaaren rantaan.

Aamu valkeni kauniina ja oli toivoa täynnä.

Yhteysalus kuljetti kansaa kolmella laivalla koko päivän.

Homma sujui ilman suurempaa odottelua, mitä nyt reilun 200 ihmisen pakkaamiseen menee aikaa.

Uljas alus tyhjeni asiakkaista. Vain miehistö jäi valmistautumaan illan ”koitoksiin”.

Great Stirrup Cay toivotti tuhannet turistin tervetulleeksi lomaparatiisiin.

Onneksemme sää oli paras koko risteilyn aikana. Aurinko porotti siihen malliin, että aloitimme laiskottelun varjoisalta paikalta.

Rantatuolit täyttyivät rettekästi…

Jotenkin pukkasi hyvää fiilistä koko visiitin ajan.

Helteisessä säässä puhaltanut tuuli teki Mammun silkkipaidalle tepposia ja toi mieleen raskausajan. Parin tunnin valeraskaus oli alkanut 😉

Rannasta osa oli kallioista.

Risteilijöiden käytössä oli 3 lahtea, joista lähinnä satamaa oleva oli pisin. Puoleen päivään mennessä sadat rantatuolit olivat täynnä. Hiekan peittämällä alueella on myös myyntikojuja, laitevuokrauspisteitä yms.

Ranta on valkoista hiekkaa, mutta ikävästi etenkin päärannassa oli pieniä ja vähän suurempia kiviä niin, että kulku veteen ei ole kovin helppoa. Turkoosi vesi houkutti kuitenkin niin paljon, että matala ranta kuhisi pahimmillaan melko täynnä. Kaunis sää sai myös snorklailijat liikkeelle.

Itse jätin snorklauksen tällä kertaa väliin ja keskityin Sofi Oksasen luomaan maailmaan sekä rantakävelyihin.

Paras lahti löytyi hieman etäämpää ja siellä innostuin uimaan ja kellumaan kirkkaassa vedessä. Laivayhtiö on rakentanut alueelle myös ruokahuoltoa varten tilat. Kolmen tunnin aikana se pystyi palvelemaan tuhatpäistä matkailijajoukkoa ilman jonoja ja ruokakin oli hyvää grilli- ym. ruokaa salaatteineen ja hedelmineen. Buffet oli hyvä kokonaisuus ja maistui pizzoineen liiankin hyvin.

Tällä rannalla oli asuntoja, joita matkailijat saavat oletettavasti vuokrata päiväkäyttöön.

Tässä kuvassa näky erään mökin terassia. Mammun valeraskauskin jatkui vielä hetken, mutta laivalla se oli jo poissa 🙂

Emme uskaltaneet aurinkovoiteen puutteessa olla tappiin saakka rannalla vaan palasimme laivaan jo klo 14 maissa. Silti jalat olivat muuttaneet väriä ihan riittävästi.

Voi kyllä todeta, että toiveemme täyttyi. Piipahtaminen Great Stirrup Caylla oli ehdottomasta risteilymme paras päivä, jossa Luojallakin oli sormensa pelissä heittäessään hellepäivän.

Hyttimme parvekkeellä pääsin jälleen Sofi Oksasen kimppuun. Kyllä osa-aikaeläkeläisapan kelpasi!

Kun olimme suihkutellet hiekat iholtamme ja juoneet iltapäiväkahvit, saatoimme taas rauhoittua tekemään mitä lystää. Matkapäiväkirja täydentyi tekstillä & kuvilla ja ties monesko lautasen alunen virkkautui mammun taitavissa käsissä? Illallisen jälkeen oli vielä edessä loppushowt laivalla. Kaikki hyvä loppuu aikanaan.

 

YHTEENVETO RISTEILYSTÄ

 

Oli aika tehdä yhteenveto ennen aamun siirtymäriittiä lentokentälle:

Risteilyn kokonaishinta 440 dollaria + 4 x 12 doll. palvelumaksua eli n. 490 dollaria/hlö, euroina 350. Meiltä molemmilta siis yhteensä 700 euroa. Lisäksi vielä ruokailupakettiin kuulumattomiin juomiin uhrasimme 20 eu.

  • Ruokaa oli tarjolla periaatteessa koko ajan, jopa hyttiin voi tilata ilman lisämaksua.
  • Paras yhdistelmä tässä laivassa oli A La Carte– illallinen ja samaisessa ravintolassa aamiainen pöytiin tarjoiltuna. Lounasaikaan kävimme syömässä mieluiten Al Adagio- italialaisravintolassa hyvää pitzaa. Hedelmiä yms. oli mahdollisuus saada milloin vaan.
  • Tämän risteilyn retkistä käynti Great Stirrup Cay- saarella oli yliveto. Myös Nassau oli ok, vaikka Paradise Island jäikin seuraavaan kertaan osin sään johdosta.
  • Ohjelma laivalla oli yllättävänkin tasokasta.
  • Kaiken kruunasi parvekkeellinen hytti, jota ilman tällaiselle matkalle ei kannata lähteä. Ja olihan se hienoa, että meillä oli lisäksi käytössä huonepalvelija, joka piti huolen siitä, että ”pyyhe-eläimet” ilmaantuivat sängylle päivittäin, sängyt oli pedattu jne. Muutenkin ystävällinen kaveri.

Päätimme, että jos tulemme tänne jonain vuonna uudelleen, voimme varata viikon aikaa risteilylle ja kierrellä sellaiset saaret, jotka ovat vielä näkemättä. Yllättävän hieno juttu oli tämä.

Perjantaina heräsimme Miamin satamassa.

Aamiaisen jälkeen otimme taksin ja ajelutimme itsemme Miamin lentokentän autovuokraamoon. Kaveri veti 5 dollarilla retkuun, kun kuuli minne menemme. Matka vuokraamoon oli sama kuin kentällekin, mutta piti sitä hieman olla epärehellinen ja nykäistä meiltä 30 dollaria 25 sijaan. Vuokraamon edessä huomasimme, että oletettavasti satamasta olisi ollut edukas shuttle-kuljetus kentälle, mutta ehkä me jotenkin kestämme tämän kiskonnan 🙂

Koko matkamme ajan niin luotettava Nokia-navigaattorimme kieltäytyi yhteistyöstä kanssamme ohjattuaan meidät ensin väärälle reitille. Kiroilimme aikamme, kun tutustuimme Miamin katulogiikkaan,mutta onnistuimme lopulta löytämään oikean väylän kohti hotelliamme Westonissa, jossa lomamme jatkui.

 

Huippureissu tämä risteily! Sen 1. osa löytyy täältä:

USA Bahaman risteily osa 1 – luksusta ja elämyksiä halvalla (edit.)

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *