· · · · · ·

Holiday Club Puerto Calma on hyvä hotelli Gran Canarialla

Kokemuksesta voimme nyt todeta, että Holiday Club Puerto Calma on hyvä hotelli Puerto Ricossa Gran Canarialla. Hotelli osoittautui oikein hyväksi kokonaisuudeksi, josta on vajaan kilometrin kävelymatka Puerto Ricon kuuluisalle uimarannalle. Tien toisella puolella on huvivenesatama ja muutamia ravintoloita. Calma Amadores upeine näkymineen yllätti niin positiivisesti, että sinne voisimme mieluusti mennä uudelleenkin.

(Kaupallinen yhteistyö Holiday Club Resortsin kanssa.)

Tämä artikkeli kuuluu sarjaan, jossa esittelen kaikki viisi Gran Canarian ”suomalaishotellia” eli Holiday Club -kohteet. Meillä oli mahdollisuus testata niistä neljä ja tutustua yhteen pintapuolisesti ilman yöpymistä kohteessa.

HUOM!

Saat koodilla ASKO15 mukavasti 15 % alennuksen kaikkien Holiday Clubin kohteiden  huonevarauksista, joiden linkit löydät tämän artikkelin lopusta.

 

Holiday Club Calma Amadoresilla on hyvä sijainti 

 

Se, että Holiday Club Calma Amadoresilla on hyvä sijainti Puerto Ricossa, on asumismukavuuden kannalta suuri merkitys. On helppo lähteä milloin tahansa, hetken mielijohteesta vaikka varpaistelemaan rannalle. Bussit pysähtyvät hotellin kohdalla lentokentän suunnasta tultaessa, kun älyää painaa nappia oikeassa paikassa eli heti lyhyen tunnelin jälkeen, Puerto Ricoa edeltävä pysäkki. toiseen suuntaan mentäessä pitää kävellä vajaan kilometrin päähän Puerto Ricoon tai napata edullinen taksi (reilun 2 € minimimaksu).

Holiday Club Puerto Calma
Holiday Club Puerto Calma näkyy laakson vastarinteestä noin 500 porrasaskelman jälkeen otetussa kuvassa taustalla suurena komeana kokonaisuutena.
Holiday Club Puerto Calma
Maantie kulkee hotellin ja meren välissä aiheuttaen meluhaittaa hotellin merenpuoleisen siiven asukkaille. Näkymät sieltä ovat upeat, joten se korvaa tuon pienen puutteen. Päätien alta luikertelee toinen tie, joka on ainoa reitti Calmaan, mikäli tulee Puerto Ricosta. Sen varressa on myös kävelytie rantaan.
Holiday Club Puerto Calma
Huoneistomme sijaitsi rauhallisessa paikassa 4. kerroksessa kuvan vasemmassa laidassa.
Holiday Club Puerto Calma
Hotellin edessä oleva puisto on kaunis yksityiskohta, jonka yli aukeaa vuoren rinne ja vasemmalle katsottaessa satama ja meri.
Holiday Club Puerto Calma
Hotellin vastaanoton edessä voi helposti purkaa matkalaukut autosta ja viedä auton hotellin seinustalla olevalle maksuttomalle parkkipaikalle. Ravintola ja uima-allas ovat toisessa kerroksessa.
Holiday Club Puerto Calma
Miellyttävä vastaanotto ei prameile, mutta suoriutuu hyvin perustehtävästään.

 

Holiday Club Calma Amadoresin huoneisto oli positiivinen yllätys

 

Vaikea sanoa, mistä ennakko-odotukset syntyvät, mutta Holiday Club Calma Amadoresin huoneisto oli meille positiivinen yllätys.

Holiday Club Puerto Calma
Huoneistoon astuessa ensivaikutelma on positiivinen. Huone ei ole suurensuuri, mutta avaran oloinen osin kokoseinän kokoisen lasitetun parvekkeen oven johdosta.
Holiday Club Puerto Calma
Samanlainen lasiliukuovisein’ on myös makuuhuoneessa. Kahdelle asujalle tilanne on optimaalinen, kun pääsee kulkemaan suurelle parvekkeelle molemmista huoneista.

 

Holiday Club Puerto Calma
Huoneistosta muille Holiday Clubin kohteille tyypillinen baarikeittiösysteemi, mutta kaikki oleelliset keittiökoneet tuoltakin löytyivät. Ruokailut toteutimme parvekkeella, jossa on siihen sopiva pöytä ja tuolit (ks. ylempi kuva). Puerto Rico on saaren aurinkoisimpia paikkoja ja siellä on reilusti yli 300 aurinkopäivää vuodessa.

Holiday Club Puerto Calma

Aluksi ajattelimme, että voihan nenä! Emme päässeet ihailemaan merta hotellin toisen siiven suurilta parvekkeilta. Muutaman tunnin oleilun jälkeen mielemme oli muuttunut. Parveke oli tuossakin suuri, aurinko ei estänyt lueskelua ja kirjoittelua, tuuli ei päässyt tuivertamaan ja merikin näkyi.

puerto calma
Tämä näkymä tuli tutuksi. Vaikkei se ollutkaan suoraan merelle, liikenteen melun puuttuminen ja puistonäkymä korvasivat puutteen. Valitsisimme tämän, jos pääsisimme päättämään, mutta on muistettava, ettemme päässeet edes testaamaan miten liikenteen melu kuuluu tien vieressä oleviin asuntoihin. Osaisiko joku kertoa? Laita kommenttipalstalle, niin oikaisen tämän, jos olen väärässä. Toivottavasti olen.
Holiday Club Puerto Calma
Bloggaajakollegani ja mentorini Rami sattui olemaan perheensä kanssa samaan aikaan seudulla, joten tapasimme pari kertaa vaihtamaan kokemuksia ja ajatuksia matkailusta ym. Ramin Kohteena maailma on Suomen suosituimpia matkailublogeja.

Tässä videokuvaa huoneistosta.

Uima-allas ja ravintola

 

Holiday Club Puerto Calman  uima-allasalue ja ravintola muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, jossa tungos ei häiritse.

Holiday Club Puerto Calma
Hotellin uima-allas sijaitsee sen kahden erillisen rakennuksen välissä. Tien vieressä olevan siiven huoneistosta on parhaat näkymät merelle, mutta alla kulkeva tie voi aiheuttaa meluhaittoja ainakin alimmissa kerroksissa.

Holiday Club Puerto Calma

Uima-allaselämästä pitäville Holiday Club Puerto Calma tarjoaa hyvät puitteet.

Holiday Club Puerto Calma

Iltavalaistuksessa uima-allasalue näyttäytyy kauniina kokonaisuutena, jota on mukava katsella.

 

Ravintola on kätevästi uima-altaan yhteydessä

Jos jano tai nälkä pääsee yllättämään uinnin yhteydessä, on hätäapu vieressä. Ravintola ja baari sijaitsevat kätevästi uima-altaan yhteydessä kerrosta ylempänä.

Holiday Club Puerto Calma

Holiday Club Puerto Calma

Holiday Club Puerto Calma

Ravintolatilat on varsin viihtyisä, etelän lomakeskuksen säähän suunniteltu kokonaisuus, jossa istumapaikat voi valita mieltymyksen mukaan.

 

Tutustumista ympäristöön

 

Holiday Club Puerto Calma

Tämä Holiday Club Puerto Calman ravintolasta otettu kuva kertoo oleellisen. Tien toisella puolella on huvivenesatama, jonka vieressä on hotelleja ja ravintoloita. Kävimme testaamassa oikealla olevassa matalassa hotelliskokonaisuudessa sijaitsevan mm. intialaisravintolan.

Pakko on myöntää, että olemme hieman heikkoina höyryävän kuumana pöytään kannettaviin intialaisherkkuihin.
Nämä portaat sisältävät yli 500 askelmaa. Niiden nouseminen on edellytys sille, että pääsee katsomaan vuorelta molemmille puolille aukeavaa upeaa näkymää.
Huipulta aukeaa hieno maisema Puerto Ricon keskustaan ja rannalle.
Vastapäätä laakson toisella puolella näkyy huippu, jolla teimme aamukävelyjä asuessamme Holiday Club Sol Amadoresissa. Kuvassa oikealla keskellä on vuonna 2020 valmistunut seutukunnan paras ostoskeskus Mogan Mall. Vasemmalla keskellä lasten suosikkipaikka Angry Birds -huvipuisto.

Sivustooni ilmestyy myöhemmin erillinen postaus, jossa esittelen tarkemmin alueen ympäristöä ja harrastusmahdollisuuksia.

 

Liikkuminen Holiday Club Puerto Calmasta

 

Lähimmät bussipysäkit ovat Puerto Moganiin päin mentäessä hotellin kohdalla ja lentokentälle matkustaessa Puerto Ricon keskustassa vajaan kilometrin päässä.

Tässä artikkeli, josta saat lisätietoa Gran Canarian bussiliikenteestä (myös lentokenttäkuljetuksista).

Taksit ovat halpoja. Reilun parin euron minimaksulla pääsee pari kilometriä eikä taksamittari naputa kiivaaseen tahtiin senkään jälkeen, kun se aktivoituu.

Vuokra-auto kannattaa vuokrata hotellin kautta, ellet ole hommannut sitä jo lentokentältä. Meidän valintamme oli se, että otimme vuokra-auton vaan tarvittaessa. Ylivoimaisen järkevä homma on varata se vastaanoton kautta. Minimissään noin 30 € päivähinnalla saat vuokratuksi auton vakuutuksineen. Sinut haetaan hotellista Puerto Ricossa sijaitsevaan autovuokraamoon ja voit jättää auton vuokrauksen päätyttyä hotelliin. Kätevää!

Kävelyreittejä Puerto Calman ympärillä löytyy joko rantaan tien vartta pitkin tai sitten reilut 500 porrasta ylös vastapäisen vuoren päälle maisemia ihailemaan. Näistä reiteistä ja lähiseudun muista mielenkiintoisista kohteista tulee erillinen postaus myöhemmin.

 

ALENNUSKUPONKEJA TARJOLLA

Mikäli olet kiinnostunut Holiday Clubin Gran Canarian kohteista, kannattaa käyttää koodia ASKO15 saadaksesi 15 % alennuksen huonehinnoista. Huoneita Holiday Club Puerto Calmaan  pääset varaamaan suoraan tästä:

https://direct-book.com/properties/holclubpuertocalmadirect

Muut kohteet, joihin 15 % alennuskoodi käy ovat

Sol Amadores: https://direct-book.com/properties/solamadoresdirect

Jardin Amadores: https://direct-book.com/properties/jardinamadoresdirect

Playa Amadores: https://direct-book.com/properties/holcluplaamadirect

Vista Amadores: https://direct-book.com/properties/holidayclubvistaamadoresdirect

HUOM! HUOM!

Holiday Club lupasi, että saat -15 % alennuksen koodilla ASKO15 myös Holiday Clubin verkkokauppaan Suomessa. Tarjous on voimassa 30.6.2022 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

 

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

    1. Jep. Menisin mieluusti tuohon hotelliin uudelleen. Se jätti hyvän maun joka suhteessa. Hyvä maku jäi myös lähettyvillä heti päätien toisella puolella oleva intialaisravintola, jota voin kyllä suositella. Jokaisella reissulla pitää käydä vähintään kerran intialaisessa, nyt kävimme myös eräässä toisessa, joka sijaitsee vuoren päällä olevassa Europa-kauppakeskuksessa. Siitä kirjoittelen myöhemmin.

  1. Ollaan oltu tuolla ja liikenteen melu oli todella häiritsevää kun tie kulki suoraan huoneistojen alapuolella.
    Muuten ei valittamista, kun huoneet siistejä ja hyvä sijainti.

    1. Kiitos tiedosta Rauno. Tuo meluhaitta tuntuu olevan lomakeskuksen suurin ongelma. Soittelin eilen sinne ja kuulin vastaanotosta samanlaista viestiä. Sijaitsee kuulemma sellaisella alueella, että melua riittää 🙂 No, muutaman viikon kuluttua olemme viisaampia tässäkin asiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *